Ay hadi bekletmesin merak ediyoruz burda
Canım hiç kendini strese sokma eşinle de bu konuda güzel dille konuş Ha baktın suyuna gitmediler doğumda alırsın çocuğunu yatak odana emzirir yedirir uyutur dinlenirsin senin yerinde olsam pijamalarimi hiiiiiic çıkarmam halsizlik var iyi değilim der sürekli yatarım kayınvalide kalksın yemeği yapsın :)))Arkadaşlar altı buçuk aydır bi kere bile sinirlenmemeyi başarmış biri olarak çok üzgünüm ki demin kendimi evde çığlık çığlık bağırıp sinir krizi geçirirken buldum. O dakikadan itibaren bi buçuk saattir bebek hareket etmeyi kesti. Tam altı yıllık evliyim, bi kere bile kimseden yardım görmedim. Evlenirken evimi milimine kadar kendim temizledim döşedim, taşınmamız gerekti, tek başıma taşındım. İkisinde de ben yerleştikten iki hafta sonra kaynanam gelip iki hafta evimde keyif çattı. Sonra nerdeyse her ay düzenli olarak gelip bi hafta kaldı gitti. Eşi sağ değil, bekar kızkardeşiyle yaşıyor diye anlayış gösterdim, ses etmedim, tabi bunda eşimin annesine aşırı derecede destek çıkmasının etkisi çok büyük. Bikaç kere yardım istediğim oldu altı yılda hep ama hep arkasını döndü. Mesela iki üç ay önce bebek için el örgüsü battaniye yelek patik yaptırmasını istedim, nerden bulacam yapacak insanı, mağazada yok mu git hazır al dedi. Oysaki çok çok geniştir çevresi. Benim annem çok rahatsız kendini zor idare ediyor. Ben alışkınım herşeyi tek başıma yapmaya. Kaynanam eşime diyormuş ki ben çocuk doğunca gelirim kovsanız bile evime dönmem, zaten bu beni çok geriyor. İki hafta önce kaynanam aradı. Bebek için yün döşek, yastık, yorgan yaptıracam dedi. Dedim kullanmam onları, yaptırmayın, yaptıracaksanız el örgüsü battaniye yaptırın. ( ben yaptırdım ama inada bindi biraz) Bi saat önce aramış öyle olmaz, ben yün döşek, yastık, yorgan yaptırdım; Benim dediğim olacak bunları kullanacaksın diyor. Doktorlar sert yatak kullanın diyor filan dedim. Doktorları boşver onlar bilmez ben bilirim, ben ne dersem o olur dedi. ( Bu arada kaynanam ilk okula bile gitmemiş, okuma yazma bile bilmez, doktorlardan iyi bilirmiş) Gerisini hatırlamıyorum resmen kan beynime çıktı. Zaten aylardır iki üç sene çocuğa tuz şeker vermeyeceğim demiştim, O da öyle şey olur mu ben senden gizli saklı veririm hep başında bekleyecek halin yok ya bebeğin demişti, bu tarz muhabbetler yaşıyoruz. 6 senedir kendini her işten çeken kadın şimdi konu bebek bakmak olunca panter kesildi, 6 aydır ben istemediğim halde eşim kaç kere annesini bize gel diye çağırdı, hamileyim, iş yapması gerekir diye burdan çıkmayan kadın adım atmıyor. Bebek doğunca gelecekmiş, ben temizlik, yemek filan yaparım o bebek bakar artık !!!!!!! Şimdiden gözümde canlanıyor, başıma çöreklenmiş bi kayınvalide, herşeye cahil cahil müdahale ediyor. Gerçekten sakinleşemiyorum, telefondan sonra eşime de çok bağırdım annene müdahale et artık diye. Asla asla annesine bişey diyemezmiş beyefendi.... İş başa düştü belli. Allah kimseyi cehalet ve kötü niyetle baş etmek zorunda bırakmasın.
Bende öğleden sonra gidicem çalışır raporu alcam
Acaba bebek donuyor olabilir miHello beybiler bu aşağı inmesi gereken bebem yukarı çıktı 3 gündür.
Tersine kızım bana çekmiş.
Kimin bebesi buuuu.
Bilemiyorum hareketler hala yanlarda yoğunlukta. Ama dönünce daha aşağı iniyo diye biliyorum emin olmasam daAcaba bebek donuyor olabilir mi
O da mantıklıBilemiyorum hareketler hala yanlarda yoğunlukta. Ama dönünce daha aşağı iniyo diye biliyorum emin olmasam da
Var alışveriş topiğindeyiz.Bugün A101’de bir sürü bebiş malzemesi var, alan var mı ?
Bnde çıktım şimdi sert olan şey sırtıymışBen geldim şimdi doktordan
Fazka iyiymişim
Gayet iyi oğlan da
Her şey strestenmil
1 hafta sonra bende basliycam 5 hafta nasıl geçer yaaaBende öğleden sonra gidicem çalışır raporu alcamhiç çalışmak istemiyorum yaaaaa
Ben aldım küvet koca masrafa anne yani yatagi aldım ama beğenmedim iade edeceğim nohut vatan iye patik ikikinpantolin filan aldimBugün A101’de bir sürü bebiş malzemesi var, alan var mı ?
Ayaklar orda olabilir bnm de göğüs altım nefes aldırmıyordu ayaklar oradaymışKızlar merhabaaa, 2 3 gündür sol göğüs altımda kaburga da ağrı var tarifsiz birşey incinir de ağrır ya o şekilde ama ne uyutuyor ne ayakta ne uzanınca hiçbir şekilde geçmiyor uyuşuyor ağrıyor ne olduğunu da çözemedimBöyle olan var mı doktora yazdım daha cevap da gelmedi normalde ağrı oluyordu ama geçiyordu şimdi kesinlikle geçmiyor çok rahatsız ediyor canımı acıtıyor
En son ayaklar oradaydı da son 2 3 gündür çok rahatsız ediyor canım acıyor uyku sıfır nasıl geçecek çözemedim çocuğa yalvarıyorum ayağını çek diyeAyaklar orda olabilir bnm de göğüs altım nefes aldırmıyordu ayaklar oradaymış
Bnmde aynı mahvediyorEn son ayaklar oradaydı da son 2 3 gündür çok rahatsız ediyor canım acıyor uyku sıfır nasıl geçecek çözemedim çocuğa yalvarıyorum ayağını çek diye
Kızlar merhabaaa, 2 3 gündür sol göğüs altımda kaburga da ağrı var tarifsiz birşey incinir de ağrır ya o şekilde ama ne uyutuyor ne ayakta ne uzanınca hiçbir şekilde geçmiyor uyuşuyor ağrıyor ne olduğunu da çözemedimBöyle olan var mı doktora yazdım daha cevap da gelmedi normalde ağrı oluyordu ama geçiyordu şimdi kesinlikle geçmiyor çok rahatsız ediyor canımı acıtıyor
Bana da karnın komple taş gibi olur ve nefes alamazsan doğuruyorsun dediBnde çıktım şimdi sert olan şey sırtıymış
Bnmki doğum pozisyonundaymış göğüs altımı parçaladı zaten ne oturtabiliyorum nede yatabiliyom
Gayet keyfi yerinde plesenta yüzünden yüzünü de göremedik yoksa poz vermiştikasılma dedi karnın top gibi olur inmez adet sancısı gibi sancın olursa dedi kasık ağrısında da hiç duramayacak gibi ağrın kur kanama olursa gel dedi dedim ağrıyor bn geçirtiyom ağrıyı
Ee çok güzel bu arada bana meme için krem son ay dedi eğer çok şuan rahatsız edici bi tahriş bişi varsa pede koyup göğüsün üstüne koy dedi uyarılma olmasın diyeBana da karnın komple taş gibi olur ve nefes alamazsan doğuruyorsun dedi
Bi yer sert bi yer yumuşaksa yanlış alarm
1800 gr olmuş oğlum
Galiba o kadsr da minik değil artık
Gelişimi ilerde dedi
Boyu yine söylemedi
Resim yine yok
Gömmüş yüzünü içeri
Ama öyle olan bebeklerin emme refleksi daha iyi oluyor rahim duvarının kokusuyla göğüs ucunun kokusu benziyor dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?