2021 Aralık Anneleri

Bu bende de var. Şimdi egri oturup dogru konusmak gerekirse hayatta olan bebeğin daha farkli geliyor.Dogacak olan bebegimi de en az o kadar sevebilir miyim acaba diyorum.
Eymen kardesinin olmasini cok istemesine ragmen sanki hafif kiskaniyor gibi geliyor.
Bilmiyorum o teraziyi nasil kuracagimi

Bi yerde mi okumuştum biri mi söylemişti bilmiyorum
Ama aynı senin gibi ilk çocuktan sonra kimseyi böyle sevemem sanıyordum,sonra ikinci çocuk oldu ayrı bi sevgi yeri açıldı resmen kalbimde,
Yine en fazla bu kadar sevebiliyorum sanıyordum
Torunlar olunca yine ayrı bi sevgi yeri oluştu diye
Seviliyormuş yani merak etme
Ben lohusayken agliyordum. Bu hep benimle mi olacak artik kafama gore disariya cikamayacakmiyim vs. Bebekle disariya cikamasan da yemek sana gelir yapcak bisey yok
Ben yemek yapmamayı değil dışarıda yemeyi seviyorum ama
Pusetş bağlıcam arkaya yada yan koltuğa emzirip koyucam uyucak hastane yakın Allahtan hayalim bu
Artık paket yapıp evde yersin olmaz mı
Üff hiç heyecanlı değil evde paket yemek
Bizim hastane 30 dk uzakta işte
Muhteşem ikili olacağız büyük ihtimalle bundan sonra

Ha bide dogum sonrası refakatçi erkek kabul etmiyolar eşim giremicek yanıma aileler sehir dısında ani bişey olsa napcam bilmiyorum. Zaten covid olursam hastanede kabul etmiyor. Herşeyi geçtim bunlardan korkuyorum inşallah covid olmadan ani bişey olmadan sakince dogururum

Bende çok kararsızım 1 Kasım’da başlarsam 2 hafta çalışıp 3. Hafta ara tatil olacak bu 3 hafta bile iyi olur diyorum ama aşım yok
Aynı durumdayım canım benim de aşım yok. Hoş ben aslında pandemiye takılmıyorum kendimi o açıdan korumanın bi yolunu bulurum da bizim işler çok stresli, iş de evime uzak. Gelmesi gitmesi, trafik, işyeri stresi, zaten gebelik şekeri çıktı, 2,5 saatte bi verilen diyete göre sebze yoğurt filan yiyorum, beslenme zor olacak, bunları düşünüyorum. Evde yatmaya da alıştı bünye. Yoksa insana bikaç gün kurtarsam bile kar diye geliyor. Bikaç günüm var hala düşünüyorum napsam diye. Bu arada herkes bana otur evinde bebeği riske atma diyor

Dr a geldim şuan 32+5 ama bebeğim 31+5 uyumlu çıktı. Kilosu yine aynı 1744 gr hiç kilo almamış hastaneye yatıp çıktığımdan beri. Stresten mi oldu bilmyrum . Sadece 3 öğün yedim ara öğün yapmadım bi tek muz yedim ondan mı bşlmyrum ama en azından 2 kg çıksa diyordum çok üzgünüm

Aynn sevgimi paylaşmak da zor gelmiyor değil inşallah ikisini de kırmadan arayı bulurum
Doğunca herşey belli olacak olanları paylaşırım artık
Bnde dışarda yemeyi seviyorum kim sevmez ki olmadı uyurken yer kalkarsın bakcan artık çaresine tam sana yol arkadaşı olacak konuşa konuşa gitçen gelcen

Canim kilosu gayet iyi olcumler de biraz yanilir kisa zamanda kac gun onceyle ayni

Stres yapma sen kendini iyi hisset ve bebeğine odaklan
Daha kaç gün oldu ki çıkalı
Protein ağırlıklı beslen meyve kuruyemiş aksatma kilo alır büyür annesi

Sürekli kafanizdan kötü senaryolar geciyor mu?
Sanki hep kötü seyler yasayacakmisim gibi bebekle ilgili ..
Sizde de oluyor mu .
Gercekten mutsuz oluyorum bu sekilde

Bu benim maalesef

Ben malesef 2li tarama riskli çıktığından beri öyleyim. Her doktor sağlıklı olduğunu söylesede ben acaba mı diyorum. Şimdide benim bebeğim çok sert hareketler yapmıyor kasları mı gelişmedi acaba down sendromu mu diye düşünmeden duramıyorum. Onun sağlıklı olmasını çok istiyorum. belkide yıllarca tedaviyle uğraşıp sonra kavuşunça bu psikolojiye büründüm bilmiyorum.

Bu arada bugün bizim görüş günümüz minnoşum 2 kiloyu geçmiştir büyük ihtimal bakalım.

Muz süt kaşar peynir maden suyu bunların faydasını gördüm ben. Kilosu çok aşırı düşük değil sadece 1 hafta geride annesi sen ona bakar arayı kapatırsın sakın üzülme. Üzülürsen o daha çok geriler.

Hallolur yaaa bi şekilde
Bana bi özgürlüğümün kısıtlandığı fikri aydınlandı sadece sabah
Acaba 1 haftalık bebekle dışarıda yemek yenir mi
Kış bebeği olacak bi de bizimkiler biraz zor
Ben eşime şimdiden işliyorum tek çocuk bize yeter anca ona bakabiliriz diye

Kış bebeği olacak bi de bizimkiler biraz zor
Ben eşime şimdiden işliyorum tek çocuk bize yeter anca ona bakabiliriz diye
Ben tek çocuk gibi büyüdüm hiç eğlenceli değil
Çocuğuma bunu yapamam

Ya yurtdışında millet karda kışta gezdiriyor
Ben oğlumu çıkaracağım valla
Alışsın şimdiden

Ben evlendikten sonra hiç tek başıma doktora gitmedim eşim hep gelir hatta hasta kabulde bile kimlik numaramı o söyler ben kılımi bile kipirdatmam
Yaa kıyamam ne tatlı benimkide karnima kafasını dayiyor *bay çok ufak* tekme at bakıyım diyor denk gelip de tekme atarsa varyaa zevkten Dört Köşe
Ben lohusayken agliyordum. Bu hep benimle mi olacak artik kafama gore disariya cikamayacakmiyim vs. Bebekle disariya cikamasan da yemek sana gelir yapcak bisey yok
Demekki bütün anneler aynı duyguya kapılıyor lahusayken bende bu sebebten çok aglamistim wc ye bile gidememek
Hislerimi yazıyorsun valla aynı şeyleri düşünüyorum ikinciye ilgi yeterli olacak mı ilkini ihmal eder miyim ne kadar kiskanmiyor desem de çok küçük daha 5 buçuk yaşında illaki kiskanacak inşallah dengeyi kurabiliriz
Ne demek eş kabul değil saçmalık
Kovit olursak bizim hastanede kabul etmiyor ve bu beni çok geriyor

Ben tek çocuk gibi büyüdüm hiç eğlenceli değil
Çocuğuma bunu yapamam

Ya yurtdışında millet karda kışta gezdiriyor
Ben oğlumu çıkaracağım valla
Alışsın şimdiden
Ben de 3 kardeş büyüdüm o da çok zevkli değildi aslında Ama tek çocuk olmaktan iyidir dediğin gibi belki de bunu değerlendiricem
Ben de 40ı çıktıktan sonra dışarı alıştırmayı düşünüyorum ilk 40 gün annem hep burada olur heralde yardım için bizde bi de yenge hala takımı var onlar da anne yarısıdır her zaman ama inşallah onların kalabalığı yüzünden lohusa bunalımı yaşamam

Canim kilosu gayet iyi olcumler de biraz yanilir kisa zamanda kac gun onceyle ayni
Stres yapma sen kendini iyi hisset ve bebeğine odaklan
Daha kaç gün oldu ki çıkalı
Protein ağırlıklı beslen meyve kuruyemiş aksatma kilo alır büyür annesi
inşallah , sağolun arkadaşlar

Devlet hastanelerinin geneli böyle. Bizim için bizim paramızla oradalar ama şu muameleye bak. Gerçekten Allah kimseyi böyle insanlarla karşılaştırmasın
Devlet hastanelerinde bizden çok yabancı uyruklu car inanın ve hemşireler ebeler onlardan bıkmış durumda o yüzden de kendi vatandaşlarına da iyi davranmiyorlar

Sürekli kafanizdan kötü senaryolar geciyor mu?
Sanki hep kötü seyler yasayacakmisim gibi bebekle ilgili ..
Sizde de oluyor mu .
Gercekten mutsuz oluyorum bu sekilde
yaa benim de kendimle ilgili kötü kötü şeyler geliyor hep aklıma. evde bi tane daha çocuğum olmasından mı bilmem. ya doğumda bana bişey olursa diye gelip duruyor aklıma. kötüyü çağırmak istemiyorum ama aklımdan da atamıyorum bi türlü. zaten 3. trimester bana duygusal anlamda hiç iyi gelmedi. ilk 3 ay yaşamadığım duygusallıkları dalgalanmaları yaşıyorum. durup dururken ağlıyorum falan.

Ben evlendikten sonra hiç tek başıma doktora gitmedim eşim hep gelir hatta hasta kabulde bile kimlik numaramı o söyler ben kılımi bile kipirdatmam
Senin eşin kolay izin alıyordur
Bizimkinin bazen izin aldığı halde sın anda çıkabildiği çok olmuştur işten
Her zaman gelemiyor o yüzden
Misafirlerden ben de çok korkuyorum bazen
Normalde kimseyi takmayan biriyim
Ama canım sıkkınken filan sürekli biri akıl verirse ne hissederim bilmiyorum lohusayken
Devlet hastanelerinde bizden çok yabancı uyruklu car inanın ve hemşireler ebeler onlardan bıkmış durumda o yüzden de kendi vatandaşlarına da iyi davranmiyorlar
Ben buna katılmıyorum
Her aksaklığı da göçmenlere bağlamayalım yok yere
Benim bildiğim devlet hastanelerinde çalışanların genel olarak insan memnun etme kaygısı yok
Hiç olmadı da benim kendi deneyimlerimden hatırladığım
Mesela ben küçükken göçmen yoktu ama bi dişçi korktuğum için beni kovmuştu devlet hastanesinde
Müşterileri değiliz çünkü özel hastaneler gibi

Canim bu bebek benim 3. Dusugumden sonra tutundu. Hep bisey olacak korkusu vardi zaten.
Oglumda da boyleydim. Cok sukur hayal gibi bir dogumla dunyaya geldi. İnsallah kizim da oye olacak..
bunu bilmiyordum ama çok şükür ki tutunabilmiş Şimdi o büyürken ne kadar huzurlu olursan o kadar güzel sağlıklı büyür, kötüyü düşünme hep şükret inan çok daha güzel geçiyor her şey böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…