Hayaller hayatlar yaparız sonraKitap tavsiye edeyim o zamanDanimarkalilara Özgü Ebeveynlik. Şiddetle tavsiye ediyorum
Çoktaaan okudumKitap tavsiye edeyim o zamanDanimarkalilara Özgü Ebeveynlik. Şiddetle tavsiye ediyorum
Ben onu çocuğun ayağı diyorumEvet kasilma boyle oluyor. Bebegin hareketi olsaydi 1 dk kadar uzun sure o sekilde kalmazdi, takip ederseniz hareketlerinin ne kadar kisa surede degistigini anlarsiniz.
Ayni durum doktorum beni muayene ederken oldu, doktorum kasilma oldugunu soyledi o yuzden eminimama bu haftalarda kasilma normalmis gunde 3-4 e kadar. Daha fazla oluyorsa mutlaka doktorunuza soyleyin. Benim cok oluyordu ve enfeksiyon cikti mesela, ilac kullandim kasilmalar bitti cok sukur
Merhaba bebeğiniz nasıl acaba şuan bana da benzer şeyler söylendi merak ettimÇok geçmiş olsun. benimde normal ultrason bulgularım ve ikili taramam normaldi. yaşım 34. sınırda olmasına rağmen ikilim risksizdi. perinatolog beyinde çift taraflı kistler olduğunu, kalpte parlaklık (ekojen odak diyolar), bağırsaklarda parlaklık (ekojenik barsak) gördü. böbrekler de biraz genişlemiş tam sınırda dedi. bunların her biri tek başına risk sayılmazmış yani doğuma kadar düzelen şeylermiş. ama hepsi bir araya gelince downdan şüpheleniriz dedi. şöyle anlattı; bunlardan hiçbiri yokken benim downlu bebek dünyaya getirme ihtimalim 700 de 1 miş. 2 parametre olduğunda % 20 gibi oluyor. sende 3-4 parametre olunca riskin % 40 larda dedi. ben 3 ayrı perinatologla görüştüm. hepsi aynı şeyi söyledi. 3 çift göz de yanılmış olamaz diye düşündüm. neticede amniyosentez önerdiler. kesin olarak başka türlü öğrenme şansın yok dediler. eşimle biraz düşünüp yaptırmaya karar verdik. 5 gün önce ilk sonucum çıktı. bin şükür normal geldi. şimdi kesin raporu bekliyorum. amniyosentez yaptırmaktaki amacım sonuca göre gebeliği sonlandırmak değildi. en azından doktor, hastane, sonrası için özel eğitim vb durumları hatta evde oda düzeni vs ayarlamak içindi. böyle bi duruma ne kadar hazırlayabilirse insan kendini o kadar hazır olmak içindi. pişman değilim açıkçası yaptırdığım işleme. diğer türlü kalan 4-5 ay boyunca acaba mı diyecektim. stres de bebeğe çok zarar veren bişey neticede. bunun sonucunda öyle yada böyle öğrenmiş olucam.
Pazartesi doktor randevum var. O zamana kadar beklesem geç olurmu diye endişeleniyorum. Kaç kez olduğuna dikkat etmedim doğrusu, ama çok sık olmadı. Akıntım yok, başka enfeksiyon belirtileri de yok, in şa Allah ciddi birşey yoktur. Daha çok aşağıda tekme atıyor gibi hareket var. Ayağa kalkınca, iş yaparken daha çok gibi oluyor sanki. Yatıp dinlenince biraz azalıyo hareketlerEvet kasilma boyle oluyor. Bebegin hareketi olsaydi 1 dk kadar uzun sure o sekilde kalmazdi, takip ederseniz hareketlerinin ne kadar kisa surede degistigini anlarsiniz.
Ayni durum doktorum beni muayene ederken oldu, doktorum kasilma oldugunu soyledi o yuzden eminimama bu haftalarda kasilma normalmis gunde 3-4 e kadar. Daha fazla oluyorsa mutlaka doktorunuza soyleyin. Benim cok oluyordu ve enfeksiyon cikti mesela, ilac kullandim kasilmalar bitti cok sukur
Aşkında hamileliğin de son zamanlarını doyasıya yaşamak lazım diye sanırım gitmeyeceğim benAynen canım bana da herkes otur evinde bebeği riske atma diyor. Rapor alırım diyordum doğumdan sonra dün burda doktorlar rapor vermiyor diye okudum biraz moralim bozuldu. Hoş nedensiz rapor da ne kadar helal oluyor orası da var, çok içime sinen bişey değil. Parasını düşünmüyorum da işle ilgili özel nedenlerden dolayı ücretsiz izin beni işyerinde çok zorda bırakacak, o yüzden doğumdan sonra ücretsiz izin almak istemiyorum. Bakalım kendimi strese sokmadan bikaç gün daha düşünecem, hala kararsızım. Hamile olduğumu öğrendiğim gün esnek çalışma çıkmıştı. Haftada iki yarım gün işe giderek atlatmıştım ilk ayları. Allah büyüktür belki bi kapı açılır. Şuan aslında en güvenlisi evde bebeği korumak.
Evet hem baskı hissedyrum hem bikini bölgem dolu dolu şuanda . Hala hastanede yatyrum hiç bişey belli değilBaski mi hissediyorsun cnm kasilman sancin olmazsa birsey olmaz doguma kdr normalmi sezeryanmi olck
Valla seni kötü ana ilan ederler bi bakmışsın çocuğu alıp evlerine götürmüşDanimarkada uyuyunca bebek arabasında evin dıŞ kapısına koyuyorlardı soğuğa alışsın, temiz hava iyidir diye
Düşün mekan iskandinav soğukları
Annemle kayınvalidemin yüreğine iner çocuğu balkona koysam uyudu diye
Benim gaz kasılması filan da var ya işler çok karışık
Anlamam mümkün değil
Yumuşak yer var mı diye kontrol ediyorum varsa sorun yok
Kuzum sen yeniden mi hastaneye yattın. Görmemişim kaçırmışım ben ya. Nasılsın şuan ne gibi gelişme var iyi yada yok.Evet hem baskı hissedyrum hem bikini bölgem dolu dolu şuanda . Hala hastanede yatyrum hiç bişey belli değil
Sosyal hizmetleri aramasalar bariValla seni kötü ana ilan ederler bi bakmışsın çocuğu alıp evlerine götürmüş
Benim zaten yukarda değildi son bikaç gündür iyice aşagı indi. Bide diyetten midir nedir küçüldü gibi geldi gözümeBebiso dogum kanalina giren varmi ya da karni asagi inen:)
Benim de bazen öyle oluyor. Sanki her an suyum gelecekmiş gibi yada çocuk oraya çok yakın çıktı çıkacakmış gibi oluyorum. Kasık ağrım da hep oldu zaten başından beri, çocuk büyüdükçe rahim genişliyor o ondan oluyor. Bebeğin pozisyonuyla alakalı endişelenmene gerek yok bence. Ben büyük kızımda doğum sancısı da çektim o yüzden ayırt edebiliyorum. Doğum sancisinda sancı beline kasıklarına ve bacaklarınada vurur nefesin daralır ve sancı belli düzenli aralıklarla olur. Ama rahatlamak istiyorsan doktoruna da bir danış istersenArkadaşlar merhaba. Öncelikle Rabbim bebeklerimizi sağ salim kucağımıza almayı nasib etsin.kasılmalar nasıl oluyor, bir bilginiz varmı bu konuda? 30+2 haftalık hamileyim. Bugün bebek hareketlerini aşağıda hissediyorum, bazen dışarı çıkıcak sanıyprum. sol kasıkda hafif ağrım var. 2 hafta öncesinde doktorum bebğin ayaklarının aşağıda olduğunu ve mesaneye baskı yaptığını söylemişti, yine ondanmı acaba, kasık ağrısı da olunca tedirgin oldum. Acaba erken doğum belirtisimi? Başından böyle bir şey geçen oldumu? Önceden teşekkürler.
Cocugun ayagi kucucuk bisey, kasilmada deve kusu yumurtasi gibi toplaniyor ve sertlesiyor karnin bi bolgesiBen onu çocuğun ayağı diyorum
Doktor da tamamen sertleimedilçe sorun etme dedi
Bi de gazdan öyle çok oluyor benim
Gaz sancısı gelince sertleşiyor çıkarınca düzeliyor
Ben de bir hafta yasadim, o haftasonu kontrolum vardi ama gec kaldigimi soylemedi doktorum. Cok fazla riskli bisey degil, ama tabiki aylarca kontrol edilmezse enfeksiyon bebisi etkileyebilir. Bikac gunden hicbi sey olmaz endiselenmeyinPazartesi doktor randevum var. O zamana kadar beklesem geç olurmu diye endişeleniyorum. Kaç kez olduğuna dikkat etmedim doğrusu, ama çok sık olmadı. Akıntım yok, başka enfeksiyon belirtileri de yok, in şa Allah ciddi birşey yoktur. Daha çok aşağıda tekme atıyor gibi hareket var. Ayağa kalkınca, iş yaparken daha çok gibi oluyor sanki. Yatıp dinlenince biraz azalıyo hareketler
Cuma günü tekrar yattım buraya yazmamıştımKuzum sen yeniden mi hastaneye yattın. Görmemişim kaçırmışım ben ya. Nasılsın şuan ne gibi gelişme var iyi yada yok.
Gecmis olsun canim insallah boyle boyle de olsa gununu dolduracakCuma günü tekrar yattım buraya yazmamıştımcuma günü kontrole gelmiştim bu seferde suyumu göremedi. Bu haftalarda su aramamam lazım dedi bebekte toplanma ya devam ediyordu o yüzden yattım tekrar
Teşekkür ederim Umarım inşallahGecmis olsun canim insallah boyle boyle de olsa gununu dolduracak
Ben de karda kışta doğum yapacağım için çocuğu hastaneden çıkarırken kat kat saracaklarımın hesabını yapıyorum boş yere. Çocuğu bir adet hastane bezine sar koy arabaya, en güzeliValla seni kötü ana ilan ederler bi bakmışsın çocuğu alıp evlerine götürmüş
Benim zaten yukarda değildi son bikaç gündür iyice aşagı indi. Bide diyetten midir nedir küçüldü gibi geldi gözüme
Cok gecmis olsun canim kontrol altinda olman daha iyi insallah zaten ne kaldi doguma guzel dusun ❤Cuma günü tekrar yattım buraya yazmamıştımcuma günü kontrole gelmiştim bu seferde suyumu göremedi. Bu haftalarda su aramamam lazım dedi bebekte toplanma ya devam ediyordu o yüzden yattım tekrar
Çok sağolCok gecmis olsun canim kontrol altinda olman daha iyi insallah zaten ne kaldi doguma guzel dusun ❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?