2021 Aralık Anneleri

Dalga geçmeyin
Siz hastaneden eve nasıl götüreceksiniz
Ben mi fazla düşündüm vu olayı
Gerçi bizim yol 2 saat nerdeyse
bn hastane çıkışının üstüne nohut battaniye sarıp belki bi battaniye de puset üstüne atıp arabaya yeter yani şey Bnm ev hastane arası Max 10 dk trafik olursa
Senin yol uzun arabada o kadar sarılı durmaz bebe

Ben battaniye falan orterim diye dusundum taksiye ya da arabaya binip doneriz cok uzak degil siz ozel aravlaysa bisi olmaz
Nen de battaniye örteceğim sanırım
40ından sonra belki pusetsiz kullanırım bilemedim
Tulum boşa gitmesin
2 battaniye örtmeyi planla sonra bana çocuk terler de sen
Varsa bi bilgin söyle arkadaşım

Tulum boşa gitmesin

Sığar sığaaaar. 4 kilo da doğsa sığar.

Tulum boşa gitmesin

1 battaniyeye sararım üstüne pusetin örterim o günkü hava durumuna bağlı daha doğrusu arabaya asansörün önünden binecek terlemeye fırsat vermem arabaya binince poşetin üstündeki iner
Burda hava serin olur büyük ihtimalle bakcam o gün gidişata

Sığar sığaaaar. 4 kilo da doğsa sığar.
Neyae 2 ihtimali de yanıma alayım
Hangisine sığarsa onla gitsin
Doktor bobrekde genisleme var deynce benim aklma cocuk gelmemisdi cocugun bobreginde genisleme var ozaman ama cok onemli degil dedi heralde sknti yaratmaz daha sonra
Bizim çocuğun da nerdeyse 20. Haftadan beri böbrek takibi yapılıyordu
Doktorum sorun olsa çok hızlı artış oluyor
Büyük ihtimale sorun olmaz dedi hep
Bu son kontrolde normaldi böbrek büyüklüğü artık

Doktor bobrekde genisleme var deynce benim aklma cocuk gelmemisdi cocugun bobreginde genisleme var ozaman ama cok onemli degil dedi heralde sknti yaratmaz daha sonra
E bu ultrasonu karnızdaki bebeğe yapmadılar mı? Tabi ki bebeği kastedecek. Perinatolog neden sizin böbreklerinize baksın? Sıkıntı yaratmayacak olsa bunu hiç söylemez doktor. Evet sıkıntı yaratabilir. Ama yaratmayadabilir. Takip edilmeli.

Merhaba arkadaşlar, benim ilk gebeliğim cok bilgim yok sizden fikir istiyorum. Şimdi ablamdan park beşik alicam yanımda yatsın, sonrasi icinde bunu mu alsam baya baya mantikli geliyor bana. E herşey sürekli pahalilasiyor. Uyku eğitimi dusunuyorum 8/9 aydan sonra. Bunda odasinda uyuturum, sonra da yatak oluyor zaten bildiğin ya. Ne diyorsunuz? Alırsam netten almam ama mobilyacilardan alırım izmirde var bi sürü. Fikre ne diyorsunuz?

Eklentiler

• Screenshot_2021-10-17-14-26-50-38.webp
    17,8 KB · Görüntüleme: 40
  • Screenshot_2021-10-17-14-26-43-68.webp
    23,6 KB · Görüntüleme: 49

Benim de ilk gebeliğim mobilyaları konusunda deneyimim yok ama. Kullanan arkadaşlarım memnun çocukları ilkokula başladı hala aynı mobilyayı kullanıyorlar. İlk zamanlar anne yanı beşik kullandılar sonra büyüyen beşiğe geçmişlerdi.
Yeriniz varsa güzel oda yapacak olsam alırdım.

Atlar bundan bebe. Park beşikle odasına koyun bence sonra da 2 yaştan sonra filan montessorilere geçilir.

Ben büyük kızımda park yatağı 3 yaşına kadar kullandım, sonra çocuk odası aldık, yatağa da ayriyetten bir de korkuluk taktım düşmesin diye.

Ben de montessoriciyim ya odasına öyle aldım. Büyüyen beşik bana çok kullanışlı gelmedi yıllar sonra kenarlarını çıkarınca yatak olarak da kullanılacak hali kalacağına inanmadığım için bunu almaktan vazgeçmiştim
Ama memnun bir şekilde kullananlar da var

Kizlar ayrintili ultroson cektirmisdim cuma gnu kontrolde doktor bakti bokrekde genisleme var dedi ama cok onemli degl diyor sonuclarda da Sag renal eplvis dilate gorunumde olup pelvis Ap capi 4 mm olculdu seklinde yaziyor basina gelen var mi acaba
Bana da sol böbrekte daralma gözüküyor ama bu haftalarda normal, ilerleyen haftalarda düzelebilir demişti, ayrıntılıya gittiğimde. Dün aynı doktora gitmiştim yani perinatoloğa, bu kez düzelmiş dedi. Darlık bitmiş, sol ile sağ aynı boyutta.

Ben biraz önce şeyi denedim
Tulym giyerse pusete sığmıyor
Puset gevşetiliyor mu acaba
Tulumy fazla kalın almışım
Ay ben bunu hiç hesaba katmadım. Gerçi standardın üstünde büyüklüğe sahip bir puset yani araba koltuğu olduğunu söylüyor aldığım marka ama. Deneyip göreceğiz artık.

Ay bir de ben şeyi dert ediyorum ya. Ben hastaneden çıkarken ne kadar ağrılı sancılı olurum bilemiyorum ama, yeni doğurduğum çocuğu nasıl pusete koyarım, kucağımda sarıp sarmalamak varken? Onu sürekli görmek için sabırsızlanmaz mıyım? Kafamda deli sorular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…