Canım ne yaptın gitrin mi hastaneye?Kızlar nişanım geldi ve adet sancısı gibi sancılarım var belim de kırılmış gibi doğum başlıyor galiba
Hadi hakkında hayırlısı olsun canım. Haber ver bize. Gittin mi doktoraKızlar nişanım geldi ve adet sancısı gibi sancılarım var belim de kırılmış gibi doğum başlıyor galiba
Hadi hayirlisi insallahHer güne bir doğumaralığa kimse kalmayacak böyle giderse
Benimki bi hafta daha dayansin baska hicbirsey istemiyorumHer güne bir doğumaralığa kimse kalmayacak böyle giderse
Canım gözün aydın sağlıcakla büyüsün bebek. Daha önce çatı muayenesi olmuş muydun. Olduysan ne demişlerdi? Ben ilk defa dün oldum ondada çatın dar normal doğuramazsın dedilerKizlar selam. Benden sonra dogum yapan oldu mu takip edemedim grubu
Sizlere yazmaya ancak firsatim oldu. Kisaca dogum hikayemizden bahsedeyim.
Sali gunu kontrolde bebek 2500 kilo cikti 37 +1 dik. Plasentayla ilgili problemimiz vardi. 15 gun onceki muayanede ayni kiloda olunca doktor gece yatis yapalim yarin aksama kadar dogum gerceklesir dedi. Bebegin anne karninda beslenemedigini ogrenince bir an once sutume kavusturmak mantikli geldi ama doguma da bu kadar ani hazir degildim. Eve gelip son hazirliklari yapip hastaneye gectik iki gunun uykusuzlugu vardi ustumde. 4 te yatis yapildi. Ebe muayane etti ve vajinal sanciyla sanci baslatildi. Bir yandan da nts baglandi. Sancilar ilk cikmaya basladiginda hissetmedim. Sonra cok yogun adet sancisi seklinde gelmeye basladi ve git gide sıklastı. Ebe cok tatli biriydi ve yarinda siz mi burdasiniz diye sordum. Bana yetismez dogum tecrubeli baska bir arkadas var diye cvp verdi. Biraz sonra ayni ebe tekerlekli sandalyeyle gelip dogumhaneye goturdu. Az once soyledigine istinaden saniyorum ki alttan bakicak donucem. Iki kisi daha girdi ve bebegin kiyafetlerini istediler anladim ki dogum basliyor. Alttan baktiginda vajinamin yumusadigi hissettim cati muayanesindeki o aci artik alt muayane edilirken olmadi vajinamin hazir olduunu anladim. Sanci geldiginde soylememi istedi. Bir kezde sanci esnasinda muayane etti ve takiliyor dedi. Biraz sonra doktorum gelip o muayane etti ve takilmadan o da bahsetti. Takilmayla kastettikleri neydi anlamadim. Doktorum geldiginde ben birkac kez ikindim. Oncesinde ebe ikinma gelirse tutmami soylemisti. Benim aklimda normal dogum olmadigindan ve bebek erken kanala girdiginden erken dogum olmamasi icin benim kaslari alistirmayla ilgili hicbir hazirligim yoktu arkadaslar. Odada sanci verildigi esnada yataga tutunarak biraz spor yapip bacaklarimi esnettim ve hastaneye gitmeden once sicak dusla kasiklarimi ovdum. Alelacele izledigim bir videoda ikinma icin buyuk bir balon sisirecek gibi nefes alin sonra bu balonun tum havasini alt bolgeden cikarircasina o boyleyi sikarak cikayor gibi ikinin diye bahsediyordu. Ikinmam istendiginde ayni boyle yaptim nefes alip tum gucumle alt bolgemi destekledim. Ve birkac ikinmada bebegim cikti. Yanima aldilar hemen karnima bastirip plasentayi da cikardilar. Plasentanin cikmasiyla asiri bir rahatlama hissi oldu. Oh diye bagirdim ve ailemde bu sesimle rahatlamis. Bebegim yanimdaydi o esnada dikilmeye basladim ve dikis bana dogumdan zor geldi diyebilirim. Bebegim cok mor dunyaya geldi kizlar uzun sure kanalda kalmasindan olmus. Vucudu sis yuzu mordu 3 gune gececegi soylenildi ki oyle de oldu suan biraz yanaginda morluk kaldi.
Bambaska bir alemde gibiyim. Anne olunca anlarsinin ne oldugunu anladim. Oyle bir aci ve oyle umrunuzda olmuyor geciveriyor ki.. Bu arada bebegim doktorun dedigi gibi 2500 kilo degildi 2960 dogdu. Bebegimi erkenden aldilar diye kiziyorum bir yandan da kanalda bu kadar kalmasi ona zarar vermis daha da erken mi alinmaliydi diyorum. Ben dogum esnasinda doktorumun aceleciligyle ilgili sıkıntı yasadim. Yoksa dogumda dusundugum gibi korkulacak bir sey yok. 20 dk da bitti ki dogum bunun kisa bir suresinde gerceklesiyor. Velhasil dogum harika bir seymis kendimi kutsal hissediyorum :) Sonrasinda o icinizde sekillenen melegi ilk hissedis daha da harika. Rabbim hepinizi saglikla kavustursun. Sirayla güzel güzel dogumlar diliyorum
Ben de öyleyim aç ve uykusuz kalınca çocuk gibi ağlayasım gelirGeçen gün bunun muhabbeti bizde de yapıldı. O kadar uzun süre aç duramam , sezaryen olmasam mı demiştim
Ay az kalmış kaç haftalık oluyosun haftaya pazartesi2
Benimki bi hafta daha dayansin baska hicbirsey istemiyorumhaftaya pazartesiye gun verdi
Tam 39 hafta oluyorAy az kalmış kaç haftalık oluyosun haftaya pazartesi
Oh oh çok şükürTam 39 hafta oluyorinsallah geleyim demez o zamana kadar
Amin hepimize kolay dogumlar olsun insallahOh oh çok şükürbize de kendinden ve bebisten haberdar edersin ,rabbim sağ saglim kavuşmayı nasip etsin inşallah
Ben de haber eder insallah:)Doguma giden arkadas nasil acaba cok merak ediyorum
Insallah guzel haberlerini alirizBen de haber eder insallah:)
Ay kim gitti doğuma yineDoguma giden arkadas nasil acaba cok merak ediyorum
Papatya gelin nisanim geldi ve sancilaniyorum yazmistiAy kim gitti doğuma yine
Aa kaçırmışım ben sağlıkla kolaylıkla olsun inşallahPapatya gelin nisanim geldi ve sancilaniyorum yazmisti
Ayyy gıcık bir durum takma kafanaCanım cok sıkkın azcık ağladım biraz daha iyiyim
siz olsaniz napardınız ?
Bugun 3 yıldır konusmadigim görümcemin kizinin dogum gunu var.
Esimi cagirmadilar.
Esimin babasi aradi hadi Eymenle sende gel dedi. Esim oglumu da aldi ve gitti.
Ben evde tek basima kaldim
Kulaklarimdan ates cikiyor suan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?