- 12 Şubat 2021
- 717
- 1.328
- 63
- 30
Kasılmada bu ztn cnm. Ama anladığım kadarıyla yalancı kasılmalar. Devam ederse Bi git görün nts çektir. Bazı kişiler kasılma yı hisseder ama sancıyı hissetmez. Geçtikten sonra karında ağrı şeklinde kalır. Bizidw haberdar et.Kızlar benim karnım inanılmaz sert, kasılma veya sancı hissetmiyorum ama geceden beri belime yumruk yiyorum sanki öyle bir ağrı girip duruyor sırtıma çıkıyor ve kasığım batıyor. Karnım çok sert olduğu için de bebişi dürtünce anlamıyorum hareket ediyor mu diye. Doğum böyle olmaz değil mi yani kasılma veya sancı hissetmeden
Yaa en gıcık olduğum şeyGünaydın bugün temizliğe gelecek abla tarafından ekildim bazen ne yaparsan yap olmuyor
Doğurmam heralde 3-4 gün daha ev boşuna pislenmemiş olur napalımYaa en gıcık olduğum şey
Dün deseymiş ya nasip artık doğurma sakın
Bnm de perşembe yapılacak inşallah bana kalsa doğumdan bi gün önce yapılsın da bakalımDoğurmam heralde 3-4 gün daha ev boşuna pislenmemiş olur napalım
Eğer belinde ağrı varsa ihmal etme. Benim belime ağrı girmişti devamlı doğuma dek. Gittikçe de sıklaşmıştı. Ağrıların saatlerini yazıp takip et. Benim 18:45 gibi başlamıştı ağrı hafif diye başta hemen telaşa kapılmamıştım. Banyo falan yaptım biraz hafifletti ama gece 3'e kadar geçmeyince gittik hastaneye 3 cm açıklık 4.5 cm olmuştu. Durdurmaya çalıştılar ama ağrı da açıklıkta gittikçe arttı. Devam ediyorsa ihmal etme canım doğum başlamış olabilir. Ben 3 cm açıklığa dek hiçbir şey yaşamamıştım hissetmemiştim nasıl açıldığını bile anlamamıştım.Kızlar benim karnım inanılmaz sert, kasılma veya sancı hissetmiyorum ama geceden beri belime yumruk yiyorum sanki öyle bir ağrı girip duruyor sırtıma çıkıyor ve kasığım batıyor. Karnım çok sert olduğu için de bebişi dürtünce anlamıyorum hareket ediyor mu diye. Doğum böyle olmaz değil mi yani kasılma veya sancı hissetmeden
Kolay değil canım çok şükür sağlıklı inşallah bu günlerde geçecek zor da olsa sabretmek lazımBugün doğum yapalı tam 19 gün oldu kızlar. Bebeğim hala küvözde. Çok zor geliyor dayanmak artık. Sağlığı çok şükür yerinde sadece geçmeyen bir sarılığımız var hala. Ama en büyük problem emme. Hala tam olarak ememiyor. Her beslenmede 48 cc süt içiyormuş 35 cc kadarını biberonla geri kalanını sonda aracılığı ile alıyormuş. Miniğimin çenesi yoruluyormuş. Tamamen biberona geçene dek veremeyiz diyorlar. Hafta da bir kez belki 5 dk anca görebiliyorum. Kucağıma hiç alamadım kuzumu. Camın ardından değişimini izlemek kuzumun kokusunu içime çekememek çok zor gelmeye başladı. Nasıl dayanacağım bilmiyorum artık. Bir taraftan çok şükür solunum cihazına bağlı değil başka sorunumuz yok kilosu gelişimi iyi diyorum bir taraftan o minicik kolundaki serum kan almaktan moraran elleri ağzındaki beslenme borusunu görmek içimi parçalıyor. Hergün bugün arayacaklar diye güne umutla başlayıp binbir üzüntüyle yatağa giriyorum. Bebeğim için güçlü olmam lazım ona süt lazım beslenmeli diyorum ama artık ne yapacağım nasıl bu dört duvar arasına sığacağım bilmiyorum. Karnıma dokunulsa irkiliyorum orada olmadığını hatırlıyorum ağlamaya başlıyorum hala içimde gibi. Birden bütün iletişimimiz kesildi. Boşluktayım sanki. Hep benleymiş gibi. Beni sesimi unutacak beni yadırgayacak diye çok korkuyorum
İnsan onu doğuranı unutur mu? Aylardır senin kokunla büyüdü o, yıllarca görüşmeseniz bile anne kokusu unutulmaz bunu düşün hep. Geçirdiğin süreç zor evet ama çok zor değil, bebeğinin yaşama riski olup da onu bekleyen anneleri düşün... çok şükür ki senin kuzun büyüyor ve sana geleceği gün artık çok yakınBugün doğum yapalı tam 19 gün oldu kızlar. Bebeğim hala küvözde. Çok zor geliyor dayanmak artık. Sağlığı çok şükür yerinde sadece geçmeyen bir sarılığımız var hala. Ama en büyük problem emme. Hala tam olarak ememiyor. Her beslenmede 48 cc süt içiyormuş 35 cc kadarını biberonla geri kalanını sonda aracılığı ile alıyormuş. Miniğimin çenesi yoruluyormuş. Tamamen biberona geçene dek veremeyiz diyorlar. Hafta da bir kez belki 5 dk anca görebiliyorum. Kucağıma hiç alamadım kuzumu. Camın ardından değişimini izlemek kuzumun kokusunu içime çekememek çok zor gelmeye başladı. Nasıl dayanacağım bilmiyorum artık. Bir taraftan çok şükür solunum cihazına bağlı değil başka sorunumuz yok kilosu gelişimi iyi diyorum bir taraftan o minicik kolundaki serum kan almaktan moraran elleri ağzındaki beslenme borusunu görmek içimi parçalıyor. Hergün bugün arayacaklar diye güne umutla başlayıp binbir üzüntüyle yatağa giriyorum. Bebeğim için güçlü olmam lazım ona süt lazım beslenmeli diyorum ama artık ne yapacağım nasıl bu dört duvar arasına sığacağım bilmiyorum. Karnıma dokunulsa irkiliyorum orada olmadığını hatırlıyorum ağlamaya başlıyorum hala içimde gibi. Birden bütün iletişimimiz kesildi. Boşluktayım sanki. Hep benleymiş gibi. Beni sesimi unutacak beni yadırgayacak diye çok korkuyorum
Böyle hissetmen inan çok normalBugün doğum yapalı tam 19 gün oldu kızlar. Bebeğim hala küvözde. Çok zor geliyor dayanmak artık. Sağlığı çok şükür yerinde sadece geçmeyen bir sarılığımız var hala. Ama en büyük problem emme. Hala tam olarak ememiyor. Her beslenmede 48 cc süt içiyormuş 35 cc kadarını biberonla geri kalanını sonda aracılığı ile alıyormuş. Miniğimin çenesi yoruluyormuş. Tamamen biberona geçene dek veremeyiz diyorlar. Hafta da bir kez belki 5 dk anca görebiliyorum. Kucağıma hiç alamadım kuzumu. Camın ardından değişimini izlemek kuzumun kokusunu içime çekememek çok zor gelmeye başladı. Nasıl dayanacağım bilmiyorum artık. Bir taraftan çok şükür solunum cihazına bağlı değil başka sorunumuz yok kilosu gelişimi iyi diyorum bir taraftan o minicik kolundaki serum kan almaktan moraran elleri ağzındaki beslenme borusunu görmek içimi parçalıyor. Hergün bugün arayacaklar diye güne umutla başlayıp binbir üzüntüyle yatağa giriyorum. Bebeğim için güçlü olmam lazım ona süt lazım beslenmeli diyorum ama artık ne yapacağım nasıl bu dört duvar arasına sığacağım bilmiyorum. Karnıma dokunulsa irkiliyorum orada olmadığını hatırlıyorum ağlamaya başlıyorum hala içimde gibi. Birden bütün iletişimimiz kesildi. Boşluktayım sanki. Hep benleymiş gibi. Beni sesimi unutacak beni yadırgayacak diye çok korkuyorum
Benim cumartesiden beri 2 cm açıklığım var, ciğer geliştirici yaptılar ama sancılar düzenli olmadığı için evdeyim. Yani belimin ağrısı asla geçmedi o günden beri çok çok kötü ağrıyor, ama nstye bağladıklarındaki gibi bir toplanma bir sancı hissetmiyorum, sadece aşırı bel ve kasık ağrısı yaşıyorum o yüzden anlayamıyorum sancım var mı yok muEğer belinde ağrı varsa ihmal etme. Benim belime ağrı girmişti devamlı doğuma dek. Gittikçe de sıklaşmıştı. Ağrıların saatlerini yazıp takip et. Benim 18:45 gibi başlamıştı ağrı hafif diye başta hemen telaşa kapılmamıştım. Banyo falan yaptım biraz hafifletti ama gece 3'e kadar geçmeyince gittik hastaneye 3 cm açıklık 4.5 cm olmuştu. Durdurmaya çalıştılar ama ağrı da açıklıkta gittikçe arttı. Devam ediyorsa ihmal etme canım doğum başlamış olabilir. Ben 3 cm açıklığa dek hiçbir şey yaşamamıştım hissetmemiştim nasıl açıldığını bile anlamamıştım.
Hiç kolay değil inşallah rabbim kimseye yaşatmasın bebeğinden uzak koymasın. Ne kadar kendimi toparlamaya çalışsam da bir yerde dağılıyorum inşallah kucağıma alırım bir an önce sağlıkla inşallah beni tanır hemenKolay değil canım çok şükür sağlıklı inşallah bu günlerde geçecek zor da olsa sabretmek lazımmoralini yüksek tutmaya çalış yanına gelince hep yanında olacak inşallah annesini unutur mu hiç senin kokunu bile biliyorken
Yaşadıkların kolay değil ama mecburen sağlığı için duruyor tez vakitte yanında olacakdualarımdasın
Ah inşallah canım inşallah. Hiç temas etmedi bana hiç alamadı kokumu minik kuzum. Oraya gittiğimiz de gözünü açıp dikaktli dikkatli bakmıştı bana o bile öyle mutlu etmişti ki, beni tanıdı mı ki anladı mı annesi olduğumu yalnız olmadığını gördü mü acaba diye mutluluktan ağlamıştım. Sonra o görüntüye tutunup geldim bugüne dek. Öyle zor durum da bebekler var ki zaten orada öyle duyup gördükçe şükrediyorum hergün. Dua ediyorum onların aileleri için de. Allah sağlıkla sıhhatle kavuştursun tüm anneleri bebeklerineİnsan onu doğuranı unutur mu? Aylardır senin kokunla büyüdü o, yıllarca görüşmeseniz bile anne kokusu unutulmaz bunu düşün hep. Geçirdiğin süreç zor evet ama çok zor değil, bebeğinin yaşama riski olup da onu bekleyen anneleri düşün... çok şükür ki senin kuzun büyüyor ve sana geleceği gün artık çok yakınşimdi onun için yapacağın en güzel şey bol bol dinlenmek, süt sağıyorsan daha çok süt sağmak/biriktirmek, zihnini temizleyip onu büyük bi enerjiyle karşılamaya hazırlanmak matmazelcim Allah gücünü kuvvetini arttırsın, olumsuz düşünceleri uzak tutsun inşallah
Unutacağım, hiçbiri gelmeyecek aklıma onun sevincinden biliyorum. Ama şu 19 gün bana 19 ay gibi geldi. Umarım daha fazla uzamaz umarım daha çok ayrı kalmayız kavuşuruz bir an önceBöyle hissetmen inan çok normal
Aylarca beraber yaşadınız siz
Seni unutması mümkün değil emin ol
Kendini toparlayıp da yanına gelince hepsini unutacağına eminim ben
Bana da Çarşamba gelecek de doğuma gitmeden 1 gün önce çağırırım diyorum eğer sezaryen olursa tabeBnm de perşembe yapılacak inşallah bana kalsa doğumdan bi gün önce yapılsın da bakalım
canım ben geçen hafta kbb ye gitmiştim burun tıkanıklığım için. alerjik rinitim ve nazal poliplerim var 2 aydır doğru düzgün nefes alamıyorum en son dayanamadım çocuuma oksijen gitmeyecek gibi gelmeye başladı çünkü :d doktor illadin otrivine kesinlikle kullanma dedi. onlar kana geçiyomuş. kordon yoluyla da bebeğe geçer zararlı dedi. kana geçmeyen başka bi sprey verdi bana.@Merve sen iliadin kullandin mi burun tikanikligi icin zararli mi acaba
Anladım canım, benim doğumdan 1 hafta önce pembe lekelenmem olmuştu o gün benim de çatı muayenem yapılmıştı. Bana da aynısını söylemişlerdi bir hafta sonra doğum oldu. Nişansa eğer geldikten hemen sonra doğum başlamayabiliyormuş. Bebek bir süre daha duruyormuş. Sen ihmal etme asla riskin var şuan kanama gördüysen de git doktora bir muayene etsin. Eğer açıklık hala düşükse doğum başlamışsa bir süre daha durdururlar belki. Ne kadar çok kalırsa bebiş karnında o kadar iyiBenim cumartesiden beri 2 cm açıklığım var, ciğer geliştirici yaptılar ama sancılar düzenli olmadığı için evdeyim. Yani belimin ağrısı asla geçmedi o günden beri çok çok kötü ağrıyor, ama nstye bağladıklarındaki gibi bir toplanma bir sancı hissetmiyorum, sadece aşırı bel ve kasık ağrısı yaşıyorum o yüzden anlayamıyorum sancım var mı yok mubir de şimdi sabah kalktım akıntı şeklinde kahverengi pembe dökülmem var yine, rahim ağzını kontrol ettiğimiz için olabilir demişlerdi ama taa pazar sabah en son parmakla kontrol yapıldı o zamandan beri bir şey yoktu
Ne zaman çıkacağına dair bir şey demediler hiç. Sadece son konuşmamız da çok ısrar ettim biberonla aldığı süt miktarını duyunca çıkışının yakın olup olmadığına dair. Az bir kısmı sonda ile alıyor artık o yüzden buradan sonra biberona geçişi daha hızlı olur dediler beslenme uzmanı ile de çalıştırıyorlarmış gelişimi için zaten. Umarım bu hafta artık güzel haberi alırızM Matmazelkedi doktor ne dedi canım? Ne zaman çıkar vs durumu söylüyor mu? Çok az kaldı her an çıkabilir bence. Sütün geliyor mu verebildin mi kuzuya?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?