2021 Aralık Anneleri

Merhaba, benim de önümüzdeki günler safra kesesi ameliyatına girmem gerekiyor. Bebeğim de iki aylık, sezaryen olmuştum. Ameliyattan korkuyorum süreç nasıl oluyor anlatabilir misiniz? Ameliyattan sonra ağrılar geçiyor mu?

Sancısı olan var mı kızlar benim karnımın üst kısmı kopacak gibi incelmiş hissediyorum sancılarım da var ama düzene binmiyor yaa. Bebeğim de inmiyor bir türlü kanala
Sancı aralıklarını not et, ağrın artarsa bekleme bence doktora git

Sancısı olan var mı kızlar benim karnımın üst kısmı kopacak gibi incelmiş hissediyorum sancılarım da var ama düzene binmiyor yaa. Bebeğim de inmiyor bir türlü kanala
Bebeğin kanala girmesi için hareketler var google a yazarsan çıkar canım yapabilirsen onları dene. Sancı dinlenince geçmiyorsa süresine dikkar et duruma göre sıklaşırsa hastaneye gidersin

Sezeryanda ameliyat edildikten 6 saat sonrasına kıpırdamama bile izin verilmiyor. O sırada üstünü de giyinemiyorsun. Ameliyat önlüğü oluyor sadece üstünde. 6 saat dolana kadar da vajinanın altına bebek bezi koyup (ya da depend) açıyorlar, sonra göbek deliğinin üstünden ara ara bastırıp kanama geliyor mu diye alta bakıyorlar. Kanamanın yoğunluğu azalana kadar aynı işlemi ara ara tekrarlıyorlar. Bendeki kanama fazla olduğu için epey zorlandım ama kan pıhtılaşma sıkıntısı yaşamayanlarda kan hemen duruyor. Bendeki, kanım zaten sulu olduğu için zor oldu. 6 saat dolunca da üstünü giydirip yavaş yavaş yürütüyorlar. O zaman da ped takman gerekiyor. Ben depend ile başladım. Ama dependin üstünü aşağıya katladım ki sezeryan yerini kapatmasın diye (hemşireler öyle dedi). 2. Gün de lohusa pedine geçtim. Azalmalar bariz görülüyor. Yarına ne olur Allah Kerim

Gözünüz aydın canım hoşgelmiş kuzucuk
Cok sukur dogdu minik kizim saglikla kucagimiza aldik darisi bekleyenlerin basina
Canımmm gözünüz aydın hayırlı evlat olsun inşallah

Öncelikle geçmiş olsun. Hiç korkmana gerek yok. Benim dediğim gibi sadece omzum ağrıdı ameliyattan sonra, o da hastaneden çıkana kadar geçti. Ameliyattan sonraki ağrı safra kesesinin yaptığı sancının yanında hiç kalır. Doğum sancısı da çekmiş biri olarak diyorum, safra kesesinin yaptığı sancı benim için çok daha kötüydü. O yüzden iyiki ameliyat olup kurtulmuşum diyorum. Zaten başka bir çağrem de yoktu, safrada oluşan taşın safra kanalına kaçması çok tehlikeli bir durum.
Ameliyatta 1 gece kaldım hastanede. Eşim refakatçi kalmıştı benimle. Evdede teyzem kızıma bakıyordu. Hastaneden çıktığımın ertesi günü teyzemi gönderdim, iyiydim çünkü. Bünyeden bünyeye de değişir ama toparlanman en fazla 1 hafta sürer.

Karından bastırılmayı sezaryende ilk kez duydum inşallah hemencecik toparlanıp ağrısız acısız büyüt bebeciği

Çok geçmiş olsun canım tekrardan yalnız kan pıhtılaşması durumu olanlarda mi bu durum artıyor ?

Kızlar şükürler olsun bende doğum yaptım. Aslında yarın sezaryen olacaktım ama oğlum hızlı çıktı. Bugün öğleden önce nst çekildim gayet güzeldi sonuç. Sonra odaya geçtim birden suyum boşaldı ve 20 dk.icinde ameliyata alındım. Şükür çok iyiz harika bir ameliyatti. Allah sizleride sağlıkla kavuştursun

Gözün aydın , Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin

4 u cumartesi kararlaştırdı doktorum oğlum erken gelmezse bugünkü sancilarimi hoc beğenmedim

Sağlıkla büyüsün inşallah Ben de epidural olacağım müsait olduğunda biraz anlatır mısın? Bazıları cok kolay oldu derken bazıları zor diyor.Kafam karıştı
Ben hiç zorlanmadim. Yan uzandım dizlerimi karnıma çektim başımı karnıma doğru büktüm. Dr önce temizledi batikonla sonra iğne yapıyorum dedi normal kalçadan iğne olur gibi bir histi. Sonra bir yere daha yaptı. Bitti dedi toplam 10 dk bile sürmedi yanı. Benim ikinci epiduealim korkulacak birsey kesinlikle değil

Hayirli olsun insallah yani normal dogumun igneli halini oldunuz dimi bize biraz bilgi verebilirmisiniz musait oldugunuzda dogumunuzla ilgili
İlk dogumumu epidural normal olarak denedim hastaneye ilk gittiğimde hemen epidural takıldı ancak ilaç verilmedi. Zaman geçti yeterli açılmam olmadı bebegim de tombik olunca zorunlu sezaryan oldum şimdi de sezaryan oldum. Normal yapmadım ben

Ay sürprize bak sağlıcakla büyüsün.

Çok sürprizli olmuş gerçekten Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…