2021 Aralık Anneleri

Ya benim yazın çok çok sıcakta bi hafta oldu geçti daha ben ödem bilmem.
Bizim gelinin ayakları falan son 1 ay iki katına çıkmıştı. Eylülde doğum yaptı ama o belki sıcaklar da etkiledi. Benim bacaklarda vs bisey yok ama annem de dedi gecen yüzün şişmiş diye. Sabah bana da öyle geldi.

Desene hareker ederken dikkat edeyim su patlayabilir J jijikalp
Valla benimki baya bile isteye kendi patlatti net hissettim ama sizin bebeleri bilemiiiicigim
Doğuranlar emzik verdiniz mi? Ay karar vermiyorum.
Yenidoganda huzursuz oldugunda ara ara veriyorlar benim bebisime
Bu arada 70le doğuma girdim. 3.5 kilosu sırf çocuk olarak çıktı. Şu an 67,5 kiloyum saygılar... pacman gibi yaşıyorum.
Benim doktor bir hafta tartilmak yok dedi. Ben dayanamadim tartildim 300 gram vermisim sadece sozde ama imkansiz sadece bebek 2800 du cunku
efsane odemim var demekki doktorum hakliymis

Ay bu neymis valla ya. Sen dedin diye hatirlayıp hatırlayıp çise de gitmeye calişiyorum cıks

Ben de bebegime sut sagiyorum bol bol, sizden suan tek istegimiz bol bol sut getirmeniz dedi hemsire ablalari iyiki elektrikli gogus pompasi almisiz diyorum cnku gercekten sagim yaptikca sutum gunden gune iki katina cikiyor, vucut enteresan isleyen bi makine
Bazen saridan turuncuya calan bi renk oluyo bazen sapsari oluyo ama bu renk ne kadar boyle surecek merak ediyorum en faydali sut bu sutmus annem de oyle gazliyor beni
Bu arada hemsire gece 3 saatte bir gunduz de 2 saatte bir sagim yapmam gerektigini soylemisti.
Bez olarak prima pure 1 numara almistik, 2800 dogan bebege gayet ideal oluyor, bi tik bol ama o da rahat ettirecek duzeyde. Muhtemelen ilk 1 ay 1 numara kullaniriz gibi duruyor.

Ay bu neymis valla ya. Sen dedin diye hatirlayıp hatırlayıp çise de gitmeye calişiyorum cıks
Anam ben de gidiyorum sk sk da bu ne bitmez cis bi oturuyorum saatlerce siril siril
Ayaklarim mesela suan annemin ayaklarindan daha tombis, nasi bi odem tutmaksa bu hamilelikte odem olmayip dogumdan sonra odem olduk. Ama iste hep ilaclArdan serumlardan birdeeee vucuttaki hormonlar bianda degisti onlar da yapmis olabilir

Kızlar benim psikolojim iyi değil . Sürekli ağlıyorum ,diyorum keşke hep içimde kalsaydı . Çok savunmasız çok melek bu bebekler keşke içimde korunaklı yerde kalsa idi bu kadar kötü bir dünyada bu kadar temiz varlıkların olması beni bu çağda tedirgin ediyor . Buarada kayınvalidem ile annem takıştı ,size demiştim kvalidem normal bir kadın değil ve eşim annesi ne derse ona evet diyor hiç hiç iyi değilim ,kendi kardeşlerim geldiler ürünlerini hastanede ben çıkana dek beklediler gördüler ki kardeşlerim küçük . Eşimin tek bir abisi var ve bekar adamın umrunda olmadi ,eşimin ailesi o kadar garip ki gerçi eşimde onlardan almış ama ben çok kötüyüm,rüyamda bile eşimle tartışıp dert yaanıyordum hastane,odam.arkadaslarim ve ailem tarafından çiçekle donatıldı yahut hediyeler ile cam fanuslar vs ,ben esiminden tek.bir gül isterdim başka bişey değil yapmadı o kadar bozuldum ki ... Ama kızına tapan bir baba yalan söyleyemem ancak.ben sanki eskisi gibi değilim onda . Bilmiyorum çok çok üzüldüm üzülüyorum

Bana doğum sonrası 1 tane yaoıldı
Bandajı dr kaldırdı bi hafta baticon sürüp gazlı bez kapat üstüne dedi

Canım lohusalıkta böyle yoğun duygular hissetmen çok normal ama en güzel günlerini başkaları için zehir etme, ilerde pişman olursun meleğine odaklan. Eş ailesi ile kendi ailen asla aynı hassasiyette olmaz. Erkeklerde bebek doğunca bir süre ona odaklanıp karısını ihmal etme durumu oluyor. Ne desem şu an sana boş gelecek belki biliyorum ama sdc bu dönemin geçeceğini bil ve bebeğinle her anını güzel geçirmeye çalış. Sağlıklı beden sağlıklı psikoloji ile olur. Senin şu an bir an önce iyileşip bebeğine faydalı olman gerekiyor, kimsenin buna engel olmasına izin verme. Ayrıca unutma dünyadaki hiç kimseye, eşin de dahil evladının bir tırnağına bile değişmezsin.

Lohusalığa hoşgeldin bence
Hormonlar alt üst olunca kafalar da bu hale geliyor
Tamamen bilimsel sebepler yani
Sakin ol ve emin ol hepsi geçecek

Kşmse tatsızlık yaşamak istemez onda çok haklısın
Ama lohusalığın geçtiğinde bu kadar kafana takmaya gerek olmadığını sen de fark edeceksim zaten
Keşke annelerimiz de kendi lohusaloğını filan hatırlayıp daha olgun davranabilseler
Ne bileyim en kötü deli bu deyip geçseler filan karşılarındaki kişi laftan anlamıyorsa
Bize yansıtmalarından daha mantıklı bence
Bi de erkekler kadınlar gibi bakmıyor olaylara
Hele bekar erkekler evliler gibi hiç düşünemiyor
Yani eşinin erkek kardeşi hm bebek evet, doğmuş filan dese bile normal
Şaşırma

Bana doğum sonrası 1 tane yaoıldı
Bandajı dr kaldırdı bi hafta baticon sürüp gazlı bez kapat üstüne dedi
Ya benim doktorum ameliyatin ertesi gunu dikislerin ustundeki bandi kaldirip oraya bi sprey sikti. Sonra su gecirmez bantla tekrar bantladi. Simdi hemen dusa gir rahatla kendine gel dedi hemsireler bi guzel citiledi beni yalan yok gercekten cok iyi geldi

sonra da ameliyattan uc gun sonra bu bandi da cikar ve verdigim kremi sabah aksam sur hic iz kalmayacak dedi. Dus da serbest zaten. Ama baska pansuman vs hicbi sey yok. Acaba farkli teknoloji ki kullaniyo bu doktorlar kafam karisti

Bak ustte yazdim ben ayni galiba bizimki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…