• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Aralık Anneleri

Canı çok tatlı biri olarak söylüyorum.Çok rahat ve güzel bir doğum yaşadım çok şükür. Ameliyattan 4 saat sonra ayaktaydım. Sadece ilk çorbadan sonra kustum sonra hiçbir sıkıntım olmadı. Tabiki oturup kalkarken ağrın oluyor ama dayanılmaz bi ağrı değil. Normal doğumdada dikiş oluyor ağrı oluyor öyle düşün. Ayaklarımda ödem oldu ama oda 3 4 günde geçti. Ayaklarımdaki uyuşukluk doğumdan 1 saat sonra geçmeye başladı. Doğumdan 2 saat sonra bacağımı topluyodum yani.
Oturup kalkarken ki agri normal dogumda da oluyor. Tesekkur ederim bilgi jcin. Guzel tecrubeler duymak iyi geliyor insana 😇

Kizlar merhaba. Dogumum ocakta ama erken dogum riskim var sanirim bebe beklemeyecek.... Sezeryan olan anneler toparlanma sureci icin bilgi verirmisiniz ? Cevrem cok korkutuyor hep kotu hikaye 🤦🤦
10 gün oldu harikayım çok sükür. Bi sey olmayacak dikkat etmeyi bırak deseler ağır filan da kaldırırım daha da coşarım.

Bu arada kızlar biz hastaneden çıkmadan önce diyetisyen gelmişti. Yoğurt yiyebilirsin ama laktozsuz olacak, sütü laktozsuz bile içme yüksek gaz yapar dedi. Hatta bi liste verdi, isteyen olursa paylaşabilirim🙏🏼
Kız amaaan bi sey olmaz diyin yiyin için inan ki bi şey olmaz bu rahatlıkla.

Sorma 🤦 seker cikti buna bagli olarak suyu fazla...
Gecen gece adet sancisi gibi cok sancilandim acile gittik bebek buyuk olculdu vs idrar yolu enf cikti ertesi gun rutin kontrolde beni benden aldilar su fazlaligindan ani bebek ölumu olabilir dediler perinatolog karar verecek dediler ama perinatolog ertesi gun su seviyesini bi gece oncesine gore daha iyi olctum dedi ve 3 gun takip ile yatis vermeden eve gonderdi akisa gore karar veririz dedi. Suan perinatolog direk takip ediyor bebek te 3 gun evvel 38+5 olcuyorlardi yanlis sat dediler onu ispatladim ilk ultrasonlarla vs bi ton dava yani 🤦🤦 son olarak perinatolog karari ne verirse onu yapacagiz yarin kontrol var bakalim
Ama bayağı şeyler olmuş tüh canım yaa sen şekeer yüklemesi yaptırmadınmı çıkmamışmıydı hayırlısı olsun bakalım sağlıklı olsunda inşallah bebiş ne diyecek bakalım yarın inş korktuğun gibi olmaz hiç bişey canım benim

Ama bayağı şeyler olmuş tüh canım yaa sen şekeer yüklemesi yaptırmadınmı çıkmamışmıydı hayırlısı olsun bakalım sağlıklı olsunda inşallah bebiş ne diyecek bakalım yarın inş korktuğun gibi olmaz hiç bişey canım benim
Saol canim benim 🥰🥰 yaptirdim cikmisti seker diet yapiyordum ama bu seferde cok dusuyor du doktora soyledim arada yiyerek dilkat ediyorum tam anlamiyla uymuyorum demistim tamam sorun yok demisti ama sanirim ne olduysa son 1 ayda hersey allak bullak oldu ve hakkaten cokta kacirmiyorum aslina bakarsan hep frenliyorum kendimi ama olan olmus. Hayirlisi bakalim yarin ne dicekler bekliyorum

Bizimdee artik bi gunumuz varrr 💃🏻 doktor karar verecekti normal mi sezaryen mi malesef normal yapamiyormusum cati kontrolu yapti 😁😁 ustumden yuk kalkti rahatladim buna doktorun karar vermesine 🤩🤩 24te gunumuz doluyordu 20si gibi sezaryenle alirim ne kadar kalirsa o kadar iyi suyunda azalma yada suyun gelmesi gibi bi durum olmazsa aksilik olmazsa kisaca 20si 😍😍😍 kendimi kus gibi hissediyorum ya ne guzel biseymis tarihinin olmasi 💃🏻💃🏻💃🏻💃🏻💃🏻

Bizimdee artik bi gunumuz varrr 💃🏻 doktor karar verecekti normal mi sezaryen mi malesef normal yapamiyormusum cati kontrolu yapti 😁😁 ustumden yuk kalkti rahatladim buna doktorun karar vermesine 🤩🤩 24te gunumuz doluyordu 20si gibi sezaryenle alirim ne kadar kalirsa o kadar iyi suyunda azalma yada suyun gelmesi gibi bi durum olmazsa aksilik olmazsa kisaca 20si 😍😍😍 kendimi kus gibi hissediyorum ya ne guzel biseymis tarihinin olmasi 💃🏻💃🏻💃🏻💃🏻💃🏻
Gündaş olmuşuz hadi hayırlısı 🥰

Saol canim benim 🥰🥰 yaptirdim cikmisti seker diet yapiyordum ama bu seferde cok dusuyor du doktora soyledim arada yiyerek dilkat ediyorum tam anlamiyla uymuyorum demistim tamam sorun yok demisti ama sanirim ne olduysa son 1 ayda hersey allak bullak oldu ve hakkaten cokta kacirmiyorum aslina bakarsan hep frenliyorum kendimi ama olan olmus. Hayirlisi bakalim yarin ne dicekler bekliyorum
Aynen hayırlısı olsun bakalım haber et yarın için zamanında hayırlısı ile gelsin miniğin inşallah

Darısı bize olsun inş belirsizlikle devam bakalım

Kızlar belim agriyor ama sancım yok. Bir işte yapmadım . Yatıyorum oturuyorum. Neden böyle oldu acaba

Kizlar merhaba. Dogumum ocakta ama erken dogum riskim var sanirim bebe beklemeyecek.... Sezeryan olan anneler toparlanma sureci icin bilgi verirmisiniz ? Cevrem cok korkutuyor hep kotu hikaye 🤦🤦
Spinal anestezi ile doğum yaptım doğum yaptığım günün gecesi bebeği beşikten alıp emzirip geri koyuyordum yani annem yanımda kaldı ama hiç bebeği ver demek için uyarıda bulunmadım bile😂 çok kolay çok rahat geçirdim sakın kendini korkutma hep kendini hemen toparlayacağım diye düşün ne iğne ne sonda ne de dikiş hiçbirisi korkulacak derecede acı ağrı vermedi şimdi sadece oturup kalkerken ameliyat yerim hafif açıyor o kadarcık eve geldiğim gün ailem yanımda olmasa dahi bebeğe kendim bakabilirdim darısı başınıza inşallah hep pozitif olun 😍😘

Spinal anestezi ile doğum yaptım doğum yaptığım günün gecesi bebeği beşikten alıp emzirip geri koyuyordum yani annem yanımda kaldı ama hiç bebeği ver demek için uyarıda bulunmadım bile😂 çok kolay çok rahat geçirdim sakın kendini korkutma hep kendini hemen toparlayacağım diye düşün ne iğne ne sonda ne de dikiş hiçbirisi korkulacak derecede acı ağrı vermedi şimdi sadece oturup kalkerken ameliyat yerim hafif açıyor o kadarcık eve geldiğim gün ailem yanımda olmasa dahi bebeğe kendim bakabilirdim darısı başınıza inşallah hep pozitif olun 😍😘
Cok tesekkur ederim darisi bekleyenlerin ve benim basima 🤲🤲

Yaa evet bu çok değişik bir rahatlama bende normal yaparım ne var kiii diye ortalıkta geziyordum ama doktor sezeryanla alalım diyince duyduğum sevinci anlatamam sanki yıllardır o anı bekliyormuş gibiydim 😂 doktor söyleyince sırtındaki yük kalkıyor oh be diyorsun 🙊

Sezeryan olan anneler sizin de dikiş yeriniz balon gibi mi? Dokunuyorum dikiş yeri ve çevresi tamamen içi sıvı dolu bi balon gibi yumuşak ve hissiz. Böyle olması normal dimi ? Bi de benim doktorum korseyi kesinlikle takmicaksin dedi 21 gün sonra karın kaslarını güçlendirmek için egzersize baslicakmisim. Korse o kasların gelismesini engeller dedi. Bazi doktor öneriyor bazısı tamamen karşı anlamadım ben bu işi 🙄

Sezeryan olan anneler sizin de dikiş yeriniz balon gibi mi? Dokunuyorum dikiş yeri ve çevresi tamamen içi sıvı dolu bi balon gibi yumuşak ve hissiz. Böyle olması normal dimi ? Bi de benim doktorum korseyi kesinlikle takmicaksin dedi 21 gün sonra karın kaslarını güçlendirmek için egzersize baslicakmisim. Korse o kasların gelismesini engeller dedi. Bazi doktor öneriyor bazısı tamamen karşı anlamadım ben bu işi 🙄
Benim dikiş yerim değil de üst tarafı yani göbek deliğimin altı balon gibi şiş. Dikiş yerimde hiçbir sıkıntı yok ama bahsettiğim yer bende dertli. Şişlik, his kaybı, sadece o bölgenin ateşi varmış gibi bir sıcaklık ve eğilip kalkarken ya da normal otururken bir acıma hissi var. En son dün sezaryenimi yapan doktora göründüm de, doğum anında bebeği çıkarmakta biraz zorlanmıştık dedi. O zaman üstteki sinirlere zarar gelmiş olabilir, bu zamanla geçer. Ama bazı kadınlarda uzun da sürebilir, his kaybı 2 yıla kadar devam eden biliyorum dedi. En son da sezaryen böyle bir şey diyince halime şükreymeliyim sanırım diye düşündüm 😄

Benim dikiş yerim değil de üst tarafı yani göbek deliğimin altı balon gibi şiş. Dikiş yerimde hiçbir sıkıntı yok ama bahsettiğim yer bende dertli. Şişlik, his kaybı, sadece o bölgenin ateşi varmış gibi bir sıcaklık ve eğilip kalkarken ya da normal otururken bir acıma hissi var. En son dün sezaryenimi yapan doktora göründüm de, doğum anında bebeği çıkarmakta biraz zorlanmıştık dedi. O zaman üstteki sinirlere zarar gelmiş olabilir, bu zamanla geçer. Ama bazı kadınlarda uzun da sürebilir, his kaybı 2 yıla kadar devam eden biliyorum dedi. En son da sezaryen böyle bir şey diyince halime şükreymeliyim sanırım diye düşündüm 😄
Tarif ettiğin şeyler aynen bende de var canım bazen orda bi sıcaklık artışı oluyor bisiler akıyor gibi. Benim de dikiş yerinin altından başlayıp göbek deliginin üstüne kadar var bu şişlik ve hissizlik hali. Hemşire bi yakınıma sordum normal olduğunu,ordaki sinirlerin kesildiğini zamanla geçeceğini söyledi ama bu kadar geniş bi alandaki hissizlik durumu aklıma takıldı. İnşallah geçer zamanla böyle sanki o bölge başka birisininmis gibi hissediyorum her dokunusta. Sezeyanin böyle bir şey olduğunu kimse dememişti bana ama :)

Back
X