• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    104
planlamaya basladıgımızdan beri elenatal kullanıyorum şu an 2.sini kullanıyorum tabiiki 2.trimester'a geçince ekstra demir ve d vitamini de kullanıyorsunuz bebek çok fazla demir emiyor çünkü. bir arkadaş demirim düşük geldi yazmış o yüzden söylüyorum. demir+dvit+elenatal 2 ile gayet değerlerim iyi gidiyor benim çok memnunum 19.haftamdayım hala kilo almadım
Ben 14+6’dayım. Bugün devlet hastanesindeki doktor D vitamini yazdı. Demir ilacını 16. haftada yazacağını söyledi. Bu takviye meselesini özeldeki doktoruma sorduğumda Elenatal’in içindeki Omega 3 bu dönemde yeterli olmayabilir. Ekstra olarak Omega 3 kullanacaksan alabilirsin dedi. Kafam karıştı anlayacağınız. Ben en iyisi Elenatal 2 ve D vitamini ile yola devam edeyim şimdilik. Ocean Mummy’i asla içemiyorum çünkü.

Gittim sabah geldim .sinir olarak,ağladım eve gelip .ikili ttestim çıktı sonucu yapay zeka herşey yolunda diyor doktorum korkuttu sıvı aldirabilirsin istersen felan . Cinsiyeti söylemedi cihazım net değil dedi bilmem ne . Şükür bebk iyi . Birdaha gitmeyeceğim doktor arayisindayim 14 4 oldum bugün
Bugün benim de ikili tarama testimin sonuçlarına bakıldı. Düşük riskli çıktı. Devlet hastanesinde amniyosentezi formalite icabı bile olsa önermek zorundalar anladığım kadarıyla. Yaptırmak istemediğime dair kağıt imzaladım ben hatta. Bebeğin cinsiyetini sorduğumda yan döndüğünü bu yüzden göremediğini söyledi. İki hafta sonra görürüz dedi. Özeldeki doktorum ise erkek tahmininde bulundu. Sağlıklı olmaları tek önceliğimiz ama insan merak ediyor tabii ☺️

Kızlar ya ben normalde devlete gidiyordum doktorumu çok beğeniyorum. Ama cihazı biraz eski ve cinsiyet tahminini zor yaparım dedi. Bende yarına özele randevu aldım. 16+0 oluyorum. 4D ultrason varmış. Görür mü acaba cinsiyeti kesin bir tahmin yapabilir mi? Cinsiyet netleşmiştir diye düşünüyorum.

Arkadaşlar bugün lavabodan çıkacakken karnımın alt kısmında sanki su balonu hareket eder gibi anlık bir his yaşadım. Bir şey olmuşmudur sizce tedirgin oldum. Kanamam, lekelenmem ve ağrım yok çok şükür ki. Böyle bir şey yaşayan oldu mu hiç

Yani 16.hafta sonrası yeni yüklenen güncellemede bel bacak ve karın ağrısı var. Hadi bakalım 😂
16+1 ile kasık ağrısı ve bel ağrısı.. ben sabahları bazen katır kutur kalkıyorum 😂 bugün karın ağrım rahatsız etti baya beni de 😒 ama en büyük sorunum tansiyon kızlar sürekli düşüyor doktorum normal suyu ve sık sık yemeyi ihmal etme dedi kaçırdığım zaman direk 10/5 filan oluyorum 😢

Kızlar ya ben normalde devlete gidiyordum doktorumu çok beğeniyorum. Ama cihazı biraz eski ve cinsiyet tahminini zor yaparım dedi. Bende yarına özele randevu aldım. 16+0 oluyorum. 4D ultrason varmış. Görür mü acaba cinsiyeti kesin bir tahmin yapabilir mi? Cinsiyet netleşmiştir diye düşünüyorum.
Ben 16+6 da gittim net gözüktü seninde olur bence 🙏🏻

16+1 ile kasık ağrısı ve bel ağrısı.. ben sabahları bazen katır kutur kalkıyorum 😂 bugün karın ağrım rahatsız etti baya beni de 😒 ama en büyük sorunum tansiyon kızlar sürekli düşüyor doktorum normal suyu ve sık sık yemeyi ihmal etme dedi kaçırdığım zaman direk 10/5 filan oluyorum 😢
Tansiyon düşüklüğüne benim doktorum da normal demişti,bir kere bayılacak gibi olup acillik oldum.Sık yemen lazım,kendini aç bırakmayacaksın demişti.O günden beri sürekli tuzlu kraker yiyorum,sabah kalkıp 3 4 tane ağzıma tıkıyorum hatta.

Kızlar,
Gebeligini hala cok az kişiye söyleyen var mı benim gibi?

Eşim ve işveren dışında kimse bilmiyor 😅
Çalışma arkadaşlarım da henüz fark etmedi. Ya da fark ettiler ama emin olamadıkları bir haftadayim ve soramıyorlar.

Önceki kayıplardan, stresten dolayı ailelerden saklayalım bir süre dedik. Kendimizi toplamak ayrı onları toplamak ayrı bir yük oldu bize açıkçası.

Şimdi detaylıdan sonra mı yoksa 2 ay kala mı söylesek bilemedim. Gurbetteyiz ve yakın zamanda bir ziyaret olmayacak.

İçimden bir ses doğum olunca foto at, paylaş diyor ama alacağım tepkiden çekiniyorum 🤣

Cinsiyet belli olur bence. Bugün bana devlet hastanesindeki doktor 16. haftada görürüz cinsiyeti dedi. Özeldeki doktorum tahminde bulundu ama yine de 16. haftaya kadar cinsiyete göre alışveriş yapma dedi ☺️ Devlet hastanesindeki doktorlar genel olarak her şey netlik kazanınca söylemek istiyorlar bence. Ve bebeğin pozisyonu müsait değilse çok uğraşmıyorlar. Ama özeldeki doktorlar bebek uygun pozisyona girsin diye baya çabalıyorlar 😇

Kızlar,

Çalışma arkadaşlarım da henüz fark etmedi. Ya da fark ettiler ama emin olamadıkları bir haftadayim ve soramıyorlar.

Önceki kayıplardan, stresten dolayı ailelerden saklayalım bir süre dedik. Kendimizi toplamak ayrı onları toplamak ayrı bir yük oldu bize açıkçası.

Şimdi detaylıdan sonra mı yoksa 2 ay kala mı söylesek bilemedim. Gurbetteyiz ve yakın zamanda bir ziyaret olmayacak.

İçimden bir ses doğum olunca foto at, paylaş diyor ama alacağım tepkiden çekiniyorum 🤣

Canım iyi eşine söylemişsin😂😂 bende çok az kişiye söyledim ama sen maşallah iyi dayanmışsın anneme ve kız kardeşime söyledim. Bayramda da genel olarak paylaşmayı düşünüyorum artık. Bence detaylıdan sonra söyle. Ama tabi sen bilirsin 💕

Ben 16+6 da gittim net gözüktü seninde olur bence 🙏🏻
İnşallah canım 🥰
Cinsiyet belli olur bence. Bugün bana devlet hastanesindeki doktor 16. haftada görürüz cinsiyeti dedi. Özeldeki doktorum tahminde bulundu ama yine de 16. haftaya kadar cinsiyete göre alışveriş yapma dedi ☺️ Devlet hastanesindeki doktorlar genel olarak her şey netlik kazanınca söylemek istiyorlar bence. Ve bebeğin pozisyonu müsait değilse çok uğraşmıyorlar. Ama özeldeki doktorlar bebek uygun pozisyona girsin diye baya çabalıyorlar 😇
Çok heyecanlıyım. Umarım gösterir yarın uygun pozisyonda olur 🙃

Kızlar,

Biz 6. haftada korkarak da olsa ailemizle paylaştık bu mutlu haberi. Allah korusun ama istemediğimiz bir şey olsa bile bize destek olacak olan yine ailemiz diye düşündük. Nazar değmesinden korkmadım desem yalan olur. Hatta bu haberi verdikten sonra kanamam olunca kendimi ve eşimi çok suçladım. Ama neticede Allah ne derse o oluyor ☺️ Ve en önemlisi hamilelikte gördüğüm ilgiyi, alakayı bir daha ne zaman göreceğim ki diye düşündüm. Bu ilgi hoşuma gidiyor açıkçası 🤭 Sosyal medyada paylaşmaya hâlâ cesaretim yok ama bilmesi gereken herkes biliyor yani şu an. Bence insanlar ne der diye düşünmeden içinizden nasıl geliyorsa öyle yapın. Ama korkarak da hiçbir şeyi ertelemeyin. Bazı anlar bir kere yaşanır hayatta 😇

kızlar özel hastanede doğum ücretini peşin mi ödüyoruz yoksa doğuma kadar taksite böldürebiliyor muyuz? bilgisi olan var mı

Gittim sabah geldim .sinir olarak,ağladım eve gelip .ikili ttestim çıktı sonucu yapay zeka herşey yolunda diyor doktorum korkuttu sıvı aldirabilirsin istersen felan . Cinsiyeti söylemedi cihazım net değil dedi bilmem ne . Şükür bebk iyi . Birdaha gitmeyeceğim doktor arayisindayim 14 4 oldum bugün
Evet kesinlikle farklı doktora da görün derim gittiğin doktor devletse böyle şeyler diyorlar zaten ilgi sıfır umarimmm iyi birine denk gelirsin

Bebek uygun pozisyonda ise kesin belli olur canım bol şans 😍
kızlar özel hastanede doğum ücretini peşin mi ödüyoruz yoksa doğuma kadar taksite böldürebiliyor muyuz? bilgisi olan var mı
Nakit bir şekilde ödüyorsun canim
Tabi kart taksit seçenekleri de vardır sabah erken den alıyorlar seni yatisin yapilirken ödeme yapıyorsun

Bebek uygun pozisyonda ise kesin belli olur canım bol şans 😍

Nakit bir şekilde ödüyorsun canim
Tabi kart taksit seçenekleri de vardır sabah erken den alıyorlar seni yatisin yapilirken ödeme yapıyorsun
önceden ödeme yapılmıyor mu acaba ya, bir sonraki kontrole giderken sorucam da buraya da bir yazayım dedim teşekkür ederim🥰

Canım iyi eşine söylemişsin😂😂 bende çok az kişiye söyledim ama sen maşallah iyi dayanmışsın anneme ve kız kardeşime söyledim. Bayramda da genel olarak paylaşmayı düşünüyorum artık. Bence detaylıdan sonra söyle. Ama tabi sen bilirsin 💕

Hahah 🤣
ya açıkçası her seferinde bir dahaki kontrolden sonra dedik ya da 12 hafta geçsin dedik. Şimdi detayliyi görmek istiyorum.
Cok evhamli ve telaşlilar bu da beni etkiliyor.

Biz 6. haftada korkarak da olsa ailemizle paylaştık bu mutlu haberi. Allah korusun ama istemediğimiz bir şey olsa bile bize destek olacak olan yine ailemiz diye düşündük. Nazar değmesinden korkmadım desem yalan olur. Hatta bu haberi verdikten sonra kanamam olunca kendimi ve eşimi çok suçladım. Ama neticede Allah ne derse o oluyor ☺️ Ve en önemlisi hamilelikte gördüğüm ilgiyi, alakayı bir daha ne zaman göreceğim ki diye düşündüm. Bu ilgi hoşuma gidiyor açıkçası 🤭 Sosyal medyada paylaşmaya hâlâ cesaretim yok ama bilmesi gereken herkes biliyor yani şu an. Bence insanlar ne der diye düşünmeden içinizden nasıl geliyorsa öyle yapın. Ama korkarak da hiçbir şeyi ertelemeyin. Bazı anlar bir kere yaşanır hayatta 😇

Biz maalesef daha önceki ileri dönem kaybımız çok travmatik oldu. Ebeveynlerimiz çok yasli ve duygusallar. Her istediklerinde ziyaretimize gelemiyorlar.
Ben kendimi toplayıp ziyarete gittiğimizde de sürekli önceki kayipla ilgili teselli etmek istediler, iyi dileklerde bulundular vs. hatta gizli gizli agladilar. Ama açıkçası gerçekten ihtiyaç duyduğum en son şeydi bu ve beni aşağı çekti sadece. Oysa yeni yeni toparlamistim.

Bazen iyi niyetle destek olmak isterken hem kendileri çok üzülüyor hem de bize yaşadığımız zor deneyimleri tekrar hatirlatiyorlar.

Biraz da onları korumak için istiyorum geç söylemeyi. Biliyorum ki ogrenseler doğuma kadar telaş içinde olacaklar.

Kendi korkumu yönetmekle ilgili bir sıkıntı yok da onlarınki hele uzaktan yönetmem zor olur.

🩷🩷🩷 Çok teşekkür ederim. Bazen diyorum ki, herhalde ben tadını çıkarmaya başlamadan hamileliğin sonu gelecek. Bugün biraz daha iyiyim çok şükür. En azından çok detaya girmesemde, biraz evimle ilgilenebildim.
Kız tlc de temizlik hastalarıni izle evim mis gibi diyorsun o evleri görünce 😂 benim avunma 🤷🏻‍♀️😂

Arkadaşlar bugün lavabodan çıkacakken karnımın alt kısmında sanki su balonu hareket eder gibi anlık bir his yaşadım. Bir şey olmuşmudur sizce tedirgin oldum. Kanamam, lekelenmem ve ağrım yok çok şükür ki. Böyle bir şey yaşayan oldu mu hiç
İlk hareketini hissetmeniz olabilir mi 🥰🧿

Back
X