2021 Aralık Anneleri

Hurmayada başladım bugün ananas aldırmak aklıma gelmedi, evet 1 fincan olucak otunu alıp demledim adetimide güzel söktürürdü
Bende yarın ona başlayayım hadi inşallah en yakın zamanda sağlıkla doğuralım
Kizlar bende bugun 12.30'da spinalle dogurdim cok sukur ikimizde iyiyiz darisi dogurmayanlarin basina
Gözünüz Aydın Allah analı babalı büyütsün

Saat 4.30da uyandım
O saatten beri nasıl doğuracağım diye dertleniyorum...
Canim korkulacak hic birsey yok ameliyatta hic birsey hissetmeyeceksin sonrasinda da birzcik ayaga kalkarken aci olacak ondan sonrasi zaten kolay agri kesici antibiyotik falan kullaniliyor zaten bebisine kavusunca da hic birsey dusunmeyeceksin

Canim korkulacak hic birsey yok ameliyatta hic birsey hissetmeyeceksin sonrasinda da birzcik ayaga kalkarken aci olacak ondan sonrasi zaten kolay agri kesici antibiyotik falan kullaniliyor zaten bebisine kavusunca da hic birsey dusunmeyeceksin
Ya ben spinalde panik olmadan durabilir miyim onu bilmiyorum
Dokuların ayrılmasını bilmem neyi hissedeceksin dediler
Çok gerginim
Genel anestezi desem onda da ağrı kesici uyanınca veriliyormuş
Ona dayanabilir miyim onu da bilmiyorum
Doğurmasam mı acaba diye düşünmeye başlafım

Bak su hissediyorum diyenlere bakma dokunuslari hissedeceksin ama bu aci degil dokularin ayrilisi falan da degil eger sakinlesemezsen uyutuyorlar zaten benimki ani oldugu icin ben o an sakinlesemedim uyutuldum ama bebegimin ilk anini gormeyi cok isterdim oglumda gormustum harika bi duyguydu kesinlikle genel anestezi isteme belden uyustursunlar baktin paniksin uyutulursun

Panik anında uyutulduğunu yüz kere duydum aslında biliyorum
Hatta spinalde de sakinleştirici verildiğini duydum
Ama beynim ikna olmuyor
Birinin sürekli bana tekrwr etmesi gerek sanırım

Nerde yapacaksın doğumu Canım
Eger konustugumuz hastane ise hiç korkma ameliyat Ekibi,doktorları, anastezı uzmani kat Hemşireleri çocuk yenidoğan Hemşireleri gerçekten çok iyi
Ben de Spinal oldum hicbirsey hissetmedim hatta sordum
da hissedecek miyim diye sadece arada dokunuşları duyacaksin dediler diş çekilirken his Yok ama yapılan işlemi duyuyorsun ya öyle düşün ama ben onu bile hissetmedim sıfir his
Eger heyecan yaparsan zaten takip ediyorlar değerlerini ona göre ilaç veriyorlar mesela
ben bende bulantı çok oldu
Hemen ilaç verdiler kesildi anında,bebeği görünce heyecanım arttı hafif uyuttular narkoz verip kaç dk uyudum
. Bilmiyorum uyandığımda dà hersey bitmişti.
Servise çıkınca zaten bir süre bacaklarda his olmuyor sadece bebeğe odaklanip emzirmeye çalışıyorsun o sırada o kadar çok serum ve ağrı kesici veriyorlar ki...sadece ayağa kaldirdiklarinda biraz ağrı hissi olacak o da normal artık ondada ağrım var dedikçe iğne yaptılar bana.ilk gün zor oluyor ama inan ikinci gün normale dönüyorsun yavaş yavaş
Hiç korkma hersey kolay ve guzel olacak

Doğurma stresinden uyuyamayanlar derneği ben de yarın bu saatlerde napıcam nasıl aç durucam onu düşünüyorum
Korkudan açlık maçlık hşçbş şey görmüyor benim gözüm
Yok orada doğurmayacağım ya
Başka bi yerde doğuracağım
Yine deneyimlerine güvenerek seçtim bu hastaneyş de
Zaten ekipte filan sıkıntı yok bence
Sorun bende

Sedasyon isteyebilirsin eğer böyle kaygıların varsa, bebeğin doğması çok kısa suruyor bebeğini gördükten sonra götürecekler ya dikisler sırasında biraz uyutabilirler, genel anestezi kadar sıkıntı olmuyor onda, TV nin karşısında uyuklamissin da izlediğin şeyin birazını kaçırmışsın gibi düşün
Ben ilk dogumumda spinal oldum ama sedasyon da verdiler, hatta ben gayet rahat olduğumu düşünüyodum heyecanlı değildim yani bana göre, belden iğneyi yaptı anestezi doktoru, sonra dedi ki seni 5-10 dk uyutucaz, başta itiraz ettim hayır ben bebeğimi gorucem falan diye, o da bebek doğduğunda uyanmış olacaksın merak etme dedi, kaç dk uyuttu bilmiyorum ama gözümü açtığımda hemşire başucumda oğlumu tutuyordu ben Anne oldum diye ağlamaya başlamıştım meğerse benim tansiyon nabiz biseylerim yükselmiş o yüzden o anda böyle bir karar vermiş doktor, kendimizi Türk hekimlerine emanet edicez yani

giggles bence aklına bu düşünceler geldiğinde odağını değiştirmeye çalış. Bende aynıyım, normal istiyorum ama kötü şeyler okuyorum içimi korku kaplıyor sezaryenden nedense ayrı bi korkuyorum. Geçen gece ufak sancılarım oldu eşim zor sakinleştirdi bütün vücudum titriyordu geliyor nasıl çıkacak diye şimdi aklıma geldikçe bir şekilde çıkacak diye geçiştirip başka şeylere odaklanıyorum. Düşünmemeye çalış akışa bırak yarın bu saatlerde oğluşun kucağında olacak inşallah

Benim isteğime göre veriyorlar mı öyle
Doğum çok kısaymış duyduklarıma göre
Oraya kadar dayanırım diye umuyorum
Ordan sonrasını bilmiyorum
Ya da belki ilk başta daha panik de olabilirim
Sonuç olarak panik oluyorum galiba her türlü
Ay aksi gibi o göstergelerden filan da anlıyorum az çok
Anladıkça daga panik olacağım kesin nabzım filan yükselse

Gece 4.30-7.30 arası bayılacak kadwr korkuyordum
Şu an biraz daha cesaretim var gibi
Ama sağım solum hiç belli olmuyor
Yarın sabaha nolur hiç kestiremiyorum
Çekilin narkozsuz kesilir de diyebilirim narkozdan önce bayılabilirim de kendi kendime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…