2021 Aralık Anneleri

giggles biz bu bas terleme durumjnu ciddiye alalim yinede nolur nolmaz her seyden korkar oldum valla soracagim doktora sende sorarsan haberleselim
Ben almayı düşünmüyorum ya
Her şeyi ciddiye alırsam erken yaşlanırım
Yoruluyor çocuk işte terliyor
Dümdüz mantık yaptım

Anne sütü aliyo çok nadir mama veriyorum. Katı değil Allahtan normal geliyor. Ilk sefer 12 gün yapmadı. Şimdi haftada bir yapıyor. Mama versen yapar dedi doktor.
Probiyotik onerdimi peki benim ilk kez oldu hergun 3 4 kez yapıyordu simdi 3 gundur yaomiyor mama da vermiyorum biogai basladim 3. Gun bugun

Probiyotik onerdimi peki benim ilk kez oldu hergun 3 4 kez yapıyordu simdi 3 gundur yaomiyor mama da vermiyorum biogai basladim 3. Gun bugun
Nbl kullaniyodum. Yanlış probiyotik kullanımı da kabız yapıyormuş. Şimdilik bıraktım bi deneyeceğim. Çünkü probiyotige başlayana kadar günde 4 5 kere yapiyodu.

Kızlar siz 1. Ay aşısını nasıl yaptırdınız, muayene öncesi mi sonrası mı oldu? Eve geldik geleli çocuk uykuda sıçrıyor. Düşündükçe daha da sinirlendim, ne demek kapıdan girer girmez iğne saplayıp sonra bağıra bağıra muayene etmek. Sizin de mi böyle oldu?

Muayene sonrasi yaptirip eve gectik.
Cocuk uyuyor muydu igne yaparken

Ben yorum yapmak istemiyordum ama dayanamadım bizim doktorumuz 9.ayda öneriyor daha erken olursa ilerde tekrarı gerekebilir bazen dedi bizde üstlemedik nedenini irdelemedim yani
Bunu ilk defa duydum
Bizimki de 3. Aydan sonra öneriyor sünneti
Sebebini hiç sormamıştım vardır bi bildiği diye
Ay hepsi baska bisey diyo zaten sorgulasak kac yazar
Aaa bu arada dili biraz pamukçuk olmuş su ver dedi bi çay kaşığı.
Bize hastaneden cikmadan verdikleri egitimde agiz bakimi da vardi.
Gazli bezi kaynar suyla islatiyosun, parmaginin ucuna doluyorsun ve bebegin sanki damaklarini dislerini fircaliyor gibi yavas yavas siliyorsun agzinin icini. Her gun.
Bide senin de memenin ucunu temiz tutman gerekiyor, bebegin agzini saf kaynamis suyla memenin ucunu karbonatlk suyla temizlemen gerek beybi
Bizim once muayene etti sonra asiyi yapti doktor. Bize bile tutturmadi, anne babalar boyle seylere dayanamiyor dedi hemsiresine tutturdu bacaklarini oynatip zarar gormesin diye ve oyle yapti.sonra hemen ben kucagima aldim 10 saniye falan surdu aglamasi minigimin gun icinde de hic asi olmamis gibiydi cok sukur, yan etkisi olan bi asi degilmis zaten.

Muayene sonrasi yaptirip eve gectik.
Cocuk uyuyor muydu igne yaparken
Uyuyordu girdiğimizde hemen koyun soyun dedi, hemşire soyuverdi benle, boy kilo ölçtü o ara çocuk zaten şaşırdı uykulu, sonra benim arkam dönükken saplamış bile, eşim tut dedi öyle döndüm. Ağlayamadı bile ağzı açıkm5 sn kaldı sesi çıkmadı sonra geldi çığlık. Çok sinirliyim ya allahın belaları koç hastanesi bir de

Biz asiyi sağlık ocağında yaptırdık. Muayeneye hastaneye gittik. Hemşire bayağı bir sevdi sonra yaptı. Ama aşıdan sonra birkaç gün çok sıçradı.

Biz aşıları sağlık ocağında yapıyoruz bizim dr yapmıyor

Biz asiyi sağlık ocağında yaptırdık. Muayeneye hastaneye gittik. Hemşire bayağı bir sevdi sonra yaptı. Ama aşıdan sonra birkaç gün çok sıçradı.
Ben de aşı gününden sonra uyurken sarıyorum elleri sardırmıyodu. Bi de bizim kan alınmıstı o gün çok kötüydü. Tüp dolmak bilmedi ağla ağla 5 dk boyunca. Valla çocuğun huyu değişti. Bana daha daha yapıştı.

Olması gereken o bu yeni doğan kanı bile emerken alıyorlar ya da kucakta. Asmde topuk kanınu aldı kucağındaydı onda bile ağlamıştı

İlk oğlumu doğumdan ertesi gün sünnet yaptırdık 1 günlüktü ve hiç bir problem yaşamadık şimdi yine aynı cerraha götürdük 1 aydan sonra yapmıyor 5-6 ayı beklemeyi öneriyor o da ama onda da genel anestezi oluyor bebekler biz genel anestezi almasın diye şimdi yaptırmak istedik doktorumuz da öyle önerdi genel anestezide bebeğin bi süre aç kalması gerekiyor onu oyalamak zor oluyor hem de uyanması vs insanı daha stresli yapıyor

Canim uyuyan cocuga asi yapilmaz.
İyice uykusunu acsalardi keske.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…