- 2 Şubat 2021
- 2.109
- 2.681
- 53
- 39
Yok canım gidemedim doktora bakayım o dediğine ama haklısın gitmem gerekiyor. Çok sağolasınlonely bird canım memelerin için doktorla görüştün mü anlattıkların vazospazm olabilir mi uzun zamandır şikayetlerin geçmedi doktorunla bi değerlendir istersen acil şifalar keyifli emzirmeler diliyorum tez zamanda
Gazdir canim biz de oyleyiz suan battaniye falan denedik sakinlesti uyutamadk henuzAkşamdan beri bebeyi uyuduktan sonra yatağına yatırıyoruz geri uyaniyorısrarla babasının göğsünde uyumak istiyor onda duruyorda ben neden sakinlestiremiyorum bu cocugu elimiz kolumuz bağlı kaldı bu gece, mememi de emerken bir süre sonra çığlık basiyor, alerjiden bahsetmissiniz anlayamadım bu gece ne derdi var
İnşallah o günlerden başarıyla çıkıp bu günlere gelmissin inşallah bunda da aynısı olacak Allah'ın izni ileİnşallah ama sanki hiç de öyle değiller en azından bugün öyle hissettim. Yine ağlayacak, kucağa alışmış, evden gelen bebeklerde zorlanıyoruz vs dedi bıkmış gibi bi hal sezdim konuştuğum hemşirede
Benim büyük kızım 3 hafta yatmıştı yoğun bakımda. Hergün otobüsle 1 saat gidiyordum daha 15 günlük dikişlerimle bir de yarım saat yürüyordum indikten sonra, akşam da aynı yol dönüş. Sadece 3 saatte bir emzirmek icin bekliyordum aksama kadar. Simdi her öğün emzirmeye de izin vermiyorlar. Bugün zar zor deneyelim dediler.
Ağlattın beni. Rabbim yardımcın olsun.İnşallah ama sanki hiç de öyle değiller en azından bugün öyle hissettim. Yine ağlayacak, kucağa alışmış, evden gelen bebeklerde zorlanıyoruz vs dedi bıkmış gibi bi hal sezdim konuştuğum hemşirede
Benim büyük kızım 3 hafta yatmıştı yoğun bakımda. Hergün otobüsle 1 saat gidiyordum daha 15 günlük dikişlerimle bir de yarım saat yürüyordum indikten sonra, akşam da aynı yol dönüş. Sadece 3 saatte bir emzirmek icin bekliyordum aksama kadar. Simdi her öğün emzirmeye de izin vermiyorlar. Bugün zar zor deneyelim dediler.
Rabbim herkesin yardımcısı olsun. Gerçekten şimdiki bebeler zor. Kaynanam 3 yaşındaki görümceme kocamı bırakıp tee bilmem nerden odun almaya gidiyomuş kızım salla ben gelcem şimdi diyomuş köy beşiğinde tabi. Çocuğumuz huysuz muydu da bilmiyoduk ki bırakıp gidiyoduk mecbur iş vardı diyo.
Yazın görümceminkiyle uğraştı kolikti. 40a kadar da benimkini uyutuyodu günde bi kez bi iki saat ben uyuyabileyim diye. Ki benim çocuk iyi şükür kolik molik değil ama uyumayan cinsten. 20 dk uyuyo sarj fulleniyo sonra devam meme de meme... Sağ sol sağ sol biraz yorulursa saatler sonra yine bi 20 dk. Uyutmaya calışmıyorum da. Ne isterse o olsun. Yormaya gerek yok zaten o ne isterse oluyo.
Biraz memeden uzak tutmaya çalışıyodum. Aylık kontroldeki kan alma hepimizi bitirdi. Valla üzerimde travma kalmış bile olabilir. Dakikalarca beraber ağladık. Eşim de hatırlamak bile istemiyo o anı. Sonra hiç bırakamaz oldum cocuk bana yapıştı tamamen. Şu an mesela meme çıktı ağzından 10 dk oldu yüzü memeye yapışık uyuyo. Bozmuyorum keyfini. Zaten bıraksam uyanacak. Canı nasıl isterse... Birazdan diğer mememi verir uzanır yanına uyurum ben de.
Uyku eğitimini de sorgular oldum gördüğüm bir yazıdan. Canı ne isterse o olsun. Umarım bu mottomu abartıp şımarık yetiştirmem.
Keske sağlığına kavuşsaydı o kadar eziyete kızım ama nasip.. inşallah oğlum iyi olup gelecek evineİnşallah o günlerden başarıyla çıkıp bu günlere gelmissin inşallah bunda da aynısı olacak Allah'ın izni ile
Sizleri üzmek için yazmadım Hakkınızı helal edin kıyamam sizlereAğlattın beni. Rabbim yardımcın olsun.
Ben de aynı düşünüyorum.
Cok gecmis olsun ben senin sayende bebegimi doktora goturdum sen hirilti var gittik bronsit olmus dediginde benimkini dinleyip icimde suphe olusmustu doktorda nasil bu kadar erken anladin demisti tamamen senin sayende cok cok dua edicem sna her sey cok guzel olacak insallah..bizde simdi buhar veriyoruz gunde 6 kere hic iyiye gidiyoruz gibi gorunmuyor malesefEvet oyle demisti dr ama yatırdığı gün zatürre dedi. Dedim öyle dememistiniz, ikisi birlikte seyrediyor dedi. Sağol canım
Ay yok uyku eğitimini ben hiç düşünmedim bile. Çocuğu ağlarken bile kendi kendine bırakmak nedir bu yüzden mi doğurduk biz bu çocukları
Anlat tabi ki canım bir zerre de olsa iyi gelebiloyoruzdur umarımSizleri üzmek için yazmadım Hakkınızı helal edin kıyamam sizlereİnsan bazen anlatacak kimse bulamiyor, görse de anlatmayacağı şeyleri böyle uzun uzun yazabiliyor. Burası da öyle bir yer oldu. Amin canım
Rabbim çabucak kavuşmanızı nasip etsinİnşallah kuzum çok zor gerçekten Allah kimseye yaşatmasınAllah razı olsun cansın
Mervecim bende sarılık ıcın yatınca defalarca kan aldıklarında yenı doğan yoğun bakıma almadıklarında ağlarken bırakamaz oldum nasıl ne kadar ısterse veriyorum . Perısanmıyım evet çok. Uyku egıtımı ıcın bıle ılk 3 ay bısey yapmayın dıyorkar. Ilk 3 ay patron bebekmişRabbim herkesin yardımcısı olsun. Gerçekten şimdiki bebeler zor. Kaynanam 3 yaşındaki görümceme kocamı bırakıp tee bilmem nerden odun almaya gidiyomuş kızım salla ben gelcem şimdi diyomuş köy beşiğinde tabi. Çocuğumuz huysuz muydu da bilmiyoduk ki bırakıp gidiyoduk mecbur iş vardı diyo.
Yazın görümceminkiyle uğraştı kolikti. 40a kadar da benimkini uyutuyodu günde bi kez bi iki saat ben uyuyabileyim diye. Ki benim çocuk iyi şükür kolik molik değil ama uyumayan cinsten. 20 dk uyuyo sarj fulleniyo sonra devam meme de meme... Sağ sol sağ sol biraz yorulursa saatler sonra yine bi 20 dk. Uyutmaya calışmıyorum da. Ne isterse o olsun. Yormaya gerek yok zaten o ne isterse oluyo.
Biraz memeden uzak tutmaya çalışıyodum. Aylık kontroldeki kan alma hepimizi bitirdi. Valla üzerimde travma kalmış bile olabilir. Dakikalarca beraber ağladık. Eşim de hatırlamak bile istemiyo o anı. Sonra hiç bırakamaz oldum cocuk bana yapıştı tamamen. Şu an mesela meme çıktı ağzından 10 dk oldu yüzü memeye yapışık uyuyo. Bozmuyorum keyfini. Zaten bıraksam uyanacak. Canı nasıl isterse... Birazdan diğer mememi verir uzanır yanına uyurum ben de.
Uyku eğitimini de sorgular oldum gördüğüm bir yazıdan. Canı ne isterse o olsun. Umarım bu mottomu abartıp şımarık yetiştirmem.
Banyoda kese yapın yaptıkça açıkıyor rengi siyah siyah dökülüyor. Benim de göbek deliğim siyahlamıştı öyle yapıyorum açıldı rengi. Banyodan sonra da elimle sürtüyorum o bölgeyi kir gibi siyah siyah dökülüyorBenim göbek simsiyah bir de. Inşallah geçer.
Bizimkinin kesinlikle cildi çok hassas kanaat getirdim ona ne yapalım sıkıntı yapmayan bezleri kullanacağız artıkPişik için sudocrem öneririm ama tabii başlardayken işe yarar sanırım. İleri boyuttaysa ne yapılır bilmiyorum.
reklamlarda da diyor ya hani pişiği beklemeyin önleyin diyegerçekten öyle, olmaması için uğraşmalı ama maalesef bazı bebişlerin cildi çok hassas oluyor, sizin de öyledir belki.
Ben pişik önleyici bübchen krem kullanıyorum, şimdilik farklı çok bez denememize rağmen sorun yaşamadık ama dediğim gibi belki bebişim çok hassas değildir.
Ben bir de sarı paket goon bez aldım, şimdilik büyük aldığım için bir tane deneme yaptım, onun yapısı da hoşuma gitti. Ama olurda alacak olursan kalıbının primadan küçük olduğunu bil.
Ben uygun fiyata buldukça stok yapmak için farklı bezler alıp deniyorum ve beğendiklerimin büyük numaralarını da bir yandan stokluyorumnasılsa daha da artar fiyatlar dursun diyorum
İnsanın evladından ayrı kalması çok çok zormuş hele ki eve gelip kokusuna alıştıktan sonra bırakmak daha zor gelmiştir, rabbim yardımcın olsun inşallah tez vakitte kavuşursunuzİnşallah ama sanki hiç de öyle değiller en azından bugün öyle hissettim. Yine ağlayacak, kucağa alışmış, evden gelen bebeklerde zorlanıyoruz vs dedi bıkmış gibi bi hal sezdim konuştuğum hemşirede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?