2021 Aralık Anneleri

Yok canım gidemedim doktora bakayım o dediğine ama haklısın gitmem gerekiyor. Çok sağolasın

Kızlar şöyle bir okudum da çok hasta olan var sanırım hem annelerden hem bebişlerden. Öncelikle çok geçmiş olsun Allah şifa versin tez zamanda. Bu ara herkes hasta ne yazık ki kiminle konuşsam öyle diyor ve hepsi birbirinin aynı. Evin içinde mutlaka dolasiyor siz ne kadar korumaya çalışsanız da zor.
Doktorun tavsiyelerini söyleyebilirim size belki biraz rahatlatır. Oda ısısı 22-24 derece arası olsun. Buhar makineniz varsa %40 nem oranı olmalı ortamın. Burun tıkanıklığı için faydalı. Yoksa petek üstlerine ıslak havlu vs ile ortamı nemli tutmaya çalışın. Bebeği terletmeyin. Bizimki geceleri çok terliyordu onun da etkisi olduğunu düşünüyorum. Terlediyse mutlaka değiştirin ya da sırtına havlu, bez vs koyun.
Insallah çabuk atlatır bebişler

Gazdir canim biz de oyleyiz suan battaniye falan denedik sakinlesti uyutamadk henuz

İnşallah o günlerden başarıyla çıkıp bu günlere gelmissin inşallah bunda da aynısı olacak Allah'ın izni ile

Ağlattın beni. Rabbim yardımcın olsun.

Rabbim herkesin yardımcısı olsun. Gerçekten şimdiki bebeler zor. Kaynanam 3 yaşındaki görümceme kocamı bırakıp tee bilmem nerden odun almaya gidiyomuş kızım salla ben gelcem şimdi diyomuş köy beşiğinde tabi. Çocuğumuz huysuz muydu da bilmiyoduk ki bırakıp gidiyoduk mecbur iş vardı diyo.

Yazın görümceminkiyle uğraştı kolikti. 40a kadar da benimkini uyutuyodu günde bi kez bi iki saat ben uyuyabileyim diye. Ki benim çocuk iyi şükür kolik molik değil ama uyumayan cinsten. 20 dk uyuyo sarj fulleniyo sonra devam meme de meme... Sağ sol sağ sol biraz yorulursa saatler sonra yine bi 20 dk. Uyutmaya calışmıyorum da. Ne isterse o olsun. Yormaya gerek yok zaten o ne isterse oluyo.

Biraz memeden uzak tutmaya çalışıyodum. Aylık kontroldeki kan alma hepimizi bitirdi. Valla üzerimde travma kalmış bile olabilir. Dakikalarca beraber ağladık. Eşim de hatırlamak bile istemiyo o anı. Sonra hiç bırakamaz oldum cocuk bana yapıştı tamamen. Şu an mesela meme çıktı ağzından 10 dk oldu yüzü memeye yapışık uyuyo. Bozmuyorum keyfini. Zaten bıraksam uyanacak. Canı nasıl isterse... Birazdan diğer mememi verir uzanır yanına uyurum ben de.

Uyku eğitimini de sorgular oldum gördüğüm bir yazıdan. Canı ne isterse o olsun. Umarım bu mottomu abartıp şımarık yetiştirmem.

Uyku eğitimini sorgulatan yazı.

Ağlattın beni. Rabbim yardımcın olsun.
Sizleri üzmek için yazmadım Hakkınızı helal edin kıyamam sizlere İnsan bazen anlatacak kimse bulamiyor, görse de anlatmayacağı şeyleri böyle uzun uzun yazabiliyor. Burası da öyle bir yer oldu. Amin canım

Evet oyle demisti dr ama yatırdığı gün zatürre dedi. Dedim öyle dememistiniz, ikisi birlikte seyrediyor dedi. Sağol canım
Cok gecmis olsun ben senin sayende bebegimi doktora goturdum sen hirilti var gittik bronsit olmus dediginde benimkini dinleyip icimde suphe olusmustu doktorda nasil bu kadar erken anladin demisti tamamen senin sayende cok cok dua edicem sna her sey cok guzel olacak insallah..bizde simdi buhar veriyoruz gunde 6 kere hic iyiye gidiyoruz gibi gorunmuyor malesef

Kesinlikle iyi geldi ya su kemiklerim agrimiyor en azindan suan

Eki Görüntüle 2990748

Uyku eğitimini sorgulatan yazı.
Ay yok uyku eğitimini ben hiç düşünmedim bile. Çocuğu ağlarken bile kendi kendine bırakmak nedir bu yüzden mi doğurduk biz bu çocukları
0-1,5 yaş güvenli bağlanma dönemi. Bizim uykumuzdan, keyfimizden çok daha önemli çok daha hassas bir dönem
Acıktığında bekletmeden besleyeceğiz, altı kirlendiğinde yine bekletmeden temizleyeceğiz kısacası bütün ihtiyaçlarını zamanında gidermeliyiz bebiş güvende olduğunu bilmeli.
Görüştüğüm emzirme danışmanı emzirirken eldivenleri mutlaka çıkar demişti ten teması çok önemliymiş.
Bir de çıplak şekilde sol göğsüne yatır demişti kalp atışımızı duyduğu için en huzurlu olduğu yer imiş rahmi hatırlatırmış.
Böyle hassas olmamız gereken bir dönemde ben uyku eğitimini hiç desteklemiyorum bebişimin gözlerine bakarak pışpışlıyorum bazen de göğsüme yatırıp başını okşayarak uyutuyorum

Anlat tabi ki canım bir zerre de olsa iyi gelebiloyoruzdur umarım

Mervecim bende sarılık ıcın yatınca defalarca kan aldıklarında yenı doğan yoğun bakıma almadıklarında ağlarken bırakamaz oldum nasıl ne kadar ısterse veriyorum . Perısanmıyım evet çok. Uyku egıtımı ıcın bıle ılk 3 ay bısey yapmayın dıyorkar. Ilk 3 ay patron bebekmiş

Benim göbek simsiyah bir de. Inşallah geçer.
Banyoda kese yapın yaptıkça açıkıyor rengi siyah siyah dökülüyor. Benim de göbek deliğim siyahlamıştı öyle yapıyorum açıldı rengi. Banyodan sonra da elimle sürtüyorum o bölgeyi kir gibi siyah siyah dökülüyor

Bizimkinin kesinlikle cildi çok hassas kanaat getirdim ona ne yapalım sıkıntı yapmayan bezleri kullanacağız artık bezlerin bedenleri çok farkediyor kesinlikle ya neden bir standart yok anlamış değilim.

İnsanın evladından ayrı kalması çok çok zormuş hele ki eve gelip kokusuna alıştıktan sonra bırakmak daha zor gelmiştir, rabbim yardımcın olsun inşallah tez vakitte kavuşursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…