- 22 Şubat 2016
- 1.773
- 2.349
- 133
Biz de evde iki gün iki çeşit ilaçlı buhar ve antibiyotik kullandık Öksürüğü arttı. Ben de anlamadım iyi olacağına kötüye gitti. Doktora deyince belki daha kötü olacaktı bu kadar iyi oldu ilaçlarla dedi ama mantığım da pek almadi.Cok gecmis olsun ben senin sayende bebegimi doktora goturdum sen hirilti var gittik bronsit olmus dediginde benimkini dinleyip icimde suphe olusmustu doktorda nasil bu kadar erken anladin demisti tamamen senin sayende cok cok dua edicem sna her sey cok guzel olacak insallah..bizde simdi buhar veriyoruz gunde 6 kere hic iyiye gidiyoruz gibi gorunmuyor malesef
Amin canım inşallahRabbim çabucak kavuşmanızı nasip etsinEvlat insanın en zayıf noktası hiç hasta olmasınlar inş
Yanına gelince bol bol kucaklayacaksın emzireceksin bunları düşün
Aynen öyle olduİnsanın evladından ayrı kalması çok çok zormuş hele ki eve gelip kokusuna alıştıktan sonra bırakmak daha zor gelmiştir, rabbim yardımcın olsun inşallah tez vakitte kavuşursunuz
İnşallah canımAy canım ben çok üzüldüm inşallah tez zamanda kavuşursun bebeğine
Canım yani ne desem bilmiyorum ama normal anormal diye değerlendirmeyelim. Özel çocuklar olabilirler hep basmakalıp olamaz cocuklarımız. Varsa farklılıkları daha çok ilgilenmen gerekir tabi. Rabbim sağlık versin dermansız dert vermesin. Diğer şeyler yaşarken oturtulur. Ben sorun görmüyorum onları. Büyükte ne var ki? Teşhis edilmiş bi farklılığı mı var?Canm ben sese sadece dalacagi zamn irkildigini gordum oglum bagriyo ya kizda tik yok kapi tak diye carpiyo yine ayni sekilde bakalim ne olacak insallh bi sorun yoktur halimi bi gorsen sanki yasamiyorum ne su icebiliyorum ne yemek yiyorum suan her gun kabus goruyorum sabah ezani uyaniyorum bi el sanki gogsumu sıkıyo boyle hapin birz etkisi oluyo esim bi suru hayal kuruyo ona ayri uzuluyorum hissetirmemeye de calisiyorum boyle olmamin nedeni merve oglumla ilgili bi kac seyi farketmis olmamin da etkisi var cunku o da normal degil ve bn bunu daha once farketmis olsaydim asla cocuk dogurmazdim esime birz bahsettim hayattan koptu ogretmen iyi deyince kndine geldi banada demedigi kalmadi cok hafif de olsa bise var cunku takintilari farkettim bazen uygun yerde konusmadigini ve sadece arabalarla oynadigini ima edileni anlamadigini farkettim.bide bi kere banyodaydik suyu birden actim kulagini kapatti bunu bi kac olayda daha gordu bn konusuyo artik deyip birakmistim ama oyle degilmis yani bi cikmazdayim Allaha siginiyorum bi cikis yolu goster diye.
Çok geçmiş olsun inşallah kısa zamanda kavuşursunuz bebeginize❤Biz de evde iki gün iki çeşit ilaçlı buhar ve antibiyotik kullandık Öksürüğü arttı. Ben de anlamadım iyi olacağına kötüye gitti. Doktora deyince belki daha kötü olacaktı bu kadar iyi oldu ilaçlarla dedi ama mantığım da pek almadi.
Ah kıyamam çok geçmiş olsun kuzuma da. Rabbim şifa versin tüm hasta kuzucuklara
Vesile olmuşum ne demek canım. Allah razı olsun duaların içinİnşallah hepimiz için güzel olsun herşey
Canm ben oglumda da hep takipteydim burda da bahsetmistim benim oglum ismine hic bakmazdi sonra donen nesne takintisi cok fazlaydi ama konusma gecikmedi hic psikiyatriyede gotrdum hep bise yok denildi gecenlerde yine goturdum doktor yine bise yok dedi amaaa bu konuda yok diyorlar var cikiyo var diyorlar yok cikiyo oglum babanne cagrir cevap vermez benim ailemede ayni sekilde sadece kendi istedigi seyleri konusuyo okulda naptin derim iste diye ezber bi cevap veriyo asiri sinirli bazi rutin takintilari farkettim degisiklikten hoslanmiyo sinirlendiginde kafasini vurmaya basladi bunu birakmisti yeniden ortaya cikti konustugu icin farkedilmiyo ama ben bi anne olrak farkindayim mesela konusmada bozukluk da var bize bi cocuk geldi bu topu sakladi topun yerini soylememki diyecegine topu sormamki dedi cocuga 5 yasinda benim oglum ve ben kimseyi inandiramiyorum anneme bidaha doktora gotur dedim tm dedi herseyi yazacam annemde goturecek tekrarCanım yani ne desem bilmiyorum ama normal anormal diye değerlendirmeyelim. Özel çocuklar olabilirler hep basmakalıp olamaz cocuklarımız. Varsa farklılıkları daha çok ilgilenmen gerekir tabi. Rabbim sağlık versin dermansız dert vermesin. Diğer şeyler yaşarken oturtulur. Ben sorun görmüyorum onları. Büyükte ne var ki? Teşhis edilmiş bi farklılığı mı var?
Ben de senin gibiyim. Dün emzirmek icin aldığımda iki defa ayakları gerilip titredi ama daha önce görmemiştim öyle yaptığını. Hemen hemşireye gösterdim yanımdaydı. Normal çıplak olduğu için daha belirgin ondan farketmemişsinizdir dedi. Bu da bizim gerinme anında yaptığımız hareket gibiymiş. Ben de fazla irkilmeye tedirgin oluyorum senin gibiYok biliyorum bu refleksi filan da çok olunca bi acaba dedim
Insallah çok teşekkür ederimÇok geçmiş olsun inşallah kısa zamanda kavuşursunuz bebeginize❤
Biosu daha yumuşakmış, merve öyle söylemişti.Merhaba kızlar sleppy bıo natural ile normal natural çöm farkedıyor mu
Ben 3,5 yaşında kardeş gelince sonlandırabildim. Bunu da hiç tavsiyeb etmiyorum. Her şey dozunda güzel.Sonrasında da patronluğunu sonlandıramayabilirim zaten ben kızımın
İnşallah sadece kuruntudur, sana öyle geliyordur. Güzel haberlerle gelmeni dilerim.Tm cnm dikkat edecm bugun doktor da bakacak zaten.ama bu irkilmelerden korkmayin bu bebeginizin saglikli oldugunu gosteriyor santral sinir sisteminin guzel calistigina isaret ediyo
Insallah dua edin lutfenBiosu daha yumuşakmış, merve öyle söylemişti.
Ben 3,5 yaşında kardeş gelince sonlandırabildim. Bunu da hiç tavsiyeb etmiyorum. Her şey dozunda güzel.
İnşallah sadece kuruntudur, sana öyle geliyordur. Güzel haberlerle gelmeni dilerim.
Canım anne anlar zaten ya 5 yaş da kocamanmış cidden. Senin demek ki daha uzmanlara götürmen gerekiyo. Insallah doğru teşhis tespit ne gerekiyosa yapılsın bu çok önemli siz de çocuğu ona göre yönlendirirsiniz. Oğlanınki halledilir kızda da mühim bir durum yoktur insallah.Canm ben oglumda da hep takipteydim burda da bahsetmistim benim oglum ismine hic bakmazdi sonra donen nesne takintisi cok fazlaydi ama konusma gecikmedi hic psikiyatriyede gotrdum hep bise yok denildi gecenlerde yine goturdum doktor yine bise yok dedi amaaa bu konuda yok diyorlar var cikiyo var diyorlar yok cikiyo oglum babanne cagrir cevap vermez benim ailemede ayni sekilde sadece kendi istedigi seyleri konusuyo okulda naptin derim iste diye ezber bi cevap veriyo asiri sinirli bazi rutin takintilari farkettim degisiklikten hoslanmiyo sinirlendiginde kafasini vurmaya basladi bunu birakmisti yeniden ortaya cikti konustugu icin farkedilmiyo ama ben bi anne olrak farkindayim mesela konusmada bozukluk da var bize bi cocuk geldi bu topu sakladi topun yerini soylememki diyecegine topu sormamki dedi cocuga 5 yasinda benim oglum ve ben kimseyi inandiramiyorum anneme bidaha doktora gotur dedim tm dedi herseyi yazacam annemde goturecek tekrar
Canım seninki yalnız da kaldı ya korkmuştur ekstra. Telas yapma sen koynuna alınca tekrar gözlemlersin evinde.Ben de senin gibiyim. Dün emzirmek icin aldığımda iki defa ayakları gerilip titredi ama daha önce görmemiştim öyle yaptığını. Hemen hemşireye gösterdim yanımdaydı. Normal çıplak olduğu için daha belirgin ondan farketmemişsinizdir dedi. Bu da bizim gerinme anında yaptığımız hareket gibiymiş. Ben de fazla irkilmeye tedirgin oluyorum senin gibi
Burda bi arkadaş kızından sahibem diye bahsediyoBiosu daha yumuşakmış, merve öyle söylemişti.
Ben 3,5 yaşında kardeş gelince sonlandırabildim. Bunu da hiç tavsiyeb etmiyorum. Her şey dozunda güzel.
İnşallah sadece kuruntudur, sana öyle geliyordur. Güzel haberlerle gelmeni dilerim.
Su yasa kadar ben ilgilenmeseydim belki cok daha farkli sekildeydi cok sukur suan kimse anlamiyo yani bazen oyle sorular soruyorki hayir ya boyle bise yok diyorum ama bu bi spektrum yani cok hafifi eger takintilar olmasa bazen sozcukleri karistirmasa kafasini vurmasa sinirlenince bise yok en fazla dehb derdim konusmasiyla ilgili bi ornek vereyim anne Allahi kim dogurdu diye sordu mesela iyilik kumbarasi yaptik dun kresten gelirken bi cam sise gordu sokakta anne bu siseyi cope atacam dedi atti anne dogaya bi iyilik yaptim kumbarama misir atalim dedi bunun gibi cok akilli hareketleri sorulari da var yani cok farkli bi durum bizdekiCanım anne anlar zaten ya 5 yaş da kocamanmış cidden. Senin demek ki daha uzmanlara götürmen gerekiyo. Insallah doğru teşhis tespit ne gerekiyosa yapılsın bu çok önemli siz de çocuğu ona göre yönlendirirsiniz. Oğlanınki halledilir kızda da mühim bir durum yoktur insallah.
Çocukların dönem dönem bu tür soruları sorması çok normal merak içindeler onlarında bi iç dünyası var belki kreşte konuşurken duydu senden doğru cevabı almak için sorduSu yasa kadar ben ilgilenmeseydim belki cok daha farkli sekildeydi cok sukur suan kimse anlamiyo yani bazen oyle sorular soruyorki hayir ya boyle bise yok diyorum ama bu bi spektrum yani cok hafifi eger takintilar olmasa bazen sozcukleri karistirmasa kafasini vurmasa sinirlenince bise yok en fazla dehb derdim konusmasiyla ilgili bi ornek vereyim anne Allahi kim dogurdu diye sordu mesela iyilik kumbarasi yaptik dun kresten gelirken bi cam sise gordu sokakta anne bu siseyi cope atacam dedi atti anne dogaya bi iyilik yaptim kumbarama misir atalim dedi bunun gibi cok akilli hareketleri sorulari da var yani cok farkli bi durum bizdeki
Anam ne doğru bir tabirBurda bi arkadaş kızından sahibem diye bahsediyo
Soyut şeylerle ilgili soruları çok normal canım. Ama dedigin gibi vurmalar filan bi farklılığı yoksa bile psikolojik olarak bi destek bi ihtiyaç olabilir.Su yasa kadar ben ilgilenmeseydim belki cok daha farkli sekildeydi cok sukur suan kimse anlamiyo yani bazen oyle sorular soruyorki hayir ya boyle bise yok diyorum ama bu bi spektrum yani cok hafifi eger takintilar olmasa bazen sozcukleri karistirmasa kafasini vurmasa sinirlenince bise yok en fazla dehb derdim konusmasiyla ilgili bi ornek vereyim anne Allahi kim dogurdu diye sordu mesela iyilik kumbarasi yaptik dun kresten gelirken bi cam sise gordu sokakta anne bu siseyi cope atacam dedi atti anne dogaya bi iyilik yaptim kumbarama misir atalim dedi bunun gibi cok akilli hareketleri sorulari da var yani cok farkli bi durum bizdeki
Kres teyzemlerin kuzenim psikolog ona soyledim ardayi takip et arkadaslariyla iletisimi nasil bak bi farklilik sezersen bana soyle diye ogretmene de dedim ogretmeni hep su sekilde arda cok zeki bi cocuk kitaptan uygulama o yapmadigi halde cevap veriyo ben zaten zekasindan suphe etmiyorum bazen kendini ifade edemiyo kelimeleri karistiriyo bu kafa vurma olayi kucuklukten beri var iki bucuk yasindan sonra birakmisti suan yine yapiyo.babam kiziyo ya ona tepki vermiyo sadece bana anne soz bi daha yapmayacam ama ayni seyler inanilmaz sekilde inatÇocukların dönem dönem bu tür soruları sorması çok normal merak içindeler onlarında bi iç dünyası var belki kreşte konuşurken duydu senden doğru cevabı almak için sordu
Kafasını vurması birinden gördümü öyle bi hareket zamanla darbe aldığı için bi sıkıntı olmasın yeter sözcükleri karıştırması normal yeni yeni adapte oluyorlar okulda etken
Şuan kardeş faktörü arttırabilir bu durumu
Okulu seviyor mu okulda olan biteni anlatmadığı için sorunu bilemezsin severek gidiyor mu hepsi bi faktör çocuklar belli edemiyor tepkilerini okulda rehberlik birimi varsa gözlemlemesini söyle ve daha rahat sonuç elde edilir enazından yönlendirme yapar
Onu anormal gormuyorum hatta bu sorulari sormasi acaba benmi abartiyorum dedittiriyo kendime ama bazen oyle bise yapiyoki kesin bi sorun var cok farkli bide bizde sag sol el oturmadi 3 yapacakya ters e yapiyoSoyut şeylerle ilgili soruları çok normal canım. Ama dedigin gibi vurmalar filan bi farklılığı yoksa bile psikolojik olarak bi destek bi ihtiyaç olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?