2021 Aralık Anneleri

Benim tazyik devam valla
Çok şükür süt var şükürsüz olmak istemiyorum
Ama ortalık batıyor çocuk takılıyor
Yatarak emzirince daha az boğazına takıldığını fark ettim ben
sadece gece uyurum diye korkudan yatarak yapamıyorum
Geceleri 6 saat acıkmıyor, bazen 8 saati de buluyor.
Ya çocuğum bugün 4 saat emmedi
Son 2 saat de uyumuşuz
Kalktığımda her yer süt olmuştu
Pedler medler resmen dolup taşmıştı
Kendi üstümü değiştirdim hadi neyse
Emzirirken diğer göğüsten çocuk da ıslanmıştı
Okulda nasıl olacak çok merak ediyorum

Kızlar herkes bana ilk saçlar dökülecek dedi bizimki halen dökülmedi yoksa dökülüyo yenisi cikiyo da ben mi fark etmiyorum ya da erken mi sizde durum ne

Ahh atak haftası ahhh …..
Nedir senden çektiğimiz?
Kim çıkarmışsa seni
Ataklara girsin emi….
Gidesin bir daha gelmeyesin
Görmesin gözüm seni…
Ahhh atak haftası ahhh…..
İçimden daha neler geçiyor
Bir bilsen!
Söyleyemiyorum yeter
Ahh atak haftası ahhh…
Gidesin bi daha gelmeyesin…
Çingenin dediği gibi
Yavrumun hasta olmasına değil
Huyunun değiştiğine yanarım….
Atak haftası hoşgeldin güle güle

Sizin rutin güzel oluşmuş maşallah. Deniyorum da olmuyor akşam dokuzda yatmaya giriyoruz en erken on bir buçukta uyuyor. Gündüz uykusu hiç yok emmeyi susturma yöntemi olarak kullanıyorum maalesef durmuyor.
Her bebek farklı sanırım ama tevhide dadı da ne öğretirsen o dur diyor her gittiği bebeğe rutin oluşturabiliyor anlamadım hangisi doğru
Belki bi uzman desteği alsanız rutin oluşturmak için sonrası rahat olur?
Nelere nelere para harcıyoruz ama hayatımıZı böylesine etkileyen bişeye para harcamak garip geliyor(-du) şimdi rutinimiz olmasa ben kesin destek alırdım valla
Acaba aç mı kalıyor ya da gazı mı oluyor? Benimki de yeterince süt içmediğinde ya da gazı olduğunda bu rutin şaşıyor mesela.
Yavaş yavaş alışacak memeler, benim önceden iki saat sağmasam dolup taşardı şimdi yavaş yavaş 6 saate kaydırdım. Okuldayken sağım yapacaksın mecbur, aralarını açarsın saatlerin alışır işte
Covit atlataniniz varmi ? Bebekler nekadar etkileniyor ?
Pozitif cıktım azonce ve ne yapcagimi bilmiyorum bebegim icin.
Ben iki hafta önce atlattım. Bebekle ilgilenirken mutlaka maske tak, ellerinizi dezenfekte et. Ben ne kadar dikkat etsem de bebeğime bulaştı ama sadece bir gün ateş yaptı, sık sık süt verdim 2 saatte bir. Çok şükür 1 gün sonra geçti. Bebişler bizden daha kolay atlatıyor için rahat olsun

Covit atlataniniz varmi ? Bebekler nekadar etkileniyor ?
Pozitif cıktım azonce ve ne yapcagimi bilmiyorum bebegim icin.
Biz atlattık
Maske tak temastan kaçın
Ama öksürük hırıltı gibi bılgu olursa hemen dr götür
Çok geçmiş olsun

Bebek ateslenince bisey verdinmi peki

Bebek ateslenince bisey verdinmi peki
Sadece takip ettik.

Doktorumuz hemen calpol’e sarılmayın bebeğin vücudu savaşmayı öğrensin demişti.

38.3 e kadar çıktı, eklem yerlerine ıslak bez uyguladık, sabaha kadar yarım saat aralıklarla ateşini kontrol ettk, sadece atlet ile tuttuk üstünü giydirmedik, evin ısısını 21 dereceye düşürdük. 1-2 saat içinde 36.7 ye düştü böylelikle. Ara ara 38 i yokladı ama daha fazla çıkmadı giyinik olmadığı için sanırım. Böylelikle bi gecede atlattık şükür

Benim okul sürem zaten en fazla 4 saat
Sorun olmaz sanıyordum
Meğer oluyormuş

10 dk tenefüste nasıl sağacağım ki
Zaten zil çalar çalmaz çıkmıyorsun sınıftan kalıyor 5 dk

Masallah sana bi daha rutinini yazmayi yasaklıyom.
Maşallah

Kızlar herkes bana ilk saçlar dökülecek dedi bizimki halen dökülmedi yoksa dökülüyo yenisi cikiyo da ben mi fark etmiyorum ya da erken mi sizde durum ne
Bizimki çok saçlı degildi zaten olanlar da hemen dökülmeye başladı şimdi yenileri çıkıyor. Ben de 3. ayda dökülür yenisi çıkar diye biliyordum bizimki daha erken döküldü yeniler simdi çıkıyor. Her bebekte farklı olabilir ama

Benim kinin suan icin atesi yok insallah da olmaz aksine soguk cocugumun vucudu

Benim okul sürem zaten en fazla 4 saat
Sorun olmaz sanıyordum
Meğer oluyormuş

10 dk tenefüste nasıl sağacağım ki
Zaten zil çalar çalmaz çıkmıyorsun sınıftan kalıyor 5 dk
4 saatlik okulu mu dert ediyon annem sen bişey olmaz en fazla şişer, lansinoh blue lock alırsın o güzel emiyo sütü eve kadar idare eder.
Masallah sana bi daha rutinini yazmayi yasaklıyom.

Maşallah
Taam yazmicam bidaaa
Benim kinin suan icin atesi yok insallah da olmaz aksine soguk cocugumun vucudu
Bizimki benden bir hafta sonra ateşlendi inşallah seninkinde bişey olmaz ama olursa da korkma

Bizim ilk ay döküldü bence
Şu an tekrar uzamaya başladı
Ama tüm saçları dökülmedi
Kalanlar bence dökülmeyecek
4 saatlik okulu mu dert ediyon annem sen bişey olmaz en fazla şişer, lansinoh blue lock alırsın o güzel emiyo sütü eve kadar idare eder.
İşte ben de en fazla şişer diyordum
Uyandığımda nerdeyse sütte yüzüyorduk çocukla
Okulda kıyafetime filan geçmese iyi
İlkokul valla reklam eder çocuklat beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…