- 20 Kasım 2020
- 2.735
- 5.869
- 88
Bahsettiğim kitap bu çok tavsiye ederim ay ay bebeğin gelişimini destekleyen oyunlar var içindeHangi kitaplari kullaniyorsunuzz
Yaa ben de sormaBizim reflü var diye korkudan bırakamıyorum bizimde sığmıyor yan yastıklarını çıkardım zar zor yatıyor
Ay ben aglarimBen de öyleydim canı sagolsun ama oğlumu öyle zor büyüttüm ki herkese bidaha kimse bana çocuk demesin diyodum, derken oğlum büyüdü sürekli kardeş istemeye başladı, ilk zamanlar yine asla yapmam dedim, sonra annem önemli bi hastalık geçirdi bi kanser durumu atlattık ciddi bi ameliyat geçirdi, benim annem 6 kardeş ameliyat günü hepsi yani basindaydi hiçbir dayımla teyzemle aynı şehirde değiliz ama hepsi oldukları yerden çıktılar geldiler, annem için müthiş bi moral oldu, benim de bi kız kardeşim var, o süreçte evet herkes yanimizdaydi ama birbirimize olan desteğimiz kadar olamazdı, çünkü acın ortak yada annemin sağlık haberini aldığımızda sevincimiz ortak, ne hissettiğimizi sadece biz anladık, es dost arkadaş arkaba hepsi bi yere kadar, o gün dedim ki evet insanin bi kardeşi olmalı, Allah ömür versin ama biz göçüp gittikten sonra bu çocuğun hiç kimsesi olmayacak diye düşündüm, ve inan bana yaşadığın tüm zor günleri unutuyorsun, benim oğlum şimdi 1.sinifa gidiyor, kardeşi olana kadar okula ben getirip götürdüm, ikinci dönem mecburen servise başladı, kendi gidip geliyor, ben kendim giderim anne dedi ilk gün camdan arkasından baktım, dönüp dönüp bana el salladı doğru servisi buldu ve bindi gitti, baktım ve o kadar ağladım ki sen ne ara büyüdün çocuk dedim, oyun oynayalım anne diye arkamda dolanırken ben iş yetiştirmeye çalıştığım için ona bağırdığım günlere ağladım, dağıttığı kirlettiği eve, kırdığı bardağa tabağa kızdığım günlere ağladım. hepsi geçiyor büyüyorlar ve hiç farketmiyosun
Söylüyorum 10 yılAy ben aglarim
Zaten ikinci bebegi istiyorum bunu okuyunca daha cok istedim suan
Acaba ikiciyi ne zaman yapmak mantikli
Bn onla taşıyamıyorum kımıl kımıl düşer diye korkuyorumYaa ben de sorma
Daha ne kadar zorlayabilirim bilmiyorum ama çok rahat oluyor öyle de taşınması yatırması falan
Çok zorValla zor ya.. Zor olacağını düşünüyordum ama bu kadar da zor olacağını hiç tahmin etmemiştim. Rabbim bize bol bol sabırlar ve güç versin
Aynı doktora goturmedim , başka doktora ve meme reddiDoktorunuzu mu degistirseniz acaba belki farklı bisey der bi yönlendirme yapar
Çok mantıklıBn onla taşıyamıyorum kımıl kımıl düşer diye korkuyorum
bugün bi değişiklik yaptım reflü yatağını beşiğin yatağının altına koydumbüyükçe bi reflü yatağı oldu
Emzirme hemsiresiyle görüşebildin miÇok zorbugün doktora götürdüm meme reddi ve emzirme hemsiresine yönlendirdi hep emzik ve arada kayinvalidemin,eşimin yüzünden mama verdiğim için işte ben bundan bahsettim durdum kimse anlamadı ,o kadar kötüyüm ki
Aynı doktora goturmedim , başka doktora ve meme reddinapacagimi bilmiyorum şaşırdım kaldım
Görüştüm o da meme ile dedi.dedim memeyi almiyo ki işte süpürge fon makinesi sesi dedim zaten onlarla bile almiyo kolik kendisi onlarla açıp bir iki yudum içiyordu şimdi fon ile süpürge de fayda etmiyo davlumbazin yanında sandalye çekip emziriyordum onlarda daha yok . Dedi ki gece bol bol emzirmeye çalış en iyisi zaten gece dedi dedim öyle etmeye çalışıyorum ama dün gece mesela yine gündüz gibi almadı ,dedi memeni sağ kaşık veya şırınga ile ver . Bakalım Merve napacam şaştım kaldım,hemşire diyor üzülme diyorum nasıl uzulmiyim emmiyo çok üzülüyorum çok ve gece gündüzüm yok olmasın önemli değil ama yeter ki emsin ve yesinEmzirme hemsiresiyle görüşebildin mi
Diğer şeyleri hiç vermeyecen aç kalınca mecbur emecek. O ara ağlar çok amaGörüştüm o da meme ile dedi.dedim memeyi almiyo ki işte süpürge fon makinesi sesi dedim zaten onlarla bile almiyo kolik kendisi onlarla açıp bir iki yudum içiyordu şimdi fon ile süpürge de fayda etmiyo davlumbazin yanında sandalye çekip emziriyordum onlarda daha yok . Dedi ki gece bol bol emzirmeye çalış en iyisi zaten gece dedi dedim öyle etmeye çalışıyorum ama dün gece mesela yine gündüz gibi almadı ,dedi memeni sağ kaşık veya şırınga ile ver . Bakalım Merve napacam şaştım kaldım,hemşire diyor üzülme diyorum nasıl uzulmiyim emmiyo çok üzülüyorum çok ve gece gündüzüm yok olmasın önemli değil ama yeter ki emsin ve yesin
Yedi bitirdi üzüntüden beni ,buna Allah şahit daha kolikligi bir yandan emmemesi bir yandan ,o kadar zor bir çocuk ki ,nolur emsin başka bişey istemiyorum çok zor çok göğüslerim ise taş gibi patlayacak emen yok . inşallah aç kalıyor Merve kalıyor gör ağzını sap sap ama memeyi almiyo mama desen o da öyle düzgün almiyo ama memeyi alsın bir daha mama vermeyecem kvalide sayesinde , biraz önce dedim hep biberonla.mama verdik diye sesi cikmiyo dediği almayan almiyo alan aliyo vs. .. olan ise bana oluyor,onlara değil.Diğer şeyleri hiç vermeyecen aç kalınca mecbur emecek. O ara ağlar çok amaAllah yardım etsin.
Bak onları daha da karıstırma sağ güzelce göğsünü. Olmazsa buzluğa at sütünü onu da verme bi seyle. Emer düzelir insqllah.Yedi bitirdi üzüntüden beni ,buna Allah şahit daha kolikligi bir yandan emmemesi bir yandan ,o kadar zor bir çocuk ki ,nolur emsin başka bişey istemiyorum çok zor çok göğüslerim ise taş gibi patlayacak emen yok . inşallah aç kalıyor Merve kalıyor gör ağzını sap sap ama memeyi almiyo mama desen o da öyle düzgün almiyo ama memeyi alsın bir daha mama vermeyecem kvalide sayesinde , biraz önce dedim hep biberonla.mama verdik diye sesi cikmiyo dediği almayan almiyo alan aliyo vs. .. olan ise bana oluyor,onlara değil.
İnşallah inşallah ne kadar zormuş ne kadar emmeme durumu gece uyumuyorum bile , hemşire de dedi gece sürekli meme ver ver ki bari memeden gece faydalansin en iyi sütte gece oluyo.dedi vitamani vs inşallah emer inşallah yoksa ben çok üzülürüm çok , ben devam sutlerine karşı değilim ancak anne memesinde süt varken niye gitsin onları emsin kiBak onları daha da karıstırma sağ güzelce göğsünü. Olmazsa buzluğa at sütünü onu da verme bi seyle. Emer düzelir insqllah.
Ama hemsire gece surekli emdir demia canim bak buna dikkat et uyuma dememis senin o uykuyada ihtiyacin var bende alrm kuruyordum surekli 1 saatte bir baktim her defasinda almiyor 2 saatte bir alarm kurdum ondada almiyor simdi 3 yaptik hem o rahat hem ben, sende uykunuda almalisin alarmla gotur durumu derim....hi bu arada inan bizim kayinvalidelerde oyle hic farksiz degiliz benimkide ayakta gezdirmeye alisti cocugu mesela cocuk ayaga kalktigin an susuyor oturunca agliyor esim elli kez yapma dedi ben burdayken yapacam diye diretti ben lutfen yapmayin gece bile istiyor siz gideceksiniz dedim ben napacam...ben varken alayim siz gidince naparsaniz yapin dedi valla bak...inan hepimiz o sorunlari yasiyoruz takmayacagiz artik onlariİnşallah inşallah ne kadar zormuş ne kadar emmeme durumu gece uyumuyorum bile , hemşire de dedi gece sürekli meme ver ver ki bari memeden gece faydalansin en iyi sütte gece oluyo.dedi vitamani vs inşallah emer inşallah yoksa ben çok üzülürüm çok , ben devam sutlerine karşı değilim ancak anne memesinde süt varken niye gitsin onları emsin ki
100 muİnşallah gündüzleri de salon da emzirme yastığında yatırıyorum yüksek oluyor diye
Umutla 100. Günü bekliyorum ondan sonra herşey güzel oluyormuş
Hatırlıyorumda oğlum maşallah uyurdu hiç sorun yaşamadık gaz dışında
Kız da maşallah kök söktürüyor
Tamamdir aliyorum bunu cok tesekkurlerBahsettiğim kitap bu çok tavsiye ederim ay ay bebeğin gelişimini destekleyen oyunlar var içinde
Öyleymiş bnde 100. Büyük değişim diyanlarin yalancısıyım100 mubizde değişen bişey olmadı ama
Kendini ne zaman hazır hissedersen ama ilk çocuğun çocukluğunu da calmamak gerek bence. Benimkilerin arası 6 yaş 8 ay bence benimki zamanıydı daha erken olsa benim için çok daha zor olurdu ama senin bebe maşallah uslu daha erken olabilir 3 yada 4 ya gibiAy ben aglarim
Zaten ikinci bebegi istiyorum bunu okuyunca daha cok istedim suan
Acaba ikiciyi ne zaman yapmak mantikli
Eds deneyebilirsin belkiGörüştüm o da meme ile dedi.dedim memeyi almiyo ki işte süpürge fon makinesi sesi dedim zaten onlarla bile almiyo kolik kendisi onlarla açıp bir iki yudum içiyordu şimdi fon ile süpürge de fayda etmiyo davlumbazin yanında sandalye çekip emziriyordum onlarda daha yok . Dedi ki gece bol bol emzirmeye çalış en iyisi zaten gece dedi dedim öyle etmeye çalışıyorum ama dün gece mesela yine gündüz gibi almadı ,dedi memeni sağ kaşık veya şırınga ile ver . Bakalım Merve napacam şaştım kaldım,hemşire diyor üzülme diyorum nasıl uzulmiyim emmiyo çok üzülüyorum çok ve gece gündüzüm yok olmasın önemli değil ama yeter ki emsin ve yesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?