2021 Aralık Anneleri

Biri bana tavsiye etmişti
Emzirme destek sistemi mi ne bi aparat gibi bi şey var onu denedin mi hiç?
Onunla emmeye alıştıranlar çokmuş
Ben deneme fırsatı bulamadım ama

Canim sütünü sağıp versen, eğer verdiğin sütü içiyorsa madem güzel bir sağım makinesi al hem sütün kesilmez bebeğin faydalanır hem de bebeğinin istedigi olmuş olur J jijikalp gibi buda bir seçenek bence, kendini bu kadar yıpratma dışarıda pilli ya da şarjlı da çalışan bir makine alırsan olur bu iş, sonra sen mutlu bebek mutlu

Kızlar bu ara bebeğini kontrole götürecek olan var mı? Biz dün gittik kalça ultrasonu icin ama sormayı unuttum özele de gitmedik simdi de soramıyorum. Takviye konuşmuşsunuz, bende çörek otu kapsülü var kullanabilir miyim onu soracaktım. Var mı bu ara kontrole gidecek?

Ay ben aglarim
Zaten ikinci bebegi istiyorum bunu okuyunca daha cok istedim suan
Acaba ikiciyi ne zaman yapmak mantikli
Benim küçük kızım 5.5 yaşında ve çok ilgiyi sevilmeyi seven, temas seven bir çocuk. Başta kısa süre kıskandı ama simdi bana çok yardımı bile oluyor. Daha kolay bir çocuk olursa 3-4 yaş ideal, birlikte büyüsün dersen 2 bile olur. Arkadaş gibi olurlar ilerde de

Bn ama haftaya o zamana kadar unutmazsam sorarım
Çörek otu kapsülünü niçin kullanacaksın

Söylüyorum 10 yıl
Kiz 10 yil sonra 40 oluyorum ben o yastan sonra ugrasamam
6 yas cok benim icin cnku zaten 30 oldumbebisim smdilik masallahi var ama ayaklanmaya baslayinca uslu mu olur acaba
Bence de illa emziricem diye diretip kendini de uzuyorsun boyle sonucta onemli olan bebegin aldigi sut ve annenin mutlulugu. M Mutluuu06 Sen ne kadar mutlu olursan bebegine de o kadar verimli olursun.

Ben emzirmeyi bi turlu sevemedim, cevremdeki herkes emzir emzir sutun biter, cocuk sevgisiz kalir vs diye diretti. Herkese kulagimi kapattim icimden geleni yaptim ve cok sukur hem mutlu hem saglikli hem de bol bol sutu olan bi bebegim var. annelik icgudusel bi surec, ben ogluma bu sekilde daha faydali olabilecegimi dusundum ve bak 3 ayi tamamladik hala sutun bitecek diyenlere guluyorum cunku buzlukta bi uc aylik daha sutu var. 6 ayi garantiledi kerata
Aslinda ben de 2 yas dusunuyorum ama zor mu olur, bu bebegimin cocuklugunh mu calarim, becerebilir miyim gibi gibi sorularla savasiyorum

Simdiki beben uslu 2. Uslu olmazsa hep onla ilgilenebilirsin tam bir kumar

Ama biberonu da almadı dedi işte. Bu kafa karışıklığında biraz memeye zorlasa daha iyi değil mi? Yoksa elbette ki sütü alsın da varken nasıl aldığı farketmez.

Ama biberonu da almadı dedi işte. Bu kafa karışıklığında biraz memeye zorlasa daha iyi değil mi? Yoksa elbette ki sütü alsın da varken nasıl aldığı farketmez.
Memeye zorlamak veya alıştırmaj annenin psikolojisinden çok etkileniyor ya
Anne mutsuz ve stresliyken çocuğu da etkiliyor emme konusunda
Benim emzirme savaşımda öyle olmuştu en azından
Ne zaman aman iç de nasıl içersen iç moduna geçtim çocuk da emmeye başladı
Ama yine her emme saati önce emzirmeyi deniyordum
Olmazsa direkt geçiyordum biberona

Kendini o kadar yıpratıyor ki emziremiyorum diye üzüldüm bide bebek de zaten kolik o da yılmıştır artık beslenmekten ne bileyim atlatirlar inşallah

En azindan o zaman da derim ki “ilk cocukta cekmedim ikincide cekiyorum buna da sukur ya ikisi de zor olsaydi?”
Guzel bi avutma bence
Bnm ilk çocuk möhteşemdi
Bi uyurdu kış uykusuna yatmış gibi
Herleyi yerdi çok akıllıydı
2. De uykusu hiç yok
Bu da kesin seçer zıpıt olur

Denemişsin ısrarla ne güzel. Ya benim dediğim de zatwn maks 2 gün uygulanabilecek bi şey. O da maks dayanılmaz yoksa.
Kendini o kadar yıpratıyor ki emziremiyorum diye üzüldüm bide bebek de zaten kolik o da yılmıştır artık beslenmekten ne bileyim atlatirlar inşallah
Ben konuşuyorum işte afaki insallah atlatır tabi.
En azindan o zaman da derim ki “ilk cocukta cekmedim ikincide cekiyorum buna da sukur ya ikisi de zor olsaydi?”
Guzel bi avutma bence
Yapacan ikinciyi birinci uslu diye. Yavrum birinci zaren uslu sendromlarıni da yasayamayacak cazgır kardeşinden dolayı

Zaten ikinci bebegi istiyorum bunu okuyunca daha cok istedim suan
Acaba ikiciyi ne zaman yapmak mantikli
2-4 yaş arası sendromlar bezdiriyor yeminle. Bu yaş aralığını tavsiye etmem. Daha azı da çok zor, hem anneye hem de büyük çocuğa. En az 4 derim ben. Kendi yemeğini yesin, kendi tuvalete gitsin. Biraz olsun kendini oyalayabilsin.
Profesyonel, bire bir yardım alsan? Her an telefonla yönlendirebilen, hatta evine gelip destek olan biri. Hiçbir bebek aç kalmaz ya meme ya biberob bişey alacak. Sütün varken memeye döndürmeyi en azından denemelisin.

Bnm ilk çocuk möhteşemdi
Bi uyurdu kış uykusuna yatmış gibi
Herleyi yerdi çok akıllıydı
2. De uykusu hiç yok
Bu da kesin seçer zıpıt olur
Olumsuz deneyimleri ciddiye almiyorum
Hamileyken de uykuya veda et sabahlamalara hazir ol vs die felaket tellalligi yapiyolardi bak noldu simdi uyuyoz iste
ayrica analarimiz da bizde az mi cekmis, hic sikayet etmem evlat bulamayanlari dusunurum hep ben
Cazgir olmucak susar misin ikisi de poncik olcak, evrene olumlu msj gonder sen ne zaman yapiyon yumurtalar ne alemde? Ben 40 kontrolume gittim bu hafta, sag yumurtaliklarim aktiflesmis hem de oyle boyle degil. Yani adet olmasan da yumurtluyoz. Kocama dedi ki suan korunma isi sende, kesinlikle prezervatifle korun ve takmakta gec kalma cnku halk arasinda zevk suyu denilen sivida milyonlarca sperm oluyor sonra bi bakiyorsun yanlislikla bebek olmus dedi

Şikayet değil deneyim

Kızlar selam aranıza yeni katıldım. Bebeğim tam 3 aylık şuan 3 aydır meme savaşı içerisindeyiz. Gazlı bi bebek zaten gaz çıkarıcam diye emmedi doğru düzgün. Bende 3 aydır sağarak veriyorum. Emzirme danışmanıyla görüştüm biberon kaynaklı meme reddi olduğunu söyledi ama benimki bence sağmaktan fışkırarak geldiği için almıyor. Silikon meme ucu kullanıyoruz onu alıyor ama hiç rahat değil sütler alttan dökülüyor falan. Bazen emiyor bazen emmiyor bazen silikon bazen biberon karışık gidiyoruz. Çünkü mememi sağdıktan sonra azda olsa emiyor. Bu emme süreci o kadar yıprattıki beni artık emme ile ilgili bana bişey sorduklarında direkt sinirlerim bozulup modum düşüyor. Dün kaynanam aradı telefonda sanki bilmiyormuş gibi emiyor mu diye soruyor. Yani emmeyen çocuğu neden soruyorsun 3 aydır emmiyor bu çocuk az emen bi bebek kabul edin artık dimi. Herkese tembihledim anneme eşime bu çocuk emmiyor artık herkese böyle söyleyin diye. Her aradığında da sormazsın yani ya. Birde iştahsız bir bebek zorla biberonu tıkıyorum ağzına. Allah kolaylık versin herkese çektiğimiz bu cefa onların bir gülümsemesine yeter. biz çok özeliz anneyiz, çok kutsal bir iş başarıyoruz.

Solgarın tabletini kullanan var mı? İşe yarıyor mu, iştah açıyor mu? Yada başka ne tavsiye edersiniz. Yakında işe başlayacağım, stok yapmam lazım. Destek almak iatiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…