2021 Aralık Anneleri

Bizim de yesil mukuslu aslinda sut yogurt pek yemiyorum ama peynir yiyorum daha dr gitmedik ama cok huzursuz bebe neye var alerjisi bir bilsek baklm bana da mi diyet verir

Kendimi dünyanın en kötü annesi olarak hissediyorum artık , hiçbir işe yaramayan psikolojim mahvoldu herkes aynı değil birinin takmadığı şey benim için çok büyük birsey olabilir ve kimse etrafımda anlamıyor buna da ayriyeten üzgünüm . İnşallah geri kazanabilirim ,çocuğun sadece meme reddi değil, mama reddi biberon reddi de var . Ve ben buna etrafımda o herşeyi bilen büyükler yüzünden karşı koyamadigima ayriyeten çok çok üzgünüm .

Biri bana tavsiye etmişti
Emzirme destek sistemi mi ne bi aparat gibi bi şey var onu denedin mi hiç?
Onunla emmeye alıştıranlar çokmuş
Ben deneme fırsatı bulamadım ama
Bugün senden sonra baktım , olmazsa ona başlayacağım gerçekten kimselere çocuğunuzun şu kadar içtiğini vs söylemeyin benden size tavsiye belki saçma ama olumlamadan çok insanların enerjisi "nazar " denen şey kesin var ..sende mutlu ol ki yavrun öyle çok teşekkür ederim canım inşallah benim kızımda biran önce memeyle buluşur ,çocuğun sadece meme değil tamamen yeme reddi var hepsine üzülüyorum

Lansinoh un var çift taraflı elektrikli olan ancak doğum sonrası beceremedim bende hiç ellemedim onunla deneyeyim kaşık olarak devam edicem çünkü çocuğum biberonda almıyor , çalışıyorum Mart 15 son ücretli iznim sonra ücretsize ek gıdaya geçene dek calismayacagim bu 6 ,7 ayı çıkarsak sukredecegim . Evet J jijikalp biliyorum çok teşekkür ederim

Ne güzel istediğini yapmışsın etrafındaki çok çok bilmislere gözlerini kapatıp kulağını tıkayarak ,benim kendi çocuğumda insanların burnunu zort diye sokmasindan buna kendi annemde dahil kvalide + eş sorunsalı ile cebellesirken gerçekten şuan bu duruma hepsinin benden çok yetkisi ile geldim ve psikolojim ,morelim asla kalmadı bildiğin bitik haldeyim . Çünkü kendimi suçluyorum ,onlara dur diyemedim çocuk yemeden kesildi meme benim için önemli sütten ötürü ve bebeğim buraya defaten yazdım aşırı kolik sağma işlemi ile ne kadar ugrasabilirim ki ? Çocuk normal bebekler gibi uykuya bile dalmiyo evvela 1 saat sallamam lazım beşikte,beşik kesmiyosa battaniye de kızın 4 tane beşiği oldu bugün hamak aldım ayrıca yani boyle bişey varken ben nasıl sagimla saatlerce ugrasicam şaştım kaldım ,emzirme hemsireside elle sağ diyo e memeden o kadar süt çıkmıyo ki . Lansinoh un elektrikli 2li olandan var ama doğum sonrası beceremedim süt çıkmayınca hatta çöpe atacaktım çalışmıyor diye meğer ben becerememisim onunla deneyeyim . Birde şöyle bişey var beni kimse anlamıyor , " aaa illa anne sütümü demek çocuk emmek istemiyo " diyenlere ayrıca kızgınım,anne sütü kadar bu dünyada insanlığa fayda yok . Diyorum ya insanlar anneliği doğru düzgün yaşamama dahi izin vermiyorlar sagolsunlar .

Profesyonel, bire bir yardım alsan? Her an telefonla yönlendirebilen, hatta evine gelip destek olan biri. Hiçbir bebek aç kalmaz ya meme ya biberob bişey alacak. Sütün varken memeye döndürmeyi en azından denemelisin.
Görüşecegim arayış içindeyim bulunduğum şehirde düzgün bir ebe hemşire bulursam bununla devam edicem ,sütüm varken niye mama alsın dediğim için boşanma eşiğinden döndüm herşeye burnunu sokanlar sayesinde ,herkes anne olmuş bizler olamıyoruz onların gözünde doktorlar bile birsey bilmiyor . Bugün bu halde isem üzgün , kırgın herşey onlar sayesinde psikolojik olarak çöktüm ..çocuğumun koliktende fazla durumu ile uğraşırken şimdi beslenme reddine göz yaşı döküyor oldum

Asla yanlış anlamadım aksine teşekkür ederim.
2 kere baktırdım 2 farklı doktora yeme emme konusunda ikiside beslenme reddi diye emzirme hemsirelerine yönlendirdi ,bu yaştaki bebelere iştah açıcı da bişey yok resmen dünya ile savaşıyor çocuk yememek için ama nedeni ise biberon + emzik en büyük etken bu . Her bebek aynı değil kuzum birine iyi gelen durum örnek meme + az da olsa mama günde 1 kere dahi olsa bu büyük etken bı bebekte etkili olmuyor diğerinde oluyo . Benimki bu gruba dahil oldu

Doktorlarla görüştüm ,emzirme hemsiresine yönlendirdi ama verim alamadim Google da da aynilari var ,daha iyi araştırıp okkalı bir uzmandan yararlanmak lazım . Biberon ve emzik sayesinde bugünleri gördüm ya zaten teşekkür ederim canım ama koliklik meme reddi yanında bişey değil evet insan kolikli sancılı kıvranan hallerine üzülüyor ama üstüne beslenmemek için direten yavrusunu görünce çok kötü oluyor

Yorum yazacağım
Ama en doğru kelimeleri bulmaya çalışıyorum inan
Umarım kırmadan anlatabilirim kendimi

Aşırı streslisin
O kadar stresin içinde gerçekten ne senin ne çocuğun mutlu olma ihtimali yok
Deneyeceğin herhangi bi şeyin işe yarama şansı da çok az
Çünkü baskın duygun stres
Ciddi anlamda sal kendini artık
Bugün gittiğin emzirme hemşiresine sor mutlaka özel yardım veriyor mu para karşılığında
Ha illa emziremiyorsan da olmuyorsa olmuyordur
Tamam anne sütü değerli haklısın
Ama annenin psikolojisi daha değerli
Anne sütünün telafisi var anne ilgisinin yok
Bu çocul hiç beslenmeyecek değil
Mutlaka vardır bi çözümü
Biberona alıştıysa da alıştı
Gerekirse her biberonu al tek tek dene
Ama kendini bi rahat bırak lütfen

Yaşadığın psikolojik bunalım için de mutlaka yardım al
Şimdi değilse ne zaman?
Biri işe yaramazs başka doktor o olmazaa bambaşka biri

Yazmayı unutmuşum, b12 eksikliği iştahsızlık yaparmış bebekte, ben ocean marka sprey b12 aldım kullanıyorum süte geçsin diye, bir de demir kullanmıyorsan bu ikisini iç canım. Belki faydası olur bi umut. Seni çok iyi anlıyorum, yazmıyorum buraya ama çok zor benim bebeğim de. 3 aylık olucaz memelerim ilk günki gibi yara oldu emzirmeye çalışırken. Sadece şundan eminim sen gerginsen,üzgünsen bebek asla düzelmiyor. Sen mutlu, huzurlu olunca o da sakinliyor biraz olsun. Lütfen iyi olmaya çalış

Kırılacak birşey yazmadın teşekkür ederim sana ,stresliyim evet çünkü gerçekten 3 ayda herşeyden feragat ettim ve bir sürü saçma sapan olaylar yaşadım ki zaten çocuk huzurlu bir çocuk değil tabi hiç kimsenin melek gibi sessiz sakin olmasını bekleyemem ancak aşırı gazlı olması üstüne yavaş yavaş emmeme hatta mamayida almama halleri beni çok kötü etkiledi , psikolojik olarak yıprandım ve destek kesinlikle şart .

Bence de her seyden önce sen bi destek al sonra plan yap. Sonra da kimseyi dinleme.

Bunu hiç düşünmemiştim iyi ki söyledin teşekkür ederim bilmiyorum doktorlar da pek üstünde durmuyor doğrudan emzirme hemsiresine topu attılar, öyle yapayım . Kesinlikle ben huzurlu iken herşey iyi idi şimdi gergin ve kaygılı haldeyim . İnşallah geçecek bu günler inşallah geride gülerek anlatırım kendisine .

Ben kocam ne derse yapmaya çalışıyorum. Çünkü onun da çocuğu ve bakımı ilgilenilmesi konusunda düşünmesini söz sahibi olmasını istiyorum. Bazen o kadar güzel fikirleri oluyor o kadar yol gosterici oluyor ki mutlu oluyorum. Ama bu durumda bile yapacağımı söylemiş tarif etmis olduğu için zaman zaman baskı altında hissediyorum. Lütfen önce destek al.

Geçecek büyüyecekler, büyümeyen bebek oldu mu yok. Ben de az önce sinir harbi yaşadım, susmuyor, emmiyor, fiziksel acı çekiyorum, duş bile lüks… ama bizim bebeğimiz böyle bunu kabullen önce, her bebek aynı olmaz kimisi zor, kimisi daha da zor olur. Bunu kabullenince daha az çöküş yaşıyorsun. Eşimin 2 arkadaşının bebeklerinin kalbi delik, biri ameliyat oldu, diğeri olacak. Dünyada kolik ve emmeyen bebekten çok daha büyük sorunlar var, smalı bebekler var. Çok bunaldık biliyorum ama yapacak bişey yok. Oluruna bakıcaz.

Ne güzel iyi ki öyle , sana her manada destek olması maşallah. Benim aslında destek alacağım birşey yok beni bu kadar stresli olmamı etrafımdaki koca dilliler yaptı keşke kendileri destek alsa , annelik zaten kolay değil kolay diyen de zannemiyorum bizler gibi özen gösterdiğine ,bir kadının en güzel zamanlari ilkkez anne olduğu anları güzel bir şekilde doya doya yaşaması iken o anları kötü sekilde geçirmeyi sağlıyorlar ise o kadın ne kadar huzurlu olabilir ki . Şuan zaten bu hayatta tek düşündüğüm şey kızıma iyi bir anne olabilmek ,başka hiçbisey değil . Annem bile kendini benimle kiyasliyo , ben çocuktum şöyle anne oldum ,"bak sen sanki 2 günde çocuğu zayiflatmissin vs sen kocaman kadınsın ama streslisin çok takıyorsun" diyor . Bunda bile ben üzüluyorum elimde olmadan .

Zaten inan şuan hep onları düşünüyorum hatta biz hamile iken bebeklere ,bir sma li bebeğin annesi kendisini intihar etmişti çocuğunun gözleri önünde eriyip bitmesine yok olmasına dayanamayip ,hep aklıma o geliyor ve susuyorum kendi içimde şükrediyorum . Ve onuda , onlarıda çok iyi anlıyorum . Annelik çok zor . Geçecek bu günler ve biz sevgiyle bakacağız yavrularımıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…