Haklısın buarada bunu yazmayı unutmuşum , çok sağol gigglesYorum yazacağım
Ama en doğru kelimeleri bulmaya çalışıyorum inan
Umarım kırmadan anlatabilirim kendimi
Aşırı streslisin
O kadar stresin içinde gerçekten ne senin ne çocuğun mutlu olma ihtimali yok
Deneyeceğin herhangi bi şeyin işe yarama şansı da çok az
Çünkü baskın duygun stres
Ciddi anlamda sal kendini artık
Bugün gittiğin emzirme hemşiresine sor mutlaka özel yardım veriyor mu para karşılığında
Ha illa emziremiyorsan da olmuyorsa olmuyordur
Tamam anne sütü değerli haklısın
Ama annenin psikolojisi daha değerli
Anne sütünün telafisi var anne ilgisinin yok
Bu çocul hiç beslenmeyecek değil
Mutlaka vardır bi çözümü
Biberona alıştıysa da alıştı
Gerekirse her biberonu al tek tek dene
Ama kendini bi rahat bırak lütfen
Yaşadığın psikolojik bunalım için de mutlaka yardım al
Şimdi değilse ne zaman?
Biri işe yaramazs başka doktor o olmazaa bambaşka biri
Tamam destek alacaksın. Etrafında sana destek olan yok. Tüm beklentilerini unutup çocuğunun beklentilerine odaklanacaksın. Bak nasıl olursa olsun o mutlu olsun. Benim de ofsayt bulunan uygulamalarım vardır illa. Ama ben böyle muyluyum. Doğrusu bu diye düşünüyorum. Bi arkadaş doğurcak ona tek tavsiyem kimseyi dinleme. Her bebek farklı her anne farklı. Biz burda sana fikirler veriyoruz ya onlara da bakma aslında. Yani bu fikirleri bir çözüm yolu olarak kodlama olmazsa bak bu yolla da olmadı diye üzülürsün. Bunlar sadece fikir. Herkesin durumu gerçekten farklı en iyi sen bilirsin yaşadıklarına çareyi de doktor bile bi yere kadar anlayabilir.Ne güzel iyi ki öyle , sana her manada destek olması maşallah. Benim aslında destek alacağım birşey yok beni bu kadar stresli olmamı etrafımdaki koca dilliler yaptı keşke kendileri destek alsa , annelik zaten kolay değil kolay diyen de zannemiyorum bizler gibi özen gösterdiğine ,bir kadının en güzel zamanlari ilkkez anne olduğu anları güzel bir şekilde doya doya yaşaması iken o anları kötü sekilde geçirmeyi sağlıyorlar ise o kadın ne kadar huzurlu olabilir ki . Şuan zaten bu hayatta tek düşündüğüm şey kızıma iyi bir anne olabilmek ,başka hiçbisey değil . Annem bile kendini benimle kiyasliyo , ben çocuktum şöyle anne oldum ,"bak sen sanki 2 günde çocuğu zayiflatmissin vs sen kocaman kadınsın ama streslisin çok takıyorsun" diyor . Bunda bile ben üzüluyorum elimde olmadan .
Genel yapıda stresliyim özellikle sevdiklerime karşı , inkar edemem başarabilir olmam lazım diye hayat boyu kendimi kodladım, herkesin geçmişi ve sorumlulukları ,seninde dediğin gibi yaşadıkları ayrı,dereceleri apayrı .Tamam destek alacaksın. Etrafında sana destek olan yok. Tüm beklentilerini unutup çocuğunun beklentilerine odaklanacaksın. Bak nasıl olursa olsun o mutlu olsun. Benim de ofsayt bulunan uygulamalarım vardır illa. Ama ben böyle muyluyum. Doğrusu bu diye düşünüyorum. Bi arkadaş doğurcak ona tek tavsiyem kimseyi dinleme. Her bebek farklı her anne farklı. Biz burda sana fikirler veriyoruz ya onlara da bakma aslında. Yani bu fikirleri bir çözüm yolu olarak kodlama olmazsa bak bu yolla da olmadı diye üzülürsün. Bunlar sadece fikir. Herkesin durumu gerçekten farklı en iyi sen bilirsin yaşadıklarına çareyi de doktor bile bi yere kadar anlayabilir.
Yakın çevrenin bu durumunu en hassas anında gördün. Ya da gerçekten çevre haklı sen aşırı hassassın bak bunu bilemiyorum. Ama bu durumdan daha sağlam çıkacaksın bunu biliyorum.Genel yapıda stresliyim özellikle sevdiklerime karşı , inkar edemem başarabilir olmam lazım diye hayat boyu kendimi kodladım, herkesin geçmişi ve sorumlulukları ,seninde dediğin gibi yaşadıkları ayrı,dereceleri apayrı .
En ufak şeyde değil hep daha iyisi olsun diye diretiyorum, anne miyim evet ben çok iyi bir anne olmalıyım mutsuz bir kız değildim hiç herkese güller, çiçekler böcekler etrafına enerji yayan ama işte kendi içimde olaylar farklı .
Çok teşekkür ederimhepinize . Allah hepinizden razı olsun ,dilerim yavrularımızı insanların değilde kendi istediğimiz gibi büyütürüz ve bizlerden daha mutlu bireyler olur . giggles çok haklı önce ben iyi olmalıyım ki sonra çocuğum daha iyi olabilsin ama bunu işte yakın çevremden de göremeyince ben demek ki çok büyük anlamlara sığdırmışım onları , yapacak bişey yok .
Şuna da yorum yapacağımben çok iyi bir anne olmalıyım
Yok en hassas anımda gördüm el oğlunu umursamıyorum bu konuda ama anneme bile çok kırıldım ,o bile beni kıyaslayıp durması ,sanki bilerek çocuğuma yedirip icirmemisim gibi ezmesi ya bir sürü şey var da işte burada açıklanmıyor .Yakın çevrenin bu durumunu en hassas anında gördün. Ya da gerçekten çevre haklı sen aşırı hassassın bak bunu bilemiyorum. Ama bu durumdan daha sağlam çıkacaksın bunu biliyorum.
Ben benim gibi bir kız yetiştirmek istemiyorum ,beni de bu şekilde yetiştiren annem çünkü . Şuanda biraz önce Merve'nin mesajina alıntı yaptım ama en çok annem tarafından hayat boyu elestirildim,annemin doğruları ve istekleri düstur halinde idi hep bende kıyafetimi alırken bile ona sorup dururdum . Alt yapı çocukluk ve anne algısı,bağlantısı tabi babanın da olmayışı hepsi birbiriyle bağlı .Şuna da yorum yapacağım
Sonra benden bu kadar
Çok iyi anne hep doğruyu yapan mükemmel olan anne değil asla
Aksine hata yaptığında bunu telafi edebilen anne iyi anne
Çünkü insanız ve hata yapacağız
Şu evrede sorun yaşamasan emin ol başka bi zaman yine hata yapacaktın
Önemli olan telafisini yapmak
Inşallah kızınla mükemmel bir hayat sürersin.Yok en hassas anımda gördüm el oğlunu umursamıyorum bu konuda ama anneme bile çok kırıldım ,o bile beni kıyaslayıp durması ,sanki bilerek çocuğuma yedirip icirmemisim gibi ezmesi ya bir sürü şey var da işte burada açıklanmıyor .
Bu dünyada en hassas olduğum kişi annemdi kızım gelmeden evvel ama annemin bile benim ona , hani en sevdiğim o ya ,onda bile üzmek için zorlaması ki en iyi tanıyan o beni bunu bile bile acıtması ,beni o kadar yıktı ki ... Benim annem en güvendiğim inandığım ve sevgisine muhtaç oldugumken bilmiyorum neyse gerçekten bugün su haldeysem eğer onunda çok katkısı var
Hepimiz inşallahInşallah kızınla mükemmel bir hayat sürersin.
çıkamıyorum bu konudanYok en hassas anımda gördüm el oğlunu umursamıyorum bu konuda ama anneme bile çok kırıldım ,o bile beni kıyaslayıp durması ,sanki bilerek çocuğuma yedirip icirmemisim gibi ezmesi ya bir sürü şey var da işte burada açıklanmıyor .
Bu dünyada en hassas olduğum kişi annemdi kızım gelmeden evvel ama annemin bile benim ona , hani en sevdiğim o ya ,onda bile üzmek için zorlaması ki en iyi tanıyan o beni bunu bile bile acıtması ,beni o kadar yıktı ki ... Benim annem en güvendiğim inandığım ve sevgisine muhtaç oldugumken bilmiyorum neyse gerçekten bugün su haldeysem eğer onunda çok katkısı var
Evet haklısın annem sevgi, ilgi ile büyüttü bizi babamızı erken kaybedince ,şimdi annemden dirsek affilli yiyince şoka uğradım kendisine de zaten dedim ,uzunca bir sürede görüşmeyecem çünkü hoş değildi söylediği hicbisey ve tavrı resmen evladı değilde bir yabanciymisim gibi davrandı durdu . Yaramı açmaçıkamıyorum bu konudan
Sen sanırım annen tarafından hep sevilmişsin vrya annene sevgiyle bağlıymışsın şimdiye kadar
Ondan bu yaşta böyle şeyler görünce şok etkisi yaratmış
Ben survivor gibi tek başıma hayatta kalmaya alışık olduğumdan iyi ni şey olursa şaşırıyorum mesela
Herkese tahammülüm çok yüksek bu konularda
Ay gülüyorum ama kendi halime gülüyorum sen üstüne alınma nolur
Bak tüm bunları doğuştan da yaşayabilirdinEvet haklısın annem sevgi, ilgi ile büyüttü bizi babamızı erken kaybedince ,şimdi annemden dirsek affilli yiyince şoka uğradım kendisine de zaten dedim ,uzunca bir sürede görüşmeyecem çünkü hoş değildi söylediği hicbisey ve tavrı resmen evladı değilde bir yabanciymisim gibi davrandı durdu . Yaramı açmasinirlerimi el birliği ile yok ettiler
O zaman böyle buyutmesinler küçücük bir gölden çıkıp okyanusa bırakıyorlar tuhaf olanda sonra çocuklar suçlu oluyor .Bak tüm bunları doğuştan da yaşayabilirdin
Al şimdi otur haline şükret
Sana annemi anlatırım oturur haline şükredersinO zaman böyle buyutmesinler küçücük bir gölden çıkıp okyanusa bırakıyorlar tuhaf olanda sonra çocuklar suçlu oluyor .
Ve begenmedikleride kendi eserleri
Sen oğul annesisinSana annemi anlatırım oturur haline şükredersin
Boşveeer hadi git uyu
5 dakika da 5 dakikadır
Cnm tekrardan soru sorucam k.bakmaara ara hirilti var sanki yutkunuyor geciyor.. oksuruk yok ates yok..
Bronsit olucak die korkuyorum sizdeki bronsitte ne gibi sikayetiniz oldu
10 dakika bile zaman ayirsan yeter beNim her sagimim o kadar. Bebek acikmadan sagicaksin ki aglayip krize girdiginde ônden sut hazir olsunNe güzel istediğini yapmışsın etrafındaki çok çok bilmislere gözlerini kapatıp kulağını tıkayarak ,benim kendi çocuğumda insanların burnunu zort diye sokmasindan buna kendi annemde dahil kvalide + eş sorunsalı ile cebellesirken gerçekten şuan bu duruma hepsinin benden çok yetkisi ile geldim ve psikolojim ,morelim asla kalmadı bildiğin bitik haldeyim . Çünkü kendimi suçluyorum ,onlara dur diyemedim çocuk yemeden kesildi meme benim için önemli sütten ötürü ve bebeğim buraya defaten yazdım aşırı kolik sağma işlemi ile ne kadar ugrasabilirim ki ? Çocuk normal bebekler gibi uykuya bile dalmiyo evvela 1 saat sallamam lazım beşikte,beşik kesmiyosa battaniye de kızın 4 tane beşiği oldu bugün hamak aldım ayrıca yani boyle bişey varken ben nasıl sagimla saatlerce ugrasicam şaştım kaldım ,emzirme hemsireside elle sağ diyo e memeden o kadar süt çıkmıyo ki . Lansinoh un elektrikli 2li olandan var ama doğum sonrası beceremedim süt çıkmayınca hatta çöpe atacaktım çalışmıyor diye meğer ben becerememisim onunla deneyeyim . Birde şöyle bişey var beni kimse anlamıyor , " aaa illa anne sütümü demek çocuk emmek istemiyo " diyenlere ayrıca kızgınım,anne sütü kadar bu dünyada insanlığa fayda yok . Diyorum ya insanlar anneliği doğru düzgün yaşamama dahi izin vermiyorlar sagolsunlar .
Tamamdır inşallah işe yarar ,kaşıkla icirmeye çalışıcam en çok önerilen bu . Teşekkür ederim10 dakika bile zaman ayirsan yeter beNim her sagimim o kadar. Bebek acikmadan sagicaksin ki aglayip krize girdiginde ônden sut hazir olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?