2021 Aralık Anneleri

Hangi şehirdesin?
İdrar yolları enf. İştahsızlık yapabilir. Alerji neden olabilir. Bu ihtimaller değerlendirildi mi?
Farklı pozisyonlar denedin mi? Yatarak, pilates topunda zıplayarak, loş odada, beyaz gürültü eşliğinde, kucakta gezdirerek, hatta duşta? Ten tene temas yaptın mı mesela?
Benim ilk bebeğimde de dönem dönem yaşadık, çok iyi anlıyorum seni. Zaten 2500 gr doğmuştu, bir de üstüne bu. Geçen eşimle aklımıza geldi, midesi açlıktan guruldadığı için ağzından enjektörle mama dökmüştük zorla. 20-30 ml anca içmişti, geri çıkarıyordu. Doğru değildi belki yaptığımız ama dayanamıyorduk.
Ben de senin gibi anne sütü takıntılıydım. Sütüm yetmiyor diye ağlar dururdum. Sadece emmeyle kilo almadığını görünce sağlık ocağında ağlamıştım. Bir de her yerde anne sütünün faydaları vs. Ulan sanki ben bilmiyorum, olmuyo işte diye ağlıyordum. Bir çekmecem vardı, neyin iyi geldiğini duyduysam alıp koymuştum. Doğum yaptığim kiloya çıktım. Biri emiyo mu diye sorsa başlıyordum ağlamaya.
Bir keresinde mr çekilmesi gerekti. Gece 2 gibi beslemem gerekiyordu, sonrasında anestezi alacağı için aç kalacaktı. Akşam 8 gibi besledim, uyudu. Uyuyakalmışız, bi uyandım saat 2 yi geçmiş. Mecburen besleyemedim. Eve gelmemiz öğlen 12yi buldu, yani 16 saat aç kaldı. Ama yine besleyememiştim.
Bunları yalnız olmadığını hisset diye yazdım. Ben sağlıklı düşünemedim, hep stres hep sıkıntı. Bebeğim de etkileniyordu muhtemelen. Öyle böyle büyüdü, ilk okula gidiyor.
Şimdiki aklım olsa eve hastane pompası kiralayacağıma ptofesyonel yardım alırdım ama böyle bir seçeneği bilmiyordum bile. Sonrasında da oluruna bırakırdım.

Ben sana güzel bi haber vereyim kolik gerçekten geçen birseymis ve kesinlikle annenin mutluluğu ile alakalı,Geçtiğimiz pazar günü ailem ziyarete geldi ki doğuma filan gelememislerdi sabah gelip akşam döndüler az kaldılar ama psikolojik olarak bana çok iyi geldi 2 gündür bebeğim sadece dün 1 kere sancılandi sanırım bizim kolik bitiyor, benim eşim de sürekli dir dir başımda inan dinlemiyorum yokmuş gibi davranıyorum.Bebeginin bu günleri geri gelmeyecek.Ayrica geçen hafta bizim atak haftamizdi beslenme reddi bizde yaşadık ne memeyi emdi ne biberonu aldı bu hafta iyiyiz çok şükür sizin de atak haftasi olabilir sabret kendine saldırma,saldırman gerekiyorsa eşine saldır birazda o sorumluluk alsın sen anneysen oda baba unutma

Sen anneden de uzaklaş bence sen istermisin zayiflasin bebeğin onun zamanındaki çocuklarla şimdiki birmi? Zayıflamışsın ' demek senin suçun demek bu insanlar seni böyle suçlarken tabiki sağlıklı kalamazsın.Bugun sağlık ocağına gittik bebeğim az kilo almış ama boyu uzamış ben kahroluyorum az kilo almış diye eşim diyor kiloya takıldın çocuk 20 günde 4 cm boy atmış maşallah iyi beslenmiş diyor.

Insallah canım

Bak içinde bulunduğun durum gerçekten zor ama sen bunu daha da dramatikleştiriyorsun. Sen şu an o demiş bu yapmış, onun yüzünden olmuş eğrisini doğrusunu düşünmeden sonuç odaklı davranmak zorundasın. Ne yazık ki kendi duygularını dinleyip ahlanıp vahlanma lüksün pek yok şu anda.
Bebeğinin bakımını en az stresle yaptığında nasıl her şeyin kendi kendine yoluna girdiğini göreceksin.
Kendimden örnek vereyim ;
Doğumumun 3. Günü göğüslerim tıkandı ama öyle böyle bir tıkanmak değil.
Hastanede hemşireler boşaltmaya çalışırken en yüksek vakumlarda kan içinde kaldım gelen süt de birkaç damla.
Yani lohusalıkta yan gelip yatmayı bırak taptaze dikişlerle acı içinde kaldım orda burda.
Sağmaya çalıştıkça süt gelmediği gibi daha fena doldular.
Yani baksan göğüsten başka her şeye benziyorlardı.
Çocuğumu besleyemiyordum mama veriyorduk, bunu hiç kafama takmadım nasılsa bir şekilde düzelecek dedim.
Ama eşim dahil hiçbir doktorun yapabileceği bir şey yok tek çözüm emzirmek diyorlar 3-5 günlük bebek o kadar sütü nasıl boşaltsın?
Annem benim bulunduğum odaya bile giremiyordu kadın kaldıramıyordu o görüntüyü.
Eşim, hastanede görmediği vaka yok o bile bunalıma girdi.
Bana hiçbir şey olmadı çünkü kendi duygularımı hiç dinlemedim bebeğime odaklandım bir şekilde geçecek dedim durumu yok saydım.
Gerçekten şu an nasıl geçti desen bir şey diyemem çünkü ben de bilmiyorum
Bir hafta içinde her şey düzeldi,yoluna girdi.
Şimdi düşününce nasıl baş edebilmişim o durumla diyorum
Sen de kendini mutlu olmaya zorlarsan, bebeğin bu sakinliği hissederse göreceksin her şey yoluna girmeye başlayacak.

Solgarın tabletini kullanan var mı? İşe yarıyor mu, iştah açıyor mu? Yada başka ne tavsiye edersiniz. Yakında işe başlayacağım, stok yapmam lazım. Destek almak iatiyorum.
İştahı bilmiyorum da bestlak aldım ben . Çok fazla geldi bana biraktim . Duruyor köşede. İlerde sütüm yetmezse kullanırım.

Kizlar akintiniz oluyor mu ya
Benim yine basladi hem de yesile donuk hafif. Neden gecmiyor bu nasil gecicek artik kocakari ilaclarina baslicam sonunda

Öksürük bugun 2 defa falan oldu...hirilti var ama agladiktan sonra oluyor sonra geciyor surekli degil yani.. atesi oluyormuydu ?
Bi supheleniyorum bi normal gibi geliyor..
Acikcasi burda hava soguk baya bende karantinadayken cikabiliyormuyum hastaneye bilmiyorum

Bizim aşı olmuştuk ondan kaynaklı ateş oldu sanırım öksürük varken hiç ateş yoktu öksürükte ağladıktan sonra oluyordu 1-2 kere
Telefonda görüşme imkanın varsa sor
Eşinde mi pozitif
Bizde eşim negatife dönmüştü bn kantinde bekledim o muayene ettirdi dr babası getirsin demişti

Bizde en fazla 37 oldu azonce yukselmedi de sukur.. ama hirilti agladiktan sonra oluyor sonra geciyor hemen.. oksurukte sabah 1,2 defa oldu bidaha olmadi..
Korkuyorum bronsitten acikcasi bide ustune kovit olunca iyice ustune titrer oldum
Esim 3 doz asi oldugu icin karantinada degil sadece o goturebilir.. Doktorumuzu aradik ama atesi falan cikarsa getirin demisti. Hiriltidan bashetmemistik. Olmadi goturucek esim mecbur.

Birlikte git sen arabada yada kantin de bekle durmazsa emzirirsin hırıltı için sor istersen
Allah korusun bronşit olmasın 20 günde sanki 10 yaş yaşlandım mahvolduk.
Bn dedim dr telefonda yatırın kötü olmasın evde iyi bakarsan iyileşir çok şükür atlattı ama işte kaldı artık hastalandığı zaman tekrarlayacak abide alerjik bronşit zaten

Bende felaket var 2 kutu fitile ragmen gecmedi..benim ki yumurta akı kivaminda krem yada sarı oluyor..
Benimki de yumurta aki evet
Ben de ne fitiller kullandim yok o haftalik duzeliyor sonra yine basliyor. Ama niye tekrarliyor onu anlamiyorum surekli camasir degistiyorum hijyene zaten asiri takigim bisey sebep oluyor ama ne
Beyaz Sarı benim de bıktım günlük pedden kaç ayda normale dönücez acaba
Bu hamilelikle ilgili bisi mi acaba ya? Bence bzim vucut surekli yapiyor herkeste oldugunu dusunmuyorum ben
Yani o kadar ilac kullandim gecmedi surekli tekrarliyor ve surekli ilac mi kullanicaz

Kizlar akintiniz oluyor mu ya
Benim yine basladi hem de yesile donuk hafif. Neden gecmiyor bu nasil gecicek artik kocakari ilaclarina baslicam sonunda
Benim oluyor canim dr hamileyken fitil vermisti kullanabilirsin onlardan ddi ama ben gecermi ki su icerek falan die hala bekliyorum flora tam kendisini tamamlayamadigi icin oluyormus

Bizde de var cnm hirilti bir iki oksuruk burun tikanikligi gibi de bakalim odayi buharlandiriyorum ii gelir belki yumsatir diye dusundm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…