- 20 Kasım 2020
- 2.735
- 5.869
- 88
İnşallahBı dene o zaman sen inşaallah artar
Emzirme uzmanlarını takip ede ede baya bilgi sahibi oldumYa benim genel olarak az zaten ne yaptıysam olmadı mama destekli gidiyorum ama hala bi umut var içimde
Benimki diyet mama içiyor laktozsuz mama, laktoz intoleransi var, kilo alımı az malesef, kocaman doğdu ama gerisi gelmediEmzirme uzmanlarını takip ede ede baya bilgi sahibi oldumaslında mamayı bırakabilirsin. Yapman gereken mamayı kademeli olarak bırakmak, günde 10 cc mesela. Onun dışında da sürekli emzirmek. Böylece mama azalırken sütün de artar. İmkansız değil, başaran çok anne var.
Bu arada solgar i pttavm de 173 liraya buldum ordan almayı düşünüyorum almayı düşünürsen aklında olsun :)Emzirme uzmanlarını takip ede ede baya bilgi sahibi oldumaslında mamayı bırakabilirsin. Yapman gereken mamayı kademeli olarak bırakmak, günde 10 cc mesela. Onun dışında da sürekli emzirmek. Böylece mama azalırken sütün de artar. İmkansız değil, başaran çok anne var.
Benimde psikolojim bitik geçen hafta corona aşısı olmuştum ondan mı yoksa başla sebepmi sütüm azaldıBenimki diyet mama içiyor laktozsuz mama, laktoz intoleransi var, kilo alımı az malesef, kocaman doğdu ama gerisi gelmedi1 aylıkken hala doğum kilosuna gelmemişti, mecbur başladık mamaya, ben de başta öyle düşündüm mamayi artırmak yerine sütümü artırmaya çalışayım zamanla bırakayım diye hep az verdim sürekli memede zaten emzik de almadığı için gak diyince meme guk diyince meme, ama sonra gaz huysuzluk kızarıklık döküntü derken alerjiyi öğrendik, şimdi yine içmesi gerekenden az veriyorum mamayı önce emziriyorum doymuyor ağlıyor mama veriyorum arkasına yine emziriyorum, ben de böyle bi düzen kurdum, ama mamayi bırakmayı çok istiyorum. Biraz da yapısal galiba olmayınca olmuyor, oğlumda da öyle aman aman sütüm olmadı benim yani yetti ama öyle akan taşan buzluklari doldurduğum bi durumum olmadı. Zaten onunda laktoz alerjisi vardı o da diyet mama ve anne sütüyle büyüdü, 6 aylikken geçmişti ama tabi yoğurda falan gecmesi bi 8 ayı buldu, 2 yaşına kadar da emzirdim. İnşallah kızımı da emziririm o kadar :)
Aa ben de asi olmayı düşünüyordum ise başlamadan hatırlatma dozunu olayım demiştim etkisi olabilir mi ciddenBenimde psikolojim bitik geçen hafta corona aşısı olmuştum ondan mı yoksa başla sebepmi sütüm azaldıbitme noktasinda zaten sırf anne sutu değildi günde 2 kere 60 ml veriyordum artık günde 5 kez 90 ml veriyorum gece en az 5 saat uyuyor göğsüm asla dolmuyor.Dun solgarin malt hapını bende aldım hiç faydası olmadı Benim oğlum biberon sevmiyor biberonla mamayi birak anne sütünü bile zor ıciriyorum.
Ben daha ilk dozumu oldum canım benim oldu diye seninde olacak diye bisey yok onu sordum reçetesiz verilmiyor dediler bulantı ilacı degilmi?Aa ben de asi olmayı düşünüyordum ise başlamadan hatırlatma dozunu olayım demiştim etkisi olabilir mi cidden
Göğüslerinin sertliğine bakma bence sert olmasa da süt olabiliyor biliyorsun
Geçici bi durumdur inşallah biraz kafanı rahatlatmaya çalış
Solgar i denicem ben son çare, bi ara cemen otu tohumu almıştım çayını iciyodum faydası olmustu sanki
Bana bi emzirme danışmanı motilium tablet tavsiye etmişti, ilaç olduğu için burda kimseye tavsiyede bulunamam onun için doktora danis istersen, benim en çok etkisini hissettiğim şey o oldu. Ama dediği kadar kullanamadım eczanelerde ilaç sıkıntısı var ne satılıyorsa ne arasam yok diyorlar, 1 kutu bulabildim sadece normalde günde 3 tane kullanacaktim 15-20 gün boyunca, ben 1 kutu alınca günde 2 kullandım
Kesinlikle sağ en azından olan da gitmesin. Herkesin vücudu farklı tepki veriyor. Benim iki saat sonunda göğüslerim sızlıyordu kullandığımda umarım senin de artarİnşallah
Bide bu ayın 23 ünde iznim bitiyor ise başlayınca az da olsa mecbur sagicam o zaman kullanırım en azından
Doğumdaki çocuk doktorumuzda yanlış emzirmeden acır demişti fakat bebeğim ıssırıyor. Dediğiniz gibi damaklarıyla sıkıştırıyor. Kolik ve süt alerjili bebek gaz sıkıştırınca çıldırıyor.Hatta dün canımın acısından çığlık atınca yavrum da korktu ve baya ağladıBizimki hem cok emiyor hemde yanlis emiyor oyuzden dogumdan bu yana meme ucu yaram var.. hatta bu aralar damağının arasina sıkıştirip kendi geriye atiyor agliyor.. ben en uzun uyudugu saatlerde temizleme pamuguna bol zeytinyagi dokup kapattim biraz faydasi oldu rahatladim.
Evet bulantı ilacı normalde yan etkisi süt artirmasiymis ben reçetesiz aldım ama bilmiyorumBen daha ilk dozumu oldum canım benim oldu diye seninde olacak diye bisey yok onu sordum reçetesiz verilmiyor dediler bulantı ilacı degilmi?
Alabilirsem ben de 3 ay ücretsiz almak istiyorum özel sektördeyim ve bulunduğum birimde tekim sıkıntım o yönde bunca yıllık emeğim var sonuçta yerimin pozisyonumun değişmesini istemem tabi ama 3 aylıkken bebegi bırakmak da istemiyorumKesinlikle sağ en azından olan da gitmesin. Herkesin vücudu farklı tepki veriyor. Benim iki saat sonunda göğüslerim sızlıyordu kullandığımda umarım senin de artarbenim de 28 Mart ama bı sure de raporla vs idare etcem
OlabilirYa sizin bebeler de bağırıyor mu sürekli?
Bizimki sabah akşam evde bağırıyor kızgınken de bağırıyor mutluyken de bu sesini keşfetme görgüsüzlüğü mü?
Konuşuyorum zaten sürekli evde konuşacak başka kimse yok kiOlabilirya bnm ki sabahları bi mutlu sorma
İlgi bekliyorlar gel konuşalım anne diyor sana
Bnmki de bugün ilk kez sesli güldüKonuşuyorum zaten sürekli evde konuşacak başka kimse yok ki
Ama konuşurken gerçekten çok mutlular bu sabah sesli sesli kahkaha attı resmen
Benimki diyet mama içiyor laktozsuz mama, laktoz intoleransi var, kilo alımı az malesef, kocaman doğdu ama gerisi gelmedi1 aylıkken hala doğum kilosuna gelmemişti, mecbur başladık mamaya, ben de başta öyle düşündüm mamayi artırmak yerine sütümü artırmaya çalışayım zamanla bırakayım diye hep az verdim sürekli memede zaten emzik de almadığı için gak diyince meme guk diyince meme, ama sonra gaz huysuzluk kızarıklık döküntü derken alerjiyi öğrendik, şimdi yine içmesi gerekenden az veriyorum mamayı önce emziriyorum doymuyor ağlıyor mama veriyorum arkasına yine emziriyorum, ben de böyle bi düzen kurdum, ama mamayi bırakmayı çok istiyorum. Biraz da yapısal galiba olmayınca olmuyor, oğlumda da öyle aman aman sütüm olmadı benim yani yetti ama öyle akan taşan buzluklari doldurduğum bi durumum olmadı. Zaten onunda laktoz alerjisi vardı o da diyet mama ve anne sütüyle büyüdü, 6 aylikken geçmişti ama tabi yoğurda falan gecmesi bi 8 ayı buldu, 2 yaşına kadar da emzirdim. İnşallah kızımı da emziririm o kadar :)
Alerjik bebekler konusunda çok bilgim yok ama kilo alımları düşük oluyor zaten. Sen de diyet yapıyorsun değil mi?Bu arada solgar i pttavm de 173 liraya buldum ordan almayı düşünüyorum almayı düşünürsen aklında olsun :)
Ben düşününce bile kötü oluyorumAlabilirsem ben de 3 ay ücretsiz almak istiyorum özel sektördeyim ve bulunduğum birimde tekim sıkıntım o yönde bunca yıllık emeğim var sonuçta yerimin pozisyonumun değişmesini istemem tabi ama 3 aylıkken bebegi bırakmak da istemiyorum
Bizimki uykusu geldiginde cok yapiyor agliyor..Doğumdaki çocuk doktorumuzda yanlış emzirmeden acır demişti fakat bebeğim ıssırıyor. Dediğiniz gibi damaklarıyla sıkıştırıyor. Kolik ve süt alerjili bebek gaz sıkıştırınca çıldırıyor.Hatta dün canımın acısından çığlık atınca yavrum da korktu ve baya ağladıZeytinyağı hiç denemedim garmastan sürüyorum fırsat buldukça. Teşekkür ederim cevabınıza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?