Csnim aramizda 1 hafta olacak sabret 1 hafta sonra sen dogurursun tabi belli olmaz ben 38+6 da doğum yapacam belli olmaz belki sende diğer arkadaşlarda doğum yapabilir Allah bilirNe güzel ya, bebeğin doğacağı tarih belliben bekliyorum bakalım, ufaklık ne zaman gelmeye karar verirse
Emin oldum artık karnımda yan durduğuna. Genital bölgeme elimle bastırıyorum, bomboş. Karnımın sağı solu da dolu. Yan döndü sıpa büyük ihtimallegeri baş aşağı gelir inşallah
Kotu dusinceleir i çıkarKorku var işte ama Rabbim nasıl nasip ediyorsa bazen tevekkül edeceksin. Sadece korkumu yenmem lazım
Ay hepimizin gönlüne göre versin, olsun bişey olmazkötü değildir de işte ben kendimi buna taa en başından beri hazırlıyorum güya ama tam değilim demek ki
Ben de sen gibiyim ilk olduğu için tecrübesizlik galiba bizimki. Nasıl olacak korkusu. Allah'ım hepimize yardım etsin. Ne mübarek bir şey doğum ama korkuyoruz bişey olacak diye.
Canım bence senin bebişin gayet iyi kilosu. Ben senden 12 gün öndeyim 2160 çıktı dün. Kilo ve karın çevresi geride ama doktor sorun olmaz dedi, sen de endişelenme
Canım sordum ben onu normal dedi bana daha doğuma var döner demişti. Benim de iki yanda ayaklarla baş.Ne güzel ya, bebeğin doğacağı tarih belliben bekliyorum bakalım, ufaklık ne zaman gelmeye karar verirse
Emin oldum artık karnımda yan durduğuna. Genital bölgeme elimle bastırıyorum, bomboş. Karnımın sağı solu da dolu. Yan döndü sıpa büyük ihtimallegeri baş aşağı gelir inşallah
Ay çok fena evhamlı ve tezcanlıyım inşallah bu huyu bana benzemez ya bebişimin eğer öyle olursa 9 ay mümkün değil beklemez sürpriz yapar bizeKotu dusinceleir i çıkarbebeğin doğumu belirlecek nasıl gelmek istiyor onunla muhatap ol doktorlarla uğraşma belki bebeğin erken görmek oster belki gelmek istemez kısmet onslr doğumu belirliyor hayırlısı inşallah dlsenin için
Ben atlattım çok şükür ewet zorluyor baya şuan koku alamıyorum öksürükde var geçmedi ama negatif çıktı testim çok şükürKızlar şuan kovid olan var mi aranızda. Çok mu etkiliyor haberlerde sürekli hamilelerin öldüğü soyleniyor
Pazartesi kontrolüm bakalım gerçekten dönmüş müCsnim aramizda 1 hafta olacak sabret 1 hafta sonra sen dogurursun tabi belli olmaz ben 38+6 da doğum yapacam belli olmaz belki sende diğer arkadaşlarda doğum yapabilir Allah bilir
Birde gece yatınca vajinada kemiklerde ağrı yoksa karnın sağdan soldan dolu ise o yandır .ne zaman kontrole gidiyon o zmana kadar öyle kalır mi
Benim baş gelişti canım. Ben yan döndü diye düşünüyorum ama dönmemiştir inşallahCanım sordum ben onu normal dedi bana daha doğuma var döner demişti. Benim de iki yanda ayaklarla baş.
Benim 32+0 da 2017 gr dı doktor gayet iyi dedi neredeyse yakınız nie zayıf demiş ki anlam veremedim
Şu sıralar çok arkadaşım doğum yaptı ve hepsi sleepy kullanmaya başladı, henüz olumsuz yorum yapan olmadı o yuzden ben de sleepy siparişi verdim. Bence hiç aklınızı karıştırmayın, sleepy ile başlayın aksi bir durum olursa zaten marketler online siteler elimizin altındao kadar çok seçenek ve öneri var ki insanın kafası karışıyor gerçekten :/
Evet canım süreç çok zor eşim bunaldı farkındayım. 5 ay kısa bir süre değil o da haklı. Çamaşırlarını evde yıkıyor kendisi normalde ama annem işte dayanamıyor herhalde gördümü çamaşır alıp yıkıyor. Biz daha hiç eve geçmedik. Şöyle söyleyeyim canım 32.haftayı görünce 5 ay sonrası ilk kez bir kafeye gidip oturduk kahvaltı yaptık. O kadar çıkmıyorum evden. İğnemi de genelde hemşire tanıdık vurdu o yokken de mecbur iğne için çıkıyorum acile gidip geliyorum. Annenler şuan gelmesin bebek doğmadı daha diyorum tabi kibar diyorum bunu. Ama gelsinler diyor anlatıyorum rahat edemem kendi annem kadar diyorum ama anlamıyor. Yahu kaynanam zaten yıllarca engelli kızına baktı bu yıl vefat etti görümcem. Kadın şimdi nasıl gelsin bana baksın zaten yıllarca çekmiş eşim anlamıyor.. İnşallah bu süreç tatlılıkla güzellikle biter
Kız donsede öyle hızlı dönmez ki yavaş yavaş döner sanırım benim ki de o gece dönmüştü doktora gitmeye 1 gün kala çünkü o gece çok sancılı geçti baskı yapiyirdu vuruyordu tekme atıyordu ,bakalım pazartesi ne olacak belki o zamana kadar dönerPazartesi kontrolüm bakalım gerçekten dönmüş müumarım ben yanlış anlıyorumdur. Gerçi öyle dönecek kadar keskin bir hareketi de olmadı ama bilemiyorum ki.
Benim baş gelişti canım. Ben yan döndü diye düşünüyorum ama dönmemiştir inşallah
Hayırlısı bakalım bekler ya bence o annesini daha da merakta bırakır benceAy çok fena evhamlı ve tezcanlıyım inşallah bu huyu bana benzemez ya bebişimin eğer öyle olursa 9 ay mümkün değil beklemez sürpriz yapar bize
Hanımlar bu arada içimi dökmek istiyorum. Eşim bu aralar bana çok soğuk sürekli triplerde. Sudan sebeplerle mesela. Tamam çok zor bir süreç yaşıyoruz. Hep yanımdaydı Allah var hakkını ödeyemem. Hastane odalarında az beklemedi başımda gece yarıları acillere birlikte gittik. Son zamanlardaki konumuz annemlerde kalmamız. Mecburen aylardır evi kapattık annemlere taşındık. 5 ay olacak neredeyse kendi evime gitmedim. Ev çok yakın zaten annemlere. Eşim burda rahat edemiyor eve gidip duşunu alıp dinlenip öyle geliyor her gün. O da haklı sıkıldı burada ama otel gibi kullanıyor zaten. Sabah işe gidiyor akşam yemek zamanı geliyor tv izle uyu uyan yine işe gidiyor. Ailem de bir kez ağzını açmadı eşime tek kötü söz etmedi asla etmez. Annem dört dörtlük yemek yapar önümüze koyar. Eşimin kirlisi varsa yıkar. Ama bu eşime batıyor. Geçen diyor yeni aldığım tişörtleri neden annen yıkadı annen yıkayınca 60 dereceye atıyor. Yeni tişörtlerim soluyor eskiyor hemen diye. Bundan bile trip attı. İstiyor ki eve geçelim annemler bize gelsin bizde kalsın. Babam da gelmem diyor siz burda kalın diyor. Annem desen rahat edemem siz kalın burda diyor. Eve geçemiyoruz buda eşimde aşırı sinir yaptı. İki lafından biri bunla ilgili laf sokmak oldu. Arada kalan benim üstelik zor bir hamilelik yaşıyorum. Sanki ben çok memnunum. Annemleri çağırırım eve geçelim diyor. İyi de kaynanama ben nasıl diycem anne çorap giydir anne çamaşırımı değiştirmeme yardım et. Anne hadi banyo yaptır bana anne hadi ağda yapmama yardım et gibi gibii. Nasıl diyeyim ya.. Ben yatıyorum sürekli tövbe tövbe ama engelli birinden tek farkım yürüyerek tuvalete gidip gelmem sanırım. Korkuyorum bir şey olacak diye. Her neyse uzun oldu ama öyle işte hanımlar. Eşime nasıl yaklaşacağımı şaşırdım
5 ay uzun bir süre. Eviniz yakınsa annenler size gelebilir. Ben 2 ay kendi evimde yattığım halde illallah geldi. Kendi evi bile batıyor insana. Eşine hak veriyorum.Hanımlar bu arada içimi dökmek istiyorum. Eşim bu aralar bana çok soğuk sürekli triplerde. Sudan sebeplerle mesela. Tamam çok zor bir süreç yaşıyoruz. Hep yanımdaydı Allah var hakkını ödeyemem. Hastane odalarında az beklemedi başımda gece yarıları acillere birlikte gittik. Son zamanlardaki konumuz annemlerde kalmamız. Mecburen aylardır evi kapattık annemlere taşındık. 5 ay olacak neredeyse kendi evime gitmedim. Ev çok yakın zaten annemlere. Eşim burda rahat edemiyor eve gidip duşunu alıp dinlenip öyle geliyor her gün. O da haklı sıkıldı burada ama otel gibi kullanıyor zaten. Sabah işe gidiyor akşam yemek zamanı geliyor tv izle uyu uyan yine işe gidiyor. Ailem de bir kez ağzını açmadı eşime tek kötü söz etmedi asla etmez. Annem dört dörtlük yemek yapar önümüze koyar. Eşimin kirlisi varsa yıkar. Ama bu eşime batıyor. Geçen diyor yeni aldığım tişörtleri neden annen yıkadı annen yıkayınca 60 dereceye atıyor. Yeni tişörtlerim soluyor eskiyor hemen diye. Bundan bile trip attı. İstiyor ki eve geçelim annemler bize gelsin bizde kalsın. Babam da gelmem diyor siz burda kalın diyor. Annem desen rahat edemem siz kalın burda diyor. Eve geçemiyoruz buda eşimde aşırı sinir yaptı. İki lafından biri bunla ilgili laf sokmak oldu. Arada kalan benim üstelik zor bir hamilelik yaşıyorum. Sanki ben çok memnunum. Annemleri çağırırım eve geçelim diyor. İyi de kaynanama ben nasıl diycem anne çorap giydir anne çamaşırımı değiştirmeme yardım et. Anne hadi banyo yaptır bana anne hadi ağda yapmama yardım et gibi gibii. Nasıl diyeyim ya.. Ben yatıyorum sürekli tövbe tövbe ama engelli birinden tek farkım yürüyerek tuvalete gidip gelmem sanırım. Korkuyorum bir şey olacak diye. Her neyse uzun oldu ama öyle işte hanımlar. Eşime nasıl yaklaşacağımı şaşırdım artık..
Bizimki de öle idi sırf yesin diye video açıodum kafasını dağıtıp agzına tıkıodum gerçekten insan üzülüyor ama yapacak bişi yok sağlığı yerinde ise takmamaya çalışÇok zorlaniyorum ama canım kaşığı bile almiyo eline zorla peşinden tabakla dolanıyorum. Sende boylemiydin sevdiyi hiç bir şey yok anne şunu yap bunu yap dese keşke bu durum gerçketen beni hem üzüyo hem yoruyor
Sizinki kaç yaşında. Valla napim insAllah biraz daha büyüyünce anlar onlardaBizimki de öle idi sırf yesin diye video açıodum kafasını dağıtıp agzına tıkıodum gerçekten insan üzülüyor ama yapacak bişi yok sağlığı yerinde ise takmamaya çalış
Alinmayin ama sanki eşiniz haklı yani konunun tam başını bilmiyorum ama artık doğum zamanı yaklaştı ev yakınsa yemek konusunda anneniz iki üç güne bir yemek yapıp gönderebilir ne bileyim düşük riski de kalmadı artık erken doğum dönemini de atlattiniz. Siz kayınvalidenizle rahat edemezken eşinizin 5ay ailenizle yaşaması konusunda nasıl anlayış bekliyorsunuz? Eleştirmek anlamında söylemiyorum hatta şuan bende kayinvalimle yaşıyorum ama başkasının evinde olmuyor cidden gerekirse 5gun evinizde 2gun annenize kalın yada birgün evde birgün annede şeklinde orta yol bulmaya çalışın eşiniz daha anlayışlı olacaktır. İnsan uzun süre baskasina bağlı kalınca doğumdan sonra da farklı olmicak bunun uykusuz geceleri, hasta ateşli geceleri olacak. Her sıkışmada aileye kosarsiniz zorluklara alismaniz lazım. Yanlış anlamayın lütfen ama yeriniz çok zaruri durum yoksa ailenizin yanı değil varsın ev pis olsun dağ gibi bulaşık olsun ama sizin eviniz düzeniniz olsun.
Şöyle özet geçeyim ben aşağı yukarı 7 defa hastanede yattım. Kanamalar yüzünden düşük tehlikem evet yok ama erken doğum tehlikem devam ediyor. İçerdr plesantayı ayıracak noktada kanama alanım var, bebek küçükken dikkat et bebeği patlatır ve ayırır denildi. Şuan herhalde direk doğuma sebep olacaktır Allah korusun. Rahim kısalığım 2 ile 2.5mm arasında gidip geliyor serklaj yapılmadı kanama yüzünden. Mütemadiyen yatacaksın demişti perinatolog. Mütemadiyen sözlük anlamıyla sürekli oluyor bende bunu öğrenince baya üzülmüştüm. Evet ben eşime hak veriyorum sonuna kadar haklı sadece ıvır zıvır küçük meseleler yüzünden tavır yapmasını anlamıyorum. Annem ya da babam kendisine tek bir söz etmezken. Zaten ayrı odalarda oturuyoruz annemlerle oturmaz kendisi eve geldiğinde de. Benim banyomu bile annem yaptırıyor. Kayınvalidemden gelse bile utanır isteyemem. Yemeğimi yatağıma oturup yiyorum masaya bile gitmiyorum. İşte bu ve bu benzeri sıkıntılar nedeniyle annemlere taşındık. Mütemadiyen yatacaksın denildiği için.Şimdi eve geçsek annemler gelmese ben tek kalsam korkuyorum çünkü haftam küçük henüz 34 olmadım. Burada erken doğum olursa başka ile sevk ediliyor bebek. Doktorum bizzat söyledi en az 35 haftalık olursa sevk edilmeyebilir dedi. Yüzmüş kuyruğuna gelmişim riske atamıyorum.Alinmayin ama sanki eşiniz haklı yani konunun tam başını bilmiyorum ama artık doğum zamanı yaklaştı ev yakınsa yemek konusunda anneniz iki üç güne bir yemek yapıp gönderebilir ne bileyim düşük riski de kalmadı artık erken doğum dönemini de atlattiniz. Siz kayınvalidenizle rahat edemezken eşinizin 5ay ailenizle yaşaması konusunda nasıl anlayış bekliyorsunuz? Eleştirmek anlamında söylemiyorum hatta şuan bende kayinvalimle yaşıyorum ama başkasının evinde olmuyor cidden gerekirse 5gun evinizde 2gun annenize kalın yada birgün evde birgün annede şeklinde orta yol bulmaya çalışın eşiniz daha anlayışlı olacaktır. İnsan uzun süre baskasina bağlı kalınca doğumdan sonra da farklı olmicak bunun uykusuz geceleri, hasta ateşli geceleri olacak. Her sıkışmada aileye kosarsiniz zorluklara alismaniz lazım. Yanlış anlamayın lütfen ama yeriniz çok zaruri durum yoksa ailenizin yanı değil varsın ev pis olsun dağ gibi bulaşık olsun ama sizin eviniz düzeniniz olsun
Yine de eşiniz haklı malesef. Biraz kayinvalide, biraz anneniz vs idare edecektiniz. Annenizin size gelemem rahat edemem demesi de büyük bencillik. Damadı geliyor ama ? Valla benim eşim her gün gelmezdi diye düşünüyorum, en iyi ihtimalle yemek yer döner ve aile hayatımız kalmazdı.Şöyle özet geçeyim ben aşağı yukarı 7 defa hastanede yattım. Kanamalar yüzünden düşük tehlikem evet yok ama erken doğum tehlikem devam ediyor. İçerdr plesantayı ayıracak noktada kanama alanım var, bebek küçükken dikkat et bebeği patlatır ve ayırır denildi. Şuan herhalde direk doğuma sebep olacaktır Allah korusun. Rahim kısalığım 2 ile 2.5mm arasında gidip geliyor serklaj yapılmadı kanama yüzünden. Mütemadiyen yatacaksın demişti perinatolog. Mütemadiyen sözlük anlamıyla sürekli oluyor bende bunu öğrenince baya üzülmüştüm. Evet ben eşime hak veriyorum sonuna kadar haklı sadece ıvır zıvır küçük meseleler yüzünden tavır yapmasını anlamıyorum. Annem ya da babam kendisine tek bir söz etmezken. Zaten ayrı odalarda oturuyoruz annemlerle oturmaz kendisi eve geldiğinde de. Benim banyomu bile annem yaptırıyor. Kayınvalidemden gelse bile utanır isteyemem. Yemeğimi yatağıma oturup yiyorum masaya bile gitmiyorum. İşte bu ve bu benzeri sıkıntılar nedeniyle annemlere taşındık. Mütemadiyen yatacaksın denildiği için.
Kayınvalidem rahatsız ve 15 saat uzakta yaşıyor. Ayrıca 10 sene engelli kızına bakan bir kadın, görümcemi bu kış kaybetti. Annem evet bencillik yapıyor kendince bize gelmiyor. Fakat ben mecburum bakıma ihtiyacı im var. Ve Allah bin kez razı olsun annem bakmasa bu haftalara gelemezdim. Benim eşim sizinkine göre anlayışlıymış o zaman. Aile hayatı bizim yaşadıklarımız sonrasında kalmadı zaten. Rabbim kimseye yaşadıklarımı yaşatmasın kolay değil.Yine de eşiniz haklı malesef. Biraz kayinvalide, biraz anneniz vs idare edecektiniz. Annenizin size gelemem rahat edemem demesi de büyük bencillik. Damadı geliyor ama ? Valla benim eşim her gün gelmezdi diye düşünüyorum, en iyi ihtimalle yemek yer döner ve aile hayatımız kalmazdı.
Canım bebeğinin kılosu gayet güzel hiç takılma:) 33+3 te 2.250 gramdı mınişimKızlar kızlar doktor kontrolünden geliyorum.
Kilosu 2200 gr imiş. Doktor biraz zayıf ama yapısal olarak öyle olabilir dedi. Ben de zayıfım çünkü. Sizce nasıl, bir de arada covid geçirip yemek hiç yiyemediğim günler oldu belki onlar da etkilemiştir.
Canım zor seyler yasıyosn ama yuzup kuyruguna geldın az daha sabır az daha gormezden gelHanımlar bu arada içimi dökmek istiyorum. Eşim bu aralar bana çok soğuk sürekli triplerde. Sudan sebeplerle mesela. Tamam çok zor bir süreç yaşıyoruz. Hep yanımdaydı Allah var hakkını ödeyemem. Hastane odalarında az beklemedi başımda gece yarıları acillere birlikte gittik. Son zamanlardaki konumuz annemlerde kalmamız. Mecburen aylardır evi kapattık annemlere taşındık. 5 ay olacak neredeyse kendi evime gitmedim. Ev çok yakın zaten annemlere. Eşim burda rahat edemiyor eve gidip duşunu alıp dinlenip öyle geliyor her gün. O da haklı sıkıldı burada ama otel gibi kullanıyor zaten. Sabah işe gidiyor akşam yemek zamanı geliyor tv izle uyu uyan yine işe gidiyor. Ailem de bir kez ağzını açmadı eşime tek kötü söz etmedi asla etmez. Annem dört dörtlük yemek yapar önümüze koyar. Eşimin kirlisi varsa yıkar. Ama bu eşime batıyor. Geçen diyor yeni aldığım tişörtleri neden annen yıkadı annen yıkayınca 60 dereceye atıyor. Yeni tişörtlerim soluyor eskiyor hemen diye. Bundan bile trip attı. İstiyor ki eve geçelim annemler bize gelsin bizde kalsın. Babam da gelmem diyor siz burda kalın diyor. Annem desen rahat edemem siz kalın burda diyor. Eve geçemiyoruz buda eşimde aşırı sinir yaptı. İki lafından biri bunla ilgili laf sokmak oldu. Arada kalan benim üstelik zor bir hamilelik yaşıyorum. Sanki ben çok memnunum. Annemleri çağırırım eve geçelim diyor. İyi de kaynanama ben nasıl diycem anne çorap giydir anne çamaşırımı değiştirmeme yardım et. Anne hadi banyo yaptır bana anne hadi ağda yapmama yardım et gibi gibii. Nasıl diyeyim ya.. Ben yatıyorum sürekli tövbe tövbe ama engelli birinden tek farkım yürüyerek tuvalete gidip gelmem sanırım. Korkuyorum bir şey olacak diye. Her neyse uzun oldu ama öyle işte hanımlar. Eşime nasıl yaklaşacağımı şaşırdım artık..
Çok şükür canım gecmış olsunBen atlattım çok şükür ewet zorluyor baya şuan koku alamıyorum öksürükde var geçmedi ama negatif çıktı testim çok şükür
Aynı seylerı ılk gebelıgımde yasadım ve annem baska bır ılde esımle annem donusumlu baktı ama annem gittiğinde perişan oluyodum eşim annem varkende yokkende soylenecekse soylenıyoduŞöyle özet geçeyim ben aşağı yukarı 7 defa hastanede yattım. Kanamalar yüzünden düşük tehlikem evet yok ama erken doğum tehlikem devam ediyor. İçerdr plesantayı ayıracak noktada kanama alanım var, bebek küçükken dikkat et bebeği patlatır ve ayırır denildi. Şuan herhalde direk doğuma sebep olacaktır Allah korusun. Rahim kısalığım 2 ile 2.5mm arasında gidip geliyor serklaj yapılmadı kanama yüzünden. Mütemadiyen yatacaksın demişti perinatolog. Mütemadiyen sözlük anlamıyla sürekli oluyor bende bunu öğrenince baya üzülmüştüm. Evet ben eşime hak veriyorum sonuna kadar haklı sadece ıvır zıvır küçük meseleler yüzünden tavır yapmasını anlamıyorum. Annem ya da babam kendisine tek bir söz etmezken. Zaten ayrı odalarda oturuyoruz annemlerle oturmaz kendisi eve geldiğinde de. Benim banyomu bile annem yaptırıyor. Kayınvalidemden gelse bile utanır isteyemem. Yemeğimi yatağıma oturup yiyorum masaya bile gitmiyorum. İşte bu ve bu benzeri sıkıntılar nedeniyle annemlere taşındık. Mütemadiyen yatacaksın denildiği için.Şimdi eve geçsek annemler gelmese ben tek kalsam korkuyorum çünkü haftam küçük henüz 34 olmadım. Burada erken doğum olursa başka ile sevk ediliyor bebek. Doktorum bizzat söyledi en az 35 haftalık olursa sevk edilmeyebilir dedi. Yüzmüş kuyruğuna gelmişim riske atamıyorum.
Kasımda 7 olacak. İçini ferah tut kafaya taktıkça üstüne düştükçe yemiyor zaten.Sizinki kaç yaşında. Valla napim insAllah biraz daha büyüyünce anlar onlarda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?