Benim ki 5.5 yaşında. InsAllah canım ya içimi rahatlattin özene bezene sabah ona beslenme hazirliyom o gidip arkadaşına veriyoKasımda 7 olacak. İçini ferah tut kafaya taktıkça üstüne düştükçe yemiyor zaten.
Zor bir surec hem esin hem senin icin. Bu kadar sabrettik az kaldi biraz daha sabredelim bebegimize kavusunca hersey cok daha guzel olcak ailemiz buyuycek fln diye suyuna git esinin. Evt esin de hakli rahat olmamasi cok normal ben olsam ben de rahat edemezdim ama surec bunu gerektiyosa 6 ay da bu sekilde yasanabilir. Hasta bakimi da kolay degil anneniz de bakmis bugune kadar Allah razi olsun. Alistigim duzeni bozmayalim annem cok yardimci fln diye annenin her yaptigini esine anlat o iste oldugu icin farkinda olmayabilir. Bu durumda onemli olan senin rahat etmen nasil rahatsan onu yap. Esinin de gonlunu al tatli tatli konusarak fln. Az kaldi cnm moralini bozma cok da kafana takma benceŞöyle özet geçeyim ben aşağı yukarı 7 defa hastanede yattım. Kanamalar yüzünden düşük tehlikem evet yok ama erken doğum tehlikem devam ediyor. İçerdr plesantayı ayıracak noktada kanama alanım var, bebek küçükken dikkat et bebeği patlatır ve ayırır denildi. Şuan herhalde direk doğuma sebep olacaktır Allah korusun. Rahim kısalığım 2 ile 2.5mm arasında gidip geliyor serklaj yapılmadı kanama yüzünden. Mütemadiyen yatacaksın demişti perinatolog. Mütemadiyen sözlük anlamıyla sürekli oluyor bende bunu öğrenince baya üzülmüştüm. Evet ben eşime hak veriyorum sonuna kadar haklı sadece ıvır zıvır küçük meseleler yüzünden tavır yapmasını anlamıyorum. Annem ya da babam kendisine tek bir söz etmezken. Zaten ayrı odalarda oturuyoruz annemlerle oturmaz kendisi eve geldiğinde de. Benim banyomu bile annem yaptırıyor. Kayınvalidemden gelse bile utanır isteyemem. Yemeğimi yatağıma oturup yiyorum masaya bile gitmiyorum. İşte bu ve bu benzeri sıkıntılar nedeniyle annemlere taşındık. Mütemadiyen yatacaksın denildiği için.Şimdi eve geçsek annemler gelmese ben tek kalsam korkuyorum çünkü haftam küçük henüz 34 olmadım. Burada erken doğum olursa başka ile sevk ediliyor bebek. Doktorum bizzat söyledi en az 35 haftalık olursa sevk edilmeyebilir dedi. Yüzmüş kuyruğuna gelmişim riske atamıyorum.
Bende osteocare kullanıyorum ama o vitamin değil ağırlıklı olarak magnezyum ilacı . Ben multivitaminlerdn bahsetmiştim bırakmayın diye . Osteocare son ayda bırakılıyor kasılmaları hissetmek için . Ben oğlumda da kullanıyordum doktor bıraktırdı son ayBenim vitaminim osteocare kalsiyum magnezyum çinko ve d vitamini bir arada. bilemedim.
Benim roche accu check markasiGünlük evde kan şekerini takip eden arkadaşlar ölçüm cihazınızın markası nedir nasıl birşey almak lazm?
Kayinvalidenizin durumunu okumamıştım , anneniz gelseymis o zaman keşke sadece. Ben sizin bakıma ihtiyacınız yok demiyorum, elbette birinin ilgilenmesi gerekiyormuş ama en geçerli yol hem sizin hem eşinizin orda kalması değil gibi geliyor. Belki fazla ataerkil toplumun etkisinde kaldım bilemiyorum ama bir erkeğin kayınvalidesinin kayinbabasinin yanında her gün rahat etmesini beklemek bana çok ütopik geliyor, sinirlerinin gerilmesi çok normal. Allah yardımcınız olsunKayınvalidem rahatsız ve 15 saat uzakta yaşıyor. Ayrıca 10 sene engelli kızına bakan bir kadın, görümcemi bu kış kaybetti. Annem evet bencillik yapıyor kendince bize gelmiyor. Fakat ben mecburum bakıma ihtiyacı im var. Ve Allah bin kez razı olsun annem bakmasa bu haftalara gelemezdim. Benim eşim sizinkine göre anlayışlıymış o zaman. Aile hayatı bizim yaşadıklarımız sonrasında kalmadı zaten. Rabbim kimseye yaşadıklarımı yaşatmasın kolay değil.
Ya ben zayıflıktan ziyade çocuğunuzun güzel kalbine takıldım ya. Minnoş birde arkadaşına mı veriyormuş?Benim ki 5.5 yaşında. InsAllah canım ya içimi rahatlattin özene bezene sabah ona beslenme hazirliyom o gidip arkadaşına veriyoçok zayıfladı ağzına ben vermesem hayatta kendi yemez üstüne gidip kızmakta istemiyorum
Benimki de geçen muayenede nstye girene kadar içerde halay çekiyordu, nstye bağlandım uykuya yattı çocuk yaKız donsede öyle hızlı dönmez ki yavaş yavaş döner sanırım benim ki de o gece dönmüştü doktora gitmeye 1 gün kala çünkü o gece çok sancılı geçti baskı yapiyirdu vuruyordu tekme atıyordu ,bakalım pazartesi ne olacak belki o zamana kadar dönerbenimki de bugün hep kasıldı sağ tarafa çekmiş kendini kaburgamin altına vajinaya da oturmuş sürekli idrarim geliyor
Aşıdan kaç gun sonra olmustunuz , iki sinovac ta korumuyor zaten sanırımHaberleri izlemiyorum uzun zamandır.
Covid geçirdim bu hafta itibariyle.
İki doz sinovac olmuştum ancak antikor için yeterli süreç geçmeden hastalandım maalesef. Kendince zorlukları olsa da iki günün haricinde gayet iyi idim.
Herkeste farklı seyrediyor. Kiminde nefes darlığı, kiminde ishal, öksürük vs... Dolayısıyla net bir şey söylemek mümkün değil. Sadece korunmak ve aşılanmak en çıkar yol şu an için.
Ben hamileliğimin başından beri takviye vitamin alamadığım gibi meyve, sebze hiç bir şey yiyemiyorum. Dolayısıyla toparlanmakta güçlük çektim. Ancak zencefil, keçiboynuzu özü, udi hindi gibi gibi ürünler kullandıkça çok kişinin rahatladığını gördüm.
Bir de covid bir başka hastalığımı tetikledi, onun ilaçlarını kullanınca bir miktar daha rahatladım. Düzenli oksijen takibi yaptım(hiç düşmedi çok şükür ancak aşının etkisinin olduğunu düşünüyorum) , kan sulandırıcı iğne oldum doktor tavsiyesi ile.
Benimki de öyle ha ultrasom yada nst olsun uyur hareket etmez uyanıkBenimki de geçen muayenede nstye girene kadar içerde halay çekiyordu, nstye bağlandım uykuya yattı çocuk yayine Bi fırıldaklar çeviriyor karnımda. Bende sevip hadi kız baş aşağı dön diyorum. Sözümü dinler inşallah babası kılıklı ille kendi dediği olacak
İnadı ona çektiyse dönmez geri baş aşağı, bana çekmiştir inşallah minnoşumBenimki de öyle ha ultrasom yada nst olsun uyur hareket etmez uyanıkinsalalh canım döner ama ben bugün çok kasıldım şuan bacak aram ağrıyor acaba girmeye mi calisiyir baş aşağı bilemedim bu gece anlarım derdini
Babası gibi ise işin zor olur habütün normal doğum olanın boşa gider
Roche accuchek kullanıyorum, nano olandı galibaGünlük evde kan şekerini takip eden arkadaşlar ölçüm cihazınızın markası nedir nasıl birşey almak lazm?
Ya canim sorma bende dün çok takildim onun saflığına temizligine. Bide dün diyoki napim verince çok seviniyoYa ben zayıflıktan ziyade çocuğunuzun güzel kalbine takıldım ya. Minnoş birde arkadaşına mı veriyormuş?Ne güzel merhametli bir çocuk. Çocuk aklı bu. Annem yedim sansın diye çöpe vs.de atabilirdi. İnşallah iştahı açılır da yeteri kadar yer annesi
Şöyle özet geçeyim ben aşağı yukarı 7 defa hastanede yattım. Kanamalar yüzünden düşük tehlikem evet yok ama erken doğum tehlikem devam ediyor. İçerdr plesantayı ayıracak noktada kanama alanım var, bebek küçükken dikkat et bebeği patlatır ve ayırır denildi. Şuan herhalde direk doğuma sebep olacaktır Allah korusun. Rahim kısalığım 2 ile 2.5mm arasında gidip geliyor serklaj yapılmadı kanama yüzünden. Mütemadiyen yatacaksın demişti perinatolog. Mütemadiyen sözlük anlamıyla sürekli oluyor bende bunu öğrenince baya üzülmüştüm. Evet ben eşime hak veriyorum sonuna kadar haklı sadece ıvır zıvır küçük meseleler yüzünden tavır yapmasını anlamıyorum. Annem ya da babam kendisine tek bir söz etmezken. Zaten ayrı odalarda oturuyoruz annemlerle oturmaz kendisi eve geldiğinde de. Benim banyomu bile annem yaptırıyor. Kayınvalidemden gelse bile utanır isteyemem. Yemeğimi yatağıma oturup yiyorum masaya bile gitmiyorum. İşte bu ve bu benzeri sıkıntılar nedeniyle annemlere taşındık. Mütemadiyen yatacaksın denildiği için.Şimdi eve geçsek annemler gelmese ben tek kalsam korkuyorum çünkü haftam küçük henüz 34 olmadım. Burada erken doğum olursa başka ile sevk ediliyor bebek. Doktorum bizzat söyledi en az 35 haftalık olursa sevk edilmeyebilir dedi. Yüzmüş kuyruğuna gelmişim riske atamıyorum.
Evet seçenek çok Oğlum da tüm bezleri denedim cildi hassas değildi sıkıntı olmadı şükür yine öyle yapmayı düşünüyorum..o kadar çok seçenek ve öneri var ki insanın kafası karışıyor gerçekten :/
Kıyamam ya maşallah çok tatlıYa canim sorma bende dün çok takildim onun saflığına temizligine. Bide dün diyoki napim verince çok seviniyoaynı babasinin huyunu almış babasıda öyle herkeze karşı
Artık çok yaklaştı canım 37 yazıyor takviminde çok heyecanlıKızlar gece şiddetli bir sancıyla uyandım. Resmen doğuruyorum sandım, elim ayağıma dolandı. Eşimde yok nöbetteydi. Tuvalete gittim geldim, az soluma döndüm yattım sonra geçti. İlk kez o doğum sancısını tatmış oldum, yalancı sancıyı galiba
Ewt canım yalancı sanci. Ben bu yalancı sancılardan hep doktora giderdim şimdi tecrübeliyim. Bekliyorum sayı sayıyorum geçiyor. Gerçek sancı daha felaketKızlar gece şiddetli bir sancıyla uyandım. Resmen doğuruyorum sandım, elim ayağıma dolandı. Eşimde yok nöbetteydi. Tuvalete gittim geldim, az soluma döndüm yattım sonra geçti. İlk kez o doğum sancısını tatmış oldum, yalancı sancıyı galiba
36+6 oldum artık. Bu gün yarım bekliyorum bakalımArtık çok yaklaştı canım 37 yazıyor takviminde çok heyecanlı
Kırılma gibi değilde böyle adet ağrısının birkaç katı gibi hissettim canım. Dayanılmayacak gibi değildi. Gerçek sancı için fikir verdi bana, deneyim oldu aslındaEwt canım yalancı sanci. Ben bu yalancı sancılardan hep doktora giderdim şimdi tecrübeliyim. Bekliyorum sayı sayıyorum geçiyor. Gerçek sancı daha felaketkemiklern kıriliyo gibi tabi herkezde aynı olurmu bilmiyorum
Aşıdan kaç gun sonra olmustunuz , iki sinovac ta korumuyor zaten sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?