2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Canim az dememis sinirda demis iyi dusun. Bol su ic. Havuc suyu da arttiryor diyorlar ama seker durumun varsa riskli olabilir. Hakkimizda hayirlisi olsun hic kotu dusunme
Ya kiyamam. Malesef canim kotu olmus bosver ne yapabilirsin ki sende bundan sonra mesafeni koyarsin mecbur kalmadikca yardimina gitmezsin olur biter. Yani degistiremezsin kiz kardesin gorumcen veya yengen yada cok samimi oldugun bir arkadasin arada donusumlu olarak gelseler yok mu etrafinda acaba oyle biri.

Canım merak etme sancın yok gerçekten, hemşire de haklı hareketten öyledir. Ben de nst’ye girdiğimde bebeğin kalp atışları bunun gibiydi, hareket ederken artıyordu 150 civarı oluyordu, sakin durunca 120-130’lardaydı. Hatta ben izlerken de korkmuştum niye bu kadar inip çıkıyor diye ama normalmiş.

Geçmiş olsun canım bol su iç karpuz vakti karpuz ye havuç suyu iç insalalh toparlanirsim
Çok kötü ya boşver canım kimseden yardım isteme benim ailem de ilk doğumum da yanımda değildi hastaneye gelmediler annem olsun kardeşlerim olsun değmez bende onlsri bosverdim kimseden birşey beklemiyorm ke değer versek csnimiz yanıyor ayrımcılık yapılıyor ben ve kardeşlerim arasında bunu herxaman anneme derim sen böylesin diye şimdi gurbette olunca değerli oldum
Şükür canım Allah daha da iyi yapsın hep. Bu foto içinde sen bilirsin yine yorma kendini az kaldı doğumuna da Rabb'im şifa versin

Ben egitime girdim kizlar. Aldigim notlardan paylasiyim.
Sezeryanda ilk birkac gun oksuruk olabiliyo. Hastanede dogumdan sonra dus aldiriyolar (bu yuzden yanima havlu alcam ben). 3-6 aya kadar karin bolgesinde hissizlik olmasi normal. Rahmin toparlanmasi icin her iki dogum seklinde de 10 gun cig meyve sebze yememek gerekiyorm. Ilk 6 hafta kuru baklagil inek -dana urunleri tuketilmemeli. Tavuk yemek lohusalikta onerilmiyor. Lohusaligin ilk 20 gunu demir takviyesi kabizliktan dolayi onerilmiyo ama kan degerine gore doktorun tavsiyesi onemli. Idrar yaparken kasilma hissedilmesi normal. Doktorun verdigi agri kesicileri evde kullan bunlar bebege zarar vermez. Ilk 40 gun ayakta ilik ve kisa sureli dus alinmali. Dusta kokulu sabunlar dus jelleri kullanilmasi meme reddine sebep olabilir. Bebek dus jelleri sabunlari kremleri kullan. Lohusslikt hergun dus alinmasi onerilir. Dogumdan sonra sutyen mutlaka kullanilmali ancak hava alan penye silmayan ve uygun bedende olmali. Gögus masaji gögsu emeden dairesel hareketlerle yapilmali. Gögüs ucuna zeytinyagi, karbonatli su sürülmez florayi bozar.
Gögüs şişmasinde lahana uygulanir. Lahanayi hasla biraz sogut. Sicak uygulama olarak gögse sar 15-20 dak bekle. Sonra lahanalari al buzdolabina 4 dereceye koy. Gögse masaj yap. Pompa yap. Emzirceksen emzir. Buzdolabindan lahanalari al gögse sar 5 dak bekle. Mutlaka en son soguk uygulamayi yap. 3 aydan once tempolu yuruyusler sporlar onerilmez. Laktik asit olusumu sutun tadini kokusunu degistirir.
Pompa 2 saatten sik yapilmaz. Pompa 15 dak uzun yapilmaz. Pompa en yuksek ayarda yapilmaz sut kanallarini tikar. Dogumdan once ve sonra bebek vucut sampuanlari bebek camasir deterjanlari kullanmakta fayda var.
Benim aldigim notlar bunlar kizlar

Ay canım çok teşekkürler Ben de kendime doğal duş jeli bakayım artık, çok söylüyorlar bunu bebek memeyi reddeder parfüm kokusu filan duyarsa diye.

Benim de azalıyor haftadan haftaya. Haftada 2 kere gidiyorum kontrol ediyor her seferinde. Şimdilik acil bir durum yok. Benim doktorum karpuz, armut, üzüm önerdi ve suyu çok içmemi söyledi. Tek cep 5 cm olursa alırım gibi bişey söyledi bir de. Sık sık takip edilirse bir sorun olmaz bence, ben pozitif yaklaşıyorum bu duruma karşı

Benim kağıdımda da ara ara boşluklar vardı, galiba bebek hareket edince kaçırıyor alet kalp atışını. Doktorun bişey dememişse takma kafana

Bir şey söyliyeyim mi banada doktorum 2.7 mm dedi wc dışında kalkma dedi hiç dinleyemedim küçük çoçuğumda var ben neler yapıyorum inanamazsın 3 haftayı atlattım şükür bebeğim hep aşağıdaydı ben hala doğurmadıysam korkma sende:) dikkat et elbette ama çok da kafayı takma.

Ay canım çok teşekkürler Ben de kendime doğal duş jeli bakayım artık, çok söylüyorlar bunu bebek memeyi reddeder parfüm kokusu filan duyarsa diye.
Ne demek cnm. Ben dus jeliyle hic temizlenmis hissetmiyorum kendimi. Hacu sakirin beyaz klasik hamam sabunlari varya hep onlardan kullanirim da bebek icin dogal kokusuz bi sabun bulcaz artik

Benim de 31.haftada 2.8mm çıkmıştı 3 haftada kısalmış.. Sürekli yatıyorum aylardır zaten canım inşallah erken doğurmayız

Peki canım bebeğin hareketleri nasıl benim o da biraz hafifledi kuvvetli tekmeler gitti sanki artık

Sağol canım teşekkürler iyiki öğrendik sayende biz kaçırdık dersimizi bende kokulu duş jeli kullanıyorum gerekirse kullanmam kokusuz bulursam alırım ,şu lahana işini inşallah unutmam ins memede sıkıntı çıkmaz yine çok teşekkürler

Biraz ufak hareket et bence haftan kaç bilmiyorum her gün yürümeye çalışıyorum az da olsa
Yarın itibariyle 34+0 oluyorum, açıkcası son 5 ayım yatarak geçti haftada 1 kez iğneye gidiyorum hastaneye, hemşire eve gelmezse yaptığım hareket bu canım. Bir de 32 haftayı görünce eşimle hızlı bir kahvaltıya gitmiştik. Yarım saatte yiyip kalktık gerçi ama olsun haftalar sonra çok iyi geldi bu aktivite

Ah canım keşke biraz bende gamsız olabilseydim diğer kardeslerim gibi vicdanım el vermiyo . Ama bugünden sonra herşey değişti tepkimi koydum gizli gizli aglamk yok içime atmak yok dedim . Yüzüne vurdum benim neyim eksik dedim onlardan . Bilsin artık

Çok üzüldüm canım
Gönlünü ferah tut Rabbım cıkar yol göstersin inşaAllah
keske isteksiz olmasına rağmen ısrarcı olsaydın
1 hafta kendını ayarla anne bn dogumdan sonra cok zorlanıyorum sonra gelmesende olur falan deseydın ay ne bıleym ne denir ki((((

Dedim canım demezmiyim. Sonra dedi saglicakla gelmesi önemli benim kalmam önemli değil diyince biisy diyemedim . Bi oğlum daha var o olmasaydı genede ısrar etmezdim . Kendim hallederim herşeyim hazır şükür hastane yakın. Eşimle öncesi konuşurum doğumda arama kimseyi doğurup evime gelmek istiyorum sadece

Ben 35 oldum gezmelere başladım Her gün bi yerdeyim artık ne zaman gelirse miniğim Seninde bu hafta geçse ciğer gelişimi falan tamamlanıyor rahatlarsın inşallah

Ben böyle anneleri görünce çok üzülüyor çok da kızıyorum doğumda da kızının yanında olmayacaksa ne zaman yanında olacak? Allah yardımcın olsun

Allah yardımcın olsun canım. Benim ilk ve düşünmemeye çalışıyorum doğumu sadece hayırlısıyla vaktinde gelsin istiyorum artık ya sabırsızlanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…