Canim az dememis sinirda demis iyi dusun. Bol su ic. Havuc suyu da arttiryor diyorlar ama seker durumun varsa riskli olabilir. Hakkimizda hayirlisi olsun hic kotu dusunmeKızlar merhaba, bugün doktora gittim. Bebeğinin suyu sınırda dedi. Böyle bir şey yaşayan var mı? Tam da aciklamadi muammada kaldı yani sadece her hafta gel nst bakicaz dedi. Bol su, havuç suyu ve armut tüketsem işe yarar mı nette öyle okudum. Doktor çok işe yaramaz dedi. Ama niye suyu ihmal ettin de dedi. Demekki alakasö var...Acikcasi vaktinde normal doğumu çok istiyordum...
Ya kiyamam. Malesef canim kotu olmus bosver ne yapabilirsin ki sende bundan sonra mesafeni koyarsin mecbur kalmadikca yardimina gitmezsin olur biter. Yani degistiremezsin kiz kardesin gorumcen veya yengen yada cok samimi oldugun bir arkadasin arada donusumlu olarak gelseler yok mu etrafinda acaba oyle biri.Kızlar sinirlerim çok bozuk kalbim çok kırık . Annem bize geldi ben cagirdim gel otur canım sıkılıyo yoksa asla gelmiyo çok nazlaniyo m neyse konu açıldı doğumda 1günmü kalım 2 günmu dmezmi nasıl yani dedim şakami yapiyosun. Ben gelemem kalamam dedi . Dedim kız kardeşimde iki doğumdada 15 gün kaldı her ikisinindede neden böyle ayrimcilik yapiyosun . Ilk doğumdada gelmedin kalmadın neler çektim o halimle 1 gün geleceksen hiç gelme ben 1 günde kendim idare ederim dedim . Yani anlicanizn doğumda aramicam kendi başıma doğuma gitcem çok zoruma gitti size anlatamam hiç bir yardimda bulunmadığı halde doğumda bile yanımda olmucak sizce napim morelim çok bozuldu . Insan evlatları arasında ayrımcılık yaparmı ben her onun işine koşanim diğer kardeşlerim onu umursamiyo . Ama o tam tersi beni boşluyo
Canım merak etme sancın yok gerçekten, hemşire de haklı hareketten öyledir. Ben de nst’ye girdiğimde bebeğin kalp atışları bunun gibiydi, hareket ederken artıyordu 150 civarı oluyordu, sakin durunca 120-130’lardaydı. Hatta ben izlerken de korkmuştum niye bu kadar inip çıkıyor diye ama normalmiş.Annemin çantasında kolonya dökülmüş kağıda ama nts kağıdıma bi bakar mısınız? Sancım yok dendi gerçi amabir de bebeğin kalp atışı hep değişik çıktı
Hemşire bebek çok hareketli olduğu için dedi
Geçmiş olsun canım bol su iç karpuz vakti karpuz ye havuç suyu iç insalalh toparlanirsimKızlar merhaba, bugün doktora gittim. Bebeğinin suyu sınırda dedi. Böyle bir şey yaşayan var mı? Tam da aciklamadi muammada kaldı yani sadece her hafta gel nst bakicaz dedi. Bol su, havuç suyu ve armut tüketsem işe yarar mı nette öyle okudum. Doktor çok işe yaramaz dedi. Ama niye suyu ihmal ettin de dedi. Demekki alakasö var...Acikcasi vaktinde normal doğumu çok istiyordum...
Çok kötü ya boşver canım kimseden yardım isteme benim ailem de ilk doğumum da yanımda değildi hastaneye gelmediler annem olsun kardeşlerim olsun değmez bende onlsri bosverdim kimseden birşey beklemiyorm ke değer versek csnimiz yanıyor ayrımcılık yapılıyor ben ve kardeşlerim arasında bunu herxaman anneme derim sen böylesin diye şimdi gurbette olunca değerli oldumKızlar sinirlerim çok bozuk kalbim çok kırık . Annem bize geldi ben cagirdim gel otur canım sıkılıyo yoksa asla gelmiyo çok nazlaniyo m neyse konu açıldı doğumda 1günmü kalım 2 günmu dmezmi nasıl yani dedim şakami yapiyosun. Ben gelemem kalamam dedi . Dedim kız kardeşimde iki doğumdada 15 gün kaldı her ikisinindede neden böyle ayrimcilik yapiyosun . Ilk doğumdada gelmedin kalmadın neler çektim o halimle 1 gün geleceksen hiç gelme ben 1 günde kendim idare ederim dedim . Yani anlicanizn doğumda aramicam kendi başıma doğuma gitcem çok zoruma gitti size anlatamam hiç bir yardimda bulunmadığı halde doğumda bile yanımda olmucak sizce napim morelim çok bozuldu . Insan evlatları arasında ayrımcılık yaparmı ben her onun işine koşanim diğer kardeşlerim onu umursamiyo . Ama o tam tersi beni boşluyo
Şükür canımBen de doktordan çıktım eve geldim. Toparlayacak olursak haftam 33+6, yarın 34 oluyoruz inşallahNts de sancım çıkmadı şükür
Bebek iyi dedi karnı yine 3 gün geride ölçüme göre ama problem yok dedi. Kilo almış çok olmasa da 200gr kadar. Rahim kısalığım 2.4mm çıktı, 28.haftada yanlış hatırlamıyorsam 2.3mm ile 2.0mm çıkmıştı. 31.haftada 2.8mm çıkmıştı bende sevinmiştim. Ama şuan 34.haftaya geldik 2.4mm e düşünce doktor haftana göre olabilir dedi. Kendini yorma dinlenmeye devam et dedi. Fotoğraf çekimi işini sordum dedim doktor bey stüdyoya gidip birkaç fotoğraf çektirsem yorulur muyum sıkıntı yaşar mıyım? Dikkatli ol kendini yormadan gidip gel dedi. Eğer cesaretimi toplarsam ya bu hafta ya 35.haftada istiyorum artık düzgün birkaç foto çekilmek. Allahım sen zamanında, sağlıklı doğumlar nasip et hepimize
Ben egitime girdim kizlar. Aldigim notlardan paylasiyim.Canım ben de uyuyakaldım bir kısmında boşver, sadece aklımda “Eşinizin boxer’ını giyebilirsiniz dikişler için çok rahat oluyor” cümlesi kaldı.İlkadımlarım’ı instagramda filan da takip et eğitim duyurularına oradan bakıyorum ben. Bu eğitimler sürekli oluyor, biz doğurana kadar yine denk geliriz aynı eğitime merak etme
Ay canım çok teşekkürlerBen egitime girdim kizlar. Aldigim notlardan paylasiyim.
Sezeryanda ilk birkac gun oksuruk olabiliyo. Hastanede dogumdan sonra dus aldiriyolar (bu yuzden yanima havlu alcam ben). 3-6 aya kadar karin bolgesinde hissizlik olmasi normal. Rahmin toparlanmasi icin her iki dogum seklinde de 10 gun cig meyve sebze yememek gerekiyorm. Ilk 6 hafta kuru baklagil inek -dana urunleri tuketilmemeli. Tavuk yemek lohusalikta onerilmiyor. Lohusaligin ilk 20 gunu demir takviyesi kabizliktan dolayi onerilmiyo ama kan degerine gore doktorun tavsiyesi onemli. Idrar yaparken kasilma hissedilmesi normal. Doktorun verdigi agri kesicileri evde kullan bunlar bebege zarar vermez. Ilk 40 gun ayakta ilik ve kisa sureli dus alinmali. Dusta kokulu sabunlar dus jelleri kullanilmasi meme reddine sebep olabilir. Bebek dus jelleri sabunlari kremleri kullan. Lohusslikt hergun dus alinmasi onerilir. Dogumdan sonra sutyen mutlaka kullanilmali ancak hava alan penye silmayan ve uygun bedende olmali. Gögus masaji gögsu emeden dairesel hareketlerle yapilmali. Gögüs ucuna zeytinyagi, karbonatli su sürülmez florayi bozar.
Gögüs şişmasinde lahana uygulanir. Lahanayi hasla biraz sogut. Sicak uygulama olarak gögse sar 15-20 dak bekle. Sonra lahanalari al buzdolabina 4 dereceye koy. Gögse masaj yap. Pompa yap. Emzirceksen emzir. Buzdolabindan lahanalari al gögse sar 5 dak bekle. Mutlaka en son soguk uygulamayi yap. 3 aydan once tempolu yuruyusler sporlar onerilmez. Laktik asit olusumu sutun tadini kokusunu degistirir.
Pompa 2 saatten sik yapilmaz. Pompa 15 dak uzun yapilmaz. Pompa en yuksek ayarda yapilmaz sut kanallarini tikar. Dogumdan once ve sonra bebek vucut sampuanlari bebek camasir deterjanlari kullanmakta fayda var.
Benim aldigim notlar bunlar kizlar
Benim de azalıyor haftadan haftaya. Haftada 2 kere gidiyorum kontrol ediyor her seferinde. Şimdilik acil bir durum yok. Benim doktorum karpuz, armut, üzüm önerdi ve suyu çok içmemi söyledi. Tek cep 5 cm olursa alırım gibi bişey söyledi bir de. Sık sık takip edilirse bir sorun olmaz bence, ben pozitif yaklaşıyorum bu duruma karşıKızlar merhaba, bugün doktora gittim. Bebeğinin suyu sınırda dedi. Böyle bir şey yaşayan var mı? Tam da aciklamadi muammada kaldı yani sadece her hafta gel nst bakicaz dedi. Bol su, havuç suyu ve armut tüketsem işe yarar mı nette öyle okudum. Doktor çok işe yaramaz dedi. Ama niye suyu ihmal ettin de dedi. Demekki alakasö var...Acikcasi vaktinde normal doğumu çok istiyordum...
Benim kağıdımda da ara ara boşluklar vardı, galiba bebek hareket edince kaçırıyor alet kalp atışını. Doktorun bişey dememişse takma kafanaAnnemin çantasında kolonya dökülmüş kağıda ama nts kağıdıma bi bakar mısınız? Sancım yok dendi gerçi amabir de bebeğin kalp atışı hep değişik çıktı
Hemşire bebek çok hareketli olduğu için dedi
Bir şey söyliyeyim mi banada doktorum 2.7 mm dedi wc dışında kalkma dedi hiç dinleyemedim küçük çoçuğumda var ben neler yapıyorum inanamazsın 3 haftayı atlattım şükür bebeğim hep aşağıdaydı ben hala doğurmadıysam korkma sende:) dikkat et elbette ama çok da kafayı takma.Kaderdaşım benim.. Kesinlikle bazen batıyor diye düşünüyorum ben de. İnan kelsin diyen körsün diyen yok eşime karşı. Zaten annemle ayrı odada biz ayrı odada oturuyoruz. Ama rahatlık batıyor işte..annelerimizin hakkını ödeyemeyizbenim serklajım yok ama güncel kısalık 2.4mm çıktı. Senin kaç uzunluk?
Ne demek cnm. Ben dus jeliyle hic temizlenmis hissetmiyorum kendimi. Hacu sakirin beyaz klasik hamam sabunlari varya hep onlardan kullanirim da bebek icin dogal kokusuz bi sabun bulcaz artikAy canım çok teşekkürlerBen de kendime doğal duş jeli bakayım artık, çok söylüyorlar bunu bebek memeyi reddeder parfüm kokusu filan duyarsa diye.
Benim de 31.haftada 2.8mm çıkmıştı 3 haftada kısalmış.. Sürekli yatıyorum aylardır zaten canımBir şey söyliyeyim mi banada doktorum 2.7 mm dedi wc dışında kalkma dedi hiç dinleyemedim küçük çoçuğumda var ben neler yapıyorum inanamazsın 3 haftayı atlattım şükür bebeğim hep aşağıdaydı ben hala doğurmadıysam korkma sende:) dikkat et elbette ama çok da kafayı takma.
Biraz ufak hareket et bence haftan kaç bilmiyorum her gün yürümeye çalışıyorum az da olsaBenim de 31.haftada 2.8mm çıkmıştı 3 haftada kısalmış.. Sürekli yatıyorum aylardır zaten canıminşallah erken doğurmayız
Benim de azalıyor haftadan haftaya. Haftada 2 kere gidiyorum kontrol ediyor her seferinde. Şimdilik acil bir durum yok. Benim doktorum karpuz, armut, üzüm önerdi ve suyu çok içmemi söyledi. Tek cep 5 cm olursa alırım gibi bişey söyledi bir de. Sık sık takip edilirse bir sorun olmaz bence, ben pozitif yaklaşıyorum bu duruma
Benim kağıdımda da ara ara boşluklar vardı, galiba bebek hareket edince kaçırıyor alet kalp atışını. Doktorun bişey dememişse takma kafana
Peki canım bebeğin hareketleri nasıl benim o da biraz hafifledi kuvvetli tekmeler gitti sanki artıkBenim de azalıyor haftadan haftaya. Haftada 2 kere gidiyorum kontrol ediyor her seferinde. Şimdilik acil bir durum yok. Benim doktorum karpuz, armut, üzüm önerdi ve suyu çok içmemi söyledi. Tek cep 5 cm olursa alırım gibi bişey söyledi bir de. Sık sık takip edilirse bir sorun olmaz bence, ben pozitif yaklaşıyorum bu duruma karşı
Benim kağıdımda da ara ara boşluklar vardı, galiba bebek hareket edince kaçırıyor alet kalp atışını. Doktorun bişey dememişse takma kafana
Sağol canım teşekkürlerBen egitime girdim kizlar. Aldigim notlardan paylasiyim.
Sezeryanda ilk birkac gun oksuruk olabiliyo. Hastanede dogumdan sonra dus aldiriyolar (bu yuzden yanima havlu alcam ben). 3-6 aya kadar karin bolgesinde hissizlik olmasi normal. Rahmin toparlanmasi icin her iki dogum seklinde de 10 gun cig meyve sebze yememek gerekiyorm. Ilk 6 hafta kuru baklagil inek -dana urunleri tuketilmemeli. Tavuk yemek lohusalikta onerilmiyor. Lohusaligin ilk 20 gunu demir takviyesi kabizliktan dolayi onerilmiyo ama kan degerine gore doktorun tavsiyesi onemli. Idrar yaparken kasilma hissedilmesi normal. Doktorun verdigi agri kesicileri evde kullan bunlar bebege zarar vermez. Ilk 40 gun ayakta ilik ve kisa sureli dus alinmali. Dusta kokulu sabunlar dus jelleri kullanilmasi meme reddine sebep olabilir. Bebek dus jelleri sabunlari kremleri kullan. Lohusslikt hergun dus alinmasi onerilir. Dogumdan sonra sutyen mutlaka kullanilmali ancak hava alan penye silmayan ve uygun bedende olmali. Gögus masaji gögsu emeden dairesel hareketlerle yapilmali. Gögüs ucuna zeytinyagi, karbonatli su sürülmez florayi bozar.
Gögüs şişmasinde lahana uygulanir. Lahanayi hasla biraz sogut. Sicak uygulama olarak gögse sar 15-20 dak bekle. Sonra lahanalari al buzdolabina 4 dereceye koy. Gögse masaj yap. Pompa yap. Emzirceksen emzir. Buzdolabindan lahanalari al gögse sar 5 dak bekle. Mutlaka en son soguk uygulamayi yap. 3 aydan once tempolu yuruyusler sporlar onerilmez. Laktik asit olusumu sutun tadini kokusunu degistirir.
Pompa 2 saatten sik yapilmaz. Pompa 15 dak uzun yapilmaz. Pompa en yuksek ayarda yapilmaz sut kanallarini tikar. Dogumdan once ve sonra bebek vucut sampuanlari bebek camasir deterjanlari kullanmakta fayda var.
Benim aldigim notlar bunlar kizlar
Yarın itibariyle 34+0 oluyorum, açıkcası son 5 ayım yatarak geçtiBiraz ufak hareket et bence haftan kaç bilmiyorum her gün yürümeye çalışıyorum az da olsa
Ah canım keşke biraz bende gamsız olabilseydim diğer kardeslerim gibi vicdanım el vermiyo . Ama bugünden sonra herşey değişti tepkimi koydum gizli gizli aglamk yok içime atmak yok dedim . Yüzüne vurdum benim neyim eksik dedim onlardan . Bilsin artıkSiz neden herseyine kosuyorsunuz ki kim size 1 adim geliyorsa isterseniz kmlerce gidin ama size göz göre göre adaletsizliği öz gözünüz de yapsa affetmeyin. Kendinize değer verin lütfen. benim hayat felsefem bu. Her zaman kendime kkurt kişi geçirir ama yediği ayazı unutmaz derim. . İnsanlara da bu minvalde yaklaşıyorum
Çok üzüldüm canımAnnem hep böyle canım bana karşı. Daha hamileliğim basında ben dedim bak anne 1 hafta bile kalsan yeter ne olur ayarla diye doğum 2 haftam kaldi bana böyle demesi çok ama çok üzdü eşime bunu nasıl dicem onuda bilmiyorum
Dedim canım demezmiyim. Sonra dedi saglicakla gelmesi önemli benim kalmam önemli değil diyince biisy diyemedim . Bi oğlum daha var o olmasaydı genede ısrar etmezdim . Kendim hallederim herşeyim hazır şükür hastane yakın. Eşimle öncesi konuşurum doğumda arama kimseyi doğurup evime gelmek istiyorum sadeceÇok üzüldüm canım
Gönlünü ferah tut Rabbım cıkar yol göstersin inşaAllah
keske isteksiz olmasına rağmen ısrarcı olsaydın
1 hafta kendını ayarla anne bn dogumdan sonra cok zorlanıyorum sonra gelmesende olur falan deseydın ay ne bıleym ne denir ki((((
Ben 35 oldum gezmelere başladım Her gün bi yerdeyimYarın itibariyle 34+0 oluyorum, açıkcası son 5 ayım yatarak geçtihaftada 1 kez iğneye gidiyorum hastaneye, hemşire eve gelmezse yaptığım hareket bu canım. Bir de 32 haftayı görünce eşimle hızlı bir kahvaltıya gitmiştik. Yarım saatte yiyip kalktık gerçi ama olsun haftalar sonra çok iyi geldi bu aktivite
Ben böyle anneleri görünce çok üzülüyor çok da kızıyorum doğumda da kızının yanında olmayacaksa ne zaman yanında olacak? Allah yardımcın olsunDedim canım demezmiyim. Sonra dedi saglicakla gelmesi önemli benim kalmam önemli değil diyince biisy diyemedim . Bi oğlum daha var o olmasaydı genede ısrar etmezdim . Kendim hallederim herşeyim hazır şükür hastane yakın. Eşimle öncesi konuşurum doğumda arama kimseyi doğurup evime gelmek istiyorum sadece
Allah yardımcın olsun canım. Benim ilk ve düşünmemeye çalışıyorum doğumuKızlarr kızlar ne kadar normal doğumu sevdiğimi istediğimi bilirsiniz belki. İlk çocuğumda normaldi. O zor sancılardan sonra gelen ferahlık rahatlık özgürlük şahane... ama şimdi stres bastı vallagünler yaklaştı Allah yardım etsin hepimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?