2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Canim
Bebeğin biberonlarıyla emziklerini deterjansız bulaşık makinesinde biberon programında yıkasam streril olur mu ya da sizce nasıl yapabilirim ?
Biberon ve emzikleri 5 dk kaynatiyorsun deterjansiz ben oyle yaptim. Ustlerinde o sekilde yaziyor.
Veya mikrodalga da belli isida belli dk yaziyordu ama ona guvenemedim

L
Bebeğin biberonlarıyla emziklerini deterjansız bulaşık makinesinde biberon programında yıkasam streril olur mu ya da sizce nasıl yapabilirim ?
Canım ben sadece kaynatmayı düşünüyorum e bebeğin biberon emzik temizleme deterjanı var elimde bi kere onla kaynatırım bi kere de sadece suyla

Bir şey olmaz canım sen kaynat
Kaynatırken içine deterjan koyuyor musunuz?
Koymuyorum canım sade suyla kaynattım.

Kizlar bebekleriniz 33 haftada kilosu ve boyu nasildi acaba bana doktor kilo 2370 boyu 46 dedi doktor gayet iyi hatta iri bile dedi ailem cok ufak daha fazla yemelisin bebek gelişsin diolar napacagimi şaşırdım
Maşallah benim bebek daha zayıftı 100-150gr kadar.. Boyu aşağı yukarı aynıydı. Bence şanslısın ben dünyayı yedim, yiyorum da en son tartıda 14kg almışım dün tartıldım. Benim bebek hala çok almıyor kilo göbek çevresi 6 gün geriden çıkmış kağıda baktım da..

İlk bebeği kardese hazırlamak gibi desenee
E bunları benım oğlum yapıyo
Valla bazen o kadar üzülüyorm ki((
Dün bana anne ıkımıze aynı anda nasıl bakacaksn dedı guzelce anlattım dedım bak ananenın 3 cocugu var onların hepsıne bakmıs buyutmüs:))
Sabah babam okula bırakırken arabadan ınmeden sana bışey sorabılır mıyım demiş ananem 3 tane cocuk mu dogurdu aynı anda mı oldu 3une de bakabıldı kı dıyomus(( agladım sabah sabah kahvaltıda((
Sadece su ile kaynatyrm canım
Kizlar bebekleriniz 33 haftada kilosu ve boyu nasildi acaba bana doktor kilo 2370 boyu 46 dedi doktor gayet iyi hatta iri bile dedi ailem cok ufak daha fazla yemelisin bebek gelişsin diolar napacagimi şaşırdım
Gayet iyi canım 33+3 te 2.250gram 46 cmdi
Gayet normal boyu ve kilosu. Daha fazla yemeye falan uğraşma canım , sen kilo alırsın büyük ihtimalle daha doğuma epey var haftada 200 gram alsa gayet güzel doğuyor yani
Değil mi ya 3 kıloya indeksledım kendımi
He daha fazlası olursa amenna ve saddagna ama olmazsada üzülmem yok artık

Kesinlikle pozisyona gööre ölçememiştir canım. 10 gündür almaz mı hiç muhakkak almıştır sen sıkma canını. En az 200-250 gr almıştır. Benim bebeğin duruşunu da doktor değişik buluyor yüzünü göremiyor mesela çok aşağıda başı filan diyor. Benim bebeğin ölçümü de 6 gün karın çevresi geriden çıkıyor. Ama ben de çok yiyorum faydalı şeyler özellikle gidiyorum doktora çocuğun kilosu hala istediğim gibi çıkmıyor.

Canım nst de neye bakıyorlar cumartesi bende giricem .Bebek hareket mi etmeli
Sancıya ve bebeğin kalp atımlarına bakıyorlar canım. Benim bebek hiç hareket etmeyince endişelendiler sanırım.
Canım için rahat olsun. Bence şuan 3 kilo bile olmuştur o ölcememistir . Çatı muanesi yapmadimi
Yok canım nst öyle çıkınca çatı filan demedi hiç, bende sormayı unuttum.
Cnm pozisyondan dolayi tam olcememis olabilir. 2 haftada 2 hafta gerilemis olamaz bak zaten doktorda ii saglikli demis. Nstde bebegin hareket etmesi mi lazimmis ki? Sanciya ve kalp atisina bakiliyo ya hareket ne alaka anlayamadim
Minnoş hiç hareket etmeyince endişelendiler heralde anlamadım. Bir kere hareket etti çünkü başka yok. Biraz hareket bekliyorlar galiba bende tam bilmiyorum tekrarlayalım nstyi dedi.
Valla bende beslenmeyi hiç bırakmadım canım. Aynı şekilde devam ettim. Yine aynı kiloyu söyleyince korktum. Sonra ölçemiyorum pozisyon kötü diyince biraz rahatladım. İnşallah nstden sonra tekrar ultrasona alır ya

Benim erkek olanda hem paspasa hem duşakabinin içine hem çiş hem kaka yapıyordu son 4-5 aydır bende yeni büyük bir kum kabı aldım kum kaplarını ikiye çıkardım birde kumun kokusunu değiştirdim başka marka aldım ondan beri hiç yapmıyor paspasa ve duşakabine

Şuan kıpır kıpır karnımda. Nstye girince uyuyor çocuk ya, deli edecek beni
Nst de uyanıksa ne kadar sürede kasılıyor diye bakıyorlar galiba aynısını bende yaşadım nst den önce karnımdan fırlayacak gibiydi nst de uyudu tatlı bir şeyler yiyip tekrar tekrar girdim bu arada haftalarımız aynı bende 37+2 yim inşallah sağ salim gelirler

Benimkide tam tersi nst firlicak
Bu sefer azarladı nstye girmeden. Bak dedim uyuyup durma kızarım dedim. Nstde fıldır fıldır döndü bu sefer şükür ortası yok benim kızın, ya tam uyuyor ya hiç durmuyor
Ne kadar sürüyor nst canım ? Acaba yatış pozisyonundan dolayı mı hareket etmiyor rahat edemediği için falan
20 dk sürüyor canım benim. Heralde sabah uyuyordu, ondan hareket etmedi. Az önce çıktım fıldır fıldır hiç durmadı sıpa, habire kıpırdadı. Uyku saatine denk geldi heralde sabahki nst.

Aynen canım bu sefer hemen girmeden Bi parça çikolata attım ağzıma, içerde halay çekiyordu eşşek sıpası şükür sıkıntı yok dedi, bende korkmuştum Bi an.

Valla ilki devletti attılar beni kapıya bu da özel hastane yine atıyorlar kapıya ya normal Doğumda gerek yok ki zaten bana kalsa iki saat sonra eve gelirdim
O kadar acı çekek sonrada kapı dışarı edil çok kötü haketmiyor hiç bir ksidn bunu kalsan daha iyi ağrın olsa ağrı kesici verirler sana yaridmcici olurlar emzirme konusunda

Benimki de geceleri oynuyor yan durmuş kafası aşağıda degil ama kaburgaların arasına sokuyor syaklarini yan yatamıyorum bile az kaldı şükür 10 gun

Şükür csnim sancın yok benimde 21 inde hastaneye gidecem sin kontrol bakalım bebek buyudi musuyi nasıl aksilik yoksa 2gun sonrası kavusuyoruz

Sen en son kontrole ne zaman gittin canım? Boyuna kilosuna ne demişti?

Kafama takıldı şimdi, kaç kilo diye düşünür dururum
Şükür csnim sancın yok benimde 21 inde hastaneye gidecem sin kontrol bakalım bebek buyudi musuyi nasıl aksilik yoksa 2gun sonrası kavusuyoruz
Benim de kontrol 21inde

Hadi hayırlısı ile kucağına alırsın inşallah canım benim. Güzel haberler getirirsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…