Biberon ve emzikleri 5 dk kaynatiyorsun deterjansiz ben oyle yaptim. Ustlerinde o sekilde yaziyor.Bebeğin biberonlarıyla emziklerini deterjansız bulaşık makinesinde biberon programında yıkasam streril olur mu ya da sizce nasıl yapabilirim ?
Canım ben sadece kaynatmayı düşünüyorum e bebeğin biberon emzik temizleme deterjanı var elimde bi kere onla kaynatırım bi kere de sadece suylaBebeğin biberonlarıyla emziklerini deterjansız bulaşık makinesinde biberon programında yıkasam streril olur mu ya da sizce nasıl yapabilirim ?
Bir şey olmaz canım sen kaynatSen benden de evhamlısın canım
Bi tanesi aventin plastiklerinden bi tanesi cam bi tanesi de medela calma biberonların, emzikler de chicco olmaz demi bişey ya.
Işte tencere de sıkıntı olmaz demi bide hiç bişey olmadan sadece bulaşık makinesinde deterjansız biberon programı var ya onda mı yıkasam diye düşündüm
Koymuyorum canım sade suyla kaynattım.Kaynatırken içine deterjan koyuyor musunuz?
MaşallahKizlar bebekleriniz 33 haftada kilosu ve boyu nasildi acaba bana doktor kilo 2370 boyu 46 dedi doktor gayet iyi hatta iri bile dedi ailem cok ufak daha fazla yemelisin bebek gelişsin diolar napacagimi şaşırdım
İlk bebeği kardese hazırlamak gibi deseneeHayırlı geceler kızlarr.. aramızda kedisi olanlar var diye biliyorum meselaKedilervekitaplar bu sorum size Doğum yaklaştıkça kedinizin davranışlarında bir değişiklik sezdiniz mi? Ben baya üzerine düşüyorum kıskanmasın kötü hissetmesin diye aslında ama son zamanlarda bi alışkanlık edindi kum kabının önüne koyduğum paspasa büyük tuvaletini yapmaya başladı 4-5 seferdir. Bazı günler canı sıkkın gibi oluyor resmen ya da bazı günler aşırı sevilmek istiyor ve seviyoruz da.. Veterinere danıştım kıskançlığa yordu sizin başınıza geldi mi bu tarz bi durum?
E bunları benım oğlum yapıyoAhh Ahh, ben çok dertliyim bu konuda
Benim kedim erkek, 1 yaşını 3 ay geçti. Şuan hem kızgınlık hemde kıskançlık dönemindeben dikkat ediyorum mesela. İlk hamile kaldığım andan itibaren bebekle ilgili ne eşya alsam ortalıkta görünce gelip üzerine yatıyor ve ben ittirip kaldırmadan asla kalkmıyor. Başka eşyalara aynı şeyi yapmıyor mesela. Özellikle bebeğin kıyafetlerine, eşyalarına yapıyor bunu. Bir keresinde göbeğim açık uzanıyordum. Hiç birşey yokken geldi patisiyle karnımı sevdi, sonra koşa koşa gitti. Resmen trip attı yani.
İnan bizde eşimle neler neler yapıyoruz. Kocaman kedi Kulesi aldık oyuncaklı, tırmalama tahtalı falan. Yüzüne bile bakmadı. Normalde oyunu çok sever. En kaliteli mamalardan birini yiyor. Onu da az yemeye başladı artık. Bebek odası diye ayırdığımız odada şuan ıvır zıvır eşyalarımız var. Kapısını kapalı tutuyoruz. Artık meraktan mı kıskançlıktan mı bilmiyorum ama sürekli oraya girmek istiyor. Kapıyı açmazsak boğazı yırtılan kadar feryat figan bağırıyor resmen.Ara sıra çocuk gezdirir gibi kapısını açıyorum, beş dk dolanıp hevesini alıyor
Bizim sıpanın tuvaleti kapalı tuvaletten. Önünde kapısı var, ittirip giriyor. Bizimki de son aylarda kakasını yapınca üstünü örtmemeye başladı. Çişini kapatıyor ama kakasını kapatmıyorinat yapıyor resmen, çözüm bulamadım buna.
İki yerde su kabı var. Birisi mama kabının yanında, diğeri banyoda. Banyo çünkü ordan su içmeyi çok seviyor. Mama kabının yanındaki suyu her gün tazeliyoruz ama ısrarla banyodan içmek istiyor. Banyodaki su günlerce beklesin, gidiyor banyonun giderindeki minik suları içeceğim diye inatlaşıyor
Ve resmen bana yapışık ikiz gibi yaşamaya başladı. İnan abartmıyorum, tuvalete bile beraber gidiyoruz. Tuvaletin kapısını açmazsak çıkana kadar öyle bir bağırıyor ki dışarıdan biri duysa kediyi kesiyorum zanneder.Kapıyı açınca susuyor, ille beni görecek. Tuvalette, banyoda, mutfakta, uyurken her yerde beraberiz. Salonda uyuyor mesela, kalkıp mutfağa gideyim. Kış uykusuna bile yatmış olsa hissediyor resmen kalkıp peşimden geliyor. Asla ayrılmıyor yanımdan, sürekli beni görmek istiyor. Eskiden bağımsız, kendi başına takılan, oyun oynayan bir kediydi. Şimdi yapışık ikiz gibiyiz.
Ben bebekleri hissettiklerine ve kıskandıklarına eminim canım. Seninki de muhtemelen bu yüzden kakasını dışarı yapıyor olabilir. Bir tür protesto yapıyor kendince. Ya da stresini bu şekilde açığa çıkarıyor. Bende sürekli seviyorum, öpüyorum, oyun oynatıyorum ama hâlâ çözüm bulamadım. Bazen hiç yapmadığı şeyleri yapıyor.
Bebek doğunca bizi neler bekliyor bakalım
Sadece su ile kaynatyrm canımBebeğin biberonlarıyla emziklerini deterjansız bulaşık makinesinde biberon programında yıkasam streril olur mu ya da sizce nasıl yapabilirim ?
Değil mi yaGayet normal boyu ve kilosu. Daha fazla yemeye falan uğraşma canım , sen kilo alırsın büyük ihtimalledaha doğuma epey var haftada 200 gram alsa gayet güzel doğuyor yani
Kesinlikle pozisyona gööre ölçememiştir canım. 10 gündür almaz mı hiç muhakkak almıştır sen sıkma canını. En az 200-250 gr almıştır. Benim bebeğin duruşunu da doktor değişik buluyor yüzünü göremiyor mesela çok aşağıda başı filan diyor. Benim bebeğin ölçümü de 6 gün karın çevresi geriden çıkıyor. Ama ben de çok yiyorum faydalı şeyler özellikle gidiyorum doktora çocuğun kilosu hala istediğim gibi çıkmıyor.Kızlar bebiş nstde uyudu sürekli. Resmen bir kez hareket etti başka yok. Karnımda toktu üstelik. Doktor nstye baktı, bunu tekrarlayalım. Tatlı birşeyler ye, tekrar gir nstye gel dedi.
Ultrasonda gelişimi geri çıktı, kağıtta 35 hafta yazıyor.hâlâ baş geliş pozisyon ama ayaklarını yan uzatmış, kapatıyor görüntüyü dedi. Ölçümler için uğraştı biraz. Kilosu 2600 dedi yine. 10 gün önce de öyleydi hocam diyince zaten minyon bir bebek olacak belli. Bizim için 2500ü geçince sorun kalmıyor önemli değil o dedi. Büyük ihtimalle ben pozisyondan dolayı doğru ölçüm yapamadı diye düşünüyorum. Yoksa 10günde bebek hiç kilo almaz mı? Aksine 64gram da zayıflamış olması lazım.
Ben 1 kilo almışım en son tartıya göre. Onun da yarısı bebeğe gitmiştir diye düşünüyordum. Bakalım tekrar nstyi bekliyorum.
Sancıya ve bebeğin kalp atımlarına bakıyorlar canım. Benim bebek hiç hareket etmeyince endişelendiler sanırım.Canım nst de neye bakıyorlar cumartesi bende giricem .Bebek hareket mi etmeli
Yok canım nst öyle çıkınca çatı filan demedi hiç, bende sormayı unuttum.Canım için rahat olsun. Bence şuan 3 kilo bile olmuşturo ölcememistir . Çatı muanesi yapmadimi
Minnoş hiç hareket etmeyince endişelendiler heralde anlamadım. Bir kere hareket etti çünkü başka yok. Biraz hareket bekliyorlar galiba bende tam bilmiyorumCnm pozisyondan dolayi tam olcememis olabilir. 2 haftada 2 hafta gerilemis olamaz bak zaten doktorda ii saglikli demis. Nstde bebegin hareket etmesi mi lazimmis ki? Sanciya ve kalp atisina bakiliyo ya hareket ne alaka anlayamadim
Valla bende beslenmeyi hiç bırakmadım canım. Aynı şekilde devam ettim. Yine aynı kiloyu söyleyince korktum. Sonra ölçemiyorum pozisyon kötü diyince biraz rahatladım. İnşallah nstden sonra tekrar ultrasona alır yaKesinlikle pozisyona gööre ölçememiştir canım. 10 gündür almaz mı hiç muhakkak almıştır sen sıkma canını. En az 200-250 gr almıştır. Benim bebeğin duruşunu da doktor değişik buluyor yüzünü göremiyor mesela çok aşağıda başı filan diyor. Benim bebeğin ölçümü de 6 gün karın çevresi geriden çıkıyor. Ama ben de çok yiyorum faydalı şeyler özellikle gidiyorum doktora çocuğun kilosu hala istediğim gibi çıkmıyor.
Benimkide tam tersi nst firlicakŞuan kıpır kıpır karnımda. Nstye girince uyuyor çocuk ya, deli edecek beni
Ne kadar sürüyor nst canım ? Acaba yatış pozisyonundan dolayı mı hareket etmiyor rahat edemediği için falanŞuan kıpır kıpır karnımda. Nstye girince uyuyor çocuk ya, deli edecek beni
Benim erkek olanda hem paspasa hem duşakabinin içine hem çiş hem kaka yapıyordu son 4-5 aydır bende yeni büyük bir kum kabı aldım kum kaplarını ikiye çıkardım birde kumun kokusunu değiştirdim başka marka aldım ondan beri hiç yapmıyor paspasa ve duşakabineHayırlı geceler kızlarr.. aramızda kedisi olanlar var diye biliyorum meselaKedilervekitaplar bu sorum size Doğum yaklaştıkça kedinizin davranışlarında bir değişiklik sezdiniz mi? Ben baya üzerine düşüyorum kıskanmasın kötü hissetmesin diye aslında ama son zamanlarda bi alışkanlık edindi kum kabının önüne koyduğum paspasa büyük tuvaletini yapmaya başladı 4-5 seferdir. Bazı günler canı sıkkın gibi oluyor resmen ya da bazı günler aşırı sevilmek istiyor ve seviyoruz da.. Veterinere danıştım kıskançlığa yordu sizin başınıza geldi mi bu tarz bi durum?
Nst de uyanıksa ne kadar sürede kasılıyor diye bakıyorlar galiba aynısını bende yaşadım nst den önce karnımdan fırlayacak gibiydi nst de uyudu tatlı bir şeyler yiyip tekrar tekrar girdimŞuan kıpır kıpır karnımda. Nstye girince uyuyor çocuk ya, deli edecek beni
Bu sefer azarladı nstye girmeden. Bak dedim uyuyup durma kızarım dedim. Nstde fıldır fıldır döndü bu sefer şükürBenimkide tam tersi nst firlicak
20 dk sürüyor canım benim. Heralde sabah uyuyordu, ondan hareket etmedi. Az önce çıktım fıldır fıldır hiç durmadı sıpa, habire kıpırdadı. Uyku saatine denk geldi heralde sabahki nst.Ne kadar sürüyor nst canım ? Acaba yatış pozisyonundan dolayı mı hareket etmiyor rahat edemediği için falan
Aynen canım bu sefer hemen girmeden Bi parça çikolata attım ağzıma, içerde halay çekiyordu eşşek sıpasıNst de uyanıksa ne kadar sürede kasılıyor diye bakıyorlar galiba aynısını bende yaşadım nst den önce karnımdan fırlayacak gibiydi nst de uyudu tatlı bir şeyler yiyip tekrar tekrar girdimbu arada haftalarımız aynı bende 37+2 yim inşallah sağ salim gelirler
O kadar acı çekek sonrada kapı dışarı edil çok kötüValla ilki devletti attılar beni kapıyabu da özel hastane yine atıyorlar kapıya ya normal Doğumda gerek yok ki zaten bana kalsa iki saat sonra eve gelirdim
Benimki de geceleri oynuyor yan durmuş kafası aşağıda degil ama kaburgaların arasına sokuyor syaklarini yan yatamıyorum bileValla aynen birebir anlattığın gibi, özellikle gece tuvalete kalkarken uflaya puflaya gidiyorum. Özellikle bugün beni çok zorladı, yatakta dönerken bile ağrıyor. En son baş aşağıydı evet, zaten ayaklarını artık kaburgalarımda hissediyorum hala da öyle herhalde. Bazen belime kadar uzatıyo da ayaklarını gerçi, keyifçi bir arkadaş olacak herhalde
Şükür csnim sancın yokBu sefer azarladı nstye girmeden. Bak dedim uyuyup durma kızarım dedim. Nstde fıldır fıldır döndü bu sefer şükürortası yok benim kızın, ya tam uyuyor ya hiç durmuyor
20 dk sürüyor canım benim. Heralde sabah uyuyordu, ondan hareket etmedi. Az önce çıktım fıldır fıldır hiç durmadı sıpa, habire kıpırdadı. Uyku saatine denk geldi heralde sabahki nst.
Gozun aydin cnm. Darisi basimiza insNst bu sefer iyi çıktı kızlar. Ama tekrar ultrasona almadı, sıkıntı yok dedi. 21inde tekrar çağırdı bakalım.
Sen en son kontrole ne zaman gittin canım? Boyuna kilosuna ne demişti?Nst de uyanıksa ne kadar sürede kasılıyor diye bakıyorlar galiba aynısını bende yaşadım nst den önce karnımdan fırlayacak gibiydi nst de uyudu tatlı bir şeyler yiyip tekrar tekrar girdimbu arada haftalarımız aynı bende 37+2 yim inşallah sağ salim gelirler
Benim de kontrol 21indeŞükür csnim sancın yokbenimde 21 inde hastaneye gidecem sin kontrol bakalım bebek buyudi musuyi nasıl aksilik yoksa 2gun sonrası kavusuyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?