2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Ben çantama zemzem suyu koydum bir çay kaşığı vereceğim inşallah birde hurma koydum dudağına hafif süreceğim. Bi sağlıkla kucağımıza alalım da

Ben de koyacağım inşallah. En son eklerim ekimi bi görelim de diye düşünüyorum :)

Reactions: The
Kiz vallahi uğraşamam bilmiyorum ki Almanlar nasıl yapar sorcam hastaneye lavman verirler mi doğumdan sonra ona göre yazdırırim da reçeteye sıkıntı yassmayim
Valla o meyve suları çok kötü şekilde yapılıyor canım ya. Bence kayısı al kendin kaynat bildiğin çürük meyveden yapılıyor

Ay cok merak ediyorum bende ama benim ilk cocugum ilk tecrube. Basima ne gelcek henuz bilmiyorum ama sonrasinda insan digerleri nasil olcak diye meraktan cocuk yapar gibi geliyor saka bir yana hepsine esit derecede sevgi oluyormu
Vslslhi doğru dion ondan sonrası nasıl olur kime benzer gibi şeyler düşünüyoruz vallahi ikinci kız 5yil sonra gelince sıkıntı olmadı eşit sevgi vardı ablasi anlıyordu herşeyi oda çok sevdi kardeisni takı kardeisnin elleri oynamaya başladı saç baş cekmelerden sonra ablası istemiyor onunla oynamak
Simdikiler aralarında 18 ay olacagi için çok sıkıntı yaşarız yani ben ayrımcılık yapmam ama bebekle çok olgilencem ağrılarım olacsk küçük kızı sonraya birakacam o ağlayacak zor olacsk bizim icin sevgi tabikide eşit olacsk kız vsllshi bazen büyüğüne kızıyorum kardeşi yüzünden içim yaniyor ağlıyor kıskanıyor sen beni sevmiyon dio onalrin düşünceleri de bu kardeşine vuruyor oynamak istemiyor sorun çıkıyor öyle böyle hergun ksvgalarini izliyorum Allah yardımcımiz olsun senin ilk çocuk çok bilmisleri fazla dinleme lohusa iken karga gibi etrafında dolaşıp negatif konuşurlar öyle yap böyle yao ben böyleydim senin niye yök derler canını sıkarlar bebeğine elinden geldigince iyi bak araştır kendi ailenden yardım al eltiler gorumcekler varsa fazla muhatap olma onlar ancak sinir eder insanı kiyaslamalari bitmez tabi bunlsr benim yaşadıklarım herkesin kvsi gorumcesi eltisi aynı olmayabilir

Canım hurma dudağa niye sürülüyor anlamadım ben
Ben çantama zemzem suyu koydum bir çay kaşığı vereceğim inşallah birde hurma koydum dudağına hafif süreceğim. Bi sağlıkla kucağımıza alalım da

En çok merak ettiğim şey sanki eşit sevmek çok zormuş gibi geliyor ya. İnsan ilk bebeğine ayrı bir düşer sanki. Hamileligimiz falan çok kıymetli değil mi şimdi
Öyle bir zorluk yasamaidk ama gerçekten olmuyor ilk sylar bebek küçük onunla çok ilgileniyoruz öbürü köşede kalıyor bebek büyüdükçe eşitlik tamamlanıyor bence bu sadece ihtiyacı var kuckken o yizden eşitsizlik gibi düşünülüyorama hepsi eşit gözümüzde sadece ilk birkaç ay mecburuz küçüğü ile ilgilenmeye disardakiler sanıyor ayrımcılık yapıyoruz yada yapılıyor diye düşünülüyor saçma ya hepsi aynı kben yapamam ayrımcılık hepsi benim canım kanım

Oğlumuzun ismimi Yiğit koymaya karar verdik bi arkadaşım seslenmesi zor dedi sizce de öyle mi?
Arkadaşın da saçmalamış ha ne alaka onu ne ilgilendirir bosverin kulak aşmayın yiğit çok güzeo söyleniyor takmayın onları adı gibi Yiğit olsun insallah

Bilmiyordum hangi dualar okunacak peki
Bu konuda şunu diyebilirim. Ayetelkürsü kesinlikle okunmalı. Birde yine sünnet olan
İhlas felak nas okuyup çocuğu sıvazlamak. Elime üfleyip baştan aşağı çocuğa sürüyorum her gece. Görünen ve görünmeyen her türlü varlığın şerrinden koru Rabbim diye dua ediyorum. Bunlardan daha koruyucu dua varsa bilmiyorum korkuya her şeye birebir. Bizim için de geçerli.

Bende yapacagim bunlari canim kismetse
Bende cok su iciyordum ama varmis bilmiyorum ki umarim fayda saglar
En çok merak ettiğim şey sanki eşit sevmek çok zormuş gibi geliyor ya. İnsan ilk bebeğine ayrı bir düşer sanki. Hamileligimiz falan çok kıymetli değil mi şimdi
Evet mesela aslinda bunu da neden diyorum. Bazen bakiyorum 2.cocuga hamile kisiler yatip dinlenmiyor kucaklarina cocuklari aliyorlar ilki gibi ozenli olmuyor. Veya umarim gelcek olan ablasi ile anlasir vs tarzi yorumlar oluyor. Ilkinde ozendikleri kiiyafet vs cogu ikincisine yapmiyor vs vs veya 2.cocuga hamile olduklarinda ilkine haksizlkk yaptiklarini dusunuyorlar vs vs o sebeple merak ediyorum acikcasi
Oğlumuzun ismimi Yiğit koymaya karar verdik bi arkadaşım seslenmesi zor dedi sizce de öyle mi?
Inan insanlara hic birsey begendiremiyorsun. Icine sinen olmasi onemli. Yoksa herkes birsey buluyor emin olun

Konu açılmışken lohusayken yanınızdaki kişide size ve bebişe dua okusun her gün biz okuyamadığımız için
Lohusa olmak dua okumaya engel oldugunu dusunmuyorum acikcasi ben. Daha oncede arastirmistim regl olmak da bence ayni sekilde. Belki yanlis dusunuyorum ama evet abdestsiz olundugu icin kurani kerim e el surulmez ama ezberden dua okunabilir diye dusunuyorum.

Dua Farklı Kuran’dan süre okumak farklı. dua niyetine ayetler parça parça okunabilir ama birinin sûreleri okuması iyi olur

Ayetel kürsü ti bilmiyorum ezberlemedim ama ihlas Felak nas okuyabilirim bunlar nazara ve kotÜ seylerden korur bunlar iyidir şeytanın şerrinden korur görünsn görünmeyen şeylerden korur ,sağol canım sayende öğrendimyanımda hurmada gotururum

Bencede insan adetliken bile dua ediyo okuyor ,sadece Kur'an a ellemek olmaz abdest lazım

Bende biryerde okudum sezeryrn doğum yapanlar lohusa sayılmaz ne alaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…