- 3 Aralık 2020
- 793
- 1.096
- 63
Canım öncelikle geçmiş olsun. Bebeğinin iyi olmasına çok sevindim, çok şükürEşim sağolsun cnm ben sadece bekledim sancı çektim .hastanenin altı AVM gibi bebek mağazası varmış eşime ordan vermişler herşeyi biraz pahalıya gelmiş oldu ama bizim gibi mecburilere yapacak başka birşey yok çok şükür dedik yani . Evimizdeyiz artık çok şükür bebeğimde bende iyiyiz biraz sarılıgımız başladı ilk banyosunu yaptırdık göbek bağımız düşmek üzere . Sütüm de geldi çok şükür emiyor .sütüm hastanede gelmemişti eve geldim duş aldım oyle geldi birde hipp in rezene çayını tavsiye etmişlerdi onu aldık baya baya işe yaradı .
Ben de öyle yaptım doktorlardan hemşirelerden gizli gizliEvet canım ilk zemzem ve hurmayla açılış yapıyor
Bu şekilde pek güvenli olmuyor bence siz de yapmayın, önemli olan niyet sırtına kafasına falan belki sürersiniz ?Ben umreden getirmiştim kaynağından aldım ama hac malzemesi satan yerlerde de var Çeşme suyuna bir damla karıştırsalar bile suyu mayalar çevirir o nedenle güvenle alıp dudağına sürebilirsiniz
Sağlıkla büyütün inşallah canım bebeğini.. Sütün gelmeyince mama mı verdiniz bebişe?Eşim sağolsun cnm ben sadece bekledim sancı çektim .hastanenin altı AVM gibi bebek mağazası varmış eşime ordan vermişler herşeyi biraz pahalıya gelmiş oldu ama bizim gibi mecburilere yapacak başka birşey yok çok şükür dedik yani . Evimizdeyiz artık çok şükür bebeğimde bende iyiyiz biraz sarılıgımız başladı ilk banyosunu yaptırdık göbek bağımız düşmek üzere . Sütüm de geldi çok şükür emiyor .sütüm hastanede gelmemişti eve geldim duş aldım oyle geldi birde hipp in rezene çayını tavsiye etmişlerdi onu aldık baya baya işe yaradı .
Geçmezse öyle yapacağız canımBi test yaptırsanız olur bizim de faranjit, alerji diye başlayan hikayemiz covitle tamamlandı maalesef.
Oğluma dogum yaptıgımda cocuk doktorum kadındı:) 5. Gun kontrole gittikAy insallah canim ya umarim fitil fayda saglar. Sen kullanmismiydin fitil
Evet pamukcuk oldugunda karbonatli su ile t3mizleyen arkadaslarim olmustu. Ben cok karsi degilim su verilmesine doktorlardaki mantik sanirim zaten mideleri kucuk su ile doldurulmasin anlaminda olmasi gerek. Kucuktum hatirliyorum teyzemler cocuklarina kaynatilmis su verirdi bir zarari olacagini sanmiyorum. Tercih edermiyim etmezmiyim suan bilemiyorum dazaruri durumlarda ben eskilerin tecrubesine guveniyorum mantik cercevesinde.
Bızde su vermıstık anne sütü almasına rağmen:))Ben de mantık çerçevesinde eskilerin tecrübelerini önemsiyorum. O süreçte neler olacak bakalım :) mesela kız kardeşim doğduğumda hava çok sıcaktı annemin sütü de yeterli gelmedi çocuk sıcaktan nasıl terledi e mama yada şekerli su gibi takviye vermese idi anneannem sarılık olacaktı. Baya sararmıştı sonrasında hemen toparladı. Allah sağlık sıhhat versin de her şey en doğru çizgide ilerlesin hepimiz için.
Canım ankarada yapacaksn dogumu demi?Yok canım ya doktorum onemsememisti hamilelikte çok oluyor falan dedi es geçti, su iç dedi. Ama ilerledi yani bence onemsemesi gerekirdi, o doktoru değiştirdim sonradan zaten. Bu doktora bu hafta söyleyip fitil isteyeceğim , bilmiyorum işe yarar mı yaramaz mı ama yine de isteyeceğim
En çok merak ettiğim şeysanki eşit sevmek çok zormuş gibi geliyor ya. İnsan ilk bebeğine ayrı bir düşer sanki. Hamileligimiz falan çok kıymetli değil mi şimdi
Canım belki tesadüftür bilmiyorum ama ben siyah çamaşır taktığım zaman çamaşırımda akıntım beyaz oluyor. Beyaz çamaşır giydiğim zaman da sarı oluyor. Acaba akıntı da temas edip kuruduğu yüzeyde renk değiştiriyor olabilir mi? Özellikle dikkat ettim buna ben, hep böyle oluyor.Ay mantar deyince yine sinirlerim bozuldubende de var , gerçekten temizliğime de inanilmaz dikkat ediyorum. İnanmazsin belki günde artık 5-6 defa hatta daha fazla çamaşır değiştiriyorum , çok güzel temizliyorum vs vs ama yok geçmiyor. Zamanla akıntım sarımsı bir renge döndü benim başta beyazdı seninki gibi. İnşallah ilerlemez canım , çok sinir bozucu gerçekten
Amin amin inşallah canım az kaldı ya sabır diyorum bende Allahh razi oldunAllah kolaylik versin cnm. Az kaldi ins hersey daha guzel olcak
Beni hic alttan muayene etmedi doktor. Akintim oldugunu da soyledim oysaki normal dedi. Umarim bisey yoktur. Kontrole gidince bi daha soyliyim bakalim
Verdikleri firma iyi degildir bilemiyorum. Ben kendi gozumle girdum. Hammadde alinmadan on testten gecer kuf sayimi yapilir. Curuk carik olunca bu testten gecemiyo ve o hammadde satin alinmaz.
Sansli bebek olcak ins. Gozun aydin cnm sutun de gelmis sarilik da olmadan gecer ins. Masalah ikinize de
Allah razı olsunAmin amin çok teşkr ederşm cnm Allah dileyen herkese nasip etsin anneliği.Bu arada sana da çok az kalmış Sağ salim kucagına almayı nasip eylesin rabbim şöyle bi avazda kurtarsın . Eski sezeryan öyküm olmasaydı normal doğurtacaklardı suyu bitmiş yavrumu ya
Geçmezse öyle yapacağız canım
Bi ortanca cocuk sendromu da burdan uzataymEvet hos degil bencede kendimde 2.cocuk oldugum icin hic hos karsilamiyorum
Bi ortanca cocuk sendromu da burdan uzataymasla ilki gibi olmuyo
Ama bızım yas aramız 2 yıldı şimdi oğlumla kardeşi inşaAllah 6 bucuk yas olacakbelkı oğlumda olayı daha ıyı ıdrak eder
Burnu akıyor sadece eşimin, biraz da vücudum ağrıyor diyor. Nezle gihi yani ama belli olmaz tabi. 2 doz biontech oldu o. Hafif geçiriyor da olabilir. Bir iki gün daha devam ederse teste göndercem. Bende de baş ağrısı, hafif sırt ağrısı falan var, çok az da burnum akıyor ama bakalım nezledir inşallahİnşallah değildir ama ne kadar erken yaotırırsamız o kadar iyi. Ola ki testi geç yaptırır pozitif çıkarsan karantina zamanı doğurursan baya zor olur.
İki yeğenim arasında 6 yaş var. Büyük olan küçüğü çok kıskanıyor, hatta kardeşi için bunu alıp atacağım dışarı ama annem üzülür diye yapmıyorum filan diyorduBi ortanca cocuk sendromu da burdan uzataymasla ilki gibi olmuyo
Ama bızım yas aramız 2 yıldı şimdi oğlumla kardeşi inşaAllah 6 bucuk yas olacakbelkı oğlumda olayı daha ıyı ıdrak eder
Annem anlatır hep. Ben ilk doğduğum zamanlar annem mutfaktayken ablam beni yastıkla boğmaya çalışmışİki yeğenim arasında 6 yaş var. Büyük olan küçüğü çok kıskanıyor, hatta kardeşi için bunu alıp atacağım dışarı ama annem üzülür diye yapmıyorum filan diyorduoyuncaklarını kalemlerini asla elletmiyor. Valla çok temkinli olmak lazım Allah korusun çocuk aklıyla bilmeden farkında olmadan zarar verebilirler
Çok geçmiş olsunBurnu akıyor sadece eşimin, biraz da vücudum ağrıyor diyor. Nezle gihi yani ama belli olmaz tabi. 2 doz biontech oldu o. Hafif geçiriyor da olabilir. Bir iki gün daha devam ederse teste göndercem. Bende de baş ağrısı, hafif sırt ağrısı falan var, çok az da burnum akıyor ama bakalım nezledir inşallah
Eşim aşı olalı çok oldu canım. Yan etkidir diyemiyoruz o yüzden. İzne de ayrıldı, kovid olsam nerden kapacağım diyor. Belli mi olur illaki markete çarşıya çıkıyoruz yani.Çok geçmiş olsunben biontech aşısından sonra 4-5 gün nezle oldum üzerine bir de babam oldu nezle. Ha dedik kovid geçiyoruz herhalde sonra babamın testi negatif çıkınca biraz rahatladık. İnşallah sizinde negatif çıkar. Doğuma kadar sağ salim varsaydık hayırlısıyla bende önce grip, arkasından 1 haffa 10 gündür omuz ağrısı yaşıyorum uyuyamıyorum. Doktor parol iç başka bir şey yapamam deyip yolladı eve. Acısı ağrısı bana
Benim koru olacak canım . Senin ?Canım ankarada yapacaksn dogumu demi?
Hastaneye karar verdin mi?
Evet suan ki ruh halım tam olarak bu:))
İlk gebelık daha dıkkatlı daha streslı geçiyo 2. Bi nebze daha rahat ama aklım hep bebısle eve gelınce oğlum ne hıssedecek
Süreci en iyi nasıl idare ederm derdındeym((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?