2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Canım öncelikle geçmiş olsun. Bebeğinin iyi olmasına çok sevindim, çok şükür
Kaç günlüktü, kaç kiloydu doğum yaptığında ve küvöz durumu oldu mu ? Benim de suyum bitti, doktor kontrolünde gün aşırı gitmem gerekiyor. Sancı falan mı oldu, nasıl anladın? Birde suyun kaçtı ? Kaç gün bekledi ? Çok soru sordum ama şu an aynı şeyleri yaşıyorum ve endişeliyim hakkını helal et.

Ben umreden getirmiştim kaynağından aldım ama hac malzemesi satan yerlerde de var Çeşme suyuna bir damla karıştırsalar bile suyu mayalar çevirir o nedenle güvenle alıp dudağına sürebilirsiniz
Bu şekilde pek güvenli olmuyor bence siz de yapmayın, önemli olan niyet sırtına kafasına falan belki sürersiniz ?

Sağlıkla büyütün inşallah canım bebeğini.. Sütün gelmeyince mama mı verdiniz bebişe?

Oğluma dogum yaptıgımda cocuk doktorum kadındı:) 5. Gun kontrole gittik fazlaca kitap ve makale okumusum yenıdogan bakımı vsle ilgili:)) Annem dedı ki hocam tutturmus robot gibi cocuk yetiştiriyo saatli beslenme saatli uyku dr hanım sey demıstı kac yıl bu işin eğitimini aldım ve anne oldugumda öğrendım ki bu işler kıtaptakı gibi olmuyomuş hala anneme bı cok konuda danısırım:) o öyle deyince bıraz daha relax bı anne olmaya calısmıstm işte ne kadar olursa
Bızde su vermıstık anne sütü almasına rağmen:))
Bı ıkı kasık anca verıyosn zaten 2. Gun gozlerı hafıf sararmaya basladı annem kaynamıs sogumus suya cok az şeker verıp sabah öğle aksam 2 kasık vermısti çok şükür bi sorun olmadı 5-7 gun arasında artmıyosa daha da olmuyo zaten ve sonrasında 2 yasına kadar seker tadı bilmedi valla küvozde kalma endısesi daha agır basmıstı
Canım ankarada yapacaksn dogumu demi?
Hastaneye karar verdin mi?
En çok merak ettiğim şey sanki eşit sevmek çok zormuş gibi geliyor ya. İnsan ilk bebeğine ayrı bir düşer sanki. Hamileligimiz falan çok kıymetli değil mi şimdi

Evet suan ki ruh halım tam olarak bu:))
İlk gebelık daha dıkkatlı daha streslı geçiyo 2. Bi nebze daha rahat ama aklım hep bebısle eve gelınce oğlum ne hıssedecek
Süreci en iyi nasıl idare ederm derdındeym((

Canım belki tesadüftür bilmiyorum ama ben siyah çamaşır taktığım zaman çamaşırımda akıntım beyaz oluyor. Beyaz çamaşır giydiğim zaman da sarı oluyor. Acaba akıntı da temas edip kuruduğu yüzeyde renk değiştiriyor olabilir mi? Özellikle dikkat ettim buna ben, hep böyle oluyor.

Amin amin inşallah canım az kaldı ya sabır diyorum bende Allahh razi oldun

Allah razı olsun kaldı 3gunum inşallah bende sağ salim kavusurum bebeğime
Şükür kavuştun demek bu varmış kismetinde kimse bilemiyor doğumum nasıl olacağını gerçekleşeceğini bende ikinci doğumda çektim çektim normal bekliyordum ama kızım oksijensiz kaldı kalbi zayıf atınca mecbur sezeryrn dediler olanlar değişti. Kimse bilemez doğumda kimin başına ne gelir kader kısmet böyleymiş üzülme şükür yanında onun tadını ciksr sen

Bi ortanca cocuk sendromu da burdan uzataym asla ilki gibi olmuyo
Ama bızım yas aramız 2 yıldı şimdi oğlumla kardeşi inşaAllah 6 bucuk yas olacak belkı oğlumda olayı daha ıyı ıdrak eder

Anne babaya bagli bir durum olabilir bu.
Mesela bir arkadasim var hamile ilk cocugu kiskanmasin vs diye ona surekli ne kadar sevdiklerinden bahsediyirlar. Kardesini 2.planda oldugunu hissettiriyorlar. Sen bizim ilk goz agrimizsin fln demisler.. cocukda ben sonra dogsam ozaman ilk dogani daha mi cok sevcektiniz yani demis bazi anne babalar kardes konusunda baya hatali.
Cocuga bu tolerans verilmemeli sonraki hayatlarinda hep ben daha ozelim, herseyi ben hakediyorum mantigi olabiliyor cocuklarda. Hersey dozunda guzel. Ilkini bi kenara atip sen sus sen buyuksun vs diyen bir topluluk da var. Dengeyi bulmak ve ikisini esit sevmek gerek ama umarim herkes yapabilir

İnşallah değildir ama ne kadar erken yaotırırsamız o kadar iyi. Ola ki testi geç yaptırır pozitif çıkarsan karantina zamanı doğurursan baya zor olur.
Burnu akıyor sadece eşimin, biraz da vücudum ağrıyor diyor. Nezle gihi yani ama belli olmaz tabi. 2 doz biontech oldu o. Hafif geçiriyor da olabilir. Bir iki gün daha devam ederse teste göndercem. Bende de baş ağrısı, hafif sırt ağrısı falan var, çok az da burnum akıyor ama bakalım nezledir inşallah

Bi ortanca cocuk sendromu da burdan uzataym asla ilki gibi olmuyo
Ama bızım yas aramız 2 yıldı şimdi oğlumla kardeşi inşaAllah 6 bucuk yas olacak belkı oğlumda olayı daha ıyı ıdrak eder
İki yeğenim arasında 6 yaş var. Büyük olan küçüğü çok kıskanıyor, hatta kardeşi için bunu alıp atacağım dışarı ama annem üzülür diye yapmıyorum filan diyordu oyuncaklarını kalemlerini asla elletmiyor. Valla çok temkinli olmak lazım Allah korusun çocuk aklıyla bilmeden farkında olmadan zarar verebilirler

Annem anlatır hep. Ben ilk doğduğum zamanlar annem mutfaktayken ablam beni yastıkla boğmaya çalışmış sonra vicdan yapmış herhalde, anneme gidip kardeşimin yüzünde yastık var, elleri çırpınıyor demiş. Annem bir bakıyor ki mosmor olmuşum aramızda 3 yaş var. O yüzden kardeş kıskançlığı zor ya, dikkat etmek lazım

Çok geçmiş olsun ben biontech aşısından sonra 4-5 gün nezle oldum üzerine bir de babam oldu nezle. Ha dedik kovid geçiyoruz herhalde sonra babamın testi negatif çıkınca biraz rahatladık. İnşallah sizinde negatif çıkar. Doğuma kadar sağ salim varsaydık hayırlısıyla bende önce grip, arkasından 1 haffa 10 gündür omuz ağrısı yaşıyorum uyuyamıyorum. Doktor parol iç başka bir şey yapamam deyip yolladı eve. Acısı ağrısı bana

Eşim aşı olalı çok oldu canım. Yan etkidir diyemiyoruz o yüzden. İzne de ayrıldı, kovid olsam nerden kapacağım diyor. Belli mi olur illaki markete çarşıya çıkıyoruz yani.

Benim de bel ve sırt ağrım çok, dayanamıyorum bazen benim de parol içesim geliyor ama normal zamanda asla etki etmiyor parol bana. 10 tane içsem yine faydası olmuyor. Hamileyken hiç içmedim o yüzden, çekiyorum ağrıları böyle

Günaydın kızlar bugün bende 37. Haftaya giriş yaptım. Randevum yarın. Siizn de karnınız hala garip şekiller alıyor mu sanırım bebek hala kanala inmemiş. Çünkü hareketlerini hep sağ yada sol karın tarafında hissediyorum ve göbek üstü değişik şekiller alıyor. Var mı böyle olan

Benim koru olacak canım . Senin ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…