- 2 Kasım 2016
- 816
- 1.235
- 113
Gecmis olsun cnm. Ins bi daha olmaz yirma kendini dikkat et son 4 kaldiKi dün gece öldüm yatana kadar sağa dönünce sizliyordu sola dönünce aynı yüz isti kalklmaya çalışıyordum yataktan çok kötü du sabahs kadar yüksek yastık koydum bacak arama yönünü değiştirdim öyle bolye hafifledi şuan biraz ağrısı var ama üne yuruyeviliyirum oturunca ağrıyor bebekte gececi ağrıların üstüne aşağıda oynuyordu baskı yapıyordu Allah tan oda durdu yine yan durmuş baş aşağı değil az kaldı 4 gün anlamadım niye öyle oldu çok kötü ya Allah kimseye yaşatmasınemekleyerek yataktan çıkıyordum o bile ağrı yapıyordu korkuyordum normal dönmeye , dönmek için baya çaba sarf ediyordim şükür sabah uyanınca hsfiflemisti sgrilar yuruyeviliyirum sadece oturunca hala kslcsm ağrıyor belime kadar yerden birşey ksldirip iş yapmıyorum kızıma eşim e iş yaptıryom Allah razı olsun canim iyiyim şükür düne göre
Bende hep var akinti. Alttan hic muayene olmadim ama idrarda lokosite fln bakiyor arada onemsiz miktarda diyor. Hic ilac fitil fln vermedi bana. Cok da sallamiyo mu acabaKizlar benim akintim beyazdi. Camasirma mesela 1 lira buyuklugunda su gibi akinti varsa orta kisimda beyaz bir akinti oluyordu. Beyaz akinti icin hepimizde yada cogumuzda var diye okumustum. Ancak doktorun yaptigi vajinal kontrolde doktor mantar oldugunu soylediaa sende mantar var beyaz olusumlar var dedi. Beyaz akinti var dimi dedi evet dedim yanma kasinma varmi dedi hayir yok dedim. Bendeki normal degilmis yani
Bilindik markalarin bircogunun fabrikasina gitmilsigim var. Curuk neyve ayakla ezilme fln sehir efsanesi. Bir suru testten geciyor tum urunler. Evden daha hijyenik ama konsantre hala getirilip depolaniyor ve satisa sunulcaginda sulandiriliyor ve urune gore seker ilave ediliyor. O yuzden evde taze hazirlamak en guzeli tabiiValla o meyve suları çok kötü şekilde yapılıyor canım ya. Bence kayısı al kendin kaynatbildiğin çürük meyveden yapılıyor
Özellikle Felak suresinin mealini okudun mu çok güzel ya. Ayetelkürsü de inşallah ezberlersin evden her çıkarken arabaya her binerken okurumAyetel kürsü ti bilmiyorum ezberlemedim ama ihlas Felak nas okuyabilirim bunlar nazara ve kotÜ seylerden korur bunlar iyidir şeytanın şerrinden korur görünsn görünmeyen şeylerden korur ,sağol canım sayende öğrendimyanımda hurmada gotururum
Sağol canım yormadim misafirliğe gittim hareketsizlik ten oldu sanırım vslslhi son gunelrim yorucu geçiyorGecmis olsun cnm. Ins bi daha olmaz yirma kendini dikkat et son 4 kaldi
Bende hep var akinti. Alttan hic muayene olmadim ama idrarda lokosite fln bakiyor arada onemsiz miktarda diyor. Hic ilac fitil fln vermedi bana. Cok da sallamiyo mu acaba
Bilindik markalarin bircogunun fabrikasina gitmilsigim var. Curuk neyve ayakla ezilme fln sehir efsanesi. Bir suru testten geciyor tum urunler. Evden daha hijyenik ama konsantre hala getirilip depolaniyor ve satisa sunulcaginda sulandiriliyor ve urune gore seker ilave ediliyor. O yuzden evde taze hazirlamak en guzeli tabii
Biliyorum csnim mealini çok okurum Felak ve nasi kizlarimi dogurunca çok okurdum korkar sicrarlardi kuckler avladıkları da onların başını okşar okurdum sakinlesirlerdi bendehamileliklerde hergece yatmadan önce okurdum 7ser kez ,birde namazdan sonra okurdim korktugumda grcecksbis görsem ilk okuyacagim sürelerdrÖzellikle Felak suresinin mealini okudun mu çok güzel ya. Ayetelkürsü de inşallah ezberlersin evden her çıkarken arabaya her binerken okurum
Benim idrar sonuclarim temiz cikti. Bu idrarla alakali degil vajen florasi bozuldugu icin mantar olusmus dedi. Yani rahim agzindaGecmis olsun cnm. Ins bi daha olmaz yirma kendini dikkat et son 4 kaldi
Bende hep var akinti. Alttan hic muayene olmadim ama idrarda lokosite fln bakiyor arada onemsiz miktarda diyor. Hic ilac fitil fln vermedi bana. Cok da sallamiyo mu acaba
Bilindik markalarin bircogunun fabrikasina gitmilsigim var. Curuk neyve ayakla ezilme fln sehir efsanesi. Bir suru testten geciyor tum urunler. Evden daha hijyenik ama konsantre hala getirilip depolaniyor ve satisa sunulcaginda sulandiriliyor ve urune gore seker ilave ediliyor. O yuzden evde taze hazirlamak en guzeli tabii
Duada sıkıntı yok zaten canım , sadece sureleri okuyamıyoruz onda da eşimiz, annemiz falan olur zatenLohusa olmak dua okumaya engel oldugunu dusunmuyorum acikcasi ben. Daha oncede arastirmistim regl olmak da bence ayni sekilde. Belki yanlis dusunuyorum ama evet abdestsiz olundugu icin kurani kerim e el surulmez ama ezberden dua okunabilir diye dusunuyorum.
Valla canım iki tane çok çok yakın arkadaşımin kayısı bahçesi var. Asla normal kayısıları vermiyoruz diye söylüyorlar. Çürükler veriliyor diyor ikisi de dediğim gibi kendi bahçeleri yani. Ben şehir efsanesi olduğunu düşünmüyorum. Ayakla ezme falan tabiki olmaz ama sağlam meyveyi koyduklarına inanmıyorum benGecmis olsun cnm. Ins bi daha olmaz yirma kendini dikkat et son 4 kaldi
Evet kesinlikle katılıyorum, ben de çevremde hep bunu görüyorum. İlkine özendikleri kadar ozenmiyorlar. O yüzden değişik geliyor bana daEvet mesela aslinda bunu da neden diyorum. Bazen bakiyorum 2.cocuga hamile kisiler yatip dinlenmiyor kucaklarina cocuklari aliyorlar ilki gibi ozenli olmuyor. Veya umarim gelcek olan ablasi ile anlasir vs tarzi yorumlar oluyor. Ilkinde ozendikleri kiiyafet vs cogu ikincisine yapmiyor vs vs veya 2.cocuga hamile olduklarinda ilkine haksizlkk yaptiklarini dusunuyorlar vs vs o sebeple merak ediyorum acikcasi
Ya ama mesela burda da yazıyorsun ya küçük kızım bana çok düşkün napcam bilmiyorum bensiz kalmıyor vs diye. Şimdi ilk bebeğin olsa bunu diyebilir miydin , çünkü o da daha bebek ve en çok sana ihtiyacı var. Hatta sevinirdin belki bana çok düşkün diyeÖyle bir zorluk yasamaidk ama gerçekten olmuyor ilk sylar bebek küçük onunla çok ilgileniyoruz öbürü köşede kalıyor bebek büyüdükçe eşitlik tamamlanıyor bence bu sadece ihtiyacı var kuckken o yizden eşitsizlik gibi düşünülüyorama hepsi eşit gözümüzde sadece ilk birkaç ay mecburuz küçüğü ile ilgilenmeye disardakiler sanıyor ayrımcılık yapıyoruz yada yapılıyor diye düşünülüyor saçma ya hepsi aynı kben yapamam ayrımcılık hepsi benim canım kanım
Arkadaşın da saçmalamış ha ne alaka onu ne ilgilendirir bosverin kulak aşmayın yiğit çok güzeo söyleniyor takmayın onlarıadı gibi Yiğit olsun insallah
Çok zor kız analık ilk olsaydı tabi duygusala baglardim biryandan ondan kopacam düşünürdüm bilmiyorum tarifi nasıl olurYa ama mesela burda da yazıyorsun ya küçük kızım bana çok düşkün napcam bilmiyorum bensiz kalmıyor vs diye. Şimdi ilk bebeğin olsa bunu diyebilir miydin , çünkü o da daha bebek ve en çok sana ihtiyacı var. Hatta sevinirdin belki bana çok düşkün diyebu ayrımcılık değil elbette ama çocuk sayısı arttıkça sanki biraz daha farkli oliyor gibi. Yaşamadığım şeye yorum da yapmak istemem aslında
Evet hos degil bencede kendimde 2.cocuk oldugum icin hic hos karsilamiyorumEvet kesinlikle katılıyorum, ben de çevremde hep bunu görüyorum. İlkine özendikleri kadar ozenmiyorlar. O yüzden değişik geliyor bana dailk göz ağrım falan filan durumları doğru olabilir belki. Tabiki hoş değil ama
Eşim sağolsun cnm ben sadece bekledim sancı çektim .hastanenin altı AVM gibi bebek mağazası varmış eşime ordan vermişler herşeyi biraz pahalıya gelmiş oldu ama bizim gibi mecburilere yapacak başka birşey yok çok şükür dedik yani . Evimizdeyiz artık çok şükür bebeğimde bende iyiyiz biraz sarılıgımız başladı ilk banyosunu yaptırdık göbek bağımız düşmek üzere . Sütüm de geldi çok şükür emiyor .sütüm hastanede gelmemişti eve geldim duş aldım oyle geldi birde hipp in rezene çayını tavsiye etmişlerdi onu aldık baya baya işe yaradı .Cnm benim tokluk 144 cikmisti. Diyete girdim 24 haftalikken. Diyetten sonraki olcumler ii cikti ama doguma kadar diyete dewam. Ekmegi kesmiyosun 3 ana ogunde 1 dilim tam bugday yemen gerekiyor. Ben normalde bu kadar ekmek yemiyodum o da saglikli degilmis ve gercekten de diyete basladiktan sonra hic kilo almadim. Ama tatliyi hic yemedim. Patates hamur isi fln yemedim. Meyveyi kontrollu yedim cnm
Benimki 2. Kattan asagi atlamisti. Basamiyodu patisinin ustune. Ben de cok uzulmustum o gece. sabah bi kalktim at gibi kosturuyodu. Ins seninki de oyle olur cnm
Bel ve sirt agrisi bende de cok oluyo malesef. 3. Trimestera uygun pilatesler var youtubeda. Onlar rahatlatiyo beni. Bi bene istersen hareketler hafif zaten omurga esnetmeler ii oluyo
Cok gecmis olsun cnm. Hastanelerde olan bu tarz seyler gercekten cok can sikici. Sen ve bebis saglikla atlatmisiniz cok sukur cnm. Allahta bi sorun olmamis da ani olarak kalcak cnm. E naptin canta hazir olmayinca hastane mi verdi biseyler?
Amin amin çok teşkr ederşm cnm Allah dileyen herkese nasip etsin anneliği.Cok geçmiş olsun canımneler gelmiş baisna bu ne sorumsuzluk bıraksalar normal dogurursun vallahi o da yetmedi yanlış damarı kestiler bunlar nasıl sağlıkçı yıllardir yapıyorlar insaalh sıkıntı olmaz ilerleyen zamanlarda şükür sağ salim kavuştun minik kızına darısı bizlerin başına inşallah hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah
Teşkr ederim cnm bnm . Çok şükür evimizdeyiz artık iyiyiz toparlıyoruz . Sizlerin de şöyle güzel haberlerini alayım minnoşlara az kaldı sağ salim gelsinler Allah hepimizin evlatlarını analı babalı büyütmeyi nasip etsinAh canım neler yaşatmışlar sana ya şükür gelmiş geçmiş olsun sen de bebeğin de iyisiniz gözün aydın tekrardan Allah analı babalı büyütsün inşallah
Amin teşkr ederim . Yani dirayet etmek zorunda kaldım doğum öncesi o kadar bekletilip sancı çektim vs sağ salim kucagıma aldım yavrumu kötü komplikasyonlara rağmen . Evimizdeyiz şimdi Allah'ım neydi kabus gibi diyorum yaşadıklarımı aklıma getirmemeye çalışıyorum hiçbirşey olmamış gibi stres sütümü etkilemesin diye çünkü ablasındayken doğum sonrası stres yaşadım lohusa halleri derken sütüm kesilmişti . Kesinlikle aklınıza kötü şeyler getirmeyin direk sütünüzü etkiliyor yaşadım gördğm yaniMaşallahAllah analı babalı büyütsün inşallah
Benimde aklımdaydınız aramızda az gün olduğu için acaba ne olacak bebek küvöze girecek mi diye merak etmiştim. Çok sevindim bebeğinizin yanınıza verilmesineçok şükür diyelim, yaşadıklarınız çok zor şeyler olmuş. Dirayetli durmuşsunuz ama ben olsam daha fena olurdum ayılır bayılırdım. Sonuca odaklanalım sağ salim doğum yaptınız bebek yanınızda önemli olan bu, sağlıkla büyütün inşallah
Allah kolaylik versin cnm. Az kaldi ins hersey daha guzel olcakSağol canım yormadim misafirliğe gittim hareketsizlik ten oldu sanırım vslslhi son gunelrim yorucu geçiyorsabah 7de kalk çocukları hazırla eşim kızım okula gidiyot küçük kız kreşe götür iki saat kal onunla beraber neyseki yarın son defa goturcrm bundan osnra babası götürcek insalalah
Beni hic alttan muayene etmedi doktor. Akintim oldugunu da soyledim oysaki normal dedi. Umarim bisey yoktur. Kontrole gidince bi daha soyliyim bakalimBenim idrar sonuclarim temiz cikti. Bu idrarla alakali degil vajen florasi bozuldugu icin mantar olusmus dedi. Yani rahim agzinda
Verdikleri firma iyi degildir bilemiyorum. Ben kendi gozumle girdum. Hammadde alinmadan on testten gecer kuf sayimi yapilir. Curuk carik olunca bu testten gecemiyo ve o hammadde satin alinmaz.Duada sıkıntı yok zaten canım , sadece sureleri okuyamıyoruz onda da eşimiz, annemiz falan olur zaten
Valla canım iki tane çok çok yakın arkadaşımin kayısı bahçesi var. Asla normal kayısıları vermiyoruz diye söylüyorlar. Çürükler veriliyor diyor ikisi de dediğim gibi kendi bahçeleri yani. Ben şehir efsanesi olduğunu düşünmüyorum. Ayakla ezme falan tabiki olmaz ama sağlam meyveyi koyduklarına inanmıyorum ben
Sansli bebek olcak ins. Gozun aydin cnm sutun de gelmis sarilik da olmadan gecer ins. Masalah ikinize deEşim sağolsun cnm ben sadece bekledim sancı çektim .hastanenin altı AVM gibi bebek mağazası varmış eşime ordan vermişler herşeyi biraz pahalıya gelmiş oldu ama bizim gibi mecburilere yapacak başka birşey yok çok şükür dedik yani . Evimizdeyiz artık çok şükür bebeğimde bende iyiyiz biraz sarılıgımız başladı ilk banyosunu yaptırdık göbek bağımız düşmek üzere . Sütüm de geldi çok şükür emiyor .sütüm hastanede gelmemişti eve geldim duş aldım oyle geldi birde hipp in rezene çayını tavsiye etmişlerdi onu aldık baya baya işe yaradı .
Yok canım şöyle oldu . Hamilelikten dolayı çok sık idrarım geliyordu zaten sabah ta oyle oldu idrarım geldi WC ye gittim neyse yaptım ama kalktım sanki daha yapacak gibi hiss oldu yine oturdum kesik kesik berrak su aktı ahan da ben artık idrarımı tutamıyorum diye düşündüm neyse 3 4 defa Boyle aktı kesik az şekilde . Kalktım tekrardan mutfaaga gideyim de su içeyim diye düşünürken halen banyodayım baktım şeffaf idrar renginde su akıyor tutamıyorum da banyoda ayaktayım şar şar a döndü artık kesik halleri saldım dedim ben ya doğum başladı yada baya mesaneye baskı yapmış bebek ki döndü felan heralde mesane kendini bıraktı . Hani kan lekesi pembelik vs oyle bişey olmayınca akan sıvıda doğumu pek bağdaştıramadım birde 35 hafta olunca .neyse eşimi kaldırdım bi ped koydum hastaneye gidelim ben altıma işeyip duruyorum dedim gittik acile ultrason baktılar alttan muayene gidene kadar da hep aktı ki masada gelen sıvı kanlıydı artık . O an korktum doğum başlamış dedilerCanim su gelmesinden uyandin mi acaba yoksa uyandiginda islaklkk la mi farkettin
Darısı bekleyen hamişlerimize insalah cnmAllah kolaylik versin cnm. Az kaldi ins hersey daha guzel olcak
Beni hic alttan muayene etmedi doktor. Akintim oldugunu da soyledim oysaki normal dedi. Umarim bisey yoktur. Kontrole gidince bi daha soyliyim bakalim
Verdikleri firma iyi degildir bilemiyorum. Ben kendi gozumle girdum. Hammadde alinmadan on testten gecer kuf sayimi yapilir. Curuk carik olunca bu testten gecemiyo ve o hammadde satin alinmaz.
Sansli bebek olcak ins. Gozun aydin cnm sutun de gelmis sarilik da olmadan gecer ins. Masalah ikinize de
Haha ben de şok olmuştum yenidoğan bebeğe zemzem icirecekler nereden buluyorlar suyun steril olduğunu diye. Meğerse üstüne sürüyormussunuz.Bu konuda şunu diyebilirim. Ayetelkürsü kesinlikle okunmalı. Birde yine sünnet olan
İhlas felak nas okuyup çocuğu sıvazlamak. Elime üfleyip baştan aşağı çocuğa sürüyorum her gece. Görünen ve görünmeyen her türlü varlığın şerrinden koru Rabbim diye dua ediyorum. Bunlardan daha koruyucu dua varsa bilmiyorum korkuya her şeye birebir. Bizim için de geçerli.
Ben umreden getirmiştim kaynağından aldım ama hac malzemesi satan yerlerde de var Çeşme suyuna bir damla karıştırsalar bile suyu mayalar çevirir o nedenle güvenle alıp dudağına sürebilirsinizHaha ben de şok olmuştum yenidoğan bebeğe zemzem icirecekler nereden buluyorlar suyun steril olduğunu diye. Meğerse üstüne sürüyormussunuz.
Bende o sudan yok ama dediğiniz dualari edeyim bari çok iyi fikir
Oda oda gezdirmedim şahsen ben birlikte uyuyamıyordum kızımla emzirip yatağına bırakıyordum zaten park yatağın ara katı oluyor oda çok alçak değil diğer yataklarla ebatları yakın. Bide hep yatak odasında uyuttum yani yatma yeri sabit oldu o şekilde büyüdü ve bu yönden de çok rahat ettim hani odaya gidelim dediğimde büyük krizler yaşamadım uyumak için olduğunu anliyolar çünküAralara kolunu bacagini sokabilir evet o biraz tehlikeli. Anne yanı olması lazim genis park yataklarda o avantaj yok. Emzirip yaninda uyutmak icin anne yanı tercihim. Bir de odadan odaya gezdirebildiniz mi park yatagi gece anne yani günduz de odalara rahatca taşıyabilir olması lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?