- 14 Ekim 2020
- 3.614
- 6.961
- 88
Amin canım hepimize inşallahHayırlı olsun canım Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin inşallah bebişinle
Ya ben çatı konusunu anlamıyorum. Eskiden nasıl doğuyormuş ki bebeler. Bir de bu doğal doğum destekçisi doktor ve ebeler pozisyonla ilgili olduğunu söylüyor fırsat verildiği takdirde doğurursunuz normal diyor ama tabi bilemiyorum. Ben de pimpirikli biriyim riske atamam ama.
Bize de öyle dediler değil miymişBen de aynısından aldım, inşallah memnun kalırız.
Tek beni sinir eden şey, bagi markası için mamas&papasın yan markası diye sattılar, ama sonra araştırınca aslında bir türk markası olduğunu ve çinde üretildiğini öğrendim. Yalan söylenmiş olmak (hem joker de hem ebebekte aynı yalanı söylediler) beni çok sinirlendirdi.
Ben ilişkide kasıyordum alttan çatı da kastım kanama oldu nişan geldiKesinlikle kendini kasınca daha fazla acıyor canım. İlişkide bile öyle oluyor. Bu arada ben 38+4 oldum ama hâlâ çatı falan bakmadı doktor. 39da gidicem O zaman mı bakar acaba? Ya çatım müsait değilse ve o zamana kadar doğum başlarsa ne olacak?
Doğum kanalindan aşağı inemiyor . Sezeryana almak zorunda kalıyorlar.Valla bilemedim kafama takıldı canım ya. 39 olucam pazartesi, hâlâ çatı falan bakmadı. Çatı dar olunca mesela doğmuyor mu çocuk, riske mi atıyoruz mesela doğumu? Hiç bilmiyorum benim çatım dar mı geniş mi.
Yaa günde iki saat çok fazla benceben çalışıyorum canım 38 e kadar çalışacağım nasipse, çok erken olur
Canım ben ilk doğumumu çok iyi bir doktorda yaptim Ümit Korucuoğlu o çatı muayenesini 39 da yapma taraftarıydı 39 da yaptı 39 arti 3 de 4.200 gram oğlumu sorunsuz bir şekilde normal doğumla dünyaya getirdimKesinlikle kendini kasınca daha fazla acıyor canım. İlişkide bile öyle oluyor. Bu arada ben 38+4 oldum ama hâlâ çatı falan bakmadı doktor. 39da gidicem O zaman mı bakar acaba? Ya çatım müsait değilse ve o zamana kadar doğum başlarsa ne olacak?
Çok şükür selametle geçmişTansiyonum çok yükseldi canim 20lerde falan görünce doktor riske atmadı hemen aldı
İlk doğum 4.200 doğurdum ben çok şükür hiçbir sorun yaşamadım ama ben kendim de azıcık iriyim boyum 1.83Aa masallah benim ilk o yüzden gözüm korkuyor. Doktor 4 u geçebilir dedi, nasıl doğurdun canım lütfen normal doğum de
Söyle oluyormus o: senin alt kısmında rahim genisligine bakıyorlar mesela rahim 9 cm ama çocuğun kafası 11 cm o zaman diyorlar ki bu çocuk buradan çıkmaz çatin dar. Yani benim çocuğun kafası büyükmüş mesela doktor demistiki son haftalarda bakarız eğer çocuğun kafa 9 cm ve üzeri olursa o çocuk zor doğar normal doğum ile sezeryan alıyoruz demişti.Valla bilemedim kafama takıldı canım ya. 39 olucam pazartesi, hâlâ çatı falan bakmadı. Çatı dar olunca mesela doğmuyor mu çocuk, riske mi atıyoruz mesela doğumu? Hiç bilmiyorum benim çatım dar mı geniş mi.
Teşekkürler canım sağlıkla al bebeğini kucağına onlar çok güçlü hiç uzulmeÇok şükür selametle geçmiş
Canım maşallah bebişinin değerleri gayet güzel .Sağlıkla al kucağına inşallah .Pazartesi 35+3 iken doktor kontrolümüz vardı. 2900 kiloymus, boy 50 cm dedi. En son 2480 idi. 37+3 iken yani 4 Ekim'de Allah nasip ederse sezeryan ile doğum olacakBakalım o zamana kadar biraz daha kilo alsa çok iyi olacak ...
Sizde nasıl son durumlar?
Bu doulalardan çok, “Doula olmadan asssslaaa doğuramazdım, her kadın doula ile doğurmalı mutlaka, olmazsa olmaz” diyen tipler ve fenomenlere sinir oluyorum ben de. Bir ara “Acaba ben de bir doula bulsam mı?” diye tribe girmiştim bunlar yüzünden, sanki doula tutmazsam her şey ters gidecekmiş gibi kendimi eksik hissetmiştim.Kızlar bu ekim bebeleri ne aceleci çıktı ya. Bir bir geliyorlar maşallah. ALLAH hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Bu doğumun kolay ya da zor olması kişinin fiziki yapısına göre değişiyor. Benim kişisel gozlemim boyu uzun kişiler rahat normal doğum yapıyor. TABI bunun bilimsel bir tarafı yok benim tezim yani cevremde gördüğüm kişilerden. Belki kızacaksınız ama bu yok doğal doğum yok doula falan duyunca sinirlerim bozuluyor. Eskiden insanlar imkânsızlıklardan evde doğum yapıyorlarmış. Şimdi tam teşekküllü tıbbi müdahale alma şansım varken doğal doğum yapcam diye evde doyurmanın mantığını bir türlü çözemedim. 1000'de 1 ıhtimal bile olsa işler ters giderse tıbbi müdahale gerekirse ne olacak? Ya da 4 buçuk kilo bir bebeği duntmyaya getirmeye çalışırken bebekte sıkıntı olursa hesabını kim verecek. Tamam normal dogum cok güzel adı üstünde tüm koşullar uygunsa zaten normal doğar bu doulalar, doğal doğumcular insanların psikolojisini bozuyor bence. Sağlıkla gelsin bebislerimiz öyle ya da böyle farketmez. Kusura bakmayın loğusa depresyonu sebebim bu doulalar benim. Mama vermicem diye hamileyken 3 buçuk kilo yapana kadar çocuğu canım çıktı çocuğum doğunca yarim kilo verdi ve uzun süre doğum kilosuna ulaşamadı. Aklıma geldikçe sinir oluyorum.
Valla bilemedim kafama takıldı canım ya. 39 olucam pazartesi, hâlâ çatı falan bakmadı. Çatı dar olunca mesela doğmuyor mu çocuk, riske mi atıyoruz mesela doğumu? Hiç bilmiyorum benim çatım dar mı geniş mi.
Benim yarın 37+3 yarin alttan muane edicek . Ya benimde erken gelirse çok korkuyorumCanım ben ilk doğumumu çok iyi bir doktorda yaptim Ümit Korucuoğlu o çatı muayenesini 39 da yapma taraftarıydı 39 da yaptı 39 arti 3 de 4.200 gram oğlumu sorunsuz bir şekilde normal doğumla dünyaya getirdim
Bakalım inşallah sorun yaşamam ya.Ben ilişkide kasıyordum alttan çatı da kastım kanama oldu nişan geldinst desancı çıkana kadar Banada bakmadılar çatıya canım
Anladım canım. İnşallah benim çatı müsaittirDoğum kanalindan aşağı inemiyor . Sezeryana almak zorunda kalıyorlar.
Belki beni pazartesi çatıya alırsa doğururum ondan sonraCanım ben ilk doğumumu çok iyi bir doktorda yaptim Ümit Korucuoğlu o çatı muayenesini 39 da yapma taraftarıydı 39 da yaptı 39 arti 3 de 4.200 gram oğlumu sorunsuz bir şekilde normal doğumla dünyaya getirdim
Bilmiyordum canım söylediğin iyi oldu, teşekkür ederimSöyle oluyormus o: senin alt kısmında rahim genisligine bakıyorlar mesela rahim 9 cm ama çocuğun kafası 11 cm o zaman diyorlar ki bu çocuk buradan çıkmaz çatin dar. Yani benim çocuğun kafası büyükmüş mesela doktor demistiki son haftalarda bakarız eğer çocuğun kafa 9 cm ve üzeri olursa o çocuk zor doğar normal doğum ile sezeryan alıyoruz demişti.
Kızlar doğum yapan varmı bu arada? Sezeryan için sabah doğuma alacaklarda geceden mi yatış yapiliyor hastaneye bilen var mı? Doktor sabahın 6'sinda geliyor bakıyorum videolara odalar süslenmiş falan bu insanlar hastaneye sabahın 4'unde mi gidiyorlar?
Hastane çantamı bugün hazırladım, liste yaptım oncesinde ve bir sürüde eksik çıktı. Şimdi yavas yavaş internetten sipariş vericem hepsiniçocuğa giydirecekleri ilk kiyafetlerini ufak bir bohça yaptım kızlar hemşirelere vermek için sizde öyle yaptınız mı?
Canım doulaları bilmem ama toplumda sezeryan olana ya da bebeğine mama verene kötü gözle bakan bir kısım var ki bizi depresyona sokan bunlar bence. Sezeryan oldum diyosun, olsun yaa bişey olmaz diyorlar. Sanki sezeryan bir doğum çeşidi değil gibi. Herkes normal doğurmak ister. Belki istemeyip sezeryan da tercih eden olabilir. İkisi de bir doğum çeşidi. Anne kendini nasıl iyi hissederse ona karar verir, onu yapmak ister. Ama işte bizim toplumun çok bilmiş bazı insanları normal doğurmayana yazık gözüyle bakıyorlar. Ya da sütün az gelip mama takviyesi yapınca sanki sen kötü birşey yapıyorsun gibi yaklaşıyorlar. Herkes evladı için en iyisini ister ama bazen de olmayınca olmuyor ya. Napalım süt yetmezse mama veririz. Normal olmazsa sezeryan oluruz. Bebeklerimiz iyi olsun da. Kulağımızı bu olumsuz insanlara karşı tıkıyoruz ama biri sussa diğeri başlıyorKızlar bu ekim bebeleri ne aceleci çıktı ya. Bir bir geliyorlar maşallah. ALLAH hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Bu doğumun kolay ya da zor olması kişinin fiziki yapısına göre değişiyor. Benim kişisel gozlemim boyu uzun kişiler rahat normal doğum yapıyor. TABI bunun bilimsel bir tarafı yok benim tezim yani cevremde gördüğüm kişilerden. Belki kızacaksınız ama bu yok doğal doğum yok doula falan duyunca sinirlerim bozuluyor. Eskiden insanlar imkânsızlıklardan evde doğum yapıyorlarmış. Şimdi tam teşekküllü tıbbi müdahale alma şansım varken doğal doğum yapcam diye evde doyurmanın mantığını bir türlü çözemedim. 1000'de 1 ıhtimal bile olsa işler ters giderse tıbbi müdahale gerekirse ne olacak? Ya da 4 buçuk kilo bir bebeği duntmyaya getirmeye çalışırken bebekte sıkıntı olursa hesabını kim verecek. Tamam normal dogum cok güzel adı üstünde tüm koşullar uygunsa zaten normal doğar bu doulalar, doğal doğumcular insanların psikolojisini bozuyor bence. Sağlıkla gelsin bebislerimiz öyle ya da böyle farketmez. Kusura bakmayın loğusa depresyonu sebebim bu doulalar benim. Mama vermicem diye hamileyken 3 buçuk kilo yapana kadar çocuğu canım çıktı çocuğum doğunca yarim kilo verdi ve uzun süre doğum kilosuna ulaşamadı. Aklıma geldikçe sinir oluyorum.
Mutlaka canım hayırlısı olsun inşallah ya. Beni herkes rüyasında görüyor bu ara. Kayınvalidem de rüyamda gördüm doğum yapıyordun, doğurdun mu yoksa diyorValla bne de bilmiyorum elbet doktorlarımız yönlendirecektir eminim onlar da riske atmak istemezler.
Banada her gören daha dogurmadinmi diyor artık daral geldiMutlaka canım hayırlısı olsun inşallah ya. Beni herkes rüyasında görüyor bu ara. Kayınvalidem de rüyamda gördüm doğum yapıyordun, doğurdun mu yoksa diyorbu gün yarın doğursam bari
Bu ara beni de ailemide arayan arayana komşular, arkadaşlar.. Arayıp doğum yapıp yapmadığımı soruyorlarMutlaka canım hayırlısı olsun inşallah ya. Beni herkes rüyasında görüyor bu ara. Kayınvalidem de rüyamda gördüm doğum yapıyordun, doğurdun mu yoksa diyorbu gün yarın doğursam bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?