2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285

Aynen, bir de normal doğumcu doktorlar doğum anına kadar bunun anlaşılamayacağını söylüyor o yüzden de çatı muayenesi gereksizmiş, yapmıyorlar zaten. Ben haftaya soracağım doktora bu konuyu ama büyük ihtimal yaptırmayacağım.
Bize de öyle dediler değil miymiş Neyse canım ben özellikle kullanıcı yorumlarına bakarak almıştım herkes çok memnundu, inşallah bizler de memnun kalırız.

Ben ilişkide kasıyordum alttan çatı da kastım kanama oldu nişan geldi nst desancı çıkana kadar Banada bakmadılar çatıya canım

Yaa günde iki saat çok fazla bence ben çalışıyorum canım 38 e kadar çalışacağım nasipse, çok erken olur

Canım ben ilk doğumumu çok iyi bir doktorda yaptim Ümit Korucuoğlu o çatı muayenesini 39 da yapma taraftarıydı 39 da yaptı 39 arti 3 de 4.200 gram oğlumu sorunsuz bir şekilde normal doğumla dünyaya getirdim

Söyle oluyormus o: senin alt kısmında rahim genisligine bakıyorlar mesela rahim 9 cm ama çocuğun kafası 11 cm o zaman diyorlar ki bu çocuk buradan çıkmaz çatin dar. Yani benim çocuğun kafası büyükmüş mesela doktor demistiki son haftalarda bakarız eğer çocuğun kafa 9 cm ve üzeri olursa o çocuk zor doğar normal doğum ile sezeryan alıyoruz demişti.

Kızlar doğum yapan varmı bu arada? Sezeryan için sabah doğuma alacaklarda geceden mi yatış yapiliyor hastaneye bilen var mı? Doktor sabahın 6'sinda geliyor bakıyorum videolara odalar süslenmiş falan bu insanlar hastaneye sabahın 4'unde mi gidiyorlar?

Hastane çantamı bugün hazırladım, liste yaptım oncesinde ve bir sürüde eksik çıktı. Şimdi yavas yavaş internetten sipariş vericem hepsini çocuğa giydirecekleri ilk kiyafetlerini ufak bir bohça yaptım kızlar hemşirelere vermek için sizde öyle yaptınız mı?

Kızlar bu ekim bebeleri ne aceleci çıktı ya. Bir bir geliyorlar maşallah. ALLAH hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Bu doğumun kolay ya da zor olması kişinin fiziki yapısına göre değişiyor. Benim kişisel gozlemim boyu uzun kişiler rahat normal doğum yapıyor. TABI bunun bilimsel bir tarafı yok benim tezim yani cevremde gördüğüm kişilerden. Belki kızacaksınız ama bu yok doğal doğum yok doula falan duyunca sinirlerim bozuluyor. Eskiden insanlar imkânsızlıklardan evde doğum yapıyorlarmış. Şimdi tam teşekküllü tıbbi müdahale alma şansım varken doğal doğum yapcam diye evde doyurmanın mantığını bir türlü çözemedim. 1000'de 1 ıhtimal bile olsa işler ters giderse tıbbi müdahale gerekirse ne olacak? Ya da 4 buçuk kilo bir bebeği duntmyaya getirmeye çalışırken bebekte sıkıntı olursa hesabını kim verecek. Tamam normal dogum cok güzel adı üstünde tüm koşullar uygunsa zaten normal doğar bu doulalar, doğal doğumcular insanların psikolojisini bozuyor bence. Sağlıkla gelsin bebislerimiz öyle ya da böyle farketmez. Kusura bakmayın loğusa depresyonu sebebim bu doulalar benim. Mama vermicem diye hamileyken 3 buçuk kilo yapana kadar çocuğu canım çıktı çocuğum doğunca yarim kilo verdi ve uzun süre doğum kilosuna ulaşamadı. Aklıma geldikçe sinir oluyorum.

Canım maşallah bebişinin değerleri gayet güzel .Sağlıkla al kucağına inşallah .
Merak etme 4Ekim’e var o zamana kadar güzel kilo alır bence

Bugün Kontrolüm vardı her hafta geliyorum 3-4 cm açıklığım var. Birazdan nst ye giricem. Karın çevresi iki hafta kadar geri ölçüldü kilosu 2000 gr olmuş. Doktor önemli görmedi diğer herşeyi haftasıyla uyumlu. Kızım 28 haftadan beri aceleci. Ekim bebekleri böyle sanırım . Diğer kızım 39+1 de doğdu. Karın çevresine biraz canım sıkıldı. Doğum yapanlar da sağlıkla büyütsün . Biraz daha bekler benim bebişim de inş

Bu doulalardan çok, “Doula olmadan asssslaaa doğuramazdım, her kadın doula ile doğurmalı mutlaka, olmazsa olmaz” diyen tipler ve fenomenlere sinir oluyorum ben de. Bir ara “Acaba ben de bir doula bulsam mı?” diye tribe girmiştim bunlar yüzünden, sanki doula tutmazsam her şey ters gidecekmiş gibi kendimi eksik hissetmiştim.

Herkesin hamileliği, doğum şekli, lohusalığı, çocuğu kendine özel. Keşke bunu anlasalar da kanaat önderi gibi herkese kendi tecrübelerini dikte etmese insanlar

Valla bne de bilmiyorum elbet doktorlarımız yönlendirecektir eminim onlar da riske atmak istemezler.

Canım ben ilk doğumumu çok iyi bir doktorda yaptim Ümit Korucuoğlu o çatı muayenesini 39 da yapma taraftarıydı 39 da yaptı 39 arti 3 de 4.200 gram oğlumu sorunsuz bir şekilde normal doğumla dünyaya getirdim
Benim yarın 37+3 yarin alttan muane edicek . Ya benimde erken gelirse çok korkuyorum

Ben ilişkide kasıyordum alttan çatı da kastım kanama oldu nişan geldi nst desancı çıkana kadar Banada bakmadılar çatıya canım
Bakalım inşallah sorun yaşamam ya.
Doğum kanalindan aşağı inemiyor . Sezeryana almak zorunda kalıyorlar.
Anladım canım. İnşallah benim çatı müsaittir
Belki beni pazartesi çatıya alırsa doğururum ondan sonra
Bilmiyordum canım söylediğin iyi oldu, teşekkür ederim

Bende öyle yaptım canım. Mesela doğumdan sonra giyeceği şeyleri koydum, üstüne doğum hane 1 takım yazdım. İşte iki yedek alt koydum üstüne yazdım. O şekilde düzenledim. Üstünü okuyup bakması kolay olsun diye.
Canım doulaları bilmem ama toplumda sezeryan olana ya da bebeğine mama verene kötü gözle bakan bir kısım var ki bizi depresyona sokan bunlar bence. Sezeryan oldum diyosun, olsun yaa bişey olmaz diyorlar. Sanki sezeryan bir doğum çeşidi değil gibi. Herkes normal doğurmak ister. Belki istemeyip sezeryan da tercih eden olabilir. İkisi de bir doğum çeşidi. Anne kendini nasıl iyi hissederse ona karar verir, onu yapmak ister. Ama işte bizim toplumun çok bilmiş bazı insanları normal doğurmayana yazık gözüyle bakıyorlar. Ya da sütün az gelip mama takviyesi yapınca sanki sen kötü birşey yapıyorsun gibi yaklaşıyorlar. Herkes evladı için en iyisini ister ama bazen de olmayınca olmuyor ya. Napalım süt yetmezse mama veririz. Normal olmazsa sezeryan oluruz. Bebeklerimiz iyi olsun da. Kulağımızı bu olumsuz insanlara karşı tıkıyoruz ama biri sussa diğeri başlıyor

Valla bne de bilmiyorum elbet doktorlarımız yönlendirecektir eminim onlar da riske atmak istemezler.
Mutlaka canım hayırlısı olsun inşallah ya. Beni herkes rüyasında görüyor bu ara. Kayınvalidem de rüyamda gördüm doğum yapıyordun, doğurdun mu yoksa diyor bu gün yarın doğursam bari

Mutlaka canım hayırlısı olsun inşallah ya. Beni herkes rüyasında görüyor bu ara. Kayınvalidem de rüyamda gördüm doğum yapıyordun, doğurdun mu yoksa diyor bu gün yarın doğursam bari
Bu ara beni de ailemide arayan arayana komşular, arkadaşlar.. Arayıp doğum yapıp yapmadığımı soruyorlar şimdi kendi evimize geçince babamı annemi balkonda görememişler hemen aradılar kız doğum mu yaptı neredesiniz diye. Daha erken diyorum kendi adıma, insanlar illa doğurtacak erkenden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…