İnşallah canım ilki kilolu dogmamisti ve kolik bir bebekti belki bu biraz kilolu olursa söyle yağlı falan gaz sancısı fazla olmaz diye düşünüyorum bakalımCanım maşallah bebişinin değerleri gayet güzel .Sağlıkla al kucağına inşallah .
Merak etme 4Ekim’e var o zamana kadar güzel kilo alır bence
Bu değerler ortalama aslında yani belki cihazı tam doğru olcmuyordur. Rapor için başka bir doktora gittim, ertesi gün kendi doktoruma. Arada ciddi fark vardı mesela. Benim doktorum bol bol söylemişti kilosunu ve boyunu... Sağlıklı olsun inşallahBugün Kontrolüm vardı her hafta geliyorum 3-4 cm açıklığım var. Birazdan nst ye giricem. Karın çevresi iki hafta kadar geri ölçüldü kilosu 2000 gr olmuş. Doktor önemli görmedi diğer herşeyi haftasıyla uyumlu. Kızım 28 haftadan beri aceleci. Ekim bebekleri böyle sanırım . Diğer kızım 39+1 de doğdu. Karın çevresine biraz canım sıkıldı. Doğum yapanlar da sağlıkla büyütsün . Biraz daha bekler benim bebişim de inş
Benimde isyerinde görenler sen hala burda misin, sen daha dogurmadin mi diye sora sora en son iki hafta erkenden izine ayrildim...Banada her gören daha dogurmadinmi diyor artık daral geldi
4 saatte bir icebilirsin sanırım. Çok geçmiş olsun. Umarım kolay atlatirsinizParolu kaç saatte bir içiyorduk
Hastaneyi aradım isterseniz geceden gelebilirsiniz dedi. Annemi ve kızımı hastane ortamına sokmak istemiyorum, aslında annemde gelseydi oda süslemeye yardım ederdi bana. Evde hazırlayıp balonları oraya götüreceğim herhalde...Csnim yarrin sabah 7de hastane de Olcam sabah 8de sezeryrn olacağım
Canım esininde tavrı ve fikri onemli. Şimdi senin annen gelirken kv vay düğüne gittin sen diye karantina yap şöyle yap olmaz. Ya hiç kimse gelmesin, yada herkes istediği zaman gelsin fakat çocuğu onların kucağına verme. Ben senin yerinde olsam öyle yapardım. Çocuğu kimsenin kucağına vermez uzaktan sevin derdim. Seninde ihtiyacın olabilir onlara, yemek bulaşık ütü bunları 10 gün yapamayacaksin çünkü. Bende İzmir'e gitmeyi düşünüyorum doğumdan 20-25 gün sonra. Orada da kuzenlerim illa gelecekler, okula giden çocuklarıyla, asla bebeğin yanına yaklastirmayacagim mesela... Annemde gitmesek mi diyor bulaştırırlar bize orada hepimiz maaile asi yaptırmadım çünkü... Çok zor bir süreç hepimiz için bu pandemi...Kızlar annem pazar günü gelecek. Kv de 3-4 Ekim gibi gelecekti, yüzük taktıktan sonra gelirim diyordu . Ama birde 10unda eltisinin kızının düğünü var. Büyük ihtimal ona katıldıktan sonra gelir diye düşünüyorum daha sormadım ama. Bu kadın şimdi hem nişan yapacak evde 30 kişiyle, birde düğüne katılıp gelecek. Maske filan hak getire, asla dikkat etmiyor. Annem ya da o korona getirir eve diye çok korkuyorum ya. Kendimi geçtim, ya bebeğe bulaşırsa diye ödüm kopuyor. Kafama takılıyor kaç gündür, napcam ben?
Canim hayir olsun insallah. Saglikla gelsin minik@Kalbim73 yanında yer aç galiba ben de doğuruyorumhayırlı doğumlar canım sağ Salim gelsin minnoşun
Valla doğru diyorsun canım. Aslında bizi yoran hamilelik değilmiş dediğin gibi onu anladım. İnsanlar ve sürekli kendi istekleri yoruyor. Keşke azıcık bizim penceremizden bakabilselerBu süreçte hamilelik değil bu tavırlar yordu gerçekten. Boşvermeyi doğum yapınca öğreneceğiz galiba
Ne stres yapıyorsun bu kadar Allah aşkına? Kimse gelmesin olsun bitsin bu nedir yaaa? İnsanlar ne kadar anlayışsız ve düşüncesiz? Ne gelip ne gitmesi yaa gelirsin iki metre öteden bebeği görür gidersin. Kimseyi kabul etme kardeşim, ben hallederim pandemi var riske atamam kendimide bebeğide. Allah razı olsun, birşeye ihtiyaç olursa ararım sizi de. Yok kayinvalidem, yok görümcem şaka mı bunlar? Biz asi yaptırmadık ama ne kapı dışarı cikiyoruz, ne kimsenin evine gidiyoruz 1.5 senedir böyle yaşamayı ogrendik. Boşver canim sen kimseyi kabul etme en güzeli....Valla ne diyim nasıl diyim bilmiyorum kızlar. Annem çok dikkat ediyor, 3 doz aşısını da oldu. Ama kv asla ve asla dikkat etmiyor. Yolda birini görüyor pat yapışıyor şapur şupur öpüşüp konuşuyorlar. Maskesiz oturma, gezme, kına düğün gırla. Sigara da kullanıyor kendisi. Birde o takıldı kafama. Sigara içip içip bebeği kucaklayacak bu sefer. Sigarayı git elini yüzünü yıka desem kokar mı yine? Hadi onu da geçtim, bu düğün nişan işi canımı sıkıyor ya. Dün akşamdan beri belim sırtım kasıklarım ağrıyor stresten.
Eşime annen gelmesin desem olmaz, seninki de gelmesin o zaman der. Kvye düğünde maskesiz durma, dikkat et desem tamam tamak diyecek ama adım kadar eminim asla dikkat etmiyor. 2 doz biontech aşısı var. Gelmeden korona test yaptır gel mi desem ne desem? Ya birde büyük görümcem çıktı başıma. Sen azcık ayaklan, 15 gün olunca falan sabah gelir akşam gideriz diyor. 2 çocuğu var, büyük kızı ilk okula gidiyor. Okullarda zaten korona var. Ay bilmiyorum ya. Doğumu bekleyeceğim en güzel zamanlarda bunun stresini yaşıyorum. Çıldırıp cinnet geçiricem en sonunda.
Doğru diyorsun canım. İşte kimseye gelme, test yaptır vs de denmiyor. Dediğin gibi ev işlerinde bana yardımları da gerekecek. Dediğin gibi en mantıklısı açık açık ikinizde otobüsle düğünden gezmeden geldiniz, bebeği kucağınıza almayın demek. Ne annem, ne kv umrumda değil kim küsüyorsa küssün ya. Hele eşim bile diyor daha küçücük bebek kucağıma alamam, bir yerine birşey olur diye. En doğrusu dediğin gibi bir tavır almak sanırım. Uzaktan bakıp sevsinler Napalım. Virüs olmasa bile minik bebek öyle çok sevilip kucağa alınmaz zaten.İnşallah canım ilki kilolu dogmamisti ve kolik bir bebekti belki bu biraz kilolu olursa söyle yağlı falan gaz sancısı fazla olmaz diye düşünüyorum bakalım
Bu değerler ortalama aslında yani belki cihazı tam doğru olcmuyordur. Rapor için başka bir doktora gittim, ertesi gün kendi doktoruma. Arada ciddi fark vardı mesela. Benim doktorum bol bol söylemişti kilosunu ve boyunu... Sağlıklı olsun inşallah
Benimde isyerinde görenler sen hala burda misin, sen daha dogurmadin mi diye sora sora en son iki hafta erkenden izine ayrildim...
4 saatte bir icebilirsin sanırım. Çok geçmiş olsun. Umarım kolay atlatirsiniz
Hastaneyi aradım isterseniz geceden gelebilirsiniz dedi. Annemi ve kızımı hastane ortamına sokmak istemiyorum, aslında annemde gelseydi oda süslemeye yardım ederdi bana. Evde hazırlayıp balonları oraya götüreceğim herhalde...
Canım esininde tavrı ve fikri onemli. Şimdi senin annen gelirken kv vay düğüne gittin sen diye karantina yap şöyle yap olmaz. Ya hiç kimse gelmesin, yada herkes istediği zaman gelsin fakat çocuğu onların kucağına verme. Ben senin yerinde olsam öyle yapardım. Çocuğu kimsenin kucağına vermez uzaktan sevin derdim. Seninde ihtiyacın olabilir onlara, yemek bulaşık ütü bunları 10 gün yapamayacaksin çünkü. Bende İzmir'e gitmeyi düşünüyorum doğumdan 20-25 gün sonra. Orada da kuzenlerim illa gelecekler, okula giden çocuklarıyla, asla bebeğin yanına yaklastirmayacagim mesela... Annemde gitmesek mi diyor bulaştırırlar bize orada hepimiz maaile asi yaptırmadım çünkü... Çok zor bir süreç hepimiz için bu pandemi...
Canım bir şekilde konuşmalısın ya okurken bana fenalık geldi. Test istesen ayrı bir şey, testlere çok güvenmiyorum ben açıkçası. Negatif çıkınca iyice rahat davranır belki. Ayrıca yeni doğum yapmış insanın evine sabah gelip akşam gitmek ne demek.Valla ne diyim nasıl diyim bilmiyorum kızlar. Annem çok dikkat ediyor, 3 doz aşısını da oldu. Ama kv asla ve asla dikkat etmiyor. Yolda birini görüyor pat yapışıyor şapur şupur öpüşüp konuşuyorlar. Maskesiz oturma, gezme, kına düğün gırla. Sigara da kullanıyor kendisi. Birde o takıldı kafama. Sigara içip içip bebeği kucaklayacak bu sefer. Sigarayı git elini yüzünü yıka desem kokar mı yine? Hadi onu da geçtim, bu düğün nişan işi canımı sıkıyor ya. Dün akşamdan beri belim sırtım kasıklarım ağrıyor stresten.
Eşime annen gelmesin desem olmaz, seninki de gelmesin o zaman der. Kvye düğünde maskesiz durma, dikkat et desem tamam tamak diyecek ama adım kadar eminim asla dikkat etmiyor. 2 doz biontech aşısı var. Gelmeden korona test yaptır gel mi desem ne desem? Ya birde büyük görümcem çıktı başıma. Sen azcık ayaklan, 15 gün olunca falan sabah gelir akşam gideriz diyor. 2 çocuğu var, büyük kızı ilk okula gidiyor. Okullarda zaten korona var. Ay bilmiyorum ya. Doğumu bekleyeceğim en güzel zamanlarda bunun stresini yaşıyorum. Çıldırıp cinnet geçiricem en sonunda.
Aylaar aylar önce doğuma geliriz, şunu bunu yaparız diye plan yapıldı canım olur mu öyle şey. İlle gelip lohusa kadını strese sokmaları lazım, içleri rahat etmez yoksa. Benim de yardıma ihtiyacım olur, gelmeleri işime yarar ama işte dikkat eden insan olsa canıma minnet. Dikkat etmediğini bildiğim için kafama çok takılıyor. Valla virüs değil bu insanlar yoruyor artık ya.Ne stres yapıyorsun bu kadar Allah aşkına? Kimse gelmesin olsun bitsin bu nedir yaaa? İnsanlar ne kadar anlayışsız ve düşüncesiz? Ne gelip ne gitmesi yaa gelirsin iki metre öteden bebeği görür gidersin. Kimseyi kabul etme kardeşim, ben hallederim pandemi var riske atamam kendimide bebeğide. Allah razı olsun, birşeye ihtiyaç olursa ararım sizi de. Yok kayinvalidem, yok görümcem şaka mı bunlar? Biz asi yaptırmadık ama ne kapı dışarı cikiyoruz, ne kimsenin evine gidiyoruz 1.5 senedir böyle yaşamayı ogrendik. Boşver canim sen kimseyi kabul etme en güzeli....
Kimsenin kucağına verme bebeği o zaman canim, bunada kırılan olurss kusura bakmasın. Gelenin arkasından da cami aç havalandir odayı hemen. Sende çok yaklaşma insanlara bir metre mesafede otur hatta bebeği başka odada uyut biri gelince sen geç salona onların yanına otur falan. İkram falan gelene verme bir bardak su en sonunda kalkıp gider zaten. Çok korkuyorum inşallah bize bulaşmaz virüs falan de sürekli rahatsız olsunlar huzursuz olduğunu anlayıp.Aylaar aylar önce doğuma geliriz, şunu bunu yaparız diye plan yapıldı canım olur mu öyle şey. İlle gelip lohusa kadını strese sokmaları lazım, içleri rahat etmez yoksa. Benim de yardıma ihtiyacım olur, gelmeleri işime yarar ama işte dikkat eden insan olsa canıma minnet. Dikkat etmediğini bildiğim için kafama çok takılıyor. Valla virüs değil bu insanlar yoruyor artık ya.
Babam bana elini öptürüp sarılmamıştı bile, uzaktan uzağa iki kanepede oturmuştuk izne geldiğimizde. Hamileyim, korona filan varsa bulaşmasın diye yapmıştı bunu. Beni bir tek o gerçekten düşünüyor sanırım.Canım bir şekilde konuşmalısın ya okurken bana fenalık geldi. Test istesen ayrı bir şey, testlere çok güvenmiyorum ben açıkçası. Negatif çıkınca iyice rahat davranır belki. Ayrıca yeni doğum yapmış insanın evine sabah gelip akşam gitmek ne demek.
Sigara konusunda da benim annem de içiyor ama etrafta bebek varken hiç içmiyor tutuyor kendini. Çok canı çekerse de iyice dişlerini fırçalayıp, üstünü değiştirip öyle bebeğin, çocuğun yanına geliyor. Baktın olduğu gibi sigara kokusuyla geliyor sen de uyarırsın, kimsenin gönlü kırılacak diye taviz verme.
Ben aylardır kardeşimi göremiyorum. Çocuğu okulda okuyor ve işyerinde çok insanla muhatap diye gelmek istemiyor bana bir şey bulaştırmamak için. Doğumdan sonra da günübirlik gelip gidecekler. Sadece covid de değil, yeni doğmuş bebeğe her hastalığı bulaştırabilirsin o yüzden ne kadar az insan az temas olursa o kadar iyi.
Öyle yapıcam canım artık. Bizde dip dibe yaşama, ısrarla doğum yapmış kadının başına ekşime huyu olduğu için bazen ne yapsakta bunları açamıyoruz. Bu günde hem annemi hem kvyi arayıp söylicem. Çok dikkat edin, korona falan getirmeyin sakın, gelince kucakta bebek falan yok diye. Sıkıntısız atlatırız inşallah bu süreci yaKimsenin kucağına verme bebeği o zaman canim, bunada kırılan olurss kusura bakmasın. Gelenin arkasından da cami aç havalandir odayı hemen. Sende çok yaklaşma insanlara bir metre mesafede otur hatta bebeği başka odada uyut biri gelince sen geç salona onların yanına otur falan. İkram falan gelene verme bir bardak su en sonunda kalkıp gider zaten. Çok korkuyorum inşallah bize bulaşmaz virüs falan de sürekli rahatsız olsunlar huzursuz olduğunu anlayıp.
Hiç şimdi baştan soyleme ayıp olur, şimdiden bu başladı böyle en iyisi biz gelmeyelim diye üste çıkmaya çalışır, tavır koyarlar. Çok girip çıkıyorsun anne heryere inşallah virüs getirmez, sabi subyani hasta etmezsin de ufak bir sizlan falan. Geldiklerinde doktor dediki pandemi dönemi dikkat et bebeğe başkasının mikrobu bebeğe ağır gelir, kimse ile aynı ortamda bulundurmaya çalış bebeği, şöyle yap, böyle yap dedi diyerek doktora dayandirirsin herşeyi. O zaman bu senin değil doktorun tavsiyeleri olur ve birşey diyemezler.Öyle yapıcam canım artık. Bizde dip dibe yaşama, ısrarla doğum yapmış kadının başına ekşime huyu olduğu için bazen ne yapsakta bunları açamıyoruz. Bu günde hem annemi hem kvyi arayıp söylicem. Çok dikkat edin, korona falan getirmeyin sakın, gelince kucakta bebek falan yok diye. Sıkıntısız atlatırız inşallah bu süreci ya
canım kucaklarına almasalar da, bir kere aynı evin içinde oldu mu hastalığın bulaşması çok kolay. Sürekli cam kapı açık da duramıyor. Bence bu bir çözüm değil. Ki zaten, engel de olamazsın almalarına, alsalar ellerine kollarına mı vuracaksınDoğru diyorsun canım. İşte kimseye gelme, test yaptır vs de denmiyor. Dediğin gibi ev işlerinde bana yardımları da gerekecek. Dediğin gibi en mantıklısı açık açık ikinizde otobüsle düğünden gezmeden geldiniz, bebeği kucağınıza almayın demek. Ne annem, ne kv umrumda değil kim küsüyorsa küssün ya. Hele eşim bile diyor daha küçücük bebek kucağıma alamam, bir yerine birşey olur diye. En doğrusu dediğin gibi bir tavır almak sanırım. Uzaktan bakıp sevsinler Napalım. Virüs olmasa bile minik bebek öyle çok sevilip kucağa alınmaz zaten.
Doğru diyorsun canım. Nişana gitmeme konusunda doktora dayandığı gibi şimdi de öyle yapabilirim. Bir şekilde atlatıcaz bu dönemi. Zaten kendisi çok duramaz burda, aklı evine kalıyor. Geldi mi beş on gün durup gider. Ben iyisi mi öylr yapayım. İnşallah sıkıntısız atlatırız yaHiç şimdi baştan soyleme ayıp olur, şimdiden bu başladı böyle en iyisi biz gelmeyelim diye üste çıkmaya çalışır, tavır koyarlar. Çok girip çıkıyorsun anne heryere inşallah virüs getirmez, sabi subyani hasta etmezsin de ufak bir sizlan falan. Geldiklerinde doktor dediki pandemi dönemi dikkat et bebeğe başkasının mikrobu bebeğe ağır gelir, kimse ile aynı ortamda bulundurmaya çalış bebeği, şöyle yap, böyle yap dedi diyerek doktora dayandirirsin herşeyi. O zaman bu senin değil doktorun tavsiyeleri olur ve birşey diyemezler.
Yok canım annem gelsin kv gelmesin diyince vay efendim beni istemiyor olur. Annemin işi olmadığı için erken gelecekti. Kv aramış eşimi, işte kayınvaliden erken geliyor bende geleyim mi demiş. O öyle diyince de eşim ne desin gel demiş mecbur. Sonra işte nişan tarihini belirleyince nişandan sonraya attı. Kvnin gelmesini engellemem normal yollardan mümkün değil. Gelince de artık doktor bebeği kimseyle temas ettirme, çok hassas vs dedi diye elimden geldiğince koruyacağım. Sadece kv için değil annem için de geçerli. Görümceyi de net bir dille reddedeceğim artık. Eşime söylerim, o söyleyemezse ben söylerim. Bir günlük gelip yorulmayın, Evimizde küçük, anneler de var ağırlayamam sizi diye. İsteyen küssün, napayım ya beni düşünen yok.canım kucaklarına almasalar da, bir kere aynı evin içinde oldu mu hastalığın bulaşması çok kolay. Sürekli cam kapı açık da duramıyor. Bence bu bir çözüm değil. Ki zaten, engel de olamazsın almalarına, alsalar ellerine kollarına mı vuracaksın
senin bir şekilde kayınvalideni ve görümceni getirtmemen gerekiyor, bu konuda da eşinden yardım alacaksın. Sen değil, eşin söylemeli, ancak o zaman olur. Annene ise ihtiyacın var, o da gelmesin diyemezler.
Hiç alakası yok aslında kızım 39+5 doğdu şimdi cinsiyet erkek şu an karnımda belimde sızı var 38+2 galiba ben de bugün doğuracağım
Sancı başlayınca da sakın kimseye haber verme canım benim annemle kayinvalidem vardı ilk doğumda sağ olsunlar kaç saattir sancın var niye hala dogurmuyorsun diye diye psikolojimi bozdular sonra da doğum anında niye bağırmadın heralde çok kolay doğdu diye başladılar sonra da sütün fazla onu yeme bunu yemeler başladı yani doğursan da bitmeyecek
İnan bahanem değil biliyor musun canım. Ufakt efek sevemediğim huyları olsa da iyi kadındır kendince. Ben kalabalık aileyi, yeme içmeyi filan severim. Normal zaman olsa gelsin kalsın hiç sıkıntı etmem. Ama gözümle görüyorum, virüse hiç dikkat etmiyor. Öyle olunca da haliyle kafama takılıyor. Aynı şekilde dediğin gibi benim annem de virüs getirebilir. Ama o dikkat ettiği için içim ondan yana bir nebze daha rahat oluyor. Yoksa annemi ailemi isteyip kayınvalide yi istememe durumu değil.Kedilervekitaplar canım karşı taraf virüse dikkat etmiyor tamam ama kayınvalidengil şunu kullanacaktır; senin ailende virüs olmama garantisi var mı? Sonuçta onlarında torunları bilmiyorum sadece senin yazdığın ilk mesajı okuyarak cevap yazıyorum. Anne baba kardeş benim düşünceme göre her şartta gelmeye ruhsatı olan kişilerdir. Senin için demiyorum yanlış anlama virüs de herkesin bahanesi oldu.
Hayırlısı olsun canım anladım ben seni yine de kimseyi kırmamaya çalış torun heyecanı başkadır naçizane tavsiyemİnan bahanem değil biliyor musun canım. Ufakt efek sevemediğim huyları olsa da iyi kadındır kendince. Ben kalabalık aileyi, yeme içmeyi filan severim. Normal zaman olsa gelsin kalsın hiç sıkıntı etmem. Ama gözümle görüyorum, virüse hiç dikkat etmiyor. Öyle olunca da haliyle kafama takılıyor. Aynı şekilde dediğin gibi benim annem de virüs getirebilir. Ama o dikkat ettiği için içim ondan yana bir nebze daha rahat oluyor. Yoksa annemi ailemi isteyip kayınvalide yi istememe durumu değil.
Dediğin gibi her şartta görme hakları oluyor bir şekilde ve biz engelleyemiyoruz. Bir yere kadar oluyor yani. Ondan sonrası bizim kontrolümüzde olmuyor. Hayırlısı olsun canım bişey diyemiyorum, Allah hepimizi ve bebeklerimizi korusun
Aaaaahayırlısı olsun haftanız kaç? Sağ salim inşallah bebeğinize kavuşmanızı diliyorum
Hadi hayırla sağlıkla gelsin bebiş, @Kalbim73 ile senin güzel haberleriniz bekliyoruz
Ayy sende mi canım doğuruyorsun
Canim hayir olsun insallah. Saglikla gelsin miniksaglikla kavusun.
Allah razı olsun kızlar daha nişan su gelmedi evdeyim daha sancı gelip gidiyoryaaaa
Gelıyo mu minik
Saglıcakla hayrlısıyla kolay bı dogum olsn inşaAllahiyi oldugunuzda haberlerınzı beklıyoruz
Gelişmeleri aktar ya çok heyecanlı maşallah hayırlısıyla kucağına al inşallahHiç alakası yok aslında kızım 39+5 doğdu şimdi cinsiyet erkek şu an karnımda belimde sızı var 38+2 galiba ben de bugün doğuracağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?