- 2 Kasım 2016
- 816
- 1.235
- 113
Gecmis olsun cnm. Duser ins sen moralini bozma. Artik buyudu bebisler zamanini beklese daha ii tabi ama beklemeyince de sorun olcak zamanlari gectik. Sen icini ferah tutki degerlerin duzelsin cnmKızlar gebelik zehirlenmesi şüphesi ile hastaneye yatırdı doktorum
Eğer takip sonuçlarında değerlerim düşmezse erken doğum
Yok sordum da o kullan dedi ama emin olamadımHer ihtimale karşı vermiştir neden sormadın doktoruna? Devlete mi gidiyorsun özele mi?
Aynen oyle haklisin hep kotu senaryolar. ..ama herkesin farkli oluyor .Hayirla gelsinler bakalimSebebini bilmiyorum dinlediklerimiz heralde bu korkuyu olusturuyo tabi kii Allah yardim etmese hic bisey mumkun dgl gonlunuzce olsun insallah dogumunuz
Rabbim Şafi isminin hürmetine şifa versin inşallahKızlar gebelik zehirlenmesi şüphesi ile hastaneye yatırdı doktorum
Nasıl gebelik zehirlenmesi ya?Kızlar gebelik zehirlenmesi şüphesi ile hastaneye yatırdı doktorum
Canım stres ve yolda yormuş olabilir. Son haftalarımız artık, herşey etkiliyor böyle ne yazıkkiKizlar bgun cok kotuyum. Gece hic uyuyamadim. Kontrolum vardi iyi dedi doktor. Beni nstde unuttular. Zaten her yerim agriyodu. 1 saat nstde sirtustu durunca agrilarim iyice costu. Araba bozuldu yolda sorun cikti. Bizim oldugumuz ilcede kadin dogum yok en yakini 1 bucuk saat. Mecburen her kontrolde 3 saat yol gidiyoruz. Yoldan mi oldu nstdrn mi yoksa hasta mi oluyorum.bilmiyorum ama hic ii degilim. Kalcam belim sirtim karnim bacaklarim her yerim agriyo. Bebek de asagiya bastiriyor arada
Muhtemelen evet, ben kızımın doğum anında dahi cikarmaya devam ediyordum, doğduğu an bambaşka oldu sanki öncesi ve sonrasındaki ben değildim :)En merak ettiğim doğurur doğurmaz geçecek mi şu bulantı, kusma, ağrılar... Hayatımda ağrı kesici içtiğim sayılıdır. Covidden sonra ağrı kesiciye mahkum kaldım midemde su ekmek hiç bir şey durmuyor. Herkes 3 ay 5 ay geçecek derken 9 ay olduk doğurunca hemencecik geçer inşallah
Şifa olsun canım2.doz biontech aşımı oldum bu akşam.. Şifa olsun inşallahilki gibi yan etki yapmaz inşallah grip olmak istemiyorum doğuma yaklaşmışken
Geçmiş olsun canım dualarım seninle ,Kızlar gebelik zehirlenmesi şüphesi ile hastaneye yatırdı doktorum
Canım muhtemelen yorgunluktan .Hem hastanede yorulmuşsun hem yol yormuş .Valla 1 saatlik annemden evime geldim dökülüyorumKizlar bgun cok kotuyum. Gece hic uyuyamadim. Kontrolum vardi iyi dedi doktor. Beni nstde unuttular. Zaten her yerim agriyodu. 1 saat nstde sirtustu durunca agrilarim iyice costu. Araba bozuldu yolda sorun cikti. Bizim oldugumuz ilcede kadin dogum yok en yakini 1 bucuk saat. Mecburen her kontrolde 3 saat yol gidiyoruz. Yoldan mi oldu nstdrn mi yoksa hasta mi oluyorum.bilmiyorum ama hic ii degilim. Kalcam belim sirtim karnim bacaklarim her yerim agriyo. Bebek de asagiya bastiriyor arada
Ins gecer cnm. Cok tesekkur ederimCanım stres ve yolda yormuş olabilir. Son haftalarımız artık, herşey etkiliyor böyle ne yazıkkibebeğin baş aşağıysa baskıyı o yüzden hissediyor olabilirsin. Ilık duş alıp dinlen bakalım, geçer inşallah ağrıların
Ins yorgunluktandir da hasta fln olmam cnm yaaCanım muhtemelen yorgunluktan .Hem hastanede yorulmuşsun hem yol yormuş .Valla 1 saatlik annemden evime geldim dökülüyorum
Benim oğlumda devletteki doktor öyle demişti canimBebek kilosu suyuylami olçuluyo yaa yani 3200 denen 3200 dogmuyomu
Yarın ada çayı icmeye baslim ben . Ihlmur icmekten gına gelmişti zatenGecmis olsyn adaçayı iyi gleir ve zaten son ayda adacayi cimek de dogum icin iyiymiş diye okudum .icsek mi acababen de gribim cok fena
Akşam akşam duygulandırdın beni yaMerhabalarr ben geldimmm
Ama üzgün geldim, doğurdum ama bebeğimi küvezde bırakıp geldim
Doğum hikayemi anlatıyorum.
31. Haftadan beri 3 cm açıklığım vardı dikkat ediyordum. Salı günü 37. Haftamdayken suyum geldi. Apar topar hastaneye geçtim.
Normal doğum yapabilmeyi çook istiyordum. Refleksoloji bilen özel ebe bile tuttum.
24 saat gözetimde tutuldum açılmam 4,5cm de kaldı ilerlemedi. Suni sancı taktılar 2 saat. İnanırmısınız hiç acı hissetmedim ebem sayesinde. Sıfır acıkasılmalarım doğum kasılması seviyesindeydi. Hatta nst de görünce dedik çok açıldı doğum yaklaştı kesin. Karın kasılmalarım dışarıdan gözle bile görünüyordu. Bi baktık hala 4buçuk cm açıklığım. Tabi ben bu arada çeşit çeşit hareketler masajlar yapıyorum. İnanılmaz sakinim.
Nst de bebeğin kalp atımı bir anda yavaşlayınca ben 5 dk içinde kendimi spinal sezeryanda buldum. Ağlaya ağlaya tabi. Doktorum da çok üzüldü ama mecburum artık yapacak bişey yok dedi. Hiç istemiyordum sezeryan doğumu. Yanlış anlamayın sakın benimki ameliyat korkusundan. Meğer bebeğin kordonu omzuna dolanmış bu yüzden doğuramamışım. İmkanı yokmuş doğurmamım. Nasip değilmiş. ( kimse sezeryan sonrasındaki yürümenin zorluğundan bahsetmemiş. O anı aklımdan silmek istiyorum ama imkansız)
Sakinleşemedim bi türlü ameliyatta. Titreyerek ağlayarak korkarak başladı sezeryan, ta ki oğlumu görene kadarrrr. Bana sakinleştirici yapacaklarını söylüyorlardı. Bi sakinlik geldi dedim yaptınız mı, daha yapmamışlar. Lütfen yapmayın bebeği gördüm ihtiyacım kalmadı dedimo verniks kaplı bebekleri anneleri deli gibi öpüp kokluyor ya videolarda. Onlardan biri oldum, aldım kucağıma öptüm yüzüm dudaklarım hep verniks oldu, inanılmaz bi deneyimdi.
Ameliyattan çıktım bebek eşimin kucağında odada beni bekliyorlar. Hayatımda yaşadığım en güzel iki andır kesinlikle. Ömrü billah unutamam bu iki sahneyi
Ama uzun süre su gelip beklediğim için bebekte crp diye enfeksiyon belirtisi bi değer varmış. Yakın tarihte covid geçirdiğim için de olabilirmiş. Uzun süre açıklıkla gezdiğim için de olabilirmiş. Onda artış oldu. Bi gece fazladan bekledik direk yoğun bakıma vermemek için. Bu sabah değer gene yüksek gelince bebeğimi yoğunbakıma bırakıp eve gelmek zorunda kaldım.
Eve yeni geldim çok çok üzgünüm, sanki rüya görmüş gibiyim. Gazdan, deli gibi bişeyler içmekten doğuma gittiğim aynı kilo ve göbekteyim
5 gün yoğun bakımda kalıp antibiyotik tedavisi olucakmış. Bakalım 2 gecede alıştım, nasıl dayanıcam oğlumun yokluğuna.
Bu arada kocamı doğurdum resmen. Nasıl bukadar benzer ben bile şaşkınlık içerisindeyim. Gram farkı yok aralarında
Çok ağladım öptüm mis kokusunu kokladım,ellerimle memeden zorla çıkarıp teslim ettim bu sabah. Karnı bile doğru düzgün doymadan gitti.Rabbim bebekleri korusun, hepinize kolay doğumlar nasip etsin inşallah.
İ-na-nıl-maz bir duyguymuş anne olmak. İsteyen herkese nasip olsun inşallaahhhhh. Umarım tez zamanda oğlumakavuşurum, çekik gözlü minik sevgilime
Ama bildiğim kadarıyla bebeğin suyu nerdeyse birkaç kilo oluyor ikisini bir ölçtüklerini hiç sanmıyorum canımBenim oğlumda devletteki doktor öyle demişti canim
Valla ben öyle diye biliyordum kâğıtta 3439 yazıyodu . Eğer öyle değilse ben biraz zor dogururumAma bildiğim kadarıyla bebeğin suyu nerdeyse birkaç kilo oluyor ikisini bir ölçtüklerini hiç sanmıyorum canım
Aynı durumdayım bende.Yani bende nasil oluyor bir yere dayaniyor boyle orasi baya sert oluyor elledigimde. Mesela yatarken oluyorsa kalkmakta zorlaniyorum. Dedigin gibi belli sn. Ama tamamen rahim kasiliyo gibi degil bendeki. Sanki mesela ayaklarini oraya uzatiyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?