- 29 Temmuz 2017
- 24.374
- 122.405
- 598
- 36
Estağfirullah canım inşallah kıskanmaz dediğin gibi yoksa çok zorlanırımAblalık yapıyor :) ay inşallah hep öyle olur da kıskanmaz çok yoksa ona da zor.
Biz de doğurduk mu artık seni sorularla daha çok rahatsız ederiz, müsait oldukça yazarsın.Şimdiden hakkını helal et
Canım çok teşekkür ederim inşallah siz de selametle dönün evinize evin rahatı gerçekten hiç bir yerde yokHadi insalalh gelir canım bebeğin
U UcanSupurge U UcanSupurge canım Allah bağışlasınşükür sağ salim kavustuniz evinize döndünüz insalalh bakalım yarın bizde eve dönersek kızları merak ediyorm tepkilerini kardeşlerine karşı
Salıdan beri zaten günde dört beş kez giriyorum kasılmalarımı rahatlatsın diye bayağı rahatlatıyor normal doğum yapacaklar mutlaka sancı çekerken girmeli bence ya mucize gibi sıcak suCanım sıcak duş falan denedin mi? Belki vücudunu gevşetir.
Ben de oluyo hareket edince doktora söyledim önemsemedi benim bebeğim makat duruyor uzun zamandır ve 3-4 cm açılmam var.35+5 im kasığımda ve vajina içinde sızlama batma tarzı şeyler oluyor 1 haftadır oluyordu bugün daha sık oldu .böyle olan varmı sızlamayı vajina içinde hisseden.en son baş aşşağı pozisyondaydı bebeğim özellikle hareketliyken yaşıyorum bunu
Oluyor canım öyle aşağı aşağı indikce kendine yer açtıkça aşağı batıyor baskı yapıyor zannımca35+5 im kasığımda ve vajina içinde sızlama batma tarzı şeyler oluyor 1 haftadır oluyordu bugün daha sık oldu .böyle olan varmı sızlamayı vajina içinde hisseden.en son baş aşşağı pozisyondaydı bebeğim özellikle hareketliyken yaşıyorum bunu
NIL ismi de çok güzel benimde aklıma geldi lakin eltim kızının adına verdi o yüzden vazgeçtikİki isim de cok guzel bence Gülce cok kibar geldi banabiz de Nil ismini düşünüyoruz
Bende de bugün yürüyüş yaparken batma oldu baya bi. Çoğu kişide oluyor sanırsam35+5 im kasığımda ve vajina içinde sızlama batma tarzı şeyler oluyor 1 haftadır oluyordu bugün daha sık oldu .böyle olan varmı sızlamayı vajina içinde hisseden.en son baş aşşağı pozisyondaydı bebeğim özellikle hareketliyken yaşıyorum bunu
Sağ saglim hastaneden eve çıkmak nasip olsun inşallahMerhabalarr ben geldimmm
Ama üzgün geldim, doğurdum ama bebeğimi küvezde bırakıp geldim
Doğum hikayemi anlatıyorum.
31. Haftadan beri 3 cm açıklığım vardı dikkat ediyordum. Salı günü 37. Haftamdayken suyum geldi. Apar topar hastaneye geçtim.
Normal doğum yapabilmeyi çook istiyordum. Refleksoloji bilen özel ebe bile tuttum.
24 saat gözetimde tutuldum açılmam 4,5cm de kaldı ilerlemedi. Suni sancı taktılar 2 saat. İnanırmısınız hiç acı hissetmedim ebem sayesinde. Sıfır acıkasılmalarım doğum kasılması seviyesindeydi. Hatta nst de görünce dedik çok açıldı doğum yaklaştı kesin. Karın kasılmalarım dışarıdan gözle bile görünüyordu. Bi baktık hala 4buçuk cm açıklığım. Tabi ben bu arada çeşit çeşit hareketler masajlar yapıyorum. İnanılmaz sakinim.
Nst de bebeğin kalp atımı bir anda yavaşlayınca ben 5 dk içinde kendimi spinal sezeryanda buldum. Ağlaya ağlaya tabi. Doktorum da çok üzüldü ama mecburum artık yapacak bişey yok dedi. Hiç istemiyordum sezeryan doğumu. Yanlış anlamayın sakın benimki ameliyat korkusundan. Meğer bebeğin kordonu omzuna dolanmış bu yüzden doğuramamışım. İmkanı yokmuş doğurmamım. Nasip değilmiş. ( kimse sezeryan sonrasındaki yürümenin zorluğundan bahsetmemiş. O anı aklımdan silmek istiyorum ama imkansız)
Sakinleşemedim bi türlü ameliyatta. Titreyerek ağlayarak korkarak başladı sezeryan, ta ki oğlumu görene kadarrrr. Bana sakinleştirici yapacaklarını söylüyorlardı. Bi sakinlik geldi dedim yaptınız mı, daha yapmamışlar. Lütfen yapmayın bebeği gördüm ihtiyacım kalmadı dedimo verniks kaplı bebekleri anneleri deli gibi öpüp kokluyor ya videolarda. Onlardan biri oldum, aldım kucağıma öptüm yüzüm dudaklarım hep verniks oldu, inanılmaz bi deneyimdi.
Ameliyattan çıktım bebek eşimin kucağında odada beni bekliyorlar. Hayatımda yaşadığım en güzel iki andır kesinlikle. Ömrü billah unutamam bu iki sahneyi
Ama uzun süre su gelip beklediğim için bebekte crp diye enfeksiyon belirtisi bi değer varmış. Yakın tarihte covid geçirdiğim için de olabilirmiş. Uzun süre açıklıkla gezdiğim için de olabilirmiş. Onda artış oldu. Bi gece fazladan bekledik direk yoğun bakıma vermemek için. Bu sabah değer gene yüksek gelince bebeğimi yoğunbakıma bırakıp eve gelmek zorunda kaldım.
Eve yeni geldim çok çok üzgünüm, sanki rüya görmüş gibiyim. Gazdan, deli gibi bişeyler içmekten doğuma gittiğim aynı kilo ve göbekteyim
5 gün yoğun bakımda kalıp antibiyotik tedavisi olucakmış. Bakalım 2 gecede alıştım, nasıl dayanıcam oğlumun yokluğuna.
Bu arada kocamı doğurdum resmen. Nasıl bukadar benzer ben bile şaşkınlık içerisindeyim. Gram farkı yok aralarında
Çok ağladım öptüm mis kokusunu kokladım,ellerimle memeden zorla çıkarıp teslim ettim bu sabah. Karnı bile doğru düzgün doymadan gitti.Rabbim bebekleri korusun, hepinize kolay doğumlar nasip etsin inşallah.
İ-na-nıl-maz bir duyguymuş anne olmak. İsteyen herkese nasip olsun inşallaahhhhh. Umarım tez zamanda oğlumakavuşurum, çekik gözlü minik sevgilime
Yani p.tesi dahiliye doktoruna gitsem bana başka bir hastalıktan 4 gün rapor verse bu analık iznine dönmüyor yabi çalışamaz çeviriyor. Emin misiniz? Sgkcilara sordum, 30 yıllık doktoruma sordum bunun cevabını kimse bulamadı. Mantıken hamile biri 32.den sonra rapor alıyorsa başka bir sebepten çalışamaz demekki ne için alırsan al çevirir dediler.Hayir yanmadı 14 gün de doğum sonrasi izne eklenir
Çok geçmiş olsun. Rabbim saglicakla kucağınıza almayı nasip etsinKızlar gebelik zehirlenmesi şüphesi ile hastaneye yatırdı doktorum
Eğer takip sonuçlarında değerlerim düşmezse erken doğum
Allah korumuş ve ucuz atlatmissiniz. Maşallah. Bundan sonrası kolay olur ev ortamında inşallah. Allah analı babalı büyütsünKızlar bizde girdik doğuma şükür iyiyiz kızım 2800 doğdu covid çıkınca son aldı doktor ameliyata şuan iyiyiz bin şüküryarın bir sıkıntı olmazsa evimize doktor iyisiniz moralinizi yüksek tutun bol bol emzircez öyle ben sürekli dezenfekte halde buna şükür
Şuanda iyisin sanirim? Ya gerçekten ilişki olayına neden girdinizSümüksü değil heralde bilmiyorum ki. Peçeteye geldi, Ped koydum ona da geldi. Ama bayağı adet kanı gibi kırmızı. Az sonra gidicem hastaneye bakalım.
Asya daha güzel geldi bana. Kız olsaydı ben ayliz koyardım mesela herhaldeKiz bebek bekleyenler isim olarak ne düşünüyorsunuz.. Biz çok kararsız kaldık.En son Gülce olmasına karar verdik sizce nasıl isim.Buyuk kızımın adı Defne o da Asya olma olmasını istiyor. Bilemedik
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsinHadi insalalh gelir canım bebeğin
U UcanSupurge canım Allah bağışlasınşükür sağ salim kavustuniz evinize döndünüz insalalh bakalım yarın bizde eve dönersek kızları merak ediyorm tepkilerini kardeşlerine karşı .
Slm kizlar nasılsıniz nasıl gidiyot
Benden sonra niye dogurmadiniz gelmediniz
Bende bebekde şükür iyiyiz
Sadece 3fundir sağ tarafım boynum kolum ağrıyor sanirm epidurl iğneden dolayı çok kötü ya bugün çocuk doktoru kan aldı sonuçlar güzel çıkar insalalh yarın evime dönerim inslalah
Bende doğum yapacağım günün vurgun oncedi Varya gece o gece hiç yatamadım srtes heyecan dan yarın ne olacak nasol olacak diye
Zaten o gün evi temizledim eşim çocuklara bakacak okula götürecek diye ona iş bırakmadım çamaşırları katladim ayirdim bualsiklari dolapları düzelttim o gece öyle yorgun yattım sağa sola dönüyorum uyku girmiyor karnıma ağrılar giriyordu kasılma Dave aşağı doğru adet sancısı gibi birde baskı da vardı düşündüm acaba sanc yeni mi basliyor diye o gün sabaha kadar sağ sol döndüm tuvalete gittim yatamadım sabah 6da kalkktim 7 de orda oldum nst ye verdiler o gün ilk defa sancılar çıktığını gördüm duydum bana dediler sancıların var kısa kısa 40,60 Lara çıkıyordu iyi mi kötü bilemiyorum artık kısa kısa aralıklı oluyordu yani benim ki de osn gune oldu , kendinizi yorun çalisin belki sancılarının artar son haftalariniz insalalh sağ salim kavuşursunuz bebeklerinize.
Bugün bebeğm tsrtildi 3gunde 200 Gr kadar eksilme vardı 3. Gündeyiz hala normal kaka yapmadı siyah geliyor şükür süt de sıkıntı birgece yaşadım ikinci gün geldi sütüm insalalh sizlerde bebeğimize kavuşursunuzonlara sarılır mınnacik ellerini opersiniz kafasını boynunuza yaslarsiniz onun sıcak tenini hissedersiniz birde oNlar yatarken onları izlemek kadar güzel birşey yok melekyüzlüler
Birde şunu unutmadan yazım. Dün dokturum söyledi yüzde 1 ihtimal olan epidural iğnenin yan etkilerini yaşamışımbelden iğne yaptılar acımadı uzandım çarşaf önüme serildi karnıma ilaç sürdüler sondayi taktılar herşey iyidi
Ama 5dk sonra boğazıma sancı girdi nefes almadım onlar benimle konuşuyorlardı duymuyordum ağır basınç yaptı basım çatladı gözlerim kapaniyordu onlara hepsini soyleidm onlar beni korkutmmanak için birşey dememişler kalp atışlarım hozladi hissediyordum hızlı sttigini tansiyonum 20lere 40 Lara düşmüştü seruma ilaç kattılar buhar verdiler maskeyi ağzımdan cikardilarnefes alıp vereyim diye onlarda baya şaşırdı bu ihtimalin yasanacagini hesaplamadialr sonuçta yüzde 1 ihtimal mis oda beni bulmuş sağolsun gözlerimi kapattim sonra açtım kendime geldim insan sonrasi bebeğin sglama sesini duyunca daha da güçlü oldum sevindim
Ben de öyle hissediyorum ayaktayken özellikle. Bu nedenle yürüyüş bile yapmıyorum korkudan. Salı doktora soracağım35+5 im kasığımda ve vajina içinde sızlama batma tarzı şeyler oluyor 1 haftadır oluyordu bugün daha sık oldu .böyle olan varmı sızlamayı vajina içinde hisseden.en son baş aşşağı pozisyondaydı bebeğim özellikle hareketliyken yaşıyorum bunu
zeynones canım naptınn :) haber et bize de merak ettim seni
Şuan dolma gibi parmaklarıma bakıyorumhiç böyle olmazdı ya da ben yeni mi fark ettim bilmiyorum. Bu ödem durumu, şişlik filan hamilelikte riskli deniliyor korkktum o yüzden
Çok geçmiş olsun canım, Sağlıkla büyüt yavrunuÇok şükür sezaryen ile doğum yaptım. Soran arkadaşlara senin seninle söylemiş olayım :) korktuğum kadar zor ve kötü geçmedi. Doğum şekline bir kez daha anladım bizler değil sağlığımız vücudumuz karar veriyor. Sadece ani olması biraz kaygılandıemıştı ama yersiz olduğunu anladım. Şu an bebeğim iyi doğumdan bir iki saat sonra geldi yanımıza, benim de sağlığım düne görece daha iyi.
Ben eğitim yönetimi yüksek lisans mezunuyum o dönem doğum izni konusu işlenirken üniversitedeki hocamız bize böyle anlatmıştı bir gebenin doğum iznine çıkması için en geç 37. Haftada çalışamaz raporu alması gerekiyor kadın doğum uzmanı çalışabilir dedi ama arada grip oldu diyelim gidip arada bur hafta rapor alıp 37 olana kadar tekrardan işine dönebilir izni de yanmaz demişti bu durum belki sadece Milli Eğitim için geçerlidir diyeceğim ama neticede her devlet kurumu ayni olmak zorunda kurum yetkililerinizle konuşun onlae kabul ederse olurSağ saglim hastaneden eve çıkmak nasip olsun inşallahçok şükür tedavi edilebilir bir durum atlatirsiniz inşallah canım. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin
Yani p.tesi dahiliye doktoruna gitsem bana başka bir hastalıktan 4 gün rapor verse bu analık iznine dönmüyor yabi çalışamaz çeviriyor. Emin misiniz? Sgkcilara sordum, 30 yıllık doktoruma sordum bunun cevabını kimse bulamadı. Mantıken hamile biri 32.den sonra rapor alıyorsa başka bir sebepten çalışamaz demekki ne için alırsan al çevirir dediler.
Çok geçmiş olsun. Rabbim saglicakla kucağınıza almayı nasip etsin
Allah korumuş ve ucuz atlatmissiniz. Maşallah. Bundan sonrası kolay olur ev ortamında inşallah. Allah analı babalı büyütsün
Şuanda iyisin sanirim? Ya gerçekten ilişki olayına neden girdinizyemin ederim doğum hizlansin diye o mevzuya gitsemde ne göbeğim ne belimin ağrısı nede hormonlarim buna müsade etmiyor benim şuanda. Bize zaten 9 ay yasakladı doktor rahim ağzında da dikis var..
Asya daha güzel geldi bana. Kız olsaydı ben ayliz koyardım mesela herhalde
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsinEpidural iğnenin ne gibi yan etkisi bu böyle? Sezeryandan sonra ağrı duzeylerini anlatır mısın canim? Dikiş yaran için krem onerdimi şimdiden?
Gözün aydın canım ,sağlıkla büyüt kuzucuğunuÇok şükür sezaryen ile doğum yaptım. Soran arkadaşlara senin seninle söylemiş olayım :) korktuğum kadar zor ve kötü geçmedi. Doğum şekline bir kez daha anladım bizler değil sağlığımız vücudumuz karar veriyor. Sadece ani olması biraz kaygılandıemıştı ama yersiz olduğunu anladım. Şu an bebeğim iyi doğumdan bir iki saat sonra geldi yanımıza, benim de sağlığım düne görece daha iyi.
Maşallah canım çok sevindimÇok şükür sezaryen ile doğum yaptım. Soran arkadaşlara senin seninle söylemiş olayım :) korktuğum kadar zor ve kötü geçmedi. Doğum şekline bir kez daha anladım bizler değil sağlığımız vücudumuz karar veriyor. Sadece ani olması biraz kaygılandıemıştı ama yersiz olduğunu anladım. Şu an bebeğim iyi doğumdan bir iki saat sonra geldi yanımıza, benim de sağlığım düne görece daha iyi.
MaşallahÇok şükür sezaryen ile doğum yaptım. Soran arkadaşlara senin seninle söylemiş olayım :) korktuğum kadar zor ve kötü geçmedi. Doğum şekline bir kez daha anladım bizler değil sağlığımız vücudumuz karar veriyor. Sadece ani olması biraz kaygılandıemıştı ama yersiz olduğunu anladım. Şu an bebeğim iyi doğumdan bir iki saat sonra geldi yanımıza, benim de sağlığım düne görece daha iyi.
Gozunuz aydin cnmÇok şükür sezaryen ile doğum yaptım. Soran arkadaşlara senin seninle söylemiş olayım :) korktuğum kadar zor ve kötü geçmedi. Doğum şekline bir kez daha anladım bizler değil sağlığımız vücudumuz karar veriyor. Sadece ani olması biraz kaygılandıemıştı ama yersiz olduğunu anladım. Şu an bebeğim iyi doğumdan bir iki saat sonra geldi yanımıza, benim de sağlığım düne görece daha iyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?