2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Dün akşama göre bu gün daha sık mesela, ama hâlâ düzenli değil. Salı kontrolüm var bakalım ne olacak. 39+3 oluyorum o zaman. Açılma olursa belki suni verelim derse doktor kabul ederim ya.
Devlet hastanesiyse suni vermez hemen sana . Ama özel olup açılma varsa sunuyi kabul eder . 3 dakkada bir sancim başlamıştı benim duzenli ben öyle gitmistim hastane 10 saat sonra doğum başlamıştı

Çok şükür korktuğum gibi geçmedi ilk günler tabi daha kötüydü ama aşı olmamın faydası oldu diye düşünüyorum

Kızlar coronayım biliyorsunuz bugün 6. Gün hastalık olarak iyiym ama bebeğim çok hareketli ve ishal oldum normaldir demi doktor hareketi azalırsa haber ver demişti
Bende 1,5 ay önce korona geçirdim. İshal bende de oldu. Hatta benim bebişin hareketleri de yavaşlamıştı. 32. Haftamdaydım

Canım kadın dogum acıle bi gitsen
Doktor baksn ıcın rahat eder
Benım nişanla dogum arası 8-9 saat ama miadı gecmis gebelıktı sezaryene döndü

Kızlar coronayım biliyorsunuz bugün 6. Gün hastalık olarak iyiym ama bebeğim çok hareketli ve ishal oldum normaldir demi doktor hareketi azalırsa haber ver demişti
Ne güzel hareketli olması işte. Muz falan iyi geliyor muydu ishale sanki? Çok geçmiş olsun.
Dün akşama göre bu gün daha sık mesela, ama hâlâ düzenli değil. Salı kontrolüm var bakalım ne olacak. 39+3 oluyorum o zaman. Açılma olursa belki suni verelim derse doktor kabul ederim ya.
Ben suni sancıyla doğurmuştum ilk hamileliğimde. Açılma yoktu, kendi isteğimle hastaneye yattım suni sancı verin oldu oldu olmadı sezeryan ile alırsınız. Suni sancı verdiler açılma çok azdı 1-2 cm falan. Sonra doktor açılma olsun diye ve suyumu patlatmak için parmaklarıyla muayene yaptı ve suyu patlattı. Ondan sonra herşey bir anda gelişti, sancılar arttı, yerimde duramiyordum, alttan eve muayene etti 4 cm olmuştu ola ola açıklık hadi dedi doğumhane kısmına geçelim tabi bu arada yürüyüşler squat hareketler falan yaptırıyor ebe devamlı açılma ilerlesin diye. Doğum haneye girdim 4 -5 cm di bana anestezi yapın dedim epidural anestezi yaptırdım çok pişmanım şimdiki aklım olsa o sancıları çekerdim ve kesisiz bir doğumum olurdu. SureC böyle ilerliyor yani açılma olmayadabilir ama eğer ebe iyi ise, doktor gelip açılmayı ilerlemeye çalışırsa kendini normal doğumda bulabilirsin fakkatttt epidural anestezi ıkınma hissini yok ediyor, sen ikinamadigin için karnından bastirabilirler, bu süreçte tek tavsiye etmediğim epidural anestezi. Eğer doğumun Saliya kadar baslamazsa doktorla bu konuyu konusabilirsin.

Arkadaşlar geçmiş olsun dilekleriniz ve güzel dilek/dualarınız için teşekkür ederim.

Tahmin etmediğim kadar uzak kaldım telefondan. Sebebi bebek değil henüz sağlık sorunlarımı aşıp rayına oturtamadığım için.

Öncelikle ilk etapta zorlu da olsa riskli bir gebeliğim yoktu. Ancak son anda komplikasyon gelişine erken doğum ibaresine alışkın değildim. Baya korktum, ağladım, sızladım. Ama sezaryen korktuğum gibi korkutucu değilmiş. Spinal oldum, çıkışında zaten ağrı kesici iğneler ilaçlar kullanılıyor. O sebeple baş ağrısı oldu olmadı diyemem.

Bir de benim aniden tansiyon yükselmesi şikayeti ile gitmem sebebiyle baş ağrım hali hazırda sürekli oluyor ilaçla baskılıyoruz halen. Elbette bu aşamada doğru ve güvenilir doktor tercihi çok önemli.

Herkes kendine, vücuduna en uygun şekilde doğum nasip olsun. Hiç beklemediğimiz şekilde de karşılaşabiliyoruz. Ancak kaygı yerine o anın tadına bakmak lazım. İnsanın yeniden bir can katması hangi yöntemle olursa olsun kolay değil ama doğup eline alması inanılmaz bir mucize. Rabbim hepimize mucizelerimizi en güzel şekilde yetiştirmeyi nasip etsin.

Spinal ne oluyor canim? Çok geçmiş olsun, Sana katılıyorum, biz istediğimiz kadar plan yapalım veya isteyelim sonuçta bunlar son anda gelişen komplikasyonlar ve en doğrusu neyse o anda o oluyor. Artık işin normali sezeryanida kalmamış, normal diye gidiyorsun doktorun iyi değilse onuda hızlandırmak için suni sancı, alttan kesik ve dikişlerle doğumu hizlandiriyorlar. Ha sezeryan olup karnıma dikiş atmışlar ha alttan 10 cm dikiş atmışlar. Önemli olan bebeği en stressiz şekilde dünyaya getirmek, en sağlıklısı o an bebek ve senin için en doğrusu neyse o olması...

İnşallah en kısa sürede toparlanmis olursun

Hastalığın ilk iki üç günü yavaşlamıştı sanırım ben iyi oldukça düzeldi sizde tat koku kaybı var mı bende sadece koku gitti ne zaman gelir acaba

Ben koronayı çok hafif atlattım. Hafif terleme oldu o kadar. Eşim bana göre bi tık ağır geçirdiği için anladık korona olduğumuzu. Yoksa asla anlayamazdım.
7veya 8. Gün koku gitti. Ama %75 felan. 3 gün sonra normale döndü.
Tad duyum sabah azalır gibi olup akşamında tamamen geri geldi.

Canım tecrübeli değilim ama sancı olduğuna eminsen ve 5 dk da bire düştüyse bence bekleme sabahı git hastaneye hemen

Canım o sancı öyle ki yatak yunrukluyosun geldiğinde. 5 dakikada bir geliyosa nişan gelmişse Doğum başlamış demektir
Gece 4buçul gibi ağrıya uyandım kızlar. Önce gaz sancısı sandım, tuvalete çıktım ama aynı. Saate bakıyorum 5 dkde bir geliyor, ortalama 1dk sürüp geçiyor sonra. Saçımı yolacağım nerdeyse dayanılmayacak bir ağrı değil ama 5dk de bir kesin.

Canım coronadan kaynaklı bebeğinde sağlık sorunu oldumu bende ağır geçirdim coronayı
Ben çok hafif geçirmiştim.
Doğumdan sonra bebeğimde crp değeri yani enfeksiyon değeri yükseldi. Onun da sebebi suyum geldikten sonra uzun zaman geçmesiymiş. Bazı doktorlar da kovid sonrası bebekte crp yüksek olabilir dediler.
Maalesef küvezde bebeğim şuanda. 5 günlük tedavi uygulanacakmış.

Gözün aysın ne mutlu. 5 dk ya düştüyse gitmen gerekiyor artık

Benim de öyle olmuştu canım. Acayip şekilde vuruyordu ama 1 dakika sürüyordu ama kötü vurdu. Hadi Allah bi avazda nasip etsin yavrunu kucaklamayı bence git hastaneye

Karnım çok aç kızlar. Birşeyler atıştırıp mi gitsem acaba sıkıntı olur mu? Lavman mı yapıyorlar hastanede? Büyük tuvalete de az önce çıktım, tertemiz yani bağırsaklarım hiç doldurmasam mı

Bence hafif bişiler ye çok az ama. Gücün olsun. Biraz sürecek ilk olduğu için doğumun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…