- 10 Kasım 2015
- 132
- 136
- 103
- 33
Aynen öyle saglikli olsunda biraz ele avuca gelsin istiyorum bez baglaması banyosu rahat yaptirilsin diye yoksa en onemlisi saglikli sihhatli hayirli evlat olsunda gerisi zamanla hallolur inşalahÇok da zorlama canım ya sen bilirsin ama sağlıklı olsun yeter bence , kilosu çok düşük degilse eğer :)
Sadece pekmez pestil ve cevizli sucuk gibi yenilse kayinvalidem yapmiş evde dogal bende hic sevmem dogumdan sonra yiyeyimde vucudum hep hizli toparlasin hem de sutum artsin diyodum bunlara alerji yaparmi sutu arttirirmi bi deSüt yapsın diye tahin yemeyin kızlar veya çok az. Ben ilk günler dayandım tahin pekmeze göğüslerime süt çöktü ama nasılakıyordu şakır şakır sürekli pompayla sağdım. Bebeğimin yüzünde vücudunda sivilceye benzer kızarıklıklar oldu meğerse tahindenmiş. Doktorum alerjik olmayan çocuğu bile alerjik yapar yeme çok ağır tahin dedi.
Yani ben 43 yaşında tüp bebekle ilk çocuğuma hamileyim, doktorum bu alandak Türkiyedeki en iyi doktorlardan. İlk aylar hep alttan muayene etti, zaten başka türlü göremez bazı şeyleri, eğer bir tehlike olsaydı yapmazdı.Merhaba ben iki gün önce kese için gittim bu ara da tüp bebek annesiyim gittiğmde kese görünmedi fakat doktor oluştugu yeri gördü iki gün sonra yeniden gel dedi bugun yeniden gidiyorum gecenkinde alttan baksam görürüm aslında demişti ben yok hocam demiştim çünkü herkes beynimi bulandırıyor ikiz olabilir benimkiler düşüğe sebeb olur diyor sizce bugün de görmezsen alttan baktirimmi
Gözün aydın canım ikinizde saglıksınız ya gerısı hiç önemli değilMerhabalar kızlar ben de pazartesi günü acil sezeryana alındım 36+0 da geldi aceleci minnoşum suyu bitmiş meğerse şans eseri rapor almak için gitmiştik çok şükür yiyecek ekmeği içecek suyu varmış kızımın Allah bağışladı bize oğlum normal doğumdu kızım da sezeryan oldu diyeceğim o ki sakın ama sakın doğum şekline takılmayın her şeyin başı sağlıkmış çok şükür sağlıcakla taburcu olduk darisi bekleyen herkese inşallah
Bende yazdıklarını okurken hüngür hüngür ağladım halen agliyorum tutamıyorum kendimi bebişinle güzel bir ömür nasip etsin rabbimKızlar merhaba, ben geldim
Öncelikle güzel dilekleriniz, dualarınız, destekleriniz için çook teşekkür ederim
28 Eylül 01.35de bebişimi normal doğumla kucağıma aldım çok şükür. Doğum öncesi kontrolde 3100 çıktı kilosu. Doğumda 2760 gr ve 47cm idi
27si gece 4.30dan itibaren sancılarım vardı biliyorsunuz, burda da paylaşmıştım. Nişanım gelmişti zaten, onun kanaması da devam ediyordu. Dün öğleye doğru gittim acile, 2 cm açıklık var dedi ve sancılar 1 dkye düşmeden gelme demişti. Akşamına sıcak duş, pilates derken sancılar sıklaştı ve tekrar gittim biliyorsunuz.
3cm açıklıkla yatışım yapıldı. Bir saat civarı kendi kendime sancı çektim, açıklık 4e yükseldi. O sırada ebe seruma bir ilaç enjekte etti. Can havliyle suni sancı mı o dedim, hayır bizde suni sancı yok, rahim ağzı yumuşaması için ilaç bu dedi. Meğerse suni sancıymış ve panik olmayayım diye söylememiş.
Suni sancıyı tatmış biri olarak söyleyebilirim ki kendi sancımzıdan bir tık daha fazla ama kesinlikle çok etkili. Bana kendi sancımdan çok daha fazla açılma yaptırdı ve süreci çok hızlandırdı. Sabaha kadar sürebilecek doğum sürecini birkaç saat içinde tamamlamamı sağladı. Ben ebenin suni sancı olduğunu söylemesini isterdim ama korkacağımı düşünüp söylememiş. Bende sancım çoğaldığı için canım biraz daha yandı ve panikledim. Suyumu da ebeler patlattı, sanırım bu da süreci ve ağrıyı bir tık çoğalttı. Yanımda yatan iki gebede tık yokken ben sancı çekiyordum.
Açılma iyice ilerleyince doğum odasına alıp iyice ıkınmamı söylediler. O anları asla unutmuyorum kızlar. Durup durup tam doğurduğum anı hatırlıyorum sürekli. Hemşirenin kucağında ağlamasını duyunca bende hüngür hüngür ağlamaya başladım. 9 aydır beklediğim mucizem gelmişti sonuçta
Biraz yırtığım var, sayısını söylemedi ama çok değil birkaç tane dedi diken hemşire. Dikişler ara sıra sızlama yapıyor, onun haricinde ben çok iyiyim şükür.
Bebişle geceyi güzel geçirdik ama öğleden sonra bir uyku sevdası başladı. Uyuyacağım diye emmiyor. Şuanlık tam bir uyku delisiburnunu, ayağını dürtüp bir şekilde ağlatıp uyandırıp meme veriyorum sarılık olmasın diye. Bazen hemen tutamıyor meme ucunu. Tutunca da fazla sömürüyor Göğüs uçlarım hafif çatlamış acıyor, buna da çözüm arıyorum gümüş kapağın yanında
Doğum anında hepinize dua ettim, inşallah Rabbim kabul etmiştir.9 ay boyunca burda birbirimize destek olduk, kardeş olduk. Hepsi için Allah hepinizden razı olsun, ben sizden razıyım Allah hepinize hayır, sağlıklı doğumlar nasip etsin. İnanın şekli hiç önemli değil doğumun. Kucağına aldıktan sonra herşey geçip gidiyor, tek gerçek evladınız kalıyor sizinle
Sorunuz olursa, merak ettiğiniz şeyler olursa yanıtlarım.
Canım dualarım seninle ,Allahın izniyle hiçbir sıkıntı olmaz .Yakın takip iki günde bir mi gideceksin demek oluyor?Kizlar kontroden ciktim simdi bebek hareketlerini az hissediyorum diyince bakti dedi suyu sinirda azalmis. Hemen sservise yonlendirdi nstye bagladilar sancim acilmam yok yatis vermedi yakin takip dedi. Bebek hareketlerini takip edecegim. Dua edin bana bebek iyi olsunDaha cok kucuk cunku 35+2
Hepsi geciyo aman sarılığa dikkat et bısey olacağından değil de insan hastaneye git gel yorukuyo ve bebek uyanmayınca çok büyük stres yaşıyo insan ilk bebeğimde bizzat yasadım . O yuzden bunda mama aldım ilk hafta süt artana kadar ve de uyurken kasıkla ağzına verip kan sekeri hep yüksek kalsın sarılık olmasın diyeBen anne sütü iyi geliyor diye emsirdilten sonra göğüs ucuna süt sürüp kapakları öyle kapatıyorum, demekki yanlıl yapıyormuşum canım. Bende diyorum bu kapaklar bozuldu mu ne yaptı
Canım kuzucuğunu sağlıcakla kucağına almışsın ,uzun sağlıklı güzel ömrü olsun kızının .Merhabalar kızlar ben de pazartesi günü acil sezeryana alındım 36+0 da geldi aceleci minnoşum suyu bitmiş meğerse şans eseri rapor almak için gitmiştik çok şükür yiyecek ekmeği içecek suyu varmış kızımın Allah bağışladı bize oğlum normal doğumdu kızım da sezeryan oldu diyeceğim o ki sakın ama sakın doğum şekline takılmayın her şeyin başı sağlıkmış çok şükür sağlıcakla taburcu olduk darisi bekleyen herkese inşallah
Sırayla sağlıklı sıhhatli sizleri bekliyoruz inşallah canımCanim Allah anali babali buyutsun cok sevindim saglikli olmaniza darisi basimiza insallah
Çok güzel olmuş doğumun maşallah canım, darısı hepimizin başına.Kızlar merhaba, ben geldim
Öncelikle güzel dilekleriniz, dualarınız, destekleriniz için çook teşekkür ederim
28 Eylül 01.35de bebişimi normal doğumla kucağıma aldım çok şükür. Doğum öncesi kontrolde 3100 çıktı kilosu. Doğumda 2760 gr ve 47cm idi
27si gece 4.30dan itibaren sancılarım vardı biliyorsunuz, burda da paylaşmıştım. Nişanım gelmişti zaten, onun kanaması da devam ediyordu. Dün öğleye doğru gittim acile, 2 cm açıklık var dedi ve sancılar 1 dkye düşmeden gelme demişti. Akşamına sıcak duş, pilates derken sancılar sıklaştı ve tekrar gittim biliyorsunuz.
3cm açıklıkla yatışım yapıldı. Bir saat civarı kendi kendime sancı çektim, açıklık 4e yükseldi. O sırada ebe seruma bir ilaç enjekte etti. Can havliyle suni sancı mı o dedim, hayır bizde suni sancı yok, rahim ağzı yumuşaması için ilaç bu dedi. Meğerse suni sancıymış ve panik olmayayım diye söylememiş.
Suni sancıyı tatmış biri olarak söyleyebilirim ki kendi sancımzıdan bir tık daha fazla ama kesinlikle çok etkili. Bana kendi sancımdan çok daha fazla açılma yaptırdı ve süreci çok hızlandırdı. Sabaha kadar sürebilecek doğum sürecini birkaç saat içinde tamamlamamı sağladı. Ben ebenin suni sancı olduğunu söylemesini isterdim ama korkacağımı düşünüp söylememiş. Bende sancım çoğaldığı için canım biraz daha yandı ve panikledim. Suyumu da ebeler patlattı, sanırım bu da süreci ve ağrıyı bir tık çoğalttı. Yanımda yatan iki gebede tık yokken ben sancı çekiyordum.
Açılma iyice ilerleyince doğum odasına alıp iyice ıkınmamı söylediler. O anları asla unutmuyorum kızlar. Durup durup tam doğurduğum anı hatırlıyorum sürekli. Hemşirenin kucağında ağlamasını duyunca bende hüngür hüngür ağlamaya başladım. 9 aydır beklediğim mucizem gelmişti sonuçta
Biraz yırtığım var, sayısını söylemedi ama çok değil birkaç tane dedi diken hemşire. Dikişler ara sıra sızlama yapıyor, onun haricinde ben çok iyiyim şükür.
Bebişle geceyi güzel geçirdik ama öğleden sonra bir uyku sevdası başladı. Uyuyacağım diye emmiyor. Şuanlık tam bir uyku delisiburnunu, ayağını dürtüp bir şekilde ağlatıp uyandırıp meme veriyorum sarılık olmasın diye. Bazen hemen tutamıyor meme ucunu. Tutunca da fazla sömürüyor Göğüs uçlarım hafif çatlamış acıyor, buna da çözüm arıyorum gümüş kapağın yanında
Doğum anında hepinize dua ettim, inşallah Rabbim kabul etmiştir.9 ay boyunca burda birbirimize destek olduk, kardeş olduk. Hepsi için Allah hepinizden razı olsun, ben sizden razıyım Allah hepinize hayır, sağlıklı doğumlar nasip etsin. İnanın şekli hiç önemli değil doğumun. Kucağına aldıktan sonra herşey geçip gidiyor, tek gerçek evladınız kalıyor sizinle
Sorunuz olursa, merak ettiğiniz şeyler olursa yanıtlarım.
Allah analı babalı büyütsünMerhabalar kızlar ben de pazartesi günü acil sezeryana alındım 36+0 da geldi aceleci minnoşum suyu bitmiş meğerse şans eseri rapor almak için gitmiştik çok şükür yiyecek ekmeği içecek suyu varmış kızımın Allah bağışladı bize oğlum normal doğumdu kızım da sezeryan oldu diyeceğim o ki sakın ama sakın doğum şekline takılmayın her şeyin başı sağlıkmış çok şükür sağlıcakla taburcu olduk darisi bekleyen herkese inşallah
Moralinizi bozmayın her şey yoluna girer.Kizlar kontroden ciktim simdi bebek hareketlerini az hissediyorum diyince bakti dedi suyu sinirda azalmis. Hemen sservise yonlendirdi nstye bagladilar sancim acilmam yok yatis vermedi yakin takip dedi. Bebek hareketlerini takip edecegim. Dua edin bana bebek iyi olsunDaha cok kucuk cunku 35+2
Yarinda cagirdi iste canim sanirim 2-3 gunde bir cagirir artik coo korkuyorum bebek iyi olsun YeterCanım dualarım seninle ,Allahın izniyle hiçbir sıkıntı olmaz .Yakın takip iki günde bir mi gideceksin demek oluyor?
34.haftayı geçtin canım sıkıntı olmaz .Ciğer geliştirici yaparlar kuzucuğunu da sağlıkla kucağına alırsın canım
Bebeğin kilosu falan nasıl canım. Sınırdaysa hiç korkmaa derim . Bol su içmeye bak vede dinlen 1 hafta dahaYarinda cagirdi iste canim sanirim 2-3 gunde bir cagirir artik coo korkuyorum bebek iyi olsun Yeter
Kilosunu falan soylemiyolar kuzum hic devlet hastanesi haftasıyla uyumlu diyolar sadeceBebeğin kilosu falan nasıl canım. Sınırdaysa hiç korkmaa derim . Bol su içmeye bak vede dinlen 1 hafta daha
Haftasıyla uyumluysa korkma derim . Daha durur senle bebisinKilosunu falan soylemiyolar kuzum hic devlet hastanesi haftasıyla uyumlu diyolar sadece
Korkma canım bak bir arkadaş 36+0 da suyu bittiği için doğum yapmış sağlıkla almış kucağına .Sen de takibini yapıp sağlıcakla alacaksın inşallah kucağına .İnşallah çok çok iyidir minik kuzunYarinda cagirdi iste canim sanirim 2-3 gunde bir cagirir artik coo korkuyorum bebek iyi olsun Yeter
Haftasıyla uyumluysa korkma derim . Daha durur senle bebisin
İnşallah kuzular dua edin çok teşekkür ederimKorkma canım bak bir arkadaş 36+0 da suyu bittiği için doğum yapmış sağlıkla almış kucağına .Sen de takibini yapıp sağlıcakla alacaksın inşallah kucağına .İnşallah çok çok iyidir minik kuzun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?