2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Bende senin gibiyim canım bebeği çok istiyordum aslına bakarsan sinirden ağladığım bile oldu niye olmuyor diye sonra olunca da teste görünce iki gün şükür edip ağladım sonrasında çok değişik hiselr sardı beni işte hiç mutlu değildim hiç bebeğimi sevemedim alışamadım bu duruma bi türlü ve kendime de çok kızdım sanırım hormonlardan oluyor gerçekten ama şu an 37 haftamdayım ve bebeğimi oynadığı zamandan beri çok seviyorum onun dört gözle gelmesini bekliyorum şu an bende bi anne gibi hisetmiyorum yani severmiyimm diye çok düşünüyorum ama inan annelik çok farklı şu an ailevi durumdan dolayı annemden eminim annelik okadar farklı ki evlat nankör okadar zere anne umrunda değil ama annem ciğerim diye her gün o evlat için can çekişiyor yani sen düşün inşallah rabim bize hayırlı anne baba olmayı nasip etsin hayırlı evlat nasip etsin tüm anne babalara doğunca görücez bakalim

Canım boyu kilosu ne şuanda?
Bol bol su tüket, havuç suyu iç. Farkedilmesi çok iyi olmuş canım, iyi yönünden bakmaya çalışalım. Takip altında olur, duruma göre müdehale edilir. Allahım bebişine ömür versin, sağlık versin

Yaa öylemi dersin inşallah öyle olur 39 haftalık oldum tam bugün bugünle tam 1 hafta var normal dogum tarihine bakalım
Acelem yok ama bu sancılar da hep aklımda bi soru işareti bırakıyo
Benim 39da nişan geldi, sancılandım sonra 39+4de doğurdum canım bu gün yarın gelir Allahın izniyle bebişin

Ben doğurmadan önce acaba iyi bir anne olabilecek miyim, kucağıma alınca anne gibi hisseder miyim, nasıl olcak, bakabilir miyim diye düşünüp duruyordum. İnan kucağına alıp bir kez kokusunu içine çekince hepsi uçup gidiyor. Benim de sınavlarım var ama şuan aklımdan uçmuş sen yazana kadar bebiş doğunca yoğun, yorucu ama dünyanın en güzel temposuna giriyorsun canım. Doğunca hepsi uçup gidecek bak gör yorgun ama mutlu bir savaşçıya dönüşüyorum resmen

Allah analı babalı büyütsün.

Bende yazdıklarını okurken hüngür hüngür ağladım halen agliyorum tutamıyorum kendimi bebişinle güzel bir ömür nasip etsin rabbim
Bebişini kucağına alınca tutamayacaksın asıl gözyaşlarını canım dünyanın en en en güzel duygusu. Rabbim hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin, sıra sizlerde inşallah

Benim 39da nişan geldi, sancılandım sonra 39+4de doğurdum canım bu gün yarın gelir Allahın izniyle bebişin
Yaa benim nişan felan gelmedi
Oğlumdada nişan gelmemişti bende
İnşallahh dediğin gibi olur teşekkür ederim cevabın için rabbim sağlıklı ömürler nasip etsin evladınla sana

Amin amin canım

Bende sabah 4.30dan ertesi akşam 11e kadar filan kendi sancımı çektim canım. Bende sabah 10 givi gitmiştim, yalancı sancı 2 cm diyip göndermişti. Sancılar sıklaşıp 1 dkye düşünce gel dedi. Akşam 10 gibi sanırım tekrar gitrim. Baktı ki 3 cm açıklık var, yatış yaptı. Bir saat kadar kendi sancımla 4cm oldu. Hemşire o sırada seruma suni sancı katmış, benim haberim yok. Hatta sordum suni sancı mı diye hayır, bizde suni yok dedi. Korkmayayım diye söylememiş.

Suni sancı senin yalancı sancı dediğinin bir tık fazlası canım. İki yalancı sancıyı aynı anda çekmiş gibi düşün. Asla korkulacak birşey değil. Evet normal sancıdan biraz daha acılı ama dayanılmayacak birşey değil. Suni sancıların arasında rahatlama geliyor ya zaten, o zaman dinlenip vücut tekrar güç kazanıyor ve yeni sancı için enerji topluyor. Suni sancıyla benim açılmam 6 filan olduğunda ebe masadayken kontrollü olarak ıkındırdı canım. Sancı gelip en doruk seviyeye çıkınca çok derin bir nefes al ve tutabildiğin kadar tutup sanki kabız olmuşda rahatlamaya çalışır gibi ıkın dedi. 20 dakika kadar da masada ıkınıp açılmayı büyüttük. Sanırım 7 olunca artık çatala aldı beni.

Suyum kendi patlamamıştı, ebe parmağıyla onu patlattı masada. Asla acımıyor suyu patlatınca kızlar, sakın korkmayın. Ben acı hissetmedim en azından. Kalan suyu da masada boşalttı, tekrar ıkınmaya geçtik ben biraz panik yapmıştım, çok fazla bağırıp çok yormuşum kendimi. Bağırmayıp burundan derin nefes alıp ağızdan verseydim daha rahat ıkınırdım, onu anladım. Biraz söylemesi zor belki ama olabildiğince sakin kalmak lazım. Sancı geldikçe burundan derin nefes alıp ağızdan vermek lazım. Öyle yaptıkça vücut rahatlıyor biraz.

Çatalda ebeler yönlendirdi, birkaç kez bebeğin kafasının çıkışa dayanıp geri kaçtığını hissettim. Kendimi yormasam ilk seferde çıkarırdım eminim. Birkaç denemeden sonra önce kafası çıktı. Son gücümle tekrar ıkındım ve bebiş çıktı şükürler olsun. Bebeğin kafası çıkarken birazcık yırtık oluştu ama sızlama şeklinde hissettim. O an yırtığınız kesiğiniz olursa endişe etmeyin, pek hissetmiyorsunuz.

Bebiş çıkınca zaten birazcık durup dinlendirdi beni. Hem yorgun hemde mutlu hissediyordum. Bebiş ağladıkça kafamı kaldırıp baktım, şükrettim, dua ettim. Bütün acılarım uçup gitmişti gerçekten.

Plasentayı da alırken hiç acı hissetmedim. Sadece içimden birşey kaydığını hissediyordum o kadar. Onu da aldı, birazcık karnıma bastırıp parça kalmasın diye boşalttı. O da acımadı pek kızlar.

Birde sonda takıp çişi alıyorlar, onda da acı hissetmedim. Aksine öyle rahatladım ki, çok çişim varmış meğer

Yırtık ve kesi durumunda uyuşturup bekliyor ve dikiyorlar kızlar. Ondan da sakın korkmayın. Acı hissetmiyorsunuz asla. Bana rahatlamak istersen derin nefes al ver dedi.

Ondan sonrası bebeği giydirip göğsüme verdiler ve odaya çıktık.

Senin vesilenle tüm kızlara anlatmış oldum canım. Normalde olsa, sezeryan da olsa önemli olan bebeklerimizin sağlıklı olması. Sezeryan da olsam mutlaka zorlukları olacaktı. Nolur normal isteyip sezeryan olanlar üzülmesin. Önemli olan yavrularımızın sağlıklı olması. Rabbim hakkımızda en hayırlısı versin kızlar. Rabbim çocuklarımıza sağlık versin

Insallah cnm cok cok gozun aydin senin ve tum dogum yapanlarin ben biraz nazli buyutuldum esimde hep oyle soyluyo acaba kendi derdime dusup bencillik yaparmiyim diye dusunmuyo degilim cunku canim agridiginda esimi de gormek istemiyorum bi bas agrisinda falan ondan tedirginim insallah gerilmem sakin kalirim bebişide guzel guzel buyuturum

Tekrar merhaba İki kere nst çekildi sancım çıkmadı ama tansiyonum biraz yüksek daha önce de idrar toplama yapılmıştı. Spot idrar bakıp sonuca göre idrar topluycam. Önceden 3 -4 cm açıklık vardı ama sancı yok diye bakmayı gerek görmedi doktor . Sonuçların çıkmasını bekliyorum çok şükür yatış fln yok

Teşekkür ederim canım benim

Benim sızlama oldu önce sonra göğüs uçlarım çatladı hafif. Bu gün farkettim. Tahin aldırdım eşime, onun yağını süreceğim önce. Sende bulabilirsen canım onu dene bir, kızlar önerdi. Ben emzirmeden sonra kendi sütümü de sürüyorum ucuna biraz. Birde emzirme süt yeni takmamıştım, atletle sürttğkçe iyice tahriş olmuş. Sütyen takınca da rahatladım.

Bebiş emdikçe acıyor ama veriyorum sık sık. Süt azalmasın diye.gümüş kapağı da kullanıyorum. İnşallah bu çatlaklara çare buluruz canım

Ayni seyleri yasamişiz bende cok ugrastim olmadiginda adet oldugumda saatlerce agladim ama oluncada şoka girdim sevinemedim hiç eşim bile soyluyo sen sevinmedin diye sevinmemek degilde farkli bi duyguydu korku nasi olacak nasi dogacak saglikli olurmu hayirli evlat olurmu evet benim annemde oyle erkek kardeşimde cok cekti halada cekio ama dio yinede ciger atamiyorum napayim bana sacma gelio mesela insan kendisini bu kdr uzen yipratan birini hâlâ sevebilirmi her defasinda yine kucagini açabilirmi diye ama oluyo demekki belkide kardesimden cok etkilenmemden hemen havalara uçamayip temkinli oldum hep bilmiyorum Allah utandirmasin hic birimizi iyi evlat yetistirebilelim vatana millete ailesine hayirli sekilde insallah

Amin cnm insallah Allah utandirmasin kolaylaştirsin islerimizi

İnşallah seninde sağlıklı ve kolay bir şekilde gelsin canım miniğinaniden geliveriyor bazen

Amin

Aynen öyle canım tek biz değilizdir heralde o yüzden hiç düşünüp kendini sıkma yani bazen anneme sinirim bile bozuluyor farkında ama yine vaz geçemiyor çok acı çekiyor gerçekten çok nankör bi evlat sinirim bozuluyor ama anneme kıyamıyorum allah annellerimizede bize de sabır versin evlatla sınamsin kimseyi insanda daha çok korku oluyor benim yaşımdaa küçük o yüzden daha çok tedirgin oluyorum ama allah büyüktür eminim çok iyi anneler olucaz hepimiz sağlıkla kucağımiza alalim insallah

Bana ilk doğumumu anlattin ve tekrar bi korku saldı

Teşekkür ederim canım oğlumu bende suni ile doğurdum biliyorum yani suniyi normal sancı nedir nasıl gelir onu bilmiyorum ondan sordum sana açıklık 3 cm ama sancı felan yok eve geldiğimden beri bakalım bekliycem artık tekrar teşekkür ederim güzel ve bir çok hikayeye göre kolay olmus doğumun inşallah tez vakitte toparlarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…