Bende senin gibiyim canım bebeği çok istiyordum aslına bakarsan sinirden ağladığım bile oldu niye olmuyor diyeMaşallah maşallah doğum yapanlaraacaba bendemi bi tuhaflık var şu an annelik duygusu pek hissetmiyorum daha çok ben nası doguracam agrim cok olacakmi bi de dogum zamanimdan tam 1 hafta sonra cok onemli bi sinavim var ona girecem nasi girecem nasi olacak dusuncelerindeyim bebişi pek dusunmuyorum sanki hayal gibi gercek degil hep icimde kalacak gibi çok farkli geliyo bebegin olmasi kucaklanmasi gercek degil sanki algiliyamiyorum sanki dogum hikayelerini duydukca okudukca görmem lazim sanirim diyorum benim gibi olan varmı acaba şu an bende daha cok korku ve stres var umarim bebegimi gorunce donup kalmam tepki verebilirim çunku kendi dugunumde bile donup kalmistim stresten kii konusmayi gulmeyi cok seven biri olarak
Canım boyu kilosu ne şuanda?Kizlar kontroden ciktim simdi bebek hareketlerini az hissediyorum diyince bakti dedi suyu sinirda azalmis. Hemen sservise yonlendirdi nstye bagladilar sancim acilmam yok yatis vermedi yakin takip dedi. Bebek hareketlerini takip edecegim. Dua edin bana bebek iyi olsunDaha cok kucuk cunku 35+2
Benim 39da nişan geldi, sancılandım sonra 39+4de doğurdum canımYaa öylemi dersininşallah öyle olur 39 haftalık oldum tam bugün bugünle tam 1 hafta var normal dogum tarihine bakalım
Acelem yok ama bu sancılar da hep aklımda bi soru işareti bırakıyo
Ben doğurmadan önce acaba iyi bir anne olabilecek miyim, kucağıma alınca anne gibi hisseder miyim, nasıl olcak, bakabilir miyim diye düşünüp duruyordum. İnan kucağına alıp bir kez kokusunu içine çekince hepsi uçup gidiyor. Benim de sınavlarım var ama şuan aklımdan uçmuş sen yazana kadarMaşallah maşallah doğum yapanlaraacaba bendemi bi tuhaflık var şu an annelik duygusu pek hissetmiyorum daha çok ben nası doguracam agrim cok olacakmi bi de dogum zamanimdan tam 1 hafta sonra cok onemli bi sinavim var ona girecem nasi girecem nasi olacak dusuncelerindeyim bebişi pek dusunmuyorum sanki hayal gibi gercek degil hep icimde kalacak gibi çok farkli geliyo bebegin olmasi kucaklanmasi gercek degil sanki algiliyamiyorum sanki dogum hikayelerini duydukca okudukca görmem lazim sanirim diyorum benim gibi olan varmı acaba şu an bende daha cok korku ve stres var umarim bebegimi gorunce donup kalmam tepki verebilirim çunku kendi dugunumde bile donup kalmistim stresten kii konusmayi gulmeyi cok seven biri olarak
Allah analı babalı büyütsün.Kızlar merhaba, ben geldim
Öncelikle güzel dilekleriniz, dualarınız, destekleriniz için çook teşekkür ederim
28 Eylül 01.35de bebişimi normal doğumla kucağıma aldım çok şükür. Doğum öncesi kontrolde 3100 çıktı kilosu. Doğumda 2760 gr ve 47cm idi
27si gece 4.30dan itibaren sancılarım vardı biliyorsunuz, burda da paylaşmıştım. Nişanım gelmişti zaten, onun kanaması da devam ediyordu. Dün öğleye doğru gittim acile, 2 cm açıklık var dedi ve sancılar 1 dkye düşmeden gelme demişti. Akşamına sıcak duş, pilates derken sancılar sıklaştı ve tekrar gittim biliyorsunuz.
3cm açıklıkla yatışım yapıldı. Bir saat civarı kendi kendime sancı çektim, açıklık 4e yükseldi. O sırada ebe seruma bir ilaç enjekte etti. Can havliyle suni sancı mı o dedim, hayır bizde suni sancı yok, rahim ağzı yumuşaması için ilaç bu dedi. Meğerse suni sancıymış ve panik olmayayım diye söylememiş.
Suni sancıyı tatmış biri olarak söyleyebilirim ki kendi sancımzıdan bir tık daha fazla ama kesinlikle çok etkili. Bana kendi sancımdan çok daha fazla açılma yaptırdı ve süreci çok hızlandırdı. Sabaha kadar sürebilecek doğum sürecini birkaç saat içinde tamamlamamı sağladı. Ben ebenin suni sancı olduğunu söylemesini isterdim ama korkacağımı düşünüp söylememiş. Bende sancım çoğaldığı için canım biraz daha yandı ve panikledim. Suyumu da ebeler patlattı, sanırım bu da süreci ve ağrıyı bir tık çoğalttı. Yanımda yatan iki gebede tık yokken ben sancı çekiyordum.
Açılma iyice ilerleyince doğum odasına alıp iyice ıkınmamı söylediler. O anları asla unutmuyorum kızlar. Durup durup tam doğurduğum anı hatırlıyorum sürekli. Hemşirenin kucağında ağlamasını duyunca bende hüngür hüngür ağlamaya başladım. 9 aydır beklediğim mucizem gelmişti sonuçta
Biraz yırtığım var, sayısını söylemedi ama çok değil birkaç tane dedi diken hemşire. Dikişler ara sıra sızlama yapıyor, onun haricinde ben çok iyiyim şükür.
Bebişle geceyi güzel geçirdik ama öğleden sonra bir uyku sevdası başladı. Uyuyacağım diye emmiyor. Şuanlık tam bir uyku delisiburnunu, ayağını dürtüp bir şekilde ağlatıp uyandırıp meme veriyorum sarılık olmasın diye. Bazen hemen tutamıyor meme ucunu. Tutunca da fazla sömürüyor Göğüs uçlarım hafif çatlamış acıyor, buna da çözüm arıyorum gümüş kapağın yanında
Doğum anında hepinize dua ettim, inşallah Rabbim kabul etmiştir.9 ay boyunca burda birbirimize destek olduk, kardeş olduk. Hepsi için Allah hepinizden razı olsun, ben sizden razıyım Allah hepinize hayır, sağlıklı doğumlar nasip etsin. İnanın şekli hiç önemli değil doğumun. Kucağına aldıktan sonra herşey geçip gidiyor, tek gerçek evladınız kalıyor sizinle
Sorunuz olursa, merak ettiğiniz şeyler olursa yanıtlarım.
Bebişini kucağına alınca tutamayacaksın asıl gözyaşlarını canımBende yazdıklarını okurken hüngür hüngür ağladım halen agliyorum tutamıyorum kendimi bebişinle güzel bir ömür nasip etsin rabbim
Yaa benim nişan felan gelmediBenim 39da nişan geldi, sancılandım sonra 39+4de doğurdum canımbu gün yarın gelir Allahın izniyle bebişin
Amin amin canımCanım rabbim sana ve herkese sağlıkla büyütmek nasip etsin bebeklerini
Ben de 1 haftadır yalancı sancı denen şeyi çekiyorum 2 cm acılmayla
Bugün gittim 3 cm olmus acılma
Sancıların nasıldı ve açılma nasıl gerçekleşti anlatabilirmisin rica etsem
Insallah cnm cok cok gozun aydin senin ve tum dogum yapanlarin ben biraz nazli buyutuldum esimde hep oyle soyluyo acaba kendi derdime dusup bencillik yaparmiyim diye dusunmuyo degilim cunku canim agridiginda esimi de gormek istemiyorum bi bas agrisinda falan ondan tedirginim insallah gerilmem sakin kalirim bebişide guzel guzel buyuturumBen doğurmadan önce acaba iyi bir anne olabilecek miyim, kucağıma alınca anne gibi hisseder miyim, nasıl olcak, bakabilir miyim diye düşünüp duruyordum. İnan kucağına alıp bir kez kokusunu içine çekince hepsi uçup gidiyor. Benim de sınavlarım var ama şuan aklımdan uçmuş sen yazana kadarbebiş doğunca yoğun, yorucu ama dünyanın en güzel temposuna giriyorsun canım. Doğunca hepsi uçup gidecek bak gör yorgun ama mutlu bir savaşçıya dönüşüyorum resmen
Teşekkür ederim canım benimKedilervekitaplar canım ve gözün aydın olsun inşallah
Şükür doğurdun kavuştuninik prensesine
Rabb'im güç kuvvet şifa veridn ikinize de
Bende emzirmede sorun yaşıyorum yaralr oldu çatladı kanıyor kremler fayda etmedi lansinoh medalaaz da olsa daha fazla çatlak olmasını engelliyor
Bende yine meme ucu kullanıyorum yalancı meme ucu. Takı yaralsr iyileşene kadar bebek hem emiyot hemde göğsüm şiddetli acımıyor ktlere devam vermeden önce sürüyorum verdikten osntada sürüyorum biraz açık bırakıyom göğüsleri insalalh toparlanirim iyilesiriz sen bol bol süt ver bende zorla uyandırıyorm iki saatte bir emziryom gece iki biberonama veritirum 60 CC maksat göğüslerim dinlendin yaraları iyileşsin diye tüm gün gündüz akşam da meme veriyorum.
Canını sıkma düzelir
Ayni seyleri yasamişiz bende cok ugrastim olmadiginda adet oldugumda saatlerce agladim ama oluncada şoka girdim sevinemedim hiç eşim bile soyluyo sen sevinmedin diye sevinmemek degilde farkli bi duyguydu korku nasi olacak nasi dogacak saglikli olurmu hayirli evlat olurmu evet benim annemde oyle erkek kardeşimde cok cekti halada cekio ama dio yinede ciger atamiyorum napayim bana sacma gelio mesela insan kendisini bu kdr uzen yipratan birini hâlâ sevebilirmi her defasinda yine kucagini açabilirmi diye ama oluyo demekki belkide kardesimden cok etkilenmemden hemen havalara uçamayip temkinli oldum hep bilmiyorum Allah utandirmasin hic birimizi iyi evlat yetistirebilelim vatana millete ailesine hayirli sekilde insallahBende senin gibiyim canım bebeği çok istiyordum aslına bakarsan sinirden ağladığım bile oldu niye olmuyor diyesonra olunca da teste görünce iki gün şükür edip ağladım sonrasında çok değişik hiselr sardı beni işte hiç mutlu değildim hiç bebeğimi sevemedim alışamadım bu duruma bi türlü ve kendime de çok kızdım sanırım hormonlardan oluyor gerçekten ama şu an 37 haftamdayım ve bebeğimi oynadığı zamandan beri çok seviyorum onun dört gözle gelmesini bekliyorum şu an bende bi anne gibi hisetmiyorum yani severmiyimm diye çok düşünüyorum ama inan annelik çok farklı şu an ailevi durumdan dolayı annemden eminim annelik okadar farklı ki evlat nankör okadar zere anne umrunda değil ama annem ciğerim diye her gün o evlat için can çekişiyor yani sen düşün inşallah rabim bize hayırlı anne baba olmayı nasip etsin hayırlı evlat nasip etsin tüm anne babalara doğunca görücez bakalim
Çok iyi yaptin aklimizda olsunDoktorum pekmez yiyebilirsin ama tahin olmaz dedi. Hiç masum bi yiyecek değil ne helvası ne kendisi çok ciddi alerjik bi yiyecek dedi. O yüzden belirteyim dedim canım
Amin cnm insallah Allah utandirmasin kolaylaştirsin islerimiziGozunuz aydin cnm. Allah anali babali buyutsun. Suyunun azaldigina dair herhangi bi belirti var miydi akinti fln gib
Benimde ilk bebegim cnm. Benzer duygulardayim. Nasil olcak nasil bakcam diye stresliyim. Bir suru egitime katildim ama tabi teorikle bir olmaz. Hayirlisi bakalim Allah yardimcimiz olsun
İnşallah seninde sağlıklı ve kolay bir şekilde gelsin canım miniğinBana da yatış yaparım istersen dedi ama sancım yok fazla
İlk oğlumu suni ile doğurdum cok zordu bunda kendi sancımı beklemek istiyorum ama düzenli ve şiddetli bi sancı gelmiyo 1 haftadır bekliyorum 2 cm açıklıkla
Dediğim gibi bugün gittim 3 olmuş dedi nst de 10 dk da bir 40 a cıktı sancı 3 tane sancım vardı
Ama gel gör ki o tarif ettikleri 5 dk da 1 olan sancı yok 1 haftadır
Kedilervekitaplar arkadasımızı sürekli takip ediyodum ben onun durumu da bana benziyodu biraz sonra maşallah bi baktım kavuşmuş miniğine
AminAmin amin canım
Bende sabah 4.30dan ertesi akşam 11e kadar filan kendi sancımı çektim canım. Bende sabah 10 givi gitmiştim, yalancı sancı 2 cm diyip göndermişti. Sancılar sıklaşıp 1 dkye düşünce gel dedi. Akşam 10 gibi sanırım tekrar gitrim. Baktı ki 3 cm açıklık var, yatış yaptı. Bir saat kadar kendi sancımla 4cm oldu. Hemşire o sırada seruma suni sancı katmış, benim haberim yok. Hatta sordum suni sancı mı diye hayır, bizde suni yok dedi. Korkmayayım diye söylememiş.
Suni sancı senin yalancı sancı dediğinin bir tık fazlası canım. İki yalancı sancıyı aynı anda çekmiş gibi düşün. Asla korkulacak birşey değil. Evet normal sancıdan biraz daha acılı ama dayanılmayacak birşey değil. Suni sancıların arasında rahatlama geliyor ya zaten, o zaman dinlenip vücut tekrar güç kazanıyor ve yeni sancı için enerji topluyor. Suni sancıyla benim açılmam 6 filan olduğunda ebe masadayken kontrollü olarak ıkındırdı canım. Sancı gelip en doruk seviyeye çıkınca çok derin bir nefes al ve tutabildiğin kadar tutup sanki kabız olmuşda rahatlamaya çalışır gibi ıkın dedi. 20 dakika kadar da masada ıkınıp açılmayı büyüttük. Sanırım 7 olunca artık çatala aldı beni.
Suyum kendi patlamamıştı, ebe parmağıyla onu patlattı masada. Asla acımıyor suyu patlatınca kızlar, sakın korkmayın. Ben acı hissetmedim en azından. Kalan suyu da masada boşalttı, tekrar ıkınmaya geçtikben biraz panik yapmıştım, çok fazla bağırıp çok yormuşum kendimi. Bağırmayıp burundan derin nefes alıp ağızdan verseydim daha rahat ıkınırdım, onu anladım. Biraz söylemesi zor belki ama olabildiğince sakin kalmak lazım. Sancı geldikçe burundan derin nefes alıp ağızdan vermek lazım. Öyle yaptıkça vücut rahatlıyor biraz.
Çatalda ebeler yönlendirdi, birkaç kez bebeğin kafasının çıkışa dayanıp geri kaçtığını hissettim. Kendimi yormasam ilk seferde çıkarırdım eminim. Birkaç denemeden sonra önce kafası çıktı. Son gücümle tekrar ıkındım ve bebiş çıktı şükürler olsun. Bebeğin kafası çıkarken birazcık yırtık oluştu ama sızlama şeklinde hissettim. O an yırtığınız kesiğiniz olursa endişe etmeyin, pek hissetmiyorsunuz.
Bebiş çıkınca zaten birazcık durup dinlendirdi beni. Hem yorgun hemde mutlu hissediyordum. Bebiş ağladıkça kafamı kaldırıp baktım, şükrettim, dua ettim. Bütün acılarım uçup gitmişti gerçekten.
Plasentayı da alırken hiç acı hissetmedim. Sadece içimden birşey kaydığını hissediyordum o kadar. Onu da aldı, birazcık karnıma bastırıp parça kalmasın diye boşalttı. O da acımadı pek kızlar.
Birde sonda takıp çişi alıyorlar, onda da acı hissetmedim. Aksine öyle rahatladım ki, çok çişim varmış meğer
Yırtık ve kesi durumunda uyuşturup bekliyor ve dikiyorlar kızlar. Ondan da sakın korkmayın. Acı hissetmiyorsunuz asla. Bana rahatlamak istersen derin nefes al ver dedi.
Ondan sonrası bebeği giydirip göğsüme verdiler ve odaya çıktık.
Senin vesilenle tüm kızlara anlatmış oldum canım. Normalde olsa, sezeryan da olsa önemli olan bebeklerimizin sağlıklı olması. Sezeryan da olsam mutlaka zorlukları olacaktı. Nolur normal isteyip sezeryan olanlar üzülmesin. Önemli olan yavrularımızın sağlıklı olması. Rabbim hakkımızda en hayırlısı versin kızlar. Rabbim çocuklarımıza sağlık versin
Aynen öyle canım tek biz değilizdir heralde o yüzden hiç düşünüp kendini sıkma yani bazen anneme sinirim bile bozuluyor farkında ama yine vaz geçemiyor çok acı çekiyor gerçekten çok nankör bi evlat sinirim bozuluyor ama anneme kıyamıyorum allah annellerimizede bize de sabır versin evlatla sınamsin kimseyi insanda daha çok korku oluyor benim yaşımdaa küçük o yüzden daha çok tedirgin oluyorum ama allah büyüktür eminim çok iyi anneler olucaz hepimiz sağlıkla kucağımiza alalim insallahAyni seyleri yasamişiz bende cok ugrastim olmadiginda adet oldugumda saatlerce agladim ama oluncada şoka girdim sevinemedim hiç eşim bile soyluyo sen sevinmedin diye sevinmemek degilde farkli bi duyguydu korku nasi olacak nasi dogacak saglikli olurmu hayirli evlat olurmu evet benim annemde oyle erkek kardeşimde cok cekti halada cekio ama dio yinede ciger atamiyorum napayim bana sacma gelio mesela insan kendisini bu kdr uzen yipratan birini hâlâ sevebilirmi her defasinda yine kucagini açabilirmi diye ama oluyo demekki belkide kardesimden cok etkilenmemden hemen havalara uçamayip temkinli oldum hep bilmiyorum Allah utandirmasin hic birimizi iyi evlat yetistirebilelim vatana millete ailesine hayirli sekilde insallah
Bana ilk doğumumu anlattinAmin amin canım
Bende sabah 4.30dan ertesi akşam 11e kadar filan kendi sancımı çektim canım. Bende sabah 10 givi gitmiştim, yalancı sancı 2 cm diyip göndermişti. Sancılar sıklaşıp 1 dkye düşünce gel dedi. Akşam 10 gibi sanırım tekrar gitrim. Baktı ki 3 cm açıklık var, yatış yaptı. Bir saat kadar kendi sancımla 4cm oldu. Hemşire o sırada seruma suni sancı katmış, benim haberim yok. Hatta sordum suni sancı mı diye hayır, bizde suni yok dedi. Korkmayayım diye söylememiş.
Suni sancı senin yalancı sancı dediğinin bir tık fazlası canım. İki yalancı sancıyı aynı anda çekmiş gibi düşün. Asla korkulacak birşey değil. Evet normal sancıdan biraz daha acılı ama dayanılmayacak birşey değil. Suni sancıların arasında rahatlama geliyor ya zaten, o zaman dinlenip vücut tekrar güç kazanıyor ve yeni sancı için enerji topluyor. Suni sancıyla benim açılmam 6 filan olduğunda ebe masadayken kontrollü olarak ıkındırdı canım. Sancı gelip en doruk seviyeye çıkınca çok derin bir nefes al ve tutabildiğin kadar tutup sanki kabız olmuşda rahatlamaya çalışır gibi ıkın dedi. 20 dakika kadar da masada ıkınıp açılmayı büyüttük. Sanırım 7 olunca artık çatala aldı beni.
Suyum kendi patlamamıştı, ebe parmağıyla onu patlattı masada. Asla acımıyor suyu patlatınca kızlar, sakın korkmayın. Ben acı hissetmedim en azından. Kalan suyu da masada boşalttı, tekrar ıkınmaya geçtikben biraz panik yapmıştım, çok fazla bağırıp çok yormuşum kendimi. Bağırmayıp burundan derin nefes alıp ağızdan verseydim daha rahat ıkınırdım, onu anladım. Biraz söylemesi zor belki ama olabildiğince sakin kalmak lazım. Sancı geldikçe burundan derin nefes alıp ağızdan vermek lazım. Öyle yaptıkça vücut rahatlıyor biraz.
Çatalda ebeler yönlendirdi, birkaç kez bebeğin kafasının çıkışa dayanıp geri kaçtığını hissettim. Kendimi yormasam ilk seferde çıkarırdım eminim. Birkaç denemeden sonra önce kafası çıktı. Son gücümle tekrar ıkındım ve bebiş çıktı şükürler olsun. Bebeğin kafası çıkarken birazcık yırtık oluştu ama sızlama şeklinde hissettim. O an yırtığınız kesiğiniz olursa endişe etmeyin, pek hissetmiyorsunuz.
Bebiş çıkınca zaten birazcık durup dinlendirdi beni. Hem yorgun hemde mutlu hissediyordum. Bebiş ağladıkça kafamı kaldırıp baktım, şükrettim, dua ettim. Bütün acılarım uçup gitmişti gerçekten.
Plasentayı da alırken hiç acı hissetmedim. Sadece içimden birşey kaydığını hissediyordum o kadar. Onu da aldı, birazcık karnıma bastırıp parça kalmasın diye boşalttı. O da acımadı pek kızlar.
Birde sonda takıp çişi alıyorlar, onda da acı hissetmedim. Aksine öyle rahatladım ki, çok çişim varmış meğer
Yırtık ve kesi durumunda uyuşturup bekliyor ve dikiyorlar kızlar. Ondan da sakın korkmayın. Acı hissetmiyorsunuz asla. Bana rahatlamak istersen derin nefes al ver dedi.
Senin vesilenle tüm kızlara anlatmış oldum canım. Normalde olsa, sezeryan da olsa önemli olan bebeklerimizin sağlıklı olması. Sezeryan da olsam mutlaka zorlukları olacaktı. Nolur normal isteyip sezeryan olanlar üzülmesin. Önemli olan yavrularımızın sağlıklı olması. Rabbim hakkımızda en hayırlısı versin kızlar. Rabbim çocuklarımıza sağlık versin
Teşekkür ederim canım oğlumu bende suni ile doğurdum biliyorum yani suniyiAmin amin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?