Allah razı olsun canım inşallah öyle olurİnşallah seninde sağlıklı ve kolay bir şekilde gelsin canım miniğinaniden geliveriyor bazen
Bence git bir baksın doktorun canım nolur nolmazAyy hadi gozun aydin cnm. Masalah ikinize de Allah mutlulugunuzu daim etsin cnm
Haklisin cnm karin agrisi nerdeyse hepimizde var. Benim akintim cok artti acaba suyum azaliyo mu diye endise ediyorum da ondan sordum
Çok teşekkür ederim canımAlacak nefesi varmış canım maşallah. Daha çok sağlıklı sıhhatli nefesleri olur Allahın izniyle, gözün aydın, hayırlı olsun canım
Bi gireyim bizim Ekim anneleri ne yapıyor dedim sen doğurmuşsunAmin amin canım
Bende sabah 4.30dan ertesi akşam 11e kadar filan kendi sancımı çektim canım. Bende sabah 10 givi gitmiştim, yalancı sancı 2 cm diyip göndermişti. Sancılar sıklaşıp 1 dkye düşünce gel dedi. Akşam 10 gibi sanırım tekrar gitrim. Baktı ki 3 cm açıklık var, yatış yaptı. Bir saat kadar kendi sancımla 4cm oldu. Hemşire o sırada seruma suni sancı katmış, benim haberim yok. Hatta sordum suni sancı mı diye hayır, bizde suni yok dedi. Korkmayayım diye söylememiş.
Suni sancı senin yalancı sancı dediğinin bir tık fazlası canım. İki yalancı sancıyı aynı anda çekmiş gibi düşün. Asla korkulacak birşey değil. Evet normal sancıdan biraz daha acılı ama dayanılmayacak birşey değil. Suni sancıların arasında rahatlama geliyor ya zaten, o zaman dinlenip vücut tekrar güç kazanıyor ve yeni sancı için enerji topluyor. Suni sancıyla benim açılmam 6 filan olduğunda ebe masadayken kontrollü olarak ıkındırdı canım. Sancı gelip en doruk seviyeye çıkınca çok derin bir nefes al ve tutabildiğin kadar tutup sanki kabız olmuşda rahatlamaya çalışır gibi ıkın dedi. 20 dakika kadar da masada ıkınıp açılmayı büyüttük. Sanırım 7 olunca artık çatala aldı beni.
Suyum kendi patlamamıştı, ebe parmağıyla onu patlattı masada. Asla acımıyor suyu patlatınca kızlar, sakın korkmayın. Ben acı hissetmedim en azından. Kalan suyu da masada boşalttı, tekrar ıkınmaya geçtikben biraz panik yapmıştım, çok fazla bağırıp çok yormuşum kendimi. Bağırmayıp burundan derin nefes alıp ağızdan verseydim daha rahat ıkınırdım, onu anladım. Biraz söylemesi zor belki ama olabildiğince sakin kalmak lazım. Sancı geldikçe burundan derin nefes alıp ağızdan vermek lazım. Öyle yaptıkça vücut rahatlıyor biraz.
Çatalda ebeler yönlendirdi, birkaç kez bebeğin kafasının çıkışa dayanıp geri kaçtığını hissettim. Kendimi yormasam ilk seferde çıkarırdım eminim. Birkaç denemeden sonra önce kafası çıktı. Son gücümle tekrar ıkındım ve bebiş çıktı şükürler olsun. Bebeğin kafası çıkarken birazcık yırtık oluştu ama sızlama şeklinde hissettim. O an yırtığınız kesiğiniz olursa endişe etmeyin, pek hissetmiyorsunuz.
Bebiş çıkınca zaten birazcık durup dinlendirdi beni. Hem yorgun hemde mutlu hissediyordum. Bebiş ağladıkça kafamı kaldırıp baktım, şükrettim, dua ettim. Bütün acılarım uçup gitmişti gerçekten.
Plasentayı da alırken hiç acı hissetmedim. Sadece içimden birşey kaydığını hissediyordum o kadar. Onu da aldı, birazcık karnıma bastırıp parça kalmasın diye boşalttı. O da acımadı pek kızlar.
Birde sonda takıp çişi alıyorlar, onda da acı hissetmedim. Aksine öyle rahatladım ki, çok çişim varmış meğer
Yırtık ve kesi durumunda uyuşturup bekliyor ve dikiyorlar kızlar. Ondan da sakın korkmayın. Acı hissetmiyorsunuz asla. Bana rahatlamak istersen derin nefes al ver dedi.
Ondan sonrası bebeği giydirip göğsüme verdiler ve odaya çıktık.
Senin vesilenle tüm kızlara anlatmış oldum canım. Normalde olsa, sezeryan da olsa önemli olan bebeklerimizin sağlıklı olması. Sezeryan da olsam mutlaka zorlukları olacaktı. Nolur normal isteyip sezeryan olanlar üzülmesin. Önemli olan yavrularımızın sağlıklı olması. Rabbim hakkımızda en hayırlısı versin kızlar. Rabbim çocuklarımıza sağlık versin
Canım öncelikle inşallah sıkıntısız kavuşursun .Bebeğin iyi olsun da .Bu haftalarda doğum yapıp çok sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alanlar var .İnşallah erken doğuma gerek kalmazBebek hareketlerinde azalma var diye müşadaye aldılar beni serum verdiler serumdan sonra nst bakıcaklar. Dua edin doğum olmasın daha çok küçük
İnş korku stres hepsi bir arada oldu bi anda hiç beklemiyordum sonuç gösterip çıkarım diyodum. Çok sağolCanım öncelikle inşallah sıkıntısız kavuşursun .Bebeğin iyi olsun da .Bu haftalarda doğum yapıp çok sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alanlar var .İnşallah erken doğuma gerek kalmazDualarım seninle
En kıymetlimiz hep endişe içinde olmamız çok normal .Hissettiklerin de çok haklısın .İnşallah miniğin iyi olsun .Kontrol altında olman iyi bir şey .İnş korku stres hepsi bir arada oldu bi anda hiç beklemiyordum sonuç gösterip çıkarım diyodum. Çok sağol
Rabbim yardımcın olsunBebek hareketlerinde azalma var diye müşadaye aldılar beni serum verdiler serumdan sonra nst bakıcaklar. Dua edin doğum olmasın daha çok küçük
Nst m iyi çıkarsa çıkarıcaklar yeri daraldığı için az hareket ediyordur dedi doktor ama şimdi iyi hareketleri. Allah yavrularımızı korusunEn kıymetlimiz hep endişe içinde olmamız çok normal .Hissettiklerin de çok haklısın .İnşallah miniğin iyi olsun .Kontrol altında olman iyi bir şey .
Çok sağol sen iyi anlarsın beni bir günü bile kar saya saya bugünleri gördük şükür buna da . Kilosu 2300 46 cm olmuş. Nst iyi çıkarsa göndericekler şükür. Ne kadar geç gelse o kadar iyi diğer kızımda hiç böyle şeyler yaşamamıştık 39 a kadar beklemişti . 37 yi görünce ben doğsun istiyorum planlı sezeryan zaten . Allah hepimizin yardımcısı olsun inşRabbim yardımcın olsun28.haftandan beri açılman vardı ama bak çok şükür bu haftalara geldin. Olumlu düşünelim hayırlısıyla 34.haftasında doğup küvöze girmeyen çok bebek var. İnşallah miniğin bekler
Tabiki rahim kısalığı topiğinde de yazışmıştık seni en iyi ben anlarım.. Bu haftalara gelmek hayaldi hepimiz içinÇok sağol sen iyi anlarsın beni bir günü bile kar saya saya bugünleri gördük şükür buna da . Kilosu 2300 46 cm olmuş. Nst iyi çıkarsa göndericekler şükür. Ne kadar geç gelse o kadar iyi diğer kızımda hiç böyle şeyler yaşamamıştık 39 a kadar beklemişti . 37 yi görünce ben doğsun istiyorum planlı sezeryan zaten . Allah hepimizin yardımcısı olsun inş
Canım 1 saat falan yürüsen oda baya fayda eder şancı gelmesineTeşekkür ederim canım oğlumu bende suni ile doğurdum biliyorum yani suniyinormal sancı nedir nasıl gelir onu bilmiyorum ondan sordum sana açıklık 3 cm ama sancı felan yok eve geldiğimden beri bakalım bekliycem artık tekrar teşekkür ederim güzel ve bir çok hikayeye göre kolay olmus doğumun inşallah tez vakitte toparlarsınız
Ben de 2 gün sonra 38 oluyorum. Ne sancı ne bisey hic hissetmiyorum. 41e kadar da uzasın istemiyorum. Öyle bir psikolojideyimki sanki bu iş böyle gidecek. Ama demek bir anda alamet geliyor. bakalım ben de çok geçmeden sancıyla önce evde biraz vakit geçirip sonra hastaneye gitmek istiyorum. Rabbim hayirlisini nasip etsin. Sana da gevmis olsun ve gozun aydın. Normal mi dogurdunBenim 39da nişan geldi, sancılandım sonra 39+4de doğurdum canımbu gün yarın gelir Allahın izniyle bebişin
Evin içinde kaç kere dönüyorum canım artık 2 yasında ki oğlumda alıştı ben yürürken oda ellerini beline koyup peşimden yürüyoCanım 1 saat falan yürüsen oda baya fayda eder şancı gelmesine
Benim minnoş öyle gazlandı ki daha şimdi cevap verebiliyorum :) çok şükür iyiyiz canım 3 kilo üstünü gördük şükür boyumuz 51 cm oldu haftaya bakalım tekrar kontrolümüz var bakalım ne olmuş. Minik doğanlar gerçekten çabuk büyüyormuş gün bile fark ettiBen çok titrediğim için hemen kucağıma veremediler canım. Sancıdan, korkudan hafif şoka girmiş gibi oldum, nefes alıp vermeden düzelemedim. Dikişler falan bitince anca alabildim kucağıma ama asla unutamıyorum
Valla alıyım silikon ucu da canım. O da emmeyi yeni öğrendiği için yara yaptı uçlarını herhalde. Tutana kadar savaş veriyoruz da biraz
Senin minnoş nasıl kuzum?
Muhtemelen süt fıstık ve cevizin içindeki yağlarla tanıştı minnoşun vücudu bağırsakları. Onları dert etmiyorlar içindeki yağ ve proteinler vücutlarına bi tık ağır geliyormuş ama doktorlar vücutlarının bunlarla tanışmasını öneriyo. Hepsini aynı anda tüketme yine de kademeli git şimdiden alerjik olmaları imkansız zaten. Mesela ben yumurta yediğim günler yanakları benek benek oluyo protein ağır geliyo muhtemelen ama bağırsaklarına unutturmamak için arada bir yiyorum. İnşallah alerjik olmaz ilerde zCanım ben tahin de yemiyorum ama bebişin poposuna, boynunda filan dediğin gibi sivilceye benzer, beyaz uçlu kızarıklıklar çıktı. Bal yemiştim süt yapsın diye, ondan olabilir mi acaba? Birde eşim süt, ceviz, fındık, fıstık, elma, muz, armut filan robotta çekip atom gihi birşey yapmış. Sonradan aklıma geldi, içindeki fındık fıstık mı yaptı acaba dedim. Yarın 3.gün kontrolü var bende soracağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?