Ay inşallah öyledir ben çok iriyim galibaCanım minicik o kıyafetler:) 30 da yıkamayla cekmez sanırmütülerken belim kopmustu mınık mınık parcaları
Ay inşallah sonra bebeğim çıplak kalmasinAnnen haklı canım büyük bile gelecek gör bak
Benim çok sertleşiyor canım ya top gibi olup öyle kalıyor çok oluyor saymıyorum bile kendimi tedirgin etmiyorum artık eskisi gibi hareketleri de az ama yeri daaraldigina bağlıyorum sanırım çok rahat değilim ama öyle davaraniyorumKizlar gun icerisinde bebek kac defa sertlesiyor sizin. Benim sanirim ckk fazla sertlesiyor ama
Ya bende saymiyorum ama saysam en az 20 30 kez olabilir herhalde. Doguma yaklastikca oluyirmu acabaAy inşallah öyledir ben çok iriyim galibavala busuru minik şey oldu dediğin gibi ütü çok zor olur
Ay inşallah sonra bebeğim çıplak kalmasin
Benim çok sertleşiyor canım ya top gibi olup öyle kalıyor çok oluyor saymıyorum bile kendimi tedirgin etmiyorum artık eskisi gibi hareketleri de az ama yeri daaraldigina bağlıyorum sanırım çok rahat değilim ama öyle davaraniyorum
Kız takmiyomda her gittigimde benim doktor sağolsun korkutuyo dikkat yemene diyo 1 haftadır meyve yüzü görmüyorum banada yazıkCanım sen kıloya cok takılıyosn
Rahat olOnu orada büyüten elbet bır cıkar yol sunar hep endıse halındesn sana da bebısıne de yansır dua edelım bol bol Rabbım hepımızı saglıkla sıhhatle yavrusuna kavustrsn en saglıklı yontemle… bırde kedılervekitaplarda yazdı ultrason ölcümünden kucuk dogdu diye:) rahat ol çok kolay gececek inşaAllah 2. Dogumun
Valla canım 3650 doğdu ilki ama genede aldiklarim hep bol geldi . Bende ilk aldiğimda ya bunlar çok minik küçük gelmezmi derdim malesef bol bile geliyoKızlar hepinize merhaba ya ben minoşumun kıyafetlerini bu gün yıkadım biraz geç kaldimay çok küçük geldi gözüme ya sanki çekmişler moralim bozuldu 30 derecede yıkadım sanırım sıkma devri yüksekti annemde dedi hayir çok büyük bekleme zaten minnacık bunlar bol bile gelir sizce öyle mi olur tecrubel8 anneler yazabilir m kendime çok sinirlendim niye dikkat etmedim diye
Benim ilkide ikincide erkekAynen canım erkek senindemi erkek
Evet evet benim de çok normaldir canım ya bence takmaYa bende saymiyorum ama saysam en az 20 30 kez olabilir herhalde. Doguma yaklastikca oluyirmu acaba
Cuma kontrolum war cuma gitcem ins. Baska ilceye gittigim icin her zman gidemiyorum ne yazikkiBence git bir baksın doktorun canım nolur nolmaz
Ins istedigin gibi olur cnm. Moralini bozma bebek cok kucuk dgl artik. Ins bekler biraz daha cnm.Bebek hareketlerinde azalma var diye müşadaye aldılar beni serum verdiler serumdan sonra nst bakıcaklar. Dua edin doğum olmasın daha çok küçük
Masalah 13 gun olmus bile darisi basimiza ins13 günlük tecrübelerimi paylaşayım sizinleilk önce kızımın hafif sarılığı oldu kanda 15i buldu değeri ama çok şükür gece gündüz 2 saatte bir uyandırıp emzirmeyle tedavisiz üstesinden geldik.
Daha sonra 2. Topuk kanında bir değeri yüksek geldi tekrar verdik. Onun da sonucu biraz önce çıktı o da çok şükür normal çıktı, bir risk yokmuş. Bunların dışında emiyor uyuyor uyanıyor altını alıyorum bir döngü devam ediyor bir sorunumuz yok
Her durumda sakin kalmak kafaya takmamak ve şükretmek benim için çok yardımcı oluyor kızlar. Siz de elinizde olmayan durumları kafaya takip dert etmeyin emin olun her şey zaten yoluna girecektir. Benden naçizane bir tavsiye
Cnm doktora birak bence karari. Onlarin daha dogru karar verceni dusunuyorum. Saglikla kavusursun ins cnmMerhaba arkadaşlar ben sürekli okuyorum ama pek yazma fırsatım olmadı. Geçen cumartesi kontrole gittim . Bebeğin kilosu 4 kilo civarı dediler sancı çıkmadı nst de. Açıklıkta 2 cm di. Hafta olarakta 39+5 teyim. Tahmini doğum tarihi 1 ekim olarak görülüyor. İlk doğumumda da 41. De doğurmuştum . Doktor doğum başlamayınca kendi suyu patlatmıştı ve suni sancıyla doğdu. Yine kendi kendine doğmayacak diye düşünüyorum. Kilosu çok diye kilo kaka yapma ihtimali aklıma takılıyor. Sizce ne zamana kadar bekleyip doğumu başlatmalarını isteyeyim.
Anladım canım işte insanız canımız çekiyor malum hamile değilken bile diyet işleri ne kadar zorluyor ozaman kaçamak yapıyoruz şimdi o da yok.. ben hergün takip ediyorum sen ediyormusunAlisiyo dedigim diyete alisiyo seker tatli hamur isi yememeye alisiyosun bunlari kafana takma demek istedim biraz eksik yazmisim yanlis anlasilmasin
Sen elinden geleni yapmışsın birazda genetik sanırım, sağlıkla kavuşalım bebeklerimizeHergün kırmızı et yiyorum bazen iki öğün haftada rahat 1 kilo cevizde bir kilo badem bitiyor en az iki kilo kaşar yiyorum beyaz peynirde çok yiyorum ama aynı paketten eşimde yediği için emin değilim ne kadar yediğimden haftada üç yumurta yemeye çalışıyorum genelde midemi bulandırdığı için yemeklere katıyorum her gün bi bardak süt ve kefir içiyorum içinde hayvansal gıda reyonu fışkırcak artık kilo alsın diye kendimi yırttım olan bu İşte yani bunların yanında bide canım ne isterse onu da yiyorum yani hani sağlıklı besleneyim derdim yok herşeyi yiyeyim ne kilo aldırırsa kafasındayım
Bana 2.600-2.700 dedi doktor 2.200 doğdu şok oldumMaşallah canım. Sağlıklı olsunlar da zayıf kilolu pek önemli değil. Ben 37+5deyim bugün doktor biraz kucuk dedi. Kucuk dediği de 3.037 gr... 4 mü olmasini bekliyor anlamadim. Benim annem de 3.200 civarinda hep dogurmus 5 cocugunu da zaten yapısaldır dedi doktor ama bana gereksiz geldi zayıf demesi
5.5 yaşında olcakBende 2 erkekdiğeri kaç yaşında
Hayırlı olsun gözünaydın canım sağlıkla büyüt bebeğini... denemiş biri olarak meme uçların İçin madecassol ve anestol kremi sürmeni kesinlikle tavsiye ederim sürdükçe karıştır ve emzirmeden önce mutlaka silKızlar merhaba, ben geldim
Öncelikle güzel dilekleriniz, dualarınız, destekleriniz için çook teşekkür ederim
28 Eylül 01.35de bebişimi normal doğumla kucağıma aldım çok şükür. Doğum öncesi kontrolde 3100 çıktı kilosu. Doğumda 2760 gr ve 47cm idi
27si gece 4.30dan itibaren sancılarım vardı biliyorsunuz, burda da paylaşmıştım. Nişanım gelmişti zaten, onun kanaması da devam ediyordu. Dün öğleye doğru gittim acile, 2 cm açıklık var dedi ve sancılar 1 dkye düşmeden gelme demişti. Akşamına sıcak duş, pilates derken sancılar sıklaştı ve tekrar gittim biliyorsunuz.
3cm açıklıkla yatışım yapıldı. Bir saat civarı kendi kendime sancı çektim, açıklık 4e yükseldi. O sırada ebe seruma bir ilaç enjekte etti. Can havliyle suni sancı mı o dedim, hayır bizde suni sancı yok, rahim ağzı yumuşaması için ilaç bu dedi. Meğerse suni sancıymış ve panik olmayayım diye söylememiş.
Suni sancıyı tatmış biri olarak söyleyebilirim ki kendi sancımzıdan bir tık daha fazla ama kesinlikle çok etkili. Bana kendi sancımdan çok daha fazla açılma yaptırdı ve süreci çok hızlandırdı. Sabaha kadar sürebilecek doğum sürecini birkaç saat içinde tamamlamamı sağladı. Ben ebenin suni sancı olduğunu söylemesini isterdim ama korkacağımı düşünüp söylememiş. Bende sancım çoğaldığı için canım biraz daha yandı ve panikledim. Suyumu da ebeler patlattı, sanırım bu da süreci ve ağrıyı bir tık çoğalttı. Yanımda yatan iki gebede tık yokken ben sancı çekiyordum.
Açılma iyice ilerleyince doğum odasına alıp iyice ıkınmamı söylediler. O anları asla unutmuyorum kızlar. Durup durup tam doğurduğum anı hatırlıyorum sürekli. Hemşirenin kucağında ağlamasını duyunca bende hüngür hüngür ağlamaya başladım. 9 aydır beklediğim mucizem gelmişti sonuçta
Biraz yırtığım var, sayısını söylemedi ama çok değil birkaç tane dedi diken hemşire. Dikişler ara sıra sızlama yapıyor, onun haricinde ben çok iyiyim şükür.
Bebişle geceyi güzel geçirdik ama öğleden sonra bir uyku sevdası başladı. Uyuyacağım diye emmiyor. Şuanlık tam bir uyku delisiburnunu, ayağını dürtüp bir şekilde ağlatıp uyandırıp meme veriyorum sarılık olmasın diye. Bazen hemen tutamıyor meme ucunu. Tutunca da fazla sömürüyor Göğüs uçlarım hafif çatlamış acıyor, buna da çözüm arıyorum gümüş kapağın yanında
Doğum anında hepinize dua ettim, inşallah Rabbim kabul etmiştir.9 ay boyunca burda birbirimize destek olduk, kardeş olduk. Hepsi için Allah hepinizden razı olsun, ben sizden razıyım Allah hepinize hayır, sağlıklı doğumlar nasip etsin. İnanın şekli hiç önemli değil doğumun. Kucağına aldıktan sonra herşey geçip gidiyor, tek gerçek evladınız kalıyor sizinle
Sorunuz olursa, merak ettiğiniz şeyler olursa yanıtlarım.
Bende var diyet yapıyorum yine tombişYok canım şekerim. Olsa zaten dikkat eder ve bebeği bu kadar çok yiyerek sisirmezdim
Gözün aydın canım Allah evladını sana bağışlasın seni de ona kolaylıklar diliyorumKızlar merhaba, ben geldim
Öncelikle güzel dilekleriniz, dualarınız, destekleriniz için çook teşekkür ederim
28 Eylül 01.35de bebişimi normal doğumla kucağıma aldım çok şükür. Doğum öncesi kontrolde 3100 çıktı kilosu. Doğumda 2760 gr ve 47cm idi
27si gece 4.30dan itibaren sancılarım vardı biliyorsunuz, burda da paylaşmıştım. Nişanım gelmişti zaten, onun kanaması da devam ediyordu. Dün öğleye doğru gittim acile, 2 cm açıklık var dedi ve sancılar 1 dkye düşmeden gelme demişti. Akşamına sıcak duş, pilates derken sancılar sıklaştı ve tekrar gittim biliyorsunuz.
3cm açıklıkla yatışım yapıldı. Bir saat civarı kendi kendime sancı çektim, açıklık 4e yükseldi. O sırada ebe seruma bir ilaç enjekte etti. Can havliyle suni sancı mı o dedim, hayır bizde suni sancı yok, rahim ağzı yumuşaması için ilaç bu dedi. Meğerse suni sancıymış ve panik olmayayım diye söylememiş.
Suni sancıyı tatmış biri olarak söyleyebilirim ki kendi sancımzıdan bir tık daha fazla ama kesinlikle çok etkili. Bana kendi sancımdan çok daha fazla açılma yaptırdı ve süreci çok hızlandırdı. Sabaha kadar sürebilecek doğum sürecini birkaç saat içinde tamamlamamı sağladı. Ben ebenin suni sancı olduğunu söylemesini isterdim ama korkacağımı düşünüp söylememiş. Bende sancım çoğaldığı için canım biraz daha yandı ve panikledim. Suyumu da ebeler patlattı, sanırım bu da süreci ve ağrıyı bir tık çoğalttı. Yanımda yatan iki gebede tık yokken ben sancı çekiyordum.
Açılma iyice ilerleyince doğum odasına alıp iyice ıkınmamı söylediler. O anları asla unutmuyorum kızlar. Durup durup tam doğurduğum anı hatırlıyorum sürekli. Hemşirenin kucağında ağlamasını duyunca bende hüngür hüngür ağlamaya başladım. 9 aydır beklediğim mucizem gelmişti sonuçta
Biraz yırtığım var, sayısını söylemedi ama çok değil birkaç tane dedi diken hemşire. Dikişler ara sıra sızlama yapıyor, onun haricinde ben çok iyiyim şükür.
Bebişle geceyi güzel geçirdik ama öğleden sonra bir uyku sevdası başladı. Uyuyacağım diye emmiyor. Şuanlık tam bir uyku delisiburnunu, ayağını dürtüp bir şekilde ağlatıp uyandırıp meme veriyorum sarılık olmasın diye. Bazen hemen tutamıyor meme ucunu. Tutunca da fazla sömürüyor Göğüs uçlarım hafif çatlamış acıyor, buna da çözüm arıyorum gümüş kapağın yanında
Doğum anında hepinize dua ettim, inşallah Rabbim kabul etmiştir.9 ay boyunca burda birbirimize destek olduk, kardeş olduk. Hepsi için Allah hepinizden razı olsun, ben sizden razıyım Allah hepinize hayır, sağlıklı doğumlar nasip etsin. İnanın şekli hiç önemli değil doğumun. Kucağına aldıktan sonra herşey geçip gidiyor, tek gerçek evladınız kalıyor sizinle
Sorunuz olursa, merak ettiğiniz şeyler olursa yanıtlarım.
Bende 37+3 gitmiştim hala benimkide inmemişti. Ama bol yürüyüş yap dedi banaGözün aydın canım Allah evladını sana bağışlasın seni de ona kolaylıklar diliyorumgüzel duaların için Allah razı olsun Allah kabul etsin darısı bizim de basımıza inşallah Bi sorum olacaktı. Ben 37+5 haftalıgım. Çatı da bacaklarımda belimde agrılar oluyo bazen de kasılma oluyo ama tam olarak bebeğin aşagı indiğini hissetmiyorum doktorum geçen haftaki kontrolde eliyle dokundu sertçe karnımda gezindi. Daha inmemiş dedi iner bacak kasık ağrıların varsa dedi var dedim. Bişey yapmalı mıyım egzersiz falan inmesi için? Gerçi doktorum 10 gün sonraya kontrole cagırdı on gün dinlen uyumasan bile uzan dedi bişey yapmana gerek yok dedi ama..sabırsızlanıyorum artık hapşırsam bile doguruyorum sanıyorum
Canim kilo boy soylemiyorlar inşallah iyidir bebegimCanım boyu kilosu ne şuanda?
Bol bol su tüket, havuç suyu iç. Farkedilmesi çok iyi olmuş canım, iyi yönünden bakmaya çalışalım. Takip altında olur, duruma göre müdehale edilir. Allahım bebişine ömür versin, sağlık versin
İnsallah canim benim Rabbim sana bagislasin tesekkur ederimNolur dert etme kendine 36.hafta iyi bi hafta. Ben 36+2 de doğurdum ama bebeğim 3-4 gün geriden geliyordu. 2.200 kilosu 45 cm boyuydu. Kuvöze gerek kalmadı şükür ama olsaydı da hazırlamıştım onun iyiliği içindi sonuçta ki Allah başka hastalık vermesindi benim için. Şimdi 3 kilo üstünde boyu 51 cm canıma okuyo 2 ekimdi Doğum tarihim ama 23 günlük oldu Yanımda yatıyo
Bende bugun hemen havuc suyu içtim. Suyu zorlada olsa icicem biraz daha dursun yavrumCanım 3 hafta önce bana da aynı şeyi dedi doktor ama sınırda demek az demek değil. Başka doktora gittim 10 ml şu an senin dedi. 8 ml den az olunca az diyoruz dedi. Suyun böyle giderse iyi dedi. 3 haftadir da hep iyi diyor, bol su iç diyor sadece. Yani zaten bebegin suyu sona doğru azalır. Seni 3-4 hafta idare etse iyi zaten. Ben de o gün çok endişe etmiştim erken doğurcam herhalde dedim. Eğer çok kötü hissettiysen başka bid doktora daha sor derim kimisi felaket telallığı yapıyor çünkü. Bir de havuç suyu, armut ve bol su tüketebilirsin. Ben suya dikkat etmeye çalıştım ama gene de istenildiği gibi günde 2-3 litreye ulaşamıyorum çünkü hem alışmamışım hem de midem bulanıyor...
Genelde 38 haftada kanala iniyor diye biliyorum canım. Benim en son 37+3 hala inmemiştiKızlar dün kontrolde doktor bebeğimin kanalda olduğunu söyledi, ağrılaeımın nedeni buymuş demekki . Sizce daha erken değilmiydi kanala girmesi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?