2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Bebişini kucağına alınca tutamayacaksın asıl gözyaşlarını canım dünyanın en en en güzel duygusu. Rabbim hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin, sıra sizlerde inşallah
İnşallah canım ya bir an önce almak istiyorum kucağıma görmek istiyorum nasıl bişey kime benziyor kokusu nasıl. Gördüğümde ve kucağıma aldığımda nasıl bir duygu hissedicem bunları çok merak ediyorum. Bakabilecek miyim minicik tutabilecek miyim sütüm olucakmi. Bazen diyorum yanında kullanma kılavuzu da verseler keşke. İlk çocuk tecrübe yok. Normal doğum istiyorum ve çok korkuyorum acı eşiğim çok düşük korkular bastı şimdiden. Birde bişey sormak istiyorum canım göğüs ucu koruyucu sen gümüş kapak almışsın sin sanırım silikon daha iyi diyor kimileri. Netten araştırdım onunda ebatları oluyor galiba kimi bebeğin ağzına büyük geldiğini kimi göğüse tutmadığını yazmış bende almak istiyorum ama gümüş mu silikonmu alicam bilmiyorum. Hadi buna karar verdim diyelim boyutu standartmi oluyor ebatları varmı acep.

Anladım canım işte insanız canımız çekiyor malum hamile değilken bile diyet işleri ne kadar zorluyor ozaman kaçamak yapıyoruz şimdi o da yok.. ben hergün takip ediyorum sen ediyormusun
Bana evde takip cihazindan al dmedi ne kadin dogumcu ne dahiliyeci. Almadim ben de. Ama aile hekiminde aclik tokluk seker olcumu yaptirdi diyete ilk basladiktan yaklasik 1 ay kadar sonra. Degerlerim ii cikti diyete devam dedi. Kilo almadigim icin diyeti dogru yapiosun diyo doktorum. Ben hic hayatimda duzenli diyet yapamamistim. Ewt kolay degil ama inan alisiyo insan. Sik sik yedigim icin cnm bisey de istemiyo. Arada dondurma cikolata tatli istedigi oluyo tabi ama meyveyle gecistiriyorum. Gecicek bugunlerde diye avutuyorum kendimi. Hatta bazen diyorumki kendime bak boyle de sekersiz hamur issiz yasaniyomus heo boyle devam edebilirsin esim dogumdan sonra sana ne getiriyim diye beni yoldan cikariyoda bakalim hayirlisi
Ultrason kagitlarinda arti eksi 500g yaziyo cnm. Demekki gercekmis. Bnmki en son 2563g di. 500g eksik olsa 2 kg olur yaa

Genelde 38 haftada kanala iniyor diye biliyorum canım. Benim en son 37+3 hala inmemişti
Aslında doğum anında bile kanala girebiliyormuş, aslında taşınma arefesinde olmasam hiç takmazdımda haftaya ev taşıyorum o zamana kadar kızımız sabırlı olsa iyi olur

Ben gümüş kapak alacaktım erken doğdu kaldı. Hastanedeyken eşime e bebekten aldıracaktım 999 ayar yokmuş 925 varmış dedim neyse kalsın. Silikon koruyucu alın demiş hemşire eşim de onu almış. Ay bi rahat ettim. Hem uç çıkardı hem bebeğim memeyi reddetmedi küçüktü ama maşallah emme refleksi beni şok etti çok şükür Hem de yara falan olmadı ya lansinoh vardı Yanımda hiç kullanmadım. 3-4 günlük olunca bi silikonla bi silikonsuz vermeye başladım. Hem o silikon hem süt sağma pompası uç çıkardı. 1 hafta sonra da silikon koruyucuyu bıraktım. Bikaç gündür sol göğüs ucum acımaya başladı bende ayva çekirdeğine su döküp jel yaptım onu sürüyorum.

Aslında doğum anında bile kanala girebiliyormuş, aslında taşınma arefesinde olmasam hiç takmazdımda haftaya ev taşıyorum o zamana kadar kızımız sabırlı olsa iyi olur
Ev taşıma işi çok zor ya nasil yapcaksin

Ben 60 da yıkadım çekmedi bence sana öyle gelmiştir

Hastaneden çıktık ilk kontrolde 2 kg geldi. İnanır mısın büyüme hızına şok olursun:) hakikaten gün bile fark ediyo küçükler daha çabuk büyüyormuş cidden

Ev taşıma işi çok zor ya nasil yapcaksin
Mecburuz, ev sahibimiz gelip oturacakmış, bir ev bulduk oraya geçicez. Temizlik şirketini ayarladık ev temizliği için. Eşyaların taşındığı günde şehirdışından annem gelwcek yardıma. Eşim sağolsun çok yardımcı oluyor. Bende artık doğum iznine ayrılıyorum. Hemen hemwn okulda tüm girdiğim sınıflar temaslıydı. Herşey üst üste oldu bu aralar. 2 oğlumda hasta midelerini üşütmüşler, okullarında salgın var. Rabbim bana güç versin de en azından onlara bakabileyim Dualarınıza ihtiyacımız var.

InsAllah herşeyi çok rahatlikla halledersin canım ya . Valla işin biraz zormus çocuklar bide hasta en zoruda o

Haklısın canım ben biraz endişeci tipim galiba ölçmeden rahat edemiyorum bende kilo almadım doğru gidiyor demekki hepimiz sağlıkla kavuşalım bebeklerimize bu arada bende senin tam tersin olarak eşime hastaneye neler getirmesi gerektiğini söylüyorum

Yaptım balım erken geldi benim kuş 36+2 de doğdu ama şükür sıkıntı olmadı. Adı Masal Hüma
Maşallah Allah sağlık ve mutluluk versin bebisinle size
Hayirli uğurlu olsun, sağlıkla büyüsün insallahhhh çok sevindim
4 hafta mi geride gelişimi? Doktor bey neyi bekliyorki canim? Bebek doğsa daha iyi anne sütüyle direk beslenir en azından. Umarım cuma günü doğuma alırlar seni zaten son haftaya gelmişsin. Bizide haberdar et
Ben senin yerinde olsam risk almam doğumu yarın başlatırdim. Göbek bağında tek damar var benimkinde olurdaaaa bir ihtimal 40. Haftada bir sıkıntı olur diye bile ben beklemiyorum sezeryan gireceğim. Sen haftanida doldurmussun, madem teceubeyle sabit doğmuyor suni sancı verdir emin ol o açılma ilerler baya bende 0 açılma vardı suni sancı verdiklerinde. Seninki daha çabuk olur ve 3 saatte doğum olmuştu.

Amin cnm benim yaşim kucuk dgl ama emin ol kac olursan ol o korku olacakti ilk cunku bilmedigin duygular insallah guzel atlatir burda guzel atlattigimizi anlatiriz

Nişanım geldi aşırı mutluyum çocuk içimde kalacak diye düşünmeye başlamıştım en azından niyetlenmiş benim güzel oğlum gelmeye Buda bişi bence çok şükür
Canim gozun aydin saglikla gelsin insallah. Rabbim birbirinize saglikla sihhatle kavusmayi nasip etsin. Hemencecik kolaycik dogum olsun insallah.

İnş cnm saol

Ya bende saymiyorum ama saysam en az 20 30 kez olabilir herhalde. Doguma yaklastikca oluyirmu acaba
Benımde sık sık oluyo canımm bunlar rahımi doguma hazrlıyo
Kız takmiyomda her gittigimde benim doktor sağolsun korkutuyo dikkat yemene diyo 1 haftadır meyve yüzü görmüyorum banada yazık daha napim açmi kalım dedim
Sen bakma doktoruna ya:) değişik bi yaklasımı var
Tamam kılona dıkkat et ama sureklı aynı seyı tekrar etmesi senıde farkında olmadan strese sokuyo
Bak arkadaslar -+500 gram oynayabılıyo dıyo
Nişanım geldi aşırı mutluyum çocuk içimde kalacak diye düşünmeye başlamıştım en azından niyetlenmiş benim güzel oğlum gelmeye Buda bişi bence çok şükür
Yaaa
Hadi gozun aydın
Bi avazda saglıcakla dogsun inşaAllah
Ama evde bekleme gecen plasenta da yaslanma var demıstı ya doktor bi iletişime mi gecsen:) hızlıca kolayca gecsin inşaAllah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…