Yok minik bir acı damaryolu açılması kadar ondan snra bayağı hafifletiyor sancıyı güzel sevdimYa bende çok istiyorum epidural. Peki takılınca ağrı falan oldumu
Allah razı olsun canım benim, seninde hayırlı olsunBi gireyim bizim Ekim anneleri ne yapıyor dedim sen doğurmuşsunevladın hayırlı uğurlu olsun inşallah, gözün aydın canım. Şimdi asıl günler başladı çok güzel günler ben hep doğumu son nokta olarak düşünmüştüm ama şimdi anlıyorum ki daha yeni başladık. Bundan sonrası daha güzel kızlar hazır olun
Ben bir gün önce ev süpüeüyordum canım, bir gün sonra nişan, 2 gün sonra sancı, 4-5 saate de doğum oldu. Birden geliyorlar yani cidden.Ben de 2 gün sonra 38 oluyorum. Ne sancı ne bisey hic hissetmiyorum. 41e kadar da uzasın istemiyorum. Öyle bir psikolojideyimki sanki bu iş böyle gidecek. Ama demek bir anda alamet geliyor. bakalım ben de çok geçmeden sancıyla önce evde biraz vakit geçirip sonra hastaneye gitmek istiyorum. Rabbim hayirlisini nasip etsin. Sana da gevmis olsun ve gozun aydın. Normal mi dogurdun
Aynen canım ben abartıp hepsini karıştırdım sanırım biraz. Hafifledi kızarıklık lar bu gün çok şükür. Kademeli gitmek lazım artık NapalımMuhtemelen süt fıstık ve cevizin içindeki yağlarla tanıştı minnoşun vücudu bağırsakları. Onları dert etmiyorlar içindeki yağ ve proteinler vücutlarına bi tık ağır geliyormuş ama doktorlar vücutlarının bunlarla tanışmasını öneriyo. Hepsini aynı anda tüketme yine de kademeli git şimdiden alerjik olmaları imkansız zaten. Mesela ben yumurta yediğim günler yanakları benek benek oluyo protein ağır geliyo muhtemelen ama bağırsaklarına unutturmamak için arada bir yiyorum. İnşallah alerjik olmaz ilerde z
Benim doğumdan 1 saat önce kanala indi canım düşün. Pilates yapmanı öneririm, çok faydası oluyor dedi ebeler. Sıcak duşta aldım ben, o da faydalı oldu. Bebeğin kanala inmesi için hareketler var, onlar faydalı olur. Benim doğumdan hemen önce indi kanala ama pilates mutlaka kanala inmesi için geçişi yumuşatmıştır.Gözün aydın canım Allah evladını sana bağışlasın seni de ona kolaylıklar diliyorumgüzel duaların için Allah razı olsun Allah kabul etsin darısı bizim de basımıza inşallah Bi sorum olacaktı. Ben 37+5 haftalıgım. Çatı da bacaklarımda belimde agrılar oluyo bazen de kasılma oluyo ama tam olarak bebeğin aşagı indiğini hissetmiyorum doktorum geçen haftaki kontrolde eliyle dokundu sertçe karnımda gezindi. Daha inmemiş dedi iner bacak kasık ağrıların varsa dedi var dedim. Bişey yapmalı mıyım egzersiz falan inmesi için? Gerçi doktorum 10 gün sonraya kontrole cagırdı on gün dinlen uyumasan bile uzan dedi bişey yapmana gerek yok dedi ama..sabırsızlanıyorum artık hapşırsam bile doguruyorum sanıyorum
Ben gümüş kapak aldım canım, 36dan beri kullandım günlük birkaç saat. Ama minnoş sömüre sömüre çatlattı göğüs uçlarım sağolsunİnşallah canım ya bir an önce almak istiyorum kucağıma görmek istiyorum nasıl bişey kime benziyor kokusu nasıl. Gördüğümde ve kucağıma aldığımda nasıl bir duygu hissedicem bunları çok merak ediyorum. Bakabilecek miyim minicik tutabilecek miyim sütüm olucakmi. Bazen diyorum yanında kullanma kılavuzu da verseler keşke. İlk çocuk tecrübe yok. Normal doğum istiyorum ve çok korkuyorum acı eşiğim çok düşük korkular bastı şimdiden. Birde bişey sormak istiyorum canım göğüs ucu koruyucu sen gümüş kapak almışsın sin sanırım silikon daha iyi diyor kimileri. Netten araştırdım onunda ebatları oluyor galiba kimi bebeğin ağzına büyük geldiğini kimi göğüse tutmadığını yazmış bende almak istiyorum ama gümüş mu silikonmu alicam bilmiyorum. Hadi buna karar verdim diyelim boyutu standartmi oluyor ebatları varmı acep.
Ay maşallah canım çok sevindim. Açıklığın da çok güzel, rahat bir doğum olur bence seninkiEpiduralim takıldı 4-5 cm açıklık vardı şuan daha hafifledi sancılarım daha iyiyim kesinlikle bu mükemmel epidural şansınız varsa mutlaka bu şansı kullanın derim tv falan izliyorum öyle güzel yani
Olsun canım bak ne güzel normal doğurmuşsun. Allahın izniyle yine doğurursun. İlki zor oldu diye bu da olacak diye birşey yok. Güzel olur inşallahYok canım senle alakalı değil. Benim ilki baya zor geçmişti hala unutamıyorum hala eşim hatırlatır anlatma kötü oluyorum derim
Sağlıkla gelsin bebeğin canım. kolay geçsin doğumun dualarımdasınEpiduralim takıldı 4-5 cm açıklık vardı şuan daha hafifledi sancılarım daha iyiyim kesinlikle bu mükemmel epidural şansınız varsa mutlaka bu şansı kullanın derim tv falan izliyorum öyle güzel yani
InsAllah canımOlsun canım bak ne güzel normal doğurmuşsun. Allahın izniyle yine doğurursun. İlki zor oldu diye bu da olacak diye birşey yok. Güzel olur inşallah
Maşallah canım herşey çok güzel ilerliyo biraz sonra mutlu haberi verirsin insAllahYok minik bir acı damaryolu açılması kadar ondan snra bayağı hafifletiyor sancıyı güzel sevdim
Cok sewindim cnm hem dogumun baslamasina hem ii gecmesine. Guzel haberlerinizi bekliyozEpiduralim takıldı 4-5 cm açıklık vardı şuan daha hafifledi sancılarım daha iyiyim kesinlikle bu mükemmel epidural şansınız varsa mutlaka bu şansı kullanın derim tv falan izliyorum öyle güzel yani
Naçizane fikrimi belirtmek istedim. Bence bu kadar stres yapmayın oluruna bırakın. Kaderden öte köy yok ve ultrasondaki büyük yanılma payını unutmayın. 3 sene önce bana 4 kiloyu çoktan geçmiş takılır bilmem ne olur dedikleri, gözümü korkuttukları hatta benden çok eşimin gözüne baka baka konuştukları(ki daha çok korksun) çocuğum 3500 gram doğdu. Hayırlısı buymuş tabi ama onları dinleyerek sezeryan olduğum için çok pişman oldum. Tabi iş işten geçmişti. Bence akışına bırakın bebeğiniz doğum şekline karar verecektir bir şekilde bunu size ve doktorunuza hissettirecektirSelam kızlar,
Ben de 37. haftamı tamamladım. 2 gün önceki kontrolde bebeğim 3900 gr çıktıAşırı iri bir bebek gibi geldi bana. ve doktorum 2 hafta daha kesin doğurmazsın dedi. Yani 2 hafta sonra 5000 gr mı bulur benim kız bu gidişle. Zaten başından beri bu kızın ölçümleri hep 2 hafta öndeydi. Yani tam bi yarmagül :)
Oğlumu 40. haftada suni sancıyla normal doğurdum. 3680 gr dı. Bu kız daha 37. haftada 4000 gr mı buldu. Nasıl doğuracam, nası çıkaracam uykularım kaçıyor. 43 yaşındayım bu arada.Tabi sezeryan da bi seçenek ama ödüm kopuyor o seçenekten. Kalbimin atışı bile hızlanıyor, ateş basıyor sezeryanı düşününce.
Doktorum "boyun var. daha önce doğum deneyimin var. çatın geniş. sen normal doğurursun" diyor. Ne kadar güvenebilirim bilemiyorumİri bebekleri normal doğurtacam diye sakatlayan hastaneler, doktorlar duyuyorum, okuyorum... Tabiki binde 1 bile risk varsa el mecbur sezeryan olacam tartışmasız. Ama çok gerginim uykularım kaçıyor...
Var mı aranızda böyle iri bebek taşıyanlar?
Sizde durumlar nasıl?
Ve ve ve… Yaşınızıda belirtmişsiniz bence sezeryanın getirdiği riskleri asla ama asla hafife almayın yani her doğum şeklinde belli bir risk var zaten. Bazen doğumlar doktorların hiç tahmin etmediği tarihlerde gerçekleşebiliyor. Hızlandırıcı şeyler araştırıp yapabilirsiniz uygunsa doktorunuzada sorarak tabi.Selam kızlar,
Ben de 37. haftamı tamamladım. 2 gün önceki kontrolde bebeğim 3900 gr çıktıAşırı iri bir bebek gibi geldi bana. ve doktorum 2 hafta daha kesin doğurmazsın dedi. Yani 2 hafta sonra 5000 gr mı bulur benim kız bu gidişle. Zaten başından beri bu kızın ölçümleri hep 2 hafta öndeydi. Yani tam bi yarmagül :)
Oğlumu 40. haftada suni sancıyla normal doğurdum. 3680 gr dı. Bu kız daha 37. haftada 4000 gr mı buldu. Nasıl doğuracam, nası çıkaracam uykularım kaçıyor. 43 yaşındayım bu arada.Tabi sezeryan da bi seçenek ama ödüm kopuyor o seçenekten. Kalbimin atışı bile hızlanıyor, ateş basıyor sezeryanı düşününce.
Doktorum "boyun var. daha önce doğum deneyimin var. çatın geniş. sen normal doğurursun" diyor. Ne kadar güvenebilirim bilemiyorumİri bebekleri normal doğurtacam diye sakatlayan hastaneler, doktorlar duyuyorum, okuyorum... Tabiki binde 1 bile risk varsa el mecbur sezeryan olacam tartışmasız. Ama çok gerginim uykularım kaçıyor...
Sizde durumlar nasıl?
Bir kez normal doğumu tecrübe etmişsin zaten. Birinciyi doğuran ikinciyi çok daha kolay doğurur hiç merak etme. Vücut doğumu tanımıştır artık. Kilo konusu da bana 3100 dediler 2700 doğurdum. En az 400-500gram yanılma payı oluyor. Ben yukarı çıkan görmedim hiç, genelde eksik çıkabiliyor. Son haftalarda artık günlük gram gram alıyormuş bebekler kiloyu. Yeri daraldığı için kilo alması duruyormuş nerdeyse. Bence olumsuz düşünüp kendini sıkma. Son ana kadar normal deneeler, ondan sonra bir aksilik olursa müdehale ederler zaten. 5kiloyu bulmaz canım bence, içini ferah tut.Selam kızlar,
Sizde durumlar nasıl?
Çok şükürEpiduralim takıldı 4-5 cm açıklık vardı şuan daha hafifledi sancılarım daha iyiyim kesinlikle bu mükemmel epidural şansınız varsa mutlaka bu şansı kullanın derim tv falan izliyorum öyle güzel yani
Cumartesi kontrol var benim de doktor gün verir herhalde artık. Günü belli olsun yaklaşınca ben de başlayacağım takmaya. Meme uçlarında siyah siyah yaralar var benim ilk gebelikte de olmuştu doğumdan önce takınca baya geçti iyice temizlemiştim yaraları doğuma gitmeden. Yine bir operasyon gerekecek anlaşılanYarıyordur ya ben de 999 bulamasaydim 995 alacaktım öyle çok bı farkı oldugunu sanmıyorum zaten. Yeter ki ise yarasın bakalım canım bu haftadan itibaren en azından günde birkaç saat şeklinde kullanmaya başlayayim diyorum
Ya tam şu epidural işini soracaktım kimse taktırmıyor mu hiç bahsi geçmiyor diye sen yazmışsın. Normal doğum yapacak olsam kesinlikle isterdim epidural.Epiduralim takıldı 4-5 cm açıklık vardı şuan daha hafifledi sancılarım daha iyiyim kesinlikle bu mükemmel epidural şansınız varsa mutlaka bu şansı kullanın derim tv falan izliyorum öyle güzel yani
Canım benim bebeğim dönmedi ,ben hıçkırıkları genelde sağ tarafımda orta kısımlarda hissediyorum ama ,kasıklarda da hissediyorum .Ama zaten bebek tersse çok belli oluyor bildiğin benim göbeğim yamukKızlar, bebeğin hıçkırıklarini hep kasıklarımda hissederdim, bugün ilk kez resmen yukarıda hissediyorum. Bebeğim dönmüş olabilir mi acaba yaama aynı zamanda ayaklarını da gayet yukarda hissediyorum yani. Hıçkırıgin yeri tam olarak duruş pozisyonunu belirler mi sizce?
Anladım canım yani bebegin poposu altta olmasina rağmen hıçkırıgi kasıklarda hissediyorsan benimki de normaldir herhalde, öyle düşünmek istiyorumCanım benim bebeğim dönmedi ,ben hıçkırıkları genelde sağ tarafımda orta kısımlarda hissediyorum ama ,kasıklarda da hissediyorum .Ama zaten bebek tersse çok belli oluyor bildiğin benim göbeğim yamuk
Evet onu ifade etmek istedimAnladım canım yani bebegin poposu altta olmasina rağmen hıçkırıgi kasıklarda hissediyorsan benimki de normaldir herhalde, öyle düşünmek istiyorum
Benım bebişimin ayakları hep ustte canımKızlar, bebeğin hıçkırıklarini hep kasıklarımda hissederdim, bugün ilk kez resmen yukarıda hissediyorum. Bebeğim dönmüş olabilir mi acaba yaama aynı zamanda ayaklarını da gayet yukarda hissediyorum yani. Hıçkırıgin yeri tam olarak duruş pozisyonunu belirler mi sizce?
Ay insalalh geçer canımTeşekkür ederim canım benim
Benim sızlama oldu önce sonra göğüs uçlarım çatladı hafif. Bu gün farkettim. Tahin aldırdım eşime, onun yağını süreceğim önce. Sende bulabilirsen canım onu dene bir, kızlar önerdi. Ben emzirmeden sonra kendi sütümü de sürüyorum ucuna biraz. Birde emzirme süt yeni takmamıştım, atletle sürttğkçe iyice tahriş olmuş. Sütyen takınca da rahatladım.
Bebiş emdikçe acıyor ama veriyorum sık sık. Süt azalmasın diye.gümüş kapağı da kullanıyorum. İnşallah bu çatlaklara çare buluruz canım
Doğum hikayende ne heyecanlıAmin amin canım
Bende sabah 4.30dan ertesi akşam 11e kadar filan kendi sancımı çektim canım. Bende sabah 10 givi gitmiştim, yalancı sancı 2 cm diyip göndermişti. Sancılar sıklaşıp 1 dkye düşünce gel dedi. Akşam 10 gibi sanırım tekrar gitrim. Baktı ki 3 cm açıklık var, yatış yaptı. Bir saat kadar kendi sancımla 4cm oldu. Hemşire o sırada seruma suni sancı katmış, benim haberim yok. Hatta sordum suni sancı mı diye hayır, bizde suni yok dedi. Korkmayayım diye söylememiş.
Suni sancı senin yalancı sancı dediğinin bir tık fazlası canım. İki yalancı sancıyı aynı anda çekmiş gibi düşün. Asla korkulacak birşey değil. Evet normal sancıdan biraz daha acılı ama dayanılmayacak birşey değil. Suni sancıların arasında rahatlama geliyor ya zaten, o zaman dinlenip vücut tekrar güç kazanıyor ve yeni sancı için enerji topluyor. Suni sancıyla benim açılmam 6 filan olduğunda ebe masadayken kontrollü olarak ıkındırdı canım. Sancı gelip en doruk seviyeye çıkınca çok derin bir nefes al ve tutabildiğin kadar tutup sanki kabız olmuşda rahatlamaya çalışır gibi ıkın dedi. 20 dakika kadar da masada ıkınıp açılmayı büyüttük. Sanırım 7 olunca artık çatala aldı beni.
Suyum kendi patlamamıştı, ebe parmağıyla onu patlattı masada. Asla acımıyor suyu patlatınca kızlar, sakın korkmayın. Ben acı hissetmedim en azından. Kalan suyu da masada boşalttı, tekrar ıkınmaya geçtikben biraz panik yapmıştım, çok fazla bağırıp çok yormuşum kendimi. Bağırmayıp burundan derin nefes alıp ağızdan verseydim daha rahat ıkınırdım, onu anladım. Biraz söylemesi zor belki ama olabildiğince sakin kalmak lazım. Sancı geldikçe burundan derin nefes alıp ağızdan vermek lazım. Öyle yaptıkça vücut rahatlıyor biraz.
Çatalda ebeler yönlendirdi, birkaç kez bebeğin kafasının çıkışa dayanıp geri kaçtığını hissettim. Kendimi yormasam ilk seferde çıkarırdım eminim. Birkaç denemeden sonra önce kafası çıktı. Son gücümle tekrar ıkındım ve bebiş çıktı şükürler olsun. Bebeğin kafası çıkarken birazcık yırtık oluştu ama sızlama şeklinde hissettim. O an yırtığınız kesiğiniz olursa endişe etmeyin, pek hissetmiyorsunuz.
Bebiş çıkınca zaten birazcık durup dinlendirdi beni. Hem yorgun hemde mutlu hissediyordum. Bebiş ağladıkça kafamı kaldırıp baktım, şükrettim, dua ettim. Bütün acılarım uçup gitmişti gerçekten.
Plasentayı da alırken hiç acı hissetmedim. Sadece içimden birşey kaydığını hissediyordum o kadar. Onu da aldı, birazcık karnıma bastırıp parça kalmasın diye boşalttı. O da acımadı pek kızlar.
Birde sonda takıp çişi alıyorlar, onda da acı hissetmedim. Aksine öyle rahatladım ki, çok çişim varmış meğer
Yırtık ve kesi durumunda uyuşturup bekliyor ve dikiyorlar kızlar. Ondan da sakın korkmayın. Acı hissetmiyorsunuz asla. Bana rahatlamak istersen derin nefes al ver dedi.
Ondan sonrası bebeği giydirip göğsüme verdiler ve odaya çıktık.
Senin vesilenle tüm kızlara anlatmış oldum canım. Normalde olsa, sezeryan da olsa önemli olan bebeklerimizin sağlıklı olması. Sezeryan da olsam mutlaka zorlukları olacaktı. Nolur normal isteyip sezeryan olanlar üzülmesin. Önemli olan yavrularımızın sağlıklı olması. Rabbim hakkımızda en hayırlısı versin kızlar. Rabbim çocuklarımıza sağlık versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?