2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Allah razı olsun canım benim, seninde hayırlı olsun
Ben bir gün önce ev süpüeüyordum canım, bir gün sonra nişan, 2 gün sonra sancı, 4-5 saate de doğum oldu. Birden geliyorlar yani cidden.

Normal oldu canım. 2700 doğdu minnoşum. Darısı sağlıkla başına inşallah
Aynen canım ben abartıp hepsini karıştırdım sanırım biraz. Hafifledi kızarıklık lar bu gün çok şükür. Kademeli gitmek lazım artık Napalım

İnşallah olmaz canım ama yaptığın mantıklı gerçekten. Ara sıra hatırlatmak lazım bebeğin sindirim sistemine.
Benim doğumdan 1 saat önce kanala indi canım düşün. Pilates yapmanı öneririm, çok faydası oluyor dedi ebeler. Sıcak duşta aldım ben, o da faydalı oldu. Bebeğin kanala inmesi için hareketler var, onlar faydalı olur. Benim doğumdan hemen önce indi kanala ama pilates mutlaka kanala inmesi için geçişi yumuşatmıştır.
Ben gümüş kapak aldım canım, 36dan beri kullandım günlük birkaç saat. Ama minnoş sömüre sömüre çatlattı göğüs uçlarım sağolsun silikon önerdi kızlar birde, ondan da alacağım çatlağı düzelmesi için. Bildiğim kadarıyla silikon tek ebat oluyor canım. Silikonluu emzirirken, gümüş de emzirme yokken kullanılıyor diye biliyorum.
Epiduralim takıldı 4-5 cm açıklık vardı şuan daha hafifledi sancılarım daha iyiyim kesinlikle bu mükemmel epidural şansınız varsa mutlaka bu şansı kullanın derim tv falan izliyorum öyle güzel yani
Ay maşallah canım çok sevindim. Açıklığın da çok güzel, rahat bir doğum olur bence seninki güzel haberlerini bekliyoruz.

Yok canım senle alakalı değil. Benim ilki baya zor geçmişti hala unutamıyorum hala eşim hatırlatır anlatma kötü oluyorum derim
Olsun canım bak ne güzel normal doğurmuşsun. Allahın izniyle yine doğurursun. İlki zor oldu diye bu da olacak diye birşey yok. Güzel olur inşallah

Epiduralim takıldı 4-5 cm açıklık vardı şuan daha hafifledi sancılarım daha iyiyim kesinlikle bu mükemmel epidural şansınız varsa mutlaka bu şansı kullanın derim tv falan izliyorum öyle güzel yani
Sağlıkla gelsin bebeğin canım. kolay geçsin doğumun dualarımdasın

Cok sewindim cnm hem dogumun baslamasina hem ii gecmesine. Guzel haberlerinizi bekliyoz

Naçizane fikrimi belirtmek istedim. Bence bu kadar stres yapmayın oluruna bırakın. Kaderden öte köy yok ve ultrasondaki büyük yanılma payını unutmayın. 3 sene önce bana 4 kiloyu çoktan geçmiş takılır bilmem ne olur dedikleri, gözümü korkuttukları hatta benden çok eşimin gözüne baka baka konuştukları(ki daha çok korksun) çocuğum 3500 gram doğdu. Hayırlısı buymuş tabi ama onları dinleyerek sezeryan olduğum için çok pişman oldum. Tabi iş işten geçmişti. Bence akışına bırakın bebeğiniz doğum şekline karar verecektir bir şekilde bunu size ve doktorunuza hissettirecektir

Ve ve ve… Yaşınızıda belirtmişsiniz bence sezeryanın getirdiği riskleri asla ama asla hafife almayın yani her doğum şeklinde belli bir risk var zaten. Bazen doğumlar doktorların hiç tahmin etmediği tarihlerde gerçekleşebiliyor. Hızlandırıcı şeyler araştırıp yapabilirsiniz uygunsa doktorunuzada sorarak tabi.

Bir kez normal doğumu tecrübe etmişsin zaten. Birinciyi doğuran ikinciyi çok daha kolay doğurur hiç merak etme. Vücut doğumu tanımıştır artık. Kilo konusu da bana 3100 dediler 2700 doğurdum. En az 400-500gram yanılma payı oluyor. Ben yukarı çıkan görmedim hiç, genelde eksik çıkabiliyor. Son haftalarda artık günlük gram gram alıyormuş bebekler kiloyu. Yeri daraldığı için kilo alması duruyormuş nerdeyse. Bence olumsuz düşünüp kendini sıkma. Son ana kadar normal deneeler, ondan sonra bir aksilik olursa müdehale ederler zaten. 5kiloyu bulmaz canım bence, içini ferah tut.

Çok şükür dualarım seninle sağ salim gelsin bebiş

Cumartesi kontrol var benim de doktor gün verir herhalde artık. Günü belli olsun yaklaşınca ben de başlayacağım takmaya. Meme uçlarında siyah siyah yaralar var benim ilk gebelikte de olmuştu doğumdan önce takınca baya geçti iyice temizlemiştim yaraları doğuma gitmeden. Yine bir operasyon gerekecek anlaşılan

Kızlar, bebeğin hıçkırıklarini hep kasıklarımda hissederdim, bugün ilk kez resmen yukarıda hissediyorum. Bebeğim dönmüş olabilir mi acaba ya ama aynı zamanda ayaklarını da gayet yukarda hissediyorum yani. Hıçkırıgin yeri tam olarak duruş pozisyonunu belirler mi sizce?

Ya tam şu epidural işini soracaktım kimse taktırmıyor mu hiç bahsi geçmiyor diye sen yazmışsın. Normal doğum yapacak olsam kesinlikle isterdim epidural.

Canım benim bebeğim dönmedi ,ben hıçkırıkları genelde sağ tarafımda orta kısımlarda hissediyorum ama ,kasıklarda da hissediyorum .Ama zaten bebek tersse çok belli oluyor bildiğin benim göbeğim yamuk

Reactions: The
Canım benim bebeğim dönmedi ,ben hıçkırıkları genelde sağ tarafımda orta kısımlarda hissediyorum ama ,kasıklarda da hissediyorum .Ama zaten bebek tersse çok belli oluyor bildiğin benim göbeğim yamuk
Anladım canım yani bebegin poposu altta olmasina rağmen hıçkırıgi kasıklarda hissediyorsan benimki de normaldir herhalde, öyle düşünmek istiyorum

Benım bebişimin ayakları hep ustte canım az once geldım doktordan ve hala bas gelıs elhamdulıllah dönmemiştir minik

Reactions: The
Ay insalalh geçer canım tahin yağı bu Almanya da bulabilirsem alırım inslaalh ama hafifletti benimki şuan iyiler o lastik meme uçlarını taktım ya hiç değilse kanama olmuyor hafiflefi ağrı .emzirmeden önce krem suruyirum veriyorum zararı yok kremin emzirme bitince sütüm lede göğüs ucuna siliyorum gogusl pedleri de hep kuru olsun ki daha da çabuk iyileşsin
Doğum hikayende ne heyecanlı aynı benim ilk doğum gibi birşey bilmeden giriyoruz bağırıyorum lz çağırıyoruz halbuki ikinssk daha çabuk olur şükür ya kavuştun minik prensesine
Bende gaza gelfim analtim baştan sona bir defa hikayemi anlatım çünkü ben hikayemi tam anlamadım ikinci gün doktor geldi başıma gelenleri anlattı

Slm kizlar buda benim sezeryen doğum hikayem
23eylul gecesi sabaha karşı stres heyecandan sancılarım olmuş ağrılarım olmuştu o gece yatamadım hiç
Sabah 6 da hazırlandım tek başına hastaneye gittim 7 de orda oldum eşim kızı kreşe bırakıp öyle gelecekti
Sabah 8 e kadar birkaç işlemden geçtim ameliyat elbiseler giydirildi nst ye verildi sancı o gün kısa kısa atalaikalrla çıktı şaşırdım yani bu zamana kadar gelmedi stres heyecandan geldi
Sonrası saat 8 oldu hemsireler geldi iyi misin dio bende hem heyecanlıyım hem bir yanım üzgün kimsem yanımda yok eşimi bekliyorum gözlerim doglu biraz aglaidm iyiyim dedim onlrda korktuğumu düşündü korkma birşey olmayacak dedi hiç birşey hissetmeyecdkmisim falan dedi
Herneyse yatırdılar yatağa beni üst kata götürdüler gelen geçen hallo naislsin diyorlar heyacsnki strrsimi atmaya çalışıyorlar ben de içim hem kıpır kıpır heyecanli hemde bir yandan korku vsr bebeğim de bende iyi olur muyuz eşim geldim mi bizi bekliyor mu dışarda diye
Ogün annemde kalp anjiyosu olmuş ssbah 9 unda Adana'da haberim yoktu kaç gündür kardeşlerime dedim anne niye aramıyor son defal konusim ölümlü dünya birşey olup olmayacsgi belli değil onlarda hep telefonu bozuk adnsaya kontrole gitmiş sıkıntı yok dediler geciştiryolsrdi ama bende hissediyordum birşeyler oldigunuu ama inssn işte annesi ile konuşmak ister heyecanını paylaşmak ister bende o boşluğa düşmüştüm
Neyse oiste oda kafamdadi herşey karmakarışık kafamda gözlerim doluyor ebeler dio sakin ol nefes la ver iyi olacsk dio tansiyon ölçüldü iki kolumdan damar yolu açıldı serum takıldı. Oturdum belime iğneyi yaptılar hiç ağrımadi, sonra uzandım önüme perde çektiler başımda iki hemşire duruyor diğerleri karnıma ilaç sürüyor sondayi takiyoru doktor dedi hissediyor musun yok deidm ayaklar başta uystu bir sıcaklık indi belden aşağı hareket ettirmek istedim olmuyordu sonra onlarda başladılar operasyona bende ne olduysa 5,10 dk içinde bir anda şiddetli bir başagrisi girdi boğazım da kasılma oldu sanki biri bogszimi sikiyot nefes alamadım kulaklairm duymuyor ağır basınç oldu tansiyonum düştü kalbim birara çok hızlı stti hissediyordum o csrpintiyi kalbim yerinden çıkacaktı sanki o derece hissediyirudm boğuluyordum nefes almadım gözlerim kapaniyordu açamıyordim hemşirelere dedim iyi değilim maskemi ağzımdan çıkardılar burnuma pamuk birşey koydular oksijen verdielr tansiyonum meğer 20,40 Lara düşmüş hepsi korkmuş bu durumdan seruma ilaç koymuşlar ben gözlerimi bir ara kapattım içim geçti dayanamadım yoruldu bedenim gözlerimi açtım kendime geldim dedielr iyi msin deidm iyiyim şimdi nefes slip vermemi istediler sakince digerleri de karnıma bir bastiyoyrlar yukardan çıkarıyorlar hissediyirudm o baskıyı ama ağrısız bende kendime bebeğime anneme sizlere arkadaşlarıma dua ediyirum kendimi meşgul ediyorum iyi düşünmeye çalışıyorum sonra bir duydum bebeğim ağlıyor başladım sevinçten sglamaya ne kadar güzel bir duygu ya Rabb'im hemen çıkardilsr yan tarafımda götürdüler elini yüzünü temizlediler tuzu biraz vernikli di sildiler ağzını burnunu giletirfiler yanıma göğsümu açtılar koydular onlugin içine oğlum çok sgliyordu yanıma geldiği an sustu o sıcaklığı hissetti bir elimi kullanmama izin verdiler okşadım başını gözlerini ışıklardan dolayı açamıyordu ona gölge yaptım gözlerimi açtı baktık birbirimize çok sakindi kuzum yanımda çok mutluydum dünyalar benim oldu şükür kazasız belasız atlattık diye
Bende sıkıldım işlemler bitti bebeğimle beraber odaya gittik babası bizi bekliyordu bizi odada heyecanlı bir şekilde kavuştu oda çok mutludu doktorlar o zamana kadar bnaa birşey anlatmadı ne oldu ne bitti diye bilgi vermediler hiç
İkinci gün Azerbaycan li doktor geldi ziyaretime sodu nasıl geçti nasılsın diye bende dedim boyle oldu diye oda bana durumu anlattı dedi bu anestezi de yüzde bir olsn ihtimal seni buldu normalde hiç olmaZ dedi oda seni buldu dedi çok üzgünüm arkadaşlarim senin icin korkmuşlar hemen müdahale etmişler dedi o yüzden sana belli etmediler hiç birşey
İşte noyle hikay var kızlar doğumdsn sonrada hala boyun ağrısı çekiyorum snsztezi ile alakası yok diyorlar günde 6tsne parol içiyorum krem kas gevşetici kullanıyorum hafifledi biraz kahve su rezene çay ilk 3gun çok içtim ,zaten narkoz ogledne sonra hemen vücuttan gitti çok su içtim atıldı hepsi şükür böyle stlattik bu süreci de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…