- 13 Mart 2021
- 386
- 585
- 18
- 39
Bir tehlike görmüştür belki yoksa neden yat desinBana da tam tersi 10 gün sonra kontrolüm var bu 10 gün uzan yat hiçbişey yapma yürüyüş de yapma dedi anlamadım..Sezeryan a zemin mi hazırlıyo acaba? Normal dogum istedigimi konuştuk ama.. Ben yine de plates e basladım yürüyüş de yapıcam. Ev içinde zaten hareketliyğm yatmıyorum aksama kadar. Hurma yemeye basladım. Elimden geleni yapıcam gerisi Allahın izniyle bakalım kısmet.. Ama tuhaf geldi yürüme demesi
Canım gözün aydın. Hem 2950 hic de minicik değil gayet iyi bence. Boşuna stres yaptın bak gayet saglikliymis bebeğin.Kızlar 12.06 da doğdu bebeğim çok şükür sağlığı yerinde darısı sizin başınıza inşallah2950 doğdu ama minicik yine de çok değişik çok garip bildiğin bebeğim oldu anne oldum.
Doğuma 3 gün kala mi bahsediyorsunuz yaaaaaGöğsün yara olmasını engelliyor canım. İnşallah ise yarar, pek çok kişide yaramış bakalım :)
Epiduralim takıldı 4-5 cm açıklık vardı şuan daha hafifledi sancılarım daha iyiyim kesinlikle bu mükemmel epidural şansınız varsa mutlaka bu şansı kullanın derim tv falan izliyorum öyle güzel yani
Bende öyle devamlı hıçkırıklarini hissediyorum. Dogacaksin artık çocuk hala mi ciğerlerin gelişiyorKızlar, bebeğin hıçkırıklarini hep kasıklarımda hissederdim, bugün ilk kez resmen yukarıda hissediyorum. Bebeğim dönmüş olabilir mi acaba yaama aynı zamanda ayaklarını da gayet yukarda hissediyorum yani. Hıçkırıgin yeri tam olarak duruş pozisyonunu belirler mi sizce?
Çok cesursun gerçekten. Ben tek başıma hayatta yatamazdim. Normal hayatında da eminim savaşçı, mücadeleci bir yapın var. Ameliyat sırasında başına gelenleri bir arkadaş daha yaşayıp paylaşmıştı burada. Sağlıkla doğmuş ya maşallah Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsinSlm kizlar buda benim sezeryen doğum hikayem
23eylul gecesi sabaha karşı stres heyecandan sancılarım olmuş ağrılarım olmuştu o gece yatamadım hiç
Sabah 6 da hazırlandım tek başına hastaneye gittim 7 de orda oldum eşim kızı kreşe bırakıp öyle gelecekti
Sabah 8 e kadar birkaç işlemden geçtim ameliyat elbiseler giydirildi nst ye verildi sancı o gün kısa kısa atalaikalrla çıktı şaşırdım yani bu zamana kadar gelmedi stres heyecandan geldi
Sonrası saat 8 oldu hemsireler geldi iyi misin dio bende hem heyecanlıyım hem bir yanım üzgün kimsem yanımda yok eşimi bekliyorum gözlerim doglu biraz aglaidm iyiyim dedim onlrda korktuğumu düşündü korkma birşey olmayacak dedi hiç birşey hissetmeyecdkmisim falan dedi
Herneyse yatırdılar yatağa beni üst kata götürdüler gelen geçen hallo naislsin diyorlar heyacsnki strrsimi atmaya çalışıyorlar ben de içim hem kıpır kıpır heyecanli hemde bir yandan korku vsr bebeğim de bende iyi olur muyuz eşim geldim mi bizi bekliyor mu dışarda diye
Ogün annemde kalp anjiyosu olmuş ssbah 9 unda Adana'da haberim yoktu kaç gündür kardeşlerime dedim anne niye aramıyor son defal konusim ölümlü dünya birşey olup olmayacsgi belli değil onlarda hep telefonu bozuk adnsaya kontrole gitmiş sıkıntı yok dediler geciştiryolsrdi ama bende hissediyordum birşeyler oldigunuu ama inssn işte annesi ile konuşmak ister heyecanını paylaşmak ister bende o boşluğa düşmüştüm
Neyse oiste oda kafamdadi herşey karmakarışık kafamda gözlerim doluyor ebeler dio sakin ol nefes la ver iyi olacsk dio tansiyon ölçüldü iki kolumdan damar yolu açıldı serum takıldı. Oturdum belime iğneyi yaptılar hiç ağrımadi, sonra uzandım önüme perde çektiler başımda iki hemşire duruyor diğerleri karnıma ilaç sürüyor sondayi takiyoru doktor dedi hissediyor musun yok deidm ayaklar başta uystu bir sıcaklık indi belden aşağı hareket ettirmek istedim olmuyordu sonra onlarda başladılar operasyona bende ne olduysa 5,10 dk içinde bir anda şiddetli bir başagrisi girdi boğazım da kasılma oldu sanki biri bogszimi sikiyot nefes alamadım kulaklairm duymuyor ağır basınç oldu tansiyonum düştü kalbim birara çok hızlı stti hissediyordum o csrpintiyi kalbim yerinden çıkacaktı sanki o derece hissediyirudm boğuluyordum nefes almadım gözlerim kapaniyordu açamıyordim hemşirelere dedim iyi değilim maskemi ağzımdan çıkardılar burnuma pamuk birşey koydular oksijen verdielr tansiyonum meğer 20,40 Lara düşmüş hepsi korkmuş bu durumdan seruma ilaç koymuşlar ben gözlerimi bir ara kapattım içim geçti dayanamadım yoruldu bedenim gözlerimi açtım kendime geldim dedielr iyi msin deidm iyiyim şimdi nefes slip vermemi istediler sakince digerleri de karnıma bir bastiyoyrlar yukardan çıkarıyorlar hissediyirudm o baskıyı ama ağrısız bende kendime bebeğime anneme sizlere arkadaşlarıma dua ediyirum kendimi meşgul ediyorum iyi düşünmeye çalışıyorum sonra bir duydum bebeğim ağlıyorbaşladım sevinçten sglamaya ne kadar güzel bir duygu ya Rabb'im hemen çıkardilsr yan tarafımda götürdüler elini yüzünü temizlediler tuzu biraz vernikli di sildiler ağzını burnunu giletirfiler yanıma göğsümu açtılar koydular onlugin içine oğlum çok sgliyordu yanıma geldiği an sustu o sıcaklığı hissetti bir elimi kullanmama izin verdiler okşadım başını gözlerini ışıklardan dolayı açamıyordu ona gölge yaptım gözlerimi açtı baktık birbirimize çok sakindi kuzum yanımda çok mutluydum dünyalar benim oldu şükür kazasız belasız atlattık diye
Bende sıkıldım işlemler bitti bebeğimle beraber odaya gittik babası bizi bekliyordu bizi odada heyecanlı bir şekilde kavuştu oda çok mutlududoktorlar o zamana kadar bnaa birşey anlatmadı ne oldu ne bitti diye bilgi vermediler hiç
İkinci gün Azerbaycan li doktor geldi ziyaretime sodu nasıl geçti nasılsın diye bende dedim boyle oldu diye oda bana durumu anlattı dedi bu anestezi de yüzde bir olsn ihtimal seni buldu normalde hiç olmaZ dedi oda seni buldu dedi çok üzgünüm arkadaşlarim senin icin korkmuşlar hemen müdahale etmişler dedi o yüzden sana belli etmediler hiç birşey
İşte noyle hikay var kızlar doğumdsn sonrada hala boyun ağrısı çekiyorum snsztezi ile alakası yok diyorlar günde 6tsne parol içiyorum krem kas gevşetici kullanıyorum hafifledi biraz kahve su rezene çay ilk 3gun çok içtim ,zaten narkoz ogledne sonra hemen vücuttan gitti çok su içtim atıldı hepsi şükür böyle stlattik bu süreci de
Bir iki yoruma denk geldiin sanırım. Benimde ilk normaldi ama öyle kestilerki aşağıdan, ikincisinde sezeryana daha yatkın oldum mesela. Normal doğumunda kolayını versin. Normal doğurdum ama 10 cm dikişim oldu. O yüzden takılma bence sezeryanda iyidir.Arkadaşlar asla kötü niyetle söylemediğinizin farkındayım ama bazılarına söylüyorum sezaryeni bu kadar kotulemeseniz olur mu? Ben maalesef normal doguramayacagim buradaki negatif yorumları okudukça gözlerim doluyor. Ben de normal doğurmak isterdim
Masallahhh subanallahhhKızlar 12.06 da doğdu bebeğim çok şükür sağlığı yerinde darısı sizin başınıza inşallah2950 doğdu ama minicik yine de çok değişik çok garip bildiğin bebeğim oldu anne oldum.
Sana alttaki dikişin için pansuman yapman gerektigini söylediler mi? Saç kurutma makinası zararlı olabilir. Fazla sıcaktan bakteri üretebilir orası. Günde 2-3 defa pansuman yap yani neydi adı yaa pamuğa sürüyorsun koyu kırmızı renkte birşey onu sürüyorsun birde oradaki gerginliği azaltan ve yumuşatan bir krem vardı onu sürüyorsun. İşte bana öyle çok kesik atmislardi, pansuman yap demediler, dikişli yerim gerildi, canım yandı, popomun üstüne oturamayinca çocuğu emziremedim, sıtma tuttu, goguslerimde bezeler çıktı falan. 5. Günü sağlık ocağına topuk kani diye gittik hemşire emziremedigimi söylediğimde kızdı bana bu pansumanı yapmamı söyledi. ondan sonra düzeldi 10. Gün dikişleri aldırdım canım.Kızlar 5 dikişim var, ağrıyor biraz, acıyor da. Oturup kalkarken zorlanıyorum.Bende ilaçlarımı almak için eczaneye gittim ama hâlâ hastanede gözüküyorsumuz, taburcu gözükmüyor dedi. Sisteme mi girmediler naptılarsa taburcu gözükmeden ilacı hiçbir yerden alamazsınız dedi eczacı. Antibiyotik, d vitamini, parol falan yazmış doktor. İçmeye başlamadığım için mi ağrır bu kadar? Sürelşü kuru tutmaya çalışıyorum. Pedi sık sık değişiyorum, tuvaletten sonra saç kurutma makinesi ile dikişleri kurutuyorum napcam ya parol mu içsem Bi tane, çok ağrıyorlar
Kiyamam yaa takma kafana valla bende virüs var diye evden çıkmıyorum. Çok daraliyorum, tek basıma evden çıkıp gideyim diyorum ama olmuyor.Karantinanın 9. Gününden bildiriyorum çok sıkıldımmmmmmm
Ben 2 haftadır karantinadaydım bugün bitti resmen güneşi gördüm diye sevindim yaa ne olacak bu korona işi böyleKarantinanın 9. Gününden bildiriyorum çok sıkıldımmmmmmm
Hele planlı sezeryan daha da konforluCanım ilki normal doğumdu ikincide acil sezeryana alındım sana şunu söyleyeyim sezeryan zor diyenler normal doğum sancısı görmediği için öyle diyorlar sezeryan normal doğuma göre çok çok daha konforlu
Benim kızım saatlerce emiyordu ama hiç yetmedi sütüm kilo alamadı önemli olan kilo alımı dakikayı boşver kilo alıyorsa yetiyordur5 dk garanti emiyor canım. İlk iki gün çoğunlukla memede 20 dk duruyordu, geri kalanı öylesine emzik gibi ni kullandı ki acaba? Zaten bir süre emip emil bırakıyor memeyi. Ben istiyorum ki şöyle yarım saat falan cak cuk emsin
Benim fıstığın ağzı azcık küçük. Memenin kahverengi kısmını tam alamıyor sanırımbende işaret ve orta parmağımla c şekline getiriyorum, o zaman alıyor biraz. Ara sıra da sıktırıyorum süt gitsin diye. Doğru mu yapıyorum acaba?
Çok sağol canım teşekkürlerÇok geçmiş olsun canım sıkıntılı olmuş biraz sen de bebişin de sağlıklı Ya unutulur gider bu günler
Sıkintı etme canım bu günlerde gelip geçer iki hafta bilmeden 1 ayda toparlanır bebişler de annelerde sabır çok önemli bu süreçteYok canım gözlerini sürekli takip ediyorum.rengi de normal şuanda. Kaka çişte yapıyor şükür. Öyle tedirgin oldum ya ne bileyim
İçtim canım antibiyotik te yarın alcam inşallah
Cok teşekkürler canımDoğuma 3 gün kala mi bahsediyorsunuz yaaaaabilseydim alırdım bende..
Bende öyle devamlı hıçkırıklarini hissediyorum. Dogacaksin artık çocuk hala mi ciğerlerin gelişiyorbugün bende tam göbek deliğinin orada hissettim fakat hala baş aşağıya duruyor...
Çok cesursun gerçekten. Ben tek başıma hayatta yatamazdim. Normal hayatında da eminim savaşçı, mücadeleci bir yapın var. Ameliyat sırasında başına gelenleri bir arkadaş daha yaşayıp paylaşmıştı burada. Sağlıkla doğmuş ya maşallah Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin
Bir iki yoruma denk geldiin sanırım. Benimde ilk normaldi ama öyle kestilerki aşağıdan, ikincisinde sezeryana daha yatkın oldum mesela. Normal doğumunda kolayını versin. Normal doğurdum ama 10 cm dikişim oldu. O yüzden takılma bence sezeryanda iyidir.
Masallahhh subanallahhhAllah sağlıklı bir ömür nasip etsin.
Sana alttaki dikişin için pansuman yapman gerektigini söylediler mi? Saç kurutma makinası zararlı olabilir. Fazla sıcaktan bakteri üretebilir orası. Günde 2-3 defa pansuman yap yani neydi adı yaa pamuğa sürüyorsun koyu kırmızı renkte birşey onu sürüyorsun birde oradaki gerginliği azaltan ve yumuşatan bir krem vardı onu sürüyorsun. İşte bana öyle çok kesik atmislardi, pansuman yap demediler, dikişli yerim gerildi, canım yandı, popomun üstüne oturamayinca çocuğu emziremedim, sıtma tuttu, goguslerimde bezeler çıktı falan. 5. Günü sağlık ocağına topuk kani diye gittik hemşire emziremedigimi söylediğimde kızdı bana bu pansumanı yapmamı söyledi. ondan sonra düzeldi 10. Gün dikişleri aldırdım canım.
Kiyamam yaa takma kafana valla bende virüs var diye evden çıkmıyorum. Çok daraliyorum, tek basıma evden çıkıp gideyim diyorum ama olmuyor.
Hayırlısı olsun canım şükür senin bebejde geliyorKızlar bende bu aksam kontrolden geldim, çok yoruldum, çok yorgunum. Doktorum 10 gün önceki kontrolde benden kan tahlilleri istedi. Bu haftabasi gittim onları yaptırdım, bugünde kontrolüm vardı. Sonuçlarında götürdüm gosterdim. Annemle gittik birde. Şuan 36+6 dayım yani 37. Haftada. Hemşire demesinmi 36 hafta diye hayır diyorum 37. Haftam bitiyor ama 15 Ocak sat tarihiniz 15'inden 15'ine 1 ay oluyor diyor. Annem kızın dediği gibi 36. Haftamdayim zannediptr doğumu biraz daha bekle diyecek. Çok gerildim muayene öncesi neyseee.
36+6'da kafa 9.5 cm, koca kafalı baya sanırım bu kafaya normal doğumda zor olurdu. Kilosu 3280, boyu 52 cm. 4 Ekim pazarteside sabah sezeryan ile inşallah kucagimiza alacağız. Yalnizzzz iki sıkıntı çıktı bende.
1. Kan değerlerim çok düşük, doktor doğumda da kan kaybedeceksin belki sana lan takviyesi yapmamız gerekebilir dedi. Kan haplarını günde 2 ye çıkardı.
2. Bende yalancı trombosit düşüklüğü var. Malesef kırmızı tüplü kan tahlilinde böyle çıkıyor, mavi tüple kanımın alınması gerekiyor. Ama tahlilde düşük gözüktüğü için bana epidural yapamayabileceklerini genel uyuyarak doğum olabileceğini söyledi. Yarın sabah tekrar doktoruma gidip kan vereceğim. Gerçekten doktora, hastaneye gitmekten çok yoruldum. Trombositim yükselsin diye bugün 2tane ciğer geliştirici iğneden yaptırdı doktor akşam akşam birde o iğneyi aradım nöbetçi eczanelerden. Bu iğneden vurduran var mı? Çocuk durmuyor karnında çok kötüyüm nefes alamıyorum hareket ediyor tekmeliyor çığlik kıyamet karnımın içi(
3. Sıkıntı yarın gidicem doktora sonra c.teside doğum yapacağım hastaneye gidip hem covid antikor testleri, covid testi, crp vs. Bir sürü test vermem lazımmış. Çok yoruldum artık p.tesi doğsun diyorum bir an evvel
Pazartesi sabahı bende size yazarım artık
Kesinlikle planlı daha rahat olurdu ben apar topar alındım bebeğin sesini duyuna kadar öldüm öldüm dirildim ama çok şükür çok rahat ettimHele planlı sezeryan daha da konforlu
Benim beklenen doğum tarihi 25 Ekimdi suyum bitti 27 Eylülde doğurdum çok şükür prensesjm kucağımda illa doguyor tadını çıkar bence son zamanlarınKızlar, akşam 8' den beri hastanedeyiz. Bizim bebitonun nst'de taşikardisi çıktı yine. 3 kere girdim su içerek nst'ye sonunda yatış verdi, serum aldım iki kere daha nst'ye bağladı. Biraz düzelince çıktık hastaneden daha yeni.
Devam etseydi geldi geliyordu az daha oğlum. Doktor ne kadar beklerse o kadar iyi gözüyle bakıyor. Benim minnakım sabırsızlanıyor.
Bu hamilelik süreci benim için çok zor geçiyor. İlk önce kanama, sonra suyum azaldı, iki haftadır da taşikardi. Hayırlısıyla bir doğurabilseydim.
Allah yardimcin olsun kuzucum. Evet hastaneye git gel bekle tahlil vs cidden insan yoruluyor neyseki surecin sonuna geldik Allahin izniyle saglikla bebislerimizi de kucaklarmiza almak nasip olsun. Kan degerin kac ki acaba neden dusuk dedi. Su ic sen strese girdiysen belki bebiste o sebeple cok hareketlidir.Kızlar bende bu aksam kontrolden geldim, çok yoruldum, çok yorgunum. Doktorum 10 gün önceki kontrolde benden kan tahlilleri istedi. Bu haftabasi gittim onları yaptırdım, bugünde kontrolüm vardı. Sonuçlarında götürdüm gosterdim. Annemle gittik birde. Şuan 36+6 dayım yani 37. Haftada. Hemşire demesinmi 36 hafta diye hayır diyorum 37. Haftam bitiyor ama 15 Ocak sat tarihiniz 15'inden 15'ine 1 ay oluyor diyor. Annem kızın dediği gibi 36. Haftamdayim zannediptr doğumu biraz daha bekle diyecek. Çok gerildim muayene öncesi neyseee.
36+6'da kafa 9.5 cm, koca kafalı baya sanırım bu kafaya normal doğumda zor olurdu. Kilosu 3280, boyu 52 cm. 4 Ekim pazarteside sabah sezeryan ile inşallah kucagimiza alacağız. Yalnizzzz iki sıkıntı çıktı bende.
1. Kan değerlerim çok düşük, doktor doğumda da kan kaybedeceksin belki sana lan takviyesi yapmamız gerekebilir dedi. Kan haplarını günde 2 ye çıkardı.
2. Bende yalancı trombosit düşüklüğü var. Malesef kırmızı tüplü kan tahlilinde böyle çıkıyor, mavi tüple kanımın alınması gerekiyor. Ama tahlilde düşük gözüktüğü için bana epidural yapamayabileceklerini genel uyuyarak doğum olabileceğini söyledi. Yarın sabah tekrar doktoruma gidip kan vereceğim. Gerçekten doktora, hastaneye gitmekten çok yoruldum. Trombositim yükselsin diye bugün 2tane ciğer geliştirici iğneden yaptırdı doktor akşam akşam birde o iğneyi aradım nöbetçi eczanelerden. Bu iğneden vurduran var mı? Çocuk durmuyor karnında çok kötüyüm nefes alamıyorum hareket ediyor tekmeliyor çığlik kıyamet karnımın içi(
3. Sıkıntı yarın gidicem doktora sonra c.teside doğum yapacağım hastaneye gidip hem covid antikor testleri, covid testi, crp vs. Bir sürü test vermem lazımmış. Çok yoruldum artık p.tesi doğsun diyorum bir an evvel
Pazartesi sabahı bende size yazarım artık
Gecmis olsun canim. Su donemde mevsimsel grip veya nezle gibi cok kiside ayni sikayet var umarim korktugun gibi degildir. Allah sifa versin.Kızlar eşim hastalandı, çok endişeleniyorum acaba korona mı diye. Burnu akıyor, hapşırıyor. Ateşi de şimdi 37.5 olmuş.
Benim doğuma sadece 10 gün kaldı, eğer korona olursam kendi hastanemde doktorumda doğum yapamam, bu benim en büyük streslerimden biriydi zaten.
Korona geçirenler, belirtileri neler tam olarak? Eşimle genelde hep birlikteyiz, işe gitmiyor, nerden kapmış olabilir kaptıysa
Canim gecmis olsun hayirli zamanda gelsin insallah bebisko. Tasikardi neden olabilirmis soyledimi doktorun birsey onleyebilmek adina birsey yapilabilirmiymis acabaKızlar, akşam 8' den beri hastanedeyiz. Bizim bebitonun nst'de taşikardisi çıktı yine. 3 kere girdim su içerek nst'ye sonunda yatış verdi, serum aldım iki kere daha nst'ye bağladı. Biraz düzelince çıktık hastaneden daha yeni.
Devam etseydi geldi geliyordu az daha oğlum. Doktor ne kadar beklerse o kadar iyi gözüyle bakıyor. Benim minnakım sabırsızlanıyor.
Bu hamilelik süreci benim için çok zor geçiyor. İlk önce kanama, sonra suyum azaldı, iki haftadır da taşikardi. Hayırlısıyla bir doğurabilseydim.
Bende senin gibiyim, her işimi kendim hallederim, bu yüzden Allah'ta bana çok rahat bir eş vermiş. Sen halledersin, hükümet gibi hatunsun diye diye baktimki benden çok gidiyor, bende artık bazı noktalarda onsuz hareket etmiyorum. Mesela bugün ben onunla değil annemle doktora gittim ve muayeneden sonra eşimin arayıp bulmasi gereken iğneyi 10. Eczaneden ben buldum, yaptırdımÇok sağol canım teşekkürlerevet şükür atlattık ya gerisi önemli değil Allah razı olsun
Sıkintı etme canım bu günlerde gelip geçer iki hafta bilmeden 1 ayda toparlanır bebişler de annelerde sabır çok önemli bu süreçtecsnim parol icebilirsin ben boynumdan dolayı günde 6 tane parol ictim şimdi 3e indirdim yani emzirmeye süte bebeğe zararı yok bende ilk doğumda hergun tuvsletten çıkıncs iyice kurutup tentürdiyot ve pamukla sildim öyle iyileştim enfeksiyon kaplmamak için eğer doktorun yazmadiysa evde varsa sen kullsn pamuğa ilacı dök dikişlerin üstüne sur csmasirini çek üstüne ,
Cok teşekkürler canımçok hayattan çektim dertlerim sıkıntılarım ailevi sorunlarım oldu yinede dimdik durdum kendimi kimseye rezil etmedim hep sustum direndim sabrettim biraz hayat hikayem hep mücadele içinde geçti şükür düzenimiz yerine oturdu herşey düzeldi inatciyim da soğuk kanlı olmaya çalışıyorum en zayıf noktam ailem çocuklarım şükür herşeyin üstünden geldim hep aileden uzak oldum kimsesiz kaldım eşimle ben trktik o uizden hep kendi işimizi kendimiz yaptık kimseden yardım istemeden kimseye muhtaç olmadsn iste böyle ayakta duruyoruz mücadele ediyorum pes etmiyorum direniyorum
Offff çok heyecanliyimHayırlısı olsun canım şükür senin bebejde geliyorpazartesiye az kaldı 3gun sıkıntı de doktorlsr gerekirse kan takviyesi de yaparlar sana yeterli sağlıklı olun bebiş sağlıklı doğsun insalalh
Grip gibi olmuş belirtiler, aynı burun akintisida varmış belirtilerde. Yalnız eşin sağlam usutmus olabilir mi? belkide yağmura, rüzgara kalmıştır. Keşke acile gidip bir test yaptirsa, 10 gün sonra doğum demiştin, 5 gün daha beklemek zorunda kalacaksın mecburen. Üzülme canım herşey kısmet. İnşallah kovid çıkmazKızlar eşim hastalandı, çok endişeleniyorum acaba korona mı diye. Burnu akıyor, hapşırıyor. Ateşi de şimdi 37.5 olmuş.
Benim doğuma sadece 10 gün kaldı, eğer korona olursam kendi hastanemde doktorumda doğum yapamam, bu benim en büyük streslerimden biriydi zaten.
Korona geçirenler, belirtileri neler tam olarak? Eşimle genelde hep birlikteyiz, işe gitmiyor, nerden kapmış olabilir kaptıysa
Benim doktorumda ha 37+3te ha 37+6 da almışım, 4 günde çocuk zaten fazla gelişmez dedi alalım artık dediKızlar, akşam 8' den beri hastanedeyiz. Bizim bebitonun nst'de taşikardisi çıktı yine. 3 kere girdim su içerek nst'ye sonunda yatış verdi, serum aldım iki kere daha nst'ye bağladı. Biraz düzelince çıktık hastaneden daha yeni.
Normalde minimum kan sınırı 50-170 olması gerekirken benim 35te. Bundan doğumda da kan kaybedeceksin dedi dahada düşecek bu kan tehlike çanları calacak dedi. Açıkçasi bütün suç benim, ilk 5 ay kan hapı midemi bulandiriyordu içmedim, sonrada suda eriyen sen verdi onu içtim ama pek tesir etmiyor gibiydi.Allah yardimcin olsun kuzucum. Evet hastaneye git gel bekle tahlil vs cidden insan yoruluyor neyseki surecin sonuna geldik Allahin izniyle saglikla bebislerimizi de kucaklarmiza almak nasip olsun. Kan degerin kac ki acaba neden dusuk dedi. Su ic sen strese girdiysen belki bebiste o sebeple cok hareketlidir.
Gecmis olsun canim. Su donemde mevsimsel grip veya nezle gibi cok kiside ayni sikayet var umarim korktugun gibi degildir. Allah sifa versin.
Canim gecmis olsun hayirli zamanda gelsin insallah bebisko. Tasikardi neden olabilirmis soyledimi doktorun birsey onleyebilmek adina birsey yapilabilirmiymis acaba
Özellikle sordum pansuman yapmam gerekir mi diye, hayır dedi bana dikiş atan ebe mi hemşire mi bilmiyorum artık. Sadece kuru tut yeterli dedi. Bende uzaktan saç kurutma ile kurutsam olur mu dedim çok güzel olur dedi.baika birşey gerek yok dediDoğuma 3 gün kala mi bahsediyorsunuz yaaaaabilseydim alırdım bende..
Bende öyle devamlı hıçkırıklarini hissediyorum. Dogacaksin artık çocuk hala mi ciğerlerin gelişiyorbugün bende tam göbek deliğinin orada hissettim fakat hala baş aşağıya duruyor...
Çok cesursun gerçekten. Ben tek başıma hayatta yatamazdim. Normal hayatında da eminim savaşçı, mücadeleci bir yapın var. Ameliyat sırasında başına gelenleri bir arkadaş daha yaşayıp paylaşmıştı burada. Sağlıkla doğmuş ya maşallah Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin
Bir iki yoruma denk geldiin sanırım. Benimde ilk normaldi ama öyle kestilerki aşağıdan, ikincisinde sezeryana daha yatkın oldum mesela. Normal doğumunda kolayını versin. Normal doğurdum ama 10 cm dikişim oldu. O yüzden takılma bence sezeryanda iyidir.
Masallahhh subanallahhhAllah sağlıklı bir ömür nasip etsin.
Sana alttaki dikişin için pansuman yapman gerektigini söylediler mi? Saç kurutma makinası zararlı olabilir. Fazla sıcaktan bakteri üretebilir orası. Günde 2-3 defa pansuman yap yani neydi adı yaa pamuğa sürüyorsun koyu kırmızı renkte birşey onu sürüyorsun birde oradaki gerginliği azaltan ve yumuşatan bir krem vardı onu sürüyorsun. İşte bana öyle çok kesik atmislardi, pansuman yap demediler, dikişli yerim gerildi, canım yandı, popomun üstüne oturamayinca çocuğu emziremedim, sıtma tuttu, goguslerimde bezeler çıktı falan. 5. Günü sağlık ocağına topuk kani diye gittik hemşire emziremedigimi söylediğimde kızdı bana bu pansumanı yapmamı söyledi. ondan sonra düzeldi 10. Gün dikişleri aldırdım canım.
Kiyamam yaa takma kafana valla bende virüs var diye evden çıkmıyorum. Çok daraliyorum, tek basıma evden çıkıp gideyim diyorum ama olmuyor.
Kontrolüm üz var bu gün, almıştır inşallah ya. Allah hepimizin çocuklarını korusun gözetsin ya. O emdikçe benim karnım doyuyor sanki, öyle rahatlıyorumBenim kızım saatlerce emiyordu ama hiç yetmedi sütüm kilo alamadı önemli olan kilo alımı dakikayı boşver kilo alıyorsa yetiyordur
Canım batikonla pansuman yapman gerekiyor ve mümkün olduğunca yaran kuru kalsın havalandırarak ds kurutabilirsin ilk doğumda ben her lavabo sonrası batikonla temizlemistim dikişlerimiÖzellikle sordum pansuman yapmam gerekir mi diye, hayır dedi bana dikiş atan ebe mi hemşire mi bilmiyorum artık. Sadece kuru tut yeterli dedi. Bende uzaktan saç kurutma ile kurutsam olur mu dedim çok güzel olur dedi.baika birşey gerek yok dedieşim baktı dikişlere. Sanki ilk iki dikiş açık gibi duruyor, içi gözüküyor dedi pansuman olmadığı için mi ben zorlanıyprum acaba? Dediğin gibi oturmakta çok zorlanıyorum, gözlerim yaşarıyor oturup kalkarken.
Canim anlattım ya başımdan geçti normal doğum yaptım burnumdan getirdiler. 10 cm dikiş atmış oraya, pansuman da olmayınca orası gerildi mi iyice ben tam 5 gün oturamadim, emziremedim, sistim mahvoldum. Meğer oraya batikan ile pamuk sürüp sonrada kremlemek mi ne lazımmış. Benden 1 gün sonra normal doğum yapan arkadaşıma pansuman vermişler mesela. Sonra konuşunca söylemişti anlattığımda. Sağlık ocağı verdi bana aldım batikani geldik eve bir sürdüm nasıl yandı orası ilk gün, ikinci gün hafifledi, üçüncü günü nefes almıştım. Hemde dikişler çabuk iyileşti. Sen benim dediğimi dinle başımdan geçti dahada kötü olacak orası pansuman yapmazsan.Özellikle sordum pansuman yapmam gerekir mi diye, hayır dedi bana dikiş atan ebe mi hemşire mi bilmiyorum artık. Sadece kuru tut yeterli dedi. Bende uzaktan saç kurutma ile kurutsam olur mu dedim çok güzel olur dedi.baika birşey gerek yok dedieşim baktı dikişlere. Sanki ilk iki dikiş açık gibi duruyor, içi gözüküyor dedi pansuman olmadığı için mi ben zorlanıyprum acaba? Dediğin gibi oturmakta çok zorlanıyorum, gözlerim yaşarıyor oturup kalkarken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?