Hastaneye yattığımda açıklık pek yoktu, suni sancı verdiler 1 cm dedi, iki saat sonra sanciyi arttirdilar artık açılma 2 cm olmuştu ama benim suyum gelmemişti suyumu patlattiktan sonra bir ilerledi saat oglen 1de artık açılma 4_5 cm olmuştu canım. 9.30' da başladık saat 1.3o civarı beni dogurtmaya çalışıyorlardı artik. Tabi bu değişir kişiden kişiye ama seninde bir kaç saate açılma ilerler diye tahmin ediyorum. Yalnız yatma yatakta egzersiz yap, eğilip kalk, sancı geldikçe bir hareketler var onları yap, özelde yatıyorsun ebeler yonlendirmesi lazım seni. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsinHerkese merhaba. Doğum yapan herkese hayırlı olsun bebişleri rabbim sağlıklı Salih evlat etsin. Biz kalanlara da hayırlı kolay doğumlarla sağ salim yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. Sanırım sıradaki benim şuan hastanedeyim yatışım yapıldı suyum erken geldiği için. Açılmam sadece 1 cm vardı çok uzun sürer mi sizce
Çok teşekkür ederim hareket yapmaya çalışıyorum ama suyum çok fazla geliyor. İnşallah kötü birşey olmazHastaneye yattığımda açıklık pek yoktu, suni sancı verdiler 1 cm dedi, iki saat sonra sanciyi arttirdilar artık açılma 2 cm olmuştu ama benim suyum gelmemişti suyumu patlattiktan sonra bir ilerledi saat oglen 1de artık açılma 4_5 cm olmuştu canım. 9.30' da başladık saat 1.3o civarı beni dogurtmaya çalışıyorlardı artik. Tabi bu değişir kişiden kişiye ama seninde bir kaç saate açılma ilerler diye tahmin ediyorum. Yalnız yatma yatakta egzersiz yap, eğilip kalk, sancı geldikçe bir hareketler var onları yap, özelde yatıyorsun ebeler yonlendirmesi lazım seni. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsinİnşallah hiç anlamazsin nasıl doğum olduğunu. Açıklığın 4-5 cm olunca belden epidural anestezi yapıp sanciyi hissetmemeni sağlıyorlar fakat ıkınma hissini kaybedersin, sık dişini bir saat daha çek o sanciyi hem daha çabuk dogurursun hemde acilman daha çabuk ilerler ikindikca hemde benim gibi 5 senedir belini buktugunde bel ağrın olmaz...
Canım bence de saç kurutma makinesiyle kurutma, sıcakta daha kötü olabilir. Ayrıca parmağımızdaki en küçük dikişe bile pansuman yapıyoruz ne kafayla gerek yok demiş o görevli anlamadım. Bir arkadaşım çok çekti dikişlerinden enfeksiyon filan oldu, 2 aylık olacak anca düzelebildi. Bakımı zor bir bölge gerçekten, arkadaşların dediği gibi mutlaka pansuman yap. Simit şeklinde oturma minderleri var bu arada, onlardan alabilirsin otururken rahat etmek için.Özellikle sordum pansuman yapmam gerekir mi diye, hayır dedi bana dikiş atan ebe mi hemşire mi bilmiyorum artık. Sadece kuru tut yeterli dedi. Bende uzaktan saç kurutma ile kurutsam olur mu dedim çok güzel olur dedi.baika birşey gerek yok dedieşim baktı dikişlere. Sanki ilk iki dikiş açık gibi duruyor, içi gözüküyor dedi pansuman olmadığı için mi ben zorlanıyprum acaba? Dediğin gibi oturmakta çok zorlanıyorum, gözlerim yaşarıyor oturup kalkarken.
Benimde suyumu patlatmislardi gelmeyince. Hiçbir şey olmaz merak etme hastanede emin ellerdesin onlar sürekli alttan kontrol yapacaklar sana şimdi. Panik yapma sakinnol, sancıların artınca hoplayıp duracaksın birazdan :) bir kaç saate tüm herşey bitecek çok güzel olacak azcik dayanÇok teşekkür ederim hareket yapmaya çalışıyorum ama suyum çok fazla geliyor. İnşallah kötü birşey olmaz
Yaa bana hep 38-39. hafta doğuracakmışım gibi geliyor ama hem ilk doğum hem de erkek bebek olunca daha geç doğuyor diyorlar, inşallah öyle 41’leri filan bulmazAh kesinlikle kesinlikle. İnan mide yanması çok daha fena şu anki halimden. Resmen hayat sevincim gidiyor, yemek bile yiyesim gelmiyor mide yanmam olunca benim. Seninle günümüz aynı bakalım aynı zamanda doğurabilecek miyizben pazartesi doktora gideceğim, eğer her şey iyi falan derse pilates topuna, yürüyüşe, yogaya abanmayi düşünüyorum
Oolmaz öyle olmazzzAy ben istiyorum ki emsin sömürsün benio da dalga geçiyormuş meğer benle sıpa
Benimde 2 gün ac kalmıştı. Emmedigi için devlet hastanesiydi mamada vermediler o zman çok çaresiz kalmıştım. Eve geldikten sonra kendim sağip vermistim4 bucuk yasında . İlk 2 gün çok önemli . Aslımda ilk bir hafta onemli. Ama iki gün aç kalmamalı . Sonrasında süt artıyor bebek dpyuyor
Canım merak etme korona degildir. Eşimde geçen hafta aynı öyleydi üst solunum enfeksiyonu cıktı . Kendini koru derim çünkü eşimden bana bulaşmisti çok zorduKızlar eşim hastalandı, çok endişeleniyorum acaba korona mı diye. Burnu akıyor, hapşırıyor. Ateşi de şimdi 37.5 olmuş.
Benim doğuma sadece 10 gün kaldı, eğer korona olursam kendi hastanemde doktorumda doğum yapamam, bu benim en büyük streslerimden biriydi zaten.
Korona geçirenler, belirtileri neler tam olarak? Eşimle genelde hep birlikteyiz, işe gitmiyor, nerden kapmış olabilir kaptıysa
Bana da 38 falan geliyor ama herkes 40 i kesin doldurur diyorlar bilemedimmYaa bana hep 38-39. hafta doğuracakmışım gibi geliyor ama hem ilk doğum hem de erkek bebek olunca daha geç doğuyor diyorlar, inşallah öyle 41’leri filan bulmazİnsan son ay artık iyice sabırsızlaşıyor gerçekten. Ben de Cumartesi gidicem canım, aynen her şey yolundaysa başlıcam artık hepsine. Perine masajını da sorucam, normalde daha erken başlanıyor ona ama tırstım yapmaya, ona da başla derse başlarım artık
Hangi göğüs ucu kremi ve kalkanını aldın acaba? Ben bu konuda hiçbir hazırlık yapmadım. Veya alan arkadaşlar yazabilirler mi? İlk doğumda böyle bir sikintim olmamıştı ama bunda olmayacak diye birşey yok tabiki.Merhaba arkadaşlar pek aktif olmasamda ekim annelerindeyim ama bir hafta önce dogum yaptim. Belki birinin işine yarar diye yazmak istedim :) bebeğim biraz küçük ve erken doğdu. son kontrolumde daha var diyerek beklesin olabildigince demisti dr ama ben bes gun sonra suyum geldigi icin doguma gitmek zorunda kaldim ve sezaryen oldu maalesef. Ameliyat yerine normal bir doğumu tercih ederdim halbuki. Asıl söylemek istediğim göğüs ucu yarasindan muzdaribim aglayarak emzirdim üç gün hala da iyilesmedi. Olaki basiniza gelirse akliniza geleni surmeyin iyi bir gogus ucu kremi ve gogus kalkani alin zaman kaybetmeden inanilmaz rahatlatiyor. Gerci ben yapmam dediğim halde silikon emzirme ucu da aldim emzireyim bebegim ac kalmasin diye. İnşallah kimse bu sikintiyi yaşamasın ama yine de belki birinin işine yarar bu bilgi diye yazmak istedim. Herkese sağlıklı dogumlar diliyorum :)
Ben de çıkarmak istiyorum da her gittiğimde bişey çıkıyor. Doktora gitmeye korkuyorum. Psikolojim de alt üst oldu, bişey çıkar mı diye odaya giriyorum.Benim beklenen doğum tarihi 25 Ekimdi suyum bitti 27 Eylülde doğurdum çok şükür prensesjm kucağımda illa doguyor tadını çıkar bence son zamanların
Sağ ol canım inşallahAllah yardimcin olsun kuzucum. Evet hastaneye git gel bekle tahlil vs cidden insan yoruluyor neyseki surecin sonuna geldik Allahin izniyle saglikla bebislerimizi de kucaklarmiza almak nasip olsun. Kan degerin kac ki acaba neden dusuk dedi. Su ic sen strese girdiysen belki bebiste o sebeple cok hareketlidir.
Gecmis olsun canim. Su donemde mevsimsel grip veya nezle gibi cok kiside ayni sikayet var umarim korktugun gibi degildir. Allah sifa versin.
Canim gecmis olsun hayirli zamanda gelsin insallah bebisko. Tasikardi neden olabilirmis soyledimi doktorun birsey onleyebilmek adina birsey yapilabilirmiymis acaba
Yok canım ben normal ya da sezeryan demedim. Biraz normalden korkuyordum, doktorum cesaretlendirdi gerekirse suni sancı veririm normal daha iyi dedi. Ben de o günden sonra daha sormadım da demedim de. 37' ye kadar direnelim dedi. Tam 37yim biraz daha kalp atışları yükselseydi serumdan sonra riske giremem alırım dedi.Bende senin gibiyim, her işimi kendim hallederim, bu yüzden Allah'ta bana çok rahat bir eş vermiş. Sen halledersin, hükümet gibi hatunsun diye diye baktimki benden çok gidiyor, bende artık bazı noktalarda onsuz hareket etmiyorum. Mesela bugün ben onunla değil annemle doktora gittim ve muayeneden sonra eşimin arayıp bulmasi gereken iğneyi 10. Eczaneden ben buldum, yaptırdımNe oldu? Yıprandım, yoruldummm... Eşini ayırma yanından, her zaman herseyide sen tek başına üstlenmeye çalışma. Allah başka dert, keder vermesin inşallah Bazende diyorum İyiki böyleyiz ama Sağlıkla büyütün yavrularinizi
Offff çok heyecanliyimKan takviyesi yapacak sanırım, kan haplarini kullanmadım, doktor anladı birşey diyemedi. Hayırlısı artık. O sağlıklı olsunda, ben üstesinden gelirim. Pazartesi sabah 7 suları doğmuş olacak canım
Grip gibi olmuş belirtiler, aynı burun akintisida varmış belirtilerde. Yalnız eşin sağlam usutmus olabilir mi? belkide yağmura, rüzgara kalmıştır. Keşke acile gidip bir test yaptirsa, 10 gün sonra doğum demiştin, 5 gün daha beklemek zorunda kalacaksın mecburen. Üzülme canım herşey kısmet. İnşallah kovid çıkmaz
Benim doktorumda ha 37+3te ha 37+6 da almışım, 4 günde çocuk zaten fazla gelişmez dedi alalım artık dediGelişimi tamamlandiysa anne karnında da haftada 250 gram alıyor, dışarı da da onu alıyor. Kaçtır hastaneye yatıyorsun, belliki bir riskin var senin, neden direniyor bu doktorları ben anlamıyorum? Normal doğum mu olmasını istedin sen canım?
Normalde minimum kan sınırı 50-170 olması gerekirken benim 35te. Bundan doğumda da kan kaybedeceksin dedi dahada düşecek bu kan tehlike çanları calacak dedi. Açıkçasi bütün suç benim, ilk 5 ay kan hapı midemi bulandiriyordu içmedim, sonrada suda eriyen sen verdi onu içtim ama pek tesir etmiyor gibiydi.
Biraz sakinleşdi bebek şimdi canım çok fenaydı bu aksam. Bu iğneden sonra ertesi günü hareketlerinde azalmalar oluyormuş inşallah olmaz yarın normal geçer
Yani henüz hissedemedim daha kendimin derdindeyim çok hızlı ve zor bi doğum oldu bayağı kan kaybettim kalkamıyorum yerimden kan bekliyoruz Kızılay’dan inşallah bi takılsın ondan sonra hissedicem anneliğimi şuan gözüm çok bişi görmüyorMasalah cnm kilosunun beklediginden yuksek cikmasina cok sewindim. Gozun aydin cnm. Nasil bir his? Anne oldugunu hemen hissettin mi? Bana hemen hissedemem gibi geliyo
Cnm katildigum egitimlerde sagmayi oneriyolar. Yalniz bebek emdikten sonra sagcaksin. Meme ucu da bebegin damagina degmeliymis cnm
Sen yine de firsat buldukca dinlenmeye calis cnm. Ins gelsin istuyorum artik 37yi doldurduk
12-15 dakika emmeli demislerdi egitimde ama pratikte nasil olur bilmiyorum bende. Memede uyuyunca cenesini oynatarak ya da ayaginin altini oksayarak uyandirin emmeye devam etsin dediler
Parol ic cnm iskence etme kendine. Zarari olsa vermezler zaten
Az kalmis cnm biraz daha sabret bitecek ins
Geçmiş olsun canım çabuk toparlanırsın inşallahYani henüz hissedemedim daha kendimin derdindeyim çok hızlı ve zor bi doğum oldu bayağı kan kaybettim kalkamıyorum yerimden kan bekliyoruz Kızılay’dan inşallah bi takılsın ondan sonra hissedicem anneliğimi şuan gözüm çok bişi görmüyor
Benim eşim de benim gibi çekti aynıyız tencere kapakBende senin gibiyim, her işimi kendim hallederim, bu yüzden Allah'ta bana çok rahat bir eş vermiş. Sen halledersin, hükümet gibi hatunsun diye diye baktimki benden çok gidiyor, bende artık bazı noktalarda onsuz hareket etmiyorum. Mesela bugün ben onunla değil annemle doktora gittim ve muayeneden sonra eşimin arayıp bulmasi gereken iğneyi 10. Eczaneden ben buldum, yaptırdımNe oldu? Yıprandım, yoruldummm... Eşini ayırma yanından, her zaman herseyide sen tek başına üstlenmeye çalışma. Allah başka dert, keder vermesin inşallah Bazende diyorum İyiki böyleyiz ama Sağlıkla büyütün yavrularinizi
Offff çok heyecanliyimKan takviyesi yapacak sanırım, kan haplarini kullanmadım, doktor anladı birşey diyemedi. Hayırlısı artık. O sağlıklı olsunda, ben üstesinden gelirim. Pazartesi sabah 7 suları doğmuş olacak canım
Grip gibi olmuş belirtiler, aynı burun akintisida varmış belirtilerde. Yalnız eşin sağlam usutmus olabilir mi? belkide yağmura, rüzgara kalmıştır. Keşke acile gidip bir test yaptirsa, 10 gün sonra doğum demiştin, 5 gün daha beklemek zorunda kalacaksın mecburen. Üzülme canım herşey kısmet. İnşallah kovid çıkmaz
Benim doktorumda ha 37+3te ha 37+6 da almışım, 4 günde çocuk zaten fazla gelişmez dedi alalım artık dediGelişimi tamamlandiysa anne karnında da haftada 250 gram alıyor, dışarı da da onu alıyor. Kaçtır hastaneye yatıyorsun, belliki bir riskin var senin, neden direniyor bu doktorları ben anlamıyorum? Normal doğum mu olmasını istedin sen canım?
Normalde minimum kan sınırı 50-170 olması gerekirken benim 35te. Bundan doğumda da kan kaybedeceksin dedi dahada düşecek bu kan tehlike çanları calacak dedi. Açıkçasi bütün suç benim, ilk 5 ay kan hapı midemi bulandiriyordu içmedim, sonrada suda eriyen sen verdi onu içtim ama pek tesir etmiyor gibiydi.
Biraz sakinleşdi bebek şimdi canım çok fenaydı bu aksam. Bu iğneden sonra ertesi günü hareketlerinde azalmalar oluyormuş inşallah olmaz yarın normal geçer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?