2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Medikalpark gop un en iyi doktorumda doğum yapmıştım ve bana bunu söylemediği için ve ben doğumdan sonra 1 hafta eziyet çektiğim için, ikinci gebeligimde o doktora gitmedim. O kadar kinlendim o doktora. Ömrümde unutamadigim bir hafta geçirtti bana. Sen eşine söyle gitsin yarın sabah eczaneye, desin normal doğum kesisi var aşağıda pansuman yapmak lazım ne verebilirsiniz bana. Vatikan verecekler, kremden emin değilim yada sağlık ocagini ara sorun mutlaka sabah erkenden Kedilervekitaplar

Hastaneye yattığımda açıklık pek yoktu, suni sancı verdiler 1 cm dedi, iki saat sonra sanciyi arttirdilar artık açılma 2 cm olmuştu ama benim suyum gelmemişti suyumu patlattiktan sonra bir ilerledi saat oglen 1de artık açılma 4_5 cm olmuştu canım. 9.30' da başladık saat 1.3o civarı beni dogurtmaya çalışıyorlardı artik. Tabi bu değişir kişiden kişiye ama seninde bir kaç saate açılma ilerler diye tahmin ediyorum. Yalnız yatma yatakta egzersiz yap, eğilip kalk, sancı geldikçe bir hareketler var onları yap, özelde yatıyorsun ebeler yonlendirmesi lazım seni. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin İnşallah hiç anlamazsin nasıl doğum olduğunu. Açıklığın 4-5 cm olunca belden epidural anestezi yapıp sanciyi hissetmemeni sağlıyorlar fakat ıkınma hissini kaybedersin, sık dişini bir saat daha çek o sanciyi hem daha çabuk dogurursun hemde acilman daha çabuk ilerler ikindikca hemde benim gibi 5 senedir belini buktugunde bel ağrın olmaz...

Çok teşekkür ederim hareket yapmaya çalışıyorum ama suyum çok fazla geliyor. İnşallah kötü birşey olmaz

Canım bence de saç kurutma makinesiyle kurutma, sıcakta daha kötü olabilir. Ayrıca parmağımızdaki en küçük dikişe bile pansuman yapıyoruz ne kafayla gerek yok demiş o görevli anlamadım. Bir arkadaşım çok çekti dikişlerinden enfeksiyon filan oldu, 2 aylık olacak anca düzelebildi. Bakımı zor bir bölge gerçekten, arkadaşların dediği gibi mutlaka pansuman yap. Simit şeklinde oturma minderleri var bu arada, onlardan alabilirsin otururken rahat etmek için.

Çok teşekkür ederim hareket yapmaya çalışıyorum ama suyum çok fazla geliyor. İnşallah kötü birşey olmaz
Benimde suyumu patlatmislardi gelmeyince. Hiçbir şey olmaz merak etme hastanede emin ellerdesin onlar sürekli alttan kontrol yapacaklar sana şimdi. Panik yapma sakinnol, sancıların artınca hoplayıp duracaksın birazdan :) bir kaç saate tüm herşey bitecek çok güzel olacak azcik dayan

Yaa bana hep 38-39. hafta doğuracakmışım gibi geliyor ama hem ilk doğum hem de erkek bebek olunca daha geç doğuyor diyorlar, inşallah öyle 41’leri filan bulmaz İnsan son ay artık iyice sabırsızlaşıyor gerçekten. Ben de Cumartesi gidicem canım, aynen her şey yolundaysa başlıcam artık hepsine. Perine masajını da sorucam, normalde daha erken başlanıyor ona ama tırstım yapmaya, ona da başla derse başlarım artık

Reactions: The
Merhaba arkadaşlar pek aktif olmasamda ekim annelerindeyim ama bir hafta önce dogum yaptim. Belki birinin işine yarar diye yazmak istedim :) bebeğim biraz küçük ve erken doğdu. son kontrolumde daha var diyerek beklesin olabildigince demisti dr ama ben bes gun sonra suyum geldigi icin doguma gitmek zorunda kaldim ve sezaryen oldu maalesef. Ameliyat yerine normal bir doğumu tercih ederdim halbuki. Asıl söylemek istediğim göğüs ucu yarasindan muzdaribim aglayarak emzirdim üç gün hala da iyilesmedi. Olaki basiniza gelirse akliniza geleni surmeyin iyi bir gogus ucu kremi ve gogus kalkani alin zaman kaybetmeden inanilmaz rahatlatiyor. Gerci ben yapmam dediğim halde silikon emzirme ucu da aldim emzireyim bebegim ac kalmasin diye. İnşallah kimse bu sikintiyi yaşamasın ama yine de belki birinin işine yarar bu bilgi diye yazmak istedim. Herkese sağlıklı dogumlar diliyorum :)

4 bucuk yasında . İlk 2 gün çok önemli . Aslımda ilk bir hafta onemli. Ama iki gün aç kalmamalı . Sonrasında süt artıyor bebek dpyuyor
Benimde 2 gün ac kalmıştı. Emmedigi için devlet hastanesiydi mamada vermediler o zman çok çaresiz kalmıştım. Eve geldikten sonra kendim sağip vermistim

Canım merak etme korona degildir. Eşimde geçen hafta aynı öyleydi üst solunum enfeksiyonu cıktı . Kendini koru derim çünkü eşimden bana bulaşmisti çok zordu

Bana da 38 falan geliyor ama herkes 40 i kesin doldurur diyorlar bilemedimm evet evet perineye de başlayacağim ben de canım. Yoo bence geç değil, ben en erken 36 da başlanıyor diye biliyorum , 37 ye girince başlayacağım inşallah hepsine

Hangi göğüs ucu kremi ve kalkanını aldın acaba? Ben bu konuda hiçbir hazırlık yapmadım. Veya alan arkadaşlar yazabilirler mi? İlk doğumda böyle bir sikintim olmamıştı ama bunda olmayacak diye birşey yok tabiki.

Benim beklenen doğum tarihi 25 Ekimdi suyum bitti 27 Eylülde doğurdum çok şükür prensesjm kucağımda illa doguyor tadını çıkar bence son zamanların
Ben de çıkarmak istiyorum da her gittiğimde bişey çıkıyor. Doktora gitmeye korkuyorum. Psikolojim de alt üst oldu, bişey çıkar mı diye odaya giriyorum.
Sağ ol canım inşallah hiç bişey demedi, sadece çok hareketli, nstde sancı çıkmıyor ama kalp atışları Meksika dalgası gibi, coşuyor diyor. Böyle devam etmesi iyi değil, bekleyemeyiz dedi. Tansiyonunu takip et demişti. E ediyorum ondan da en fazla 12/8 bazen 9 oluyor dedim. Ebe tansiyondan olabilir dedi.
Doktorum çok pimpirikli her şeye dikkat ediyor ama bana heyecan yaparım diye her şeyi söylemiyor, sürekli takip edelim falan diyor. Valla çok yıprandım, artık gelsin istiyorum, git gelsen çok yoruldum. Bebekte strese giriyor benimle birlikte.
Yok canım ben normal ya da sezeryan demedim. Biraz normalden korkuyordum, doktorum cesaretlendirdi gerekirse suni sancı veririm normal daha iyi dedi. Ben de o günden sonra daha sormadım da demedim de. 37' ye kadar direnelim dedi. Tam 37yim biraz daha kalp atışları yükselseydi serumdan sonra riske giremem alırım dedi.

Doğum yapan annelerimiz meme ucunuz ilk günlerdeki hassasiyet dışında emzirirken acıyorsa ve bebeğin ağzından şekli bozuk bir şekilde çıkıyorsa yanlış emziriyorsunuz demektir. Muhakkak bebek ağzını kocaman açıp ucuyla beraber kahverwngi kısmı da alabildiğince almalı. Yoksa hem yeteri kadar süt alamaz hem de meme ucunyz iyileşmez. Birde ilk günler bebeği emzirirken sizde diğer elinizle göğsünüze yukardan aşağıya doğru masaj yapıp bebeğin daha çok süt alması için yardım edin. Gece gündüz farketmez sarılık olmaması için asla 2 saatten fazla uyutmayın. Muhakkak 2 saatte 1 emzirin. Süt konusunda kendinize güvenin. O yavrucağı size veren rabbim rızkını da hazırlamıştır.

Yani henüz hissedemedim daha kendimin derdindeyim çok hızlı ve zor bi doğum oldu bayağı kan kaybettim kalkamıyorum yerimden kan bekliyoruz Kızılay’dan inşallah bi takılsın ondan sonra hissedicem anneliğimi şuan gözüm çok bişi görmüyor

Geçmiş olsun canım çabuk toparlanırsın inşallah

Benim eşim de benim gibi çekti aynıyız tencere kapak sağ olsun yardımcı olur herşeye ama benim kadar sabırlı değil çoğu şeyi bana bırakır güveniyor diye yaparım diye gözü arkada kalmaz , keyfine düşkün sağ olsun ben hastanede ken coculslri hasta etti o konuda benim kadar duyarlı ilgili değil
Ama senin eşin de annen ailen yanında diye kendini sslivermis belki onlar olmasaydı benim es gibi mecbur yapacaktı bize iyi olsunlar da kiymetimizi bilsinler de gerisi önemli değil başımızı yaslacak sonuna kadar oNlar eşlerimiz var diğerleri gelip gidici herkes kendi çizgisini çiziyor şükür iyi kötü anlaşıyoruz hiç numara yapacak değilim ovemem o kadar eksi yanlarıda var Allah başımızdan eksik etmesin babasız bırakmasın çocuklarımızı inslalah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…