- 14 Ekim 2020
- 3.614
- 6.961
- 88
Canım bende 3 cm ile yattım, kendi sancım la 4oldu. Sonra suni verdiler, 1 saat içinde 7ye çıktı galiba sonra doğuma aldılar. Suni çok güzel ilerletiyor. Ben yapamadım ama sana tavsiyem canım. Suni bir tık daha fazla hissettiriyor ağrıyı ama paniklemez, çok bağırıp kendini yormaz, sancı geldiğinde derin nefes alıp verirsen doğum aşaması inanılmaz rahat olur. Ben öyle çok bağırdım ki panikten, bağırmasaydım heralde hiç dikişim olmadan çıkarırdım çocuğu. Allah yardımcın olsun canımHerkese merhaba. Doğum yapan herkese hayırlı olsun bebişleri rabbim sağlıklı Salih evlat etsin. Biz kalanlara da hayırlı kolay doğumlarla sağ salim yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. Sanırım sıradaki benim şuan hastanedeyim yatışım yapıldı suyum erken geldiği için. Açılmam sadece 1 cm vardı çok uzun sürer mi sizce
Canım aynı şekilde benim eşimde oldu. 1 hafta böyleydi hemde. Evde doğal yollarla atlattı, korona değildi. Mevsim geçişi olduğu için grip gibi oldu. Bana da bulaşması üstelik. İnşallah korona değildirKızlar eşim hastalandı, çok endişeleniyorum acaba korona mı diye. Burnu akıyor, hapşırıyor. Ateşi de şimdi 37.5 olmuş.
Benim doğuma sadece 10 gün kaldı, eğer korona olursam kendi hastanemde doktorumda doğum yapamam, bu benim en büyük streslerimden biriydi zaten.
Korona geçirenler, belirtileri neler tam olarak? Eşimle genelde hep birlikteyiz, işe gitmiyor, nerden kapmış olabilir kaptıysa
Acil şifalar diliyorum canım, bir an önce toparlarsın inşallahYani henüz hissedemedim daha kendimin derdindeyim çok hızlı ve zor bi doğum oldu bayağı kan kaybettim kalkamıyorum yerimden kan bekliyoruz Kızılay’dan inşallah bi takılsın ondan sonra hissedicem anneliğimi şuan gözüm çok bişi görmüyor
Valla malzeme aldım canım yapacağım artık. Birde özellikle sormama rağmen gerek yok dedi. Peçeteye hafifçe kurularken bile canım çıkıyor resmen. Sormasam hâlâ pansumansız acı çekecektim yani.Canım bence de saç kurutma makinesiyle kurutma, sıcakta daha kötü olabilir. Ayrıca parmağımızdaki en küçük dikişe bile pansuman yapıyoruz ne kafayla gerek yok demiş o görevli anlamadım. Bir arkadaşım çok çekti dikişlerinden enfeksiyon filan oldu, 2 aylık olacak anca düzelebildi. Bakımı zor bir bölge gerçekten, arkadaşların dediği gibi mutlaka pansuman yap. Simit şeklinde oturma minderleri var bu arada, onlardan alabilirsin otururken rahat etmek için.
Hamilelikte özel bir test yaptirmadim tasiyici olduğumu önceden yapılan ayrıntılı kan testlerinde öğrenmiştim. Talesemi taşıyıcısı olup kan değerleri daha normale yakin olanlar da var ama sizin kaç çıkıyor hemoglobin? Ondan bisey söylememiş olabilir doktorBende Talasemi taşıyıcısıyım, nasıl bir test yaptırdınız? Bu zamana kadar kan testi verdim hep ancak doktorum hehrangi birley söylemedi.
Canın çıkmaz mı canım yaaa çok zordur tahmin edebiliyorum. Antibiyotiği bir sağlık ocağında yazdırabiliyor musun acaba, öyle bir şey olabiliyor mu? O da önemli çünkü, ne kadar erken başlarsan o kadar iyi. Olmadı eşin sağlık ocağına gidip konuşsun, kabul ederlerse kendine yazdırsın sen kullan vakit kaybetmeden.Valla malzeme aldım canım yapacağım artık. Birde özellikle sormama rağmen gerek yok dedi. Peçeteye hafifçe kurularken bile canım çıkıyor resmen. Sormasam hâlâ pansumansız acı çekecektim yani.
Canım sanki beni anlatmışsınCanim anlattım ya başımdan geçti normal doğum yaptım burnumdan getirdiler. 10 cm dikiş atmış oraya, pansuman da olmayınca orası gerildi mi iyice ben tam 5 gün oturamadim, emziremedim, sistim mahvoldum. Meğer oraya batikan ile pamuk sürüp sonrada kremlemek mi ne lazımmış. Benden 1 gün sonra normal doğum yapan arkadaşıma pansuman vermişler mesela. Sonra konuşunca söylemişti anlattığımda. Sağlık ocağı verdi bana aldım batikani geldik eve bir sürdüm nasıl yandı orası ilk gün, ikinci gün hafifledi, üçüncü günü nefes almıştım. Hemde dikişler çabuk iyileşti. Sen benim dediğimi dinle başımdan geçti dahada kötü olacak orası pansuman yapmazsan.
Nst şancı çıkmadımı canım. Bende aynı yürüyemiyorum çok baskıdan dolayı bekliyorum doktor acilmaya bakcak. Saglicakla kucaklqrimiza aliriz insAllahKızlar bebek asagı cok baskı yaptı sancım yoktu ama bebek baskı yaptıkça nefesim kesildi
Hastaneye geldim 5 cm acıklıkla yatısım yapıldı suan suni sancı takıldı beklemedeyiz dualarınızı eksik etmeyin lütfen
Meryem Ana otu da koydum suya açılmış baya inşallah Allah'ın izni ile kolayca kurtuluruz kızlar rabbim hepimize kolay doğum nasip etsin inşallah
Sadece Demir eksikliği olup olmadığına yönelik ferritin bakıldı, hemoglobin hiç bakılmadı, Demir eksikliği de çıkmamıştı, endişenlendim doğrusuHamilelikte özel bir test yaptirmadim tasiyici olduğumu önceden yapılan ayrıntılı kan testlerinde öğrenmiştim. Talesemi taşıyıcısı olup kan değerleri daha normale yakin olanlar da var ama sizin kaç çıkıyor hemoglobin? Ondan bisey söylememiş olabilir doktor
Sonuç almışsınız ne güzel banada bir dr söylese muhakkak kullanırdım parası ücreti önemli değil kansızlık cok halsiz birakan birsey insaniBenim kanamalar yaşamam sebebiyle 8 e düşmüştü. Sonra 2 kez kan plazma tedavisi gördüm. Bu tedavi 600tl mal oldu. 2 tüp ayrıştırılmış kan verildi. Yaklaşık 4ay kadar önce. Birde demir damlası kullanıyorum ismi drop günde 3 kez 1mg şeklinde toplam 3mg sanırım. Özel bir damla 90tl tanesi ve 1 kutu damla 5 gün yetiyor maalesef ki. Sonuç olarak 8den 11.6 ya çıktı çok şükür
Pazartesi günü topuk kanı için sağlık ocağına gideceğim canım, reçeteyi tekrar aile hekimine yazdırıcam artık. Hastaneyi aradım ama sorun yok, sistemde taburcusunuz diyor. Eczaneler reçeteyi vermiyor. Saçma sapan şeyler yani.Canın çıkmaz mı canım yaaa çok zordur tahmin edebiliyorum. Antibiyotiği bir sağlık ocağında yazdırabiliyor musun acaba, öyle bir şey olabiliyor mu? O da önemli çünkü, ne kadar erken başlarsan o kadar iyi. Olmadı eşin sağlık ocağına gidip konuşsun, kabul ederlerse kendine yazdırsın sen kullan vakit kaybetmeden.
Kesinlikle katılıyorum kansız kalınca kolunu kıpırdatamıyor insan.. Ben de ilk kez aldım bu tedaviyi biraz toparladım işte. Doğumdan sonra bakalım nasıl olur.. Korkmuyor değilimSonuç almışsınız ne güzel banada bir dr söylese muhakkak kullanırdım parası ücreti önemli değil kansızlık cok halsiz birakan birsey insani
Allah sifa versin canim tez zamanda insallahYani henüz hissedemedim daha kendimin derdindeyim çok hızlı ve zor bi doğum oldu bayağı kan kaybettim kalkamıyorum yerimden kan bekliyoruz Kızılay’dan inşallah bi takılsın ondan sonra hissedicem anneliğimi şuan gözüm çok bişi görmüyor
Hadi hayirli olsun insallah. Saglicakla kavus bebegineKızlar bebek asagı cok baskı yaptı sancım yoktu ama bebek baskı yaptıkça nefesim kesildi
Hastaneye geldim 5 cm acıklıkla yatısım yapıldı suan suni sancı takıldı beklemedeyiz dualarınızı eksik etmeyin lütfen
Meryem Ana otu da koydum suya açılmış baya inşallah Allah'ın izni ile kolayca kurtuluruz kızlar rabbim hepimize kolay doğum nasip etsin inşallah
Canım nst de çarşamba günü 10dk da 1 40 a vuran sancım vardı zaten ama doğuma yeterli değil dedi şimdi 50 60 a vuruyodu en sonNst şancı çıkmadımı canım. Bende aynı yürüyemiyorum çok baskıdan dolayı bekliyorum doktor acilmaya bakcak. Saglicakla kucaklqrimiza aliriz insAllah
Amin inşallah canım darısı sizlerin başına inşallahAllah sifa versin canim tez zamanda insallah
Hadi hayirli olsun insallah. Saglicakla kavus bebeginekolaycacik bir dogum nasip olsun
Ah harika doğal prenses doğum yaşıyorsun ne güzelCanım nst de çarşamba günü 10dk da 1 40 a vuran sancım vardı zaten ama doğuma yeterli değil dedi şimdi 50 60 a vuruyodu en son
Şuan pilates topunun üstünde kolumda suni sancıyla hareketler yapıyorumbnde ne bel ne kasık agrısı vardı bugün dediğim gibi aşağı baskı yapıyo bebek diye geldim yatışım yapıldı 5cm olmuş dedi doktor evdemi dogurcaktın sancısız dedi
Teşekkür ederim canım benim Allah razı olsunAh harika doğal prenses doğum yaşıyorsun ne güzelsağlıcakla gelsin inşallah miniğin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?