2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
İyileşmeden dikiş atamam, tutmaz dedi. Eliyle biraz apseleri boşalttı, temizledi. Yanımda annem var yardımcı. Ben bebeğin altını bile alamıyorumemziriyorum sadece. İyileştikten sonra tekrar tedavisine estetiğine bakılacak dedi. Her tuvalet sonrası kurutuyorum. Pedi de sık sık değiştiriyorum. Ama psikolojik olarak bitik durumdayım.
Canım çok geçmiş olsun neyseki erkenden tedavisine başladın. Üzülme hallolacak bi şey..
Teşekkür ederim canım. İnan tadını alamadım anneliğin, canımın derdine düştüm. Hiç iyi hissetmiyorum kendimi
Senin kaç dikişin var canım? Benim dışardaki 4 dikiş açılmış, içeridekiler sağlam dedi. Apseler olmuş,enfeksiyon yayılmış dedi. Hepsi öyle olumsuz, öyle azarlar tarzda konuştu ki nutkum tutuldu kendimi savunamadım bile, üzüntüden ağlamakla yetindim. Umarım atlatabiliriz
Neler gelmis basina oyle cok gecmis olsun ...Rabbim korusun daha beterinden ...düzelir hersey Allah in izniyle ❤
İnşallah canım,sizler de çok dikkat edin, dualarımdasınız
Bana habersiz suni vermişler düşün. Ben doğumdan sonra öğrendim bunu. Bende canım çok yanıyor dedim ama kimse birşey yapmadı. Benim de süreç çabuk ilerledi,ondan mı zorlandık böyle bilmiyorum.

Benim dışarda dikiş yok ama içim paramparça bayağı dikti daha da dikmek İçin anestezi verdiler işte dayanamadım çünkü. Doğumu çok hızlı ilerlettikleri için açılma oldu ama dokudaki yumuşama olmadan doğuruverdim doğal olarak paramparçayım yani

Normal doğumunda zor tarafi bu ya . Bende öyleydim devlette adam beni çatala aldığı gibi makasla kıt kit kesti çok zordu. Şimdi doktora diyom mümkün olduğunca kesim az olsun ben dayanamam diyom

Allah şifa versin inşallah canım hemen toparlanırsın

Salı günü karantinam bitiyor ama doktorum test ver negatif olunca gel diyo kimisinin günlerce yalancı pozitif çıkabiliyormuş artık günüm de yaklaştı stres sardı beni

Normal doğumunda zor tarafi bu ya . Bende öyleydim devlette adam beni çatala aldığı gibi makasla kıt kit kesti çok zordu. Şimdi doktora diyom mümkün olduğunca kesim az olsun ben dayanamam diyom
Benim kesiğim yokta içi kötü oldu özelde aynı dinlemeyince seni aynı sorunları yaşıyorsun ben yaşadım yani

Kızlar doğum sancısını nasıl anlarım telaş yapmaya başladım iyice arada otururken genelde ayakta yürürken vajinama ince sızı giriyor bebiş baskı yapıyor sanki ama düzenli değil sancılar hafif hafif başlamış olabilir mi ?

Merhaba kızlar sizlere bişey danışmak istiyorum. Dün muayenede ebe alttan bakmıştı sonrasında avuç içi kadar kanamam oldu, sabah nst çekildi sancı yoktu doktoruma kanamayı söyleyince tekrar nst çektirmemi istedi bu sefer nst de sancılar hep 100 ve 80 de çıktı ama düzensiz yani kağıdın başında sancı 30 falan sonra 100 e çıkıp hep orda durup aşağı inmemiş, bende sadece hafif kasık ağrısı vardı o sırada, doktor kasılmaların başlamış ağrın vs olursa gel dedi. Dünden beri lekelenmem hiç geçmedi sürekli kahverengi gelmeye devam ediyo kasıklarımda gündüz çok şiddetli girip çıkan ağrılar oldu ama düzensiz, sonrasında geçti. Akşamda 2 3 saattir yine ağrılar girip çıkıyo ama son yarım saatte yine ağrı yok lekelenme devam, sizce acil e gidip her ihtimale karşı muayene olmalı mıyım

Kızlar ben de bugün kontrole gittim, maşallah bebiş gayet iyi, 2800 gr olmuş. Gözleri şiş şişti ödemden Doktor çatı muayenesi yapmayacağını, doğru bir şey olmadığını söyledi. Rahatladım o açıdan çünkü ben de hiç istemiyordum.

Doğumda dikiş/yırtık olmama olayını sordum, çünkü ne zaman bi doğum paylaşsa “Rutin kesi yok, dikiş yok” şeklinde paylaşıyor ben de merak ettim bu kadar insan nasıl öyle doğuruyor diye Hindistan cevizi yağı ile perine masajı yapmanın ve korunmasız ilişkinin çok etkilediğini söyledi, bir de ıkınırken kontrollü ıkınmak çok önemliymiş. Bir de doğum hızlansın diye doğumun başında yapılan kesiler daha kötü oluyormuş çünkü kası kesiyorlarmış, doğum ilerledikten sonra orası incelmişken yapılan küçük kesi ile aynı değilmiş. “Sen elinden geleni yap ama herhangi kötü bir ihtimale de hazırlıklı ol tabii” dedi yırtılma konusunda, valla ben de yapıcam artık bakalım inşallah o paylaştığı doğumlar gibi olur benimki de

Telefonla iletiseme gecip sorma ihtimalin yokmu canim ?
Insallah canim evet senin doktorun o sekilde cati muayenesi yapmiyor ve genelde bende goruyorum kesi yok vs tarzinda yazilarini. Umarim sana da nasip olur o sekilde olmasi. Cok bilmiyorum ancak ozel hastanelerde zaten genel olarak kesi olayi cok olmuyor sanirim. Dedigi gibi kontrolsuz ikinma sanirim daha sikintili oluyor.

Maalesef, devlet hastanesine gittiğim için yok

Ya benim ağrılarım vardı bugünde karnım aşağıya indi sanki sürekli doktorada gitmek istemiyorum pazartesi kontrolüm var

Aynen canım, yeni doğum yapan arkadaşımın da 10 küsür dikişi oldu biraz ondan da korkmuştum. Kız ama kendi de dedi “Ikınmamı kontrol edemedim” diye. Sağlıklı olalım da artık gerisi kısmet.

Ya benim ağrılarım vardı bugünde karnım aşağıya indi sanki sürekli doktorada gitmek istemiyorum pazartesi kontrolüm var
Canım ağrıların şekli önemli seninkiler nasıl? Benim de karnım aşağıya indi ve çatı bölgesinde 2 haftadır ağrım var ancak bebek baskı yaptığı ve artık yavaş yavaş aşağı indiği için öyleymiş. Doğum yapan arkadaşlar daha iyi bilir ama belden kasıklara doğru düzenli ağrıların yoksa Pazartesi’ye kadar bekle bence.

3

36+4 canım amin cümlemiz inşallah

İnsalalh toparlanirsin canım çok üzgünüm seni çok iyi anlıyorum o psikolojini insalah bir sn önce bu durumdan kurtulursun eski sağlığına kavuşursun bebeğini kucsgina alır sever onunla ilgilenirdi doya doya
neler çektiniz ya bende normal doğumumda kesi atılırken çok hissetmedim az kalmıştı bebeğin çıkışına onlarda o esnada vajina esnemisken kesmislerdi bebek hemen çıktı ama çok kanamam olmuştu ve vajinamu uyusturup dikerken bile çok acı çektim dayanamadım ameliyat haneye götürüp tam yatırdılar öyle diktiler beni 9 dikisti dışardan içe doğru çok zordu 1 ayım bende enfeksiyon kaplmamak için her tuvsletten çıktıktan sonra tentürdiyot ile pansuman yaptım sildim ped degistirdum hep. İlaçlarımı içtim kabızlık çok zorladı beni oturamiyirdum
Şükür Gitti biz kadınların ne çilesi var hiç bitmez Rabb'im yardimcimiz olsun insalalh tez zamanda iyilesirsiniz insalalh kızlar

O sizi ve baskılar bebek aşağı indikten sonra oluyor canım gayet normal, sancılar genelde belden başlıyor karına doğru yayılıyor aslinda tatlı acı bir ağrı diyebilirim kramp gibi gelip sanki karnının içi aşağı akıyor gibi oluyor belirli aralıklarla ve geldiğinde belirgin sürelerde kalıyor :) tabi herkeste birebir aynı olmayabiliyormus
Rahim ağzını tam kontrol etti ise ebe tikac (nişan) denen şeyi tetiklemistir bi iki gün sürüyor onun temizlenmesı maalesef muayene sonrasında ve sancıları da tetikliyor, doktorlar o yüzden son haftalara bırakıyor bu muayene işini diye biliyorum, bebeğin hareketleri normal ise sıkıntı yapma kendine

Anladım canım teşekkür ederim cevabın için

Teşekkür ederim canım panik olmaya başladım iyice perşembe kontrolüm var doktor ne diyecek bakalım

Ya antibiyotiğe hemen başlamak gerekiyor adam gibi açıklama yapmıyorlar ablanın doğumunda stajyer bir hemşire yüzünden çok sıkıntı çekmiştik olmayacak bir şeye olur dediği için kız günlerce gaz sıkıntısı çekti geçmiş olsun canım üzme kendini toparlanirsin bir an önce ınsallah keşke yatış yapsaydın hastanede daha iyi tedavi görürdün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…