2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kiyamam cok gecmis olsun yakin zamanda bir tanidigimin basina geldi. Bebek 7 gun kuvezde kaldi masallahi var canim. Istenmeyen seyler biliyoruz ama onemli olan saglikla yanina gelmesi.insallah
Kızlar bebeğimde küçük bir dil bağı vede kalbinde üfürüm varmış
Canim gecmis olsun kuzucum bir arkadasimin da vardi dil bagi aslinda sikinti yaratmiyor ama o belli bir yasa gelince aldirmisti hic problem olmadi. Ufurum de zaten genel olarak yeni dogan bebeklerde olabiliyor kendi kendine geciyor. Yakin zamanda soguk alginligi gecirdiysen suan onun etkisi de olabilir sanki
Canim saglikla dunyaya gelmis. Masallah kuzuya insan uzuluyor biliyorum ama kan sekeri dusuklugu sebebi ile bir yakinimin cocuguda kuvezde kaldi hic bir sikintisi olmadi sonradan da masallahi var. Allahin izniyle sag saglim kavus insallah. Gunler cabucak gecsin

Sen ne yaptın nasılsın evine gidebildin mi sancın falan var mı
Geldim geldim çok şükür canım haftasonundan beri evdeyim. Pazartesi nst de hiç sancı cikmadi yine ama geldiğimden beri iş yapıyorum , hastane çantasıni bile yeni yerleştirdim düşün E haliyle evin düzeni hep bozulmuş, baya onlarla uğraştım falan derken arada sızı şeklinde alt kısımda bir şeyler hissediyorum canım yanıyor resmen. Bakalım haftaya nst de sancı çıkacak mı

Ama dün otururken birden kasığıma sancı girdi aniden birkaç saniye. O an çok panikledim ya , sözde doğumdan hiç korkmuyordum ama öyle değilmiş sanırım

Geçen sene yaşadığım doğumu anlatmışsınız resmen 9 cm e kadar açılma oldu doğum ilerlemedi olmadı acil sezeryana alındım . Doktorum bana iki doğum birden yaşadın dedi. Çok ama çok zordu sonrasında da beyninde bi alandan şüphelendiler çok şükür yeni mr ında o alan görünmedi. Sarılık enfeksiyon geç sepsisti ama doktorlar çok güzel ilgilendi . Şimdi iyiyiz. Doğum kanalında uzun kaldıkları için enfeksiyon kapmış olabilirler bu benim düşüncem. Sağlıkla evine gelir merak etme. Biz de antibiyotik tedavisi olduk şimdi gayet iyi .

Canım gerçekten kolay değil atlatacağız inşallah bu zor günleri. ben de şimdi 5. Gün muayenesinden çıktım. Bebekte sarılık 12.1 çıktı pazartesi kontrole çağırdı tekrar, göbek altına inerse hemen getirin dedi. Bir de emzirme danışmanı muayene etti. Göğüslerim sertleşmişti hatta beze gibi şeyler oluşmuştu. Bir yandan bebeği emzirtti bir yandan sert nir masaj yaptı göğüslerime böylece Sertlik dağıldı. Göğüs pompasına başla dedi. Bebekler ilk dönemde gaz çok olmaz açlıktandır dediler.
Bir de uyanmıyor diyorsun ya bana zıbınla emzirmeyi tembihliyor sürekli emzirme danışmanı uyanması için.

Canım öncelikle gözün aydın, hayırlı uğurlu olsun bebeğin küvez konusuna takma kafanı canım, bir çok bebeği tedbir amaçlı aldıklarını biliyorum ben. Şükür ki teşhisi konulmuş tedavi oluyor miniğin ne güzel. Kucağına alınca herşey bitip gidecek kilosu da hemen toparlar canım. Düşük kilolu bebekler daha hızlı gelişiyor diyorlar hep.
Valla canım bende anlamadim muane ederken anladı. Dil bağını ben kendim anlamistim dün zaten doktorda bugün muane derken dedi . Neyse pazar günü herşey sorar içimi rahatlatirim
İnşallah gelip geçicidir canım, çok çok geçmiş olsun
Gerçek sancılar geldiğinde nasıl Soğukkanlı olduğunu görüp kendine şaşıracaksın emin ol bunlar tatlı sancılar, beni çok heyecanlandırıyordu. Gerçek sancı nasıldır acaba diye düşünüp mutlu oluyordum

Reactions: The

Çok geçmiş olsun canım benim. İnşallah hemencik atlatır. Bol bol emzir ve moralini yüksek tut. Bir çok bebişte olabiliyor sarılık, farkedilmiş ne güzel seninkide.

Ciltten anlaşılıyor mu sarılık? Ben hep gözlerinin beyazına bakıp anlamaya çalışıyorum. Çarşamba bizimde Kontrolüm üz vardı. Sağlık ocağında hemşire aç mı diye sordu, tok dedim. Çok hafif sarı gibi, bazen emzirme öncesi olabiliyor. Sık sık emzir dedi. Öncesinde çocuk doktoru sarılık la ilgili birşey dememişti.

Benimde sol göğsüm 3.gün dediğin gibi olmuştu canım. Duşta sıcak suyla bende bastıra bastıra masaj yapmaya çalıştım. Sonra makine ile sapıp fazla sütü boşalttım. Yoksa çok sancıyordu. Sanırım ilk zamanlar fazla süt salınımı oluyor. Bebişlerde az emince sütler sertleşiyor göğüste.

Atlatıcaz inşallah canım hepimiz. Rabbim tüm annelere güç kuvvet, bebeklerimiz sağlık versin

Bende bu hamilelğimde duydum keşke geçen hamileliğimde duysaydım doktorada söyledim 38e kadar gelmezse 38den sonra sürersin dedi bakalım inşallah işe yarar sendede
Canım sen bunu nerden duydun doktor ya da ebe falan mı internetten araştırdım sürmekle ilgili değilde genelde içmekle ilgili şeyler buldum, bugün aldırdım hemen doktordan gelir gelmez hem içtim hem sürdüm

Valla canım bende anlamadim muane ederken anladı. Dil bağını ben kendim anlamistim dün zaten doktorda bugün muane derken dedi . Neyse pazar günü herşey sorar içimi rahatlatirim
Nasıl anladınız benim bebeğimin dil ucu çatallı böyle mi oluyor dil bağı

Ben hamileligim 8.ayında felan idrar enfeksiyonu gecirmistim. Bebekte de enfeksiyon cikti denilince çok sucladım kendimi ihmalkarlik ettim dedim. Ama dün doktor eşime hayir buyuk ihtimal doğum sırasında kapmış demiş. Benim nişanım geldiginde vajinal kaşıntım da vardı bi tuhaf hissediyordum kendimi rahatsiz bir his. 2 gün sancı çektim açılma bekledim bebeğin de kafası aşağıda herhalde dediğin gibi o açılmayla birlikte vajinadan kaptı yavrum. Allah beterinden korusun, çaresiz dert vermesin hiçbir anneye...

Canım sen bunu nerden duydun doktor ya da ebe falan mı internetten araştırdım sürmekle ilgili değilde genelde içmekle ilgili şeyler buldum, bugün aldırdım hemen doktordan gelir gelmez hem içtim hem sürdüm
Bana doktorum şuan içmeye başla dedi ama içtiğim gibi istifar ettim ya. Sürmeyide 38den sonra dedi. İçersen her anlamda çok faydalı ben içemediğim için çörek otunun kendisini yemeyi düşünüyorum. Doktorum önerdi canım içmeyi sürmeyi ben fenomen bir ebeden duymuştum sordum oda 38 öncesi anca yaptığı sancıyla kalır ama 38den sonra yaptığı sancı açılmada yapar dedi

Bilmiyorum ki canım inşallah gerçekten soğukkanlı olabilirim. Normalde gerçekten dirençli biri olduğumu düşünürüm, çok nazlı değilimdir yani ama dün bı sancı girince afalladim yani hazır değil miyim doguma acaba diye düşündüm.

Ya ben ameliyata almalarına yakın nstde ağrı görünmeye başladı korkudan normal doğum sancısı başladı özellikle son on dakika kasıklarımdaki ağrı fenaydı. Öyle kolay bir şey değil bence doğum ama normali ile sezaryen ile bir mucize. Hepimizin hikayesi kendine özel ama Allah öyle bir kuvvet veriyor ki. Ben kendimden beklemezdim ameliyat günü ayağa kalmışım sonrasında garip bir enerji yüklenmesi vs... Annelik çok güzelmiş doğunca hele bambaşka. Bir de benim bulantılarım geçti biliyor musun hiç geçmeyecek gibiydi doğum sabahı bile kusunca :)

Ayy çok sevindim hadi inşallah nst de yine sancı çıktı 20 dk da 80 üzeri iki tane be bu sefer çizgiler çok düzenliydi ama sancı ve açılma yok parmak ucu kadar anca dedi ben içtim hemen 1 tatlı kaşığı

Benim canım çok tatlıdır inan. Hiç öyle acıya falan gelemem. Ona rağmen suni sancıyla normal doğurdum. Sen dirençliysen haydi haydı yaparsın canım hiç endişe etme.

Kızlar normal doğum sonrası 10.gün kontrolünden geliyorum.

Dikişlere de baktı doktor. Antibiyotik bittikten sonra başka birşey kullanma, temiz kuru tutmaya devam et dedi. İlaçlardan sonra dikiş atılması lazım demişlerdi dedim. Şuan sakın dikiş attırma, atılsa da dikiş tutmaz dedi. enfeksiyon temizlenmiş sanırım. İki hafta sonraya tekrar kontrol etmek için gün verdi. İç dikişler sağlam, dış dikiş ipleri kuruyup eline düşer dedi.

Doktor ben 2.çocuktan sonra sana dikişleri hallederim dedi. 2.çocuk mu hocam diye şaşırdım, gülümsedi evet 2.yi düşünmez misin bu bitince dedi. Bebeği emzirip evde anneme bırakıp çıktığım için aklım evdeydi. Ne dediğini tam anlayamadım galiba. 2.kontrolden sonra hallederiz mi dedi, iki hafta sonra dikişleri hallederiz mi dedi de ben 2.çocuk diye anladım bilmiyorum. Eve gideceğim telaşı ile tekrar sormakta aklıma hiç gelmedi.

Acaba iç dikişlerden mi bahsetti ki? İç dikişler gözüküyor şuan bakınca, onları mı almayı kastetti acaba kafam karman çorman oldu kızlar ya niye şimdi dikiş tutmaz ki? Ben ilaçlar bitince dikiş atılıp iyileşeceğim diye beklerken 2 hafta daha böyle açık yara ile uğraşacağım

Canım başka bir doktora gitme ya da aynı doktordan tekrar randevu alma imkanın var mı? Önemli bir konu çünkü anlayışla karsilarlar tekrar sorabilirsin bence

Tabi doğum öyle çok kolay bir şey değil bence de ama mucizevi Nasıl anne olacağım hiç bilmiyorum ben de inan hep böyle kendi başıma özgür kız hallerinde takılan biriydim şimdiye kadar. Minicik bir şeye bağlanmak ve her şeyini ona adamak nasıldır hiç kestiremiyorum.

Bulantılarım için çok sevindim canım dilediğini ye şimdi ben de hayırlısıyla şöyle yatakta serile serpile yatmak ve midem yanar mı diye düşünmeden canımın istediğini yemek istiyorum

Canım bence sen başka bir doktora daha git ya ne ikinci çocuğu Allah aşkına. Yani tamam yapılır da şu anki dikişle onun ne alakası var , belki 10 yıl sonra isteyeceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…