Zaten şimdiye kadar çatlamadigina şaşırmıştım, annemin vücudu falan harita gibidir çünkü ve benim de ergenlikten kalma çatlaklarim vardı , vücudum çok müsait çünkü. Ama yine de canım sıkıldı ya resmen son birkaç hafta kala olacak iş değilCanım son hafta bile çatlayabiliyormuş maalesef. Benim daha çatlamadı ama sırf o yüzden sevinemiyorum çatlamadığına. Bazen de doğumdan sonra fark ediyormuşsun. Boşver sana bebişinden hatıra olarak düşün bence
Ben dikiş ten çok çektim, hâlâ da çekiyorum. Doktorun yazdığı ilacı mutlaka düzenli kullan canım. Ben hastane hatası yüzünden ilaçları geç aldım, dikişlerim açıldı, enfeksiyon kaptı. Üstüne kutu kutu antibiyotik içiyorum şuan. Hâlâ da dikiş atılmadı, 4 dikişim açıldı benimde. Sen doktorun yazdığı ilacları mutlaka kullan canım. Temiz ve kuru tut. Pansuman önerdiler mi bilmiyorum ama mutlaka pansuman şartmış. Her tuvaletten sonra saç kurutma makinesi ile uzaktan kurutabilirsin. Pedini de sık sık değiştir. Kabız olmamaya çalış. Ben bunlara geç dikkat ettim, enfeksiyonu atlattım ama dikiş için hâlâ bekliyorum.Merhaba kızlar size birşey sorucam normal doğum yapan arakadaşlar dikişleriniz kaç günde düştü o süreci nasıl geçirdiniz bana doktor sadece bi ilaç tek yazmış heralde dikmişim çok yok üç tane tek dedi ama ebe dikerken baya dikti bende dedim kesin çok bakmaya da korkuyorum kuru ve temiz tut dedi banayaşadığım korkuları hala unutamıyorum doğumda korkudan nefes almayı bile unutum hepinize tavsiyem olabildiğince sakin kalın nasıl ikinocagimi bile bilmiyordum ebe bana kızıyor sebnemmm kendine gellllll ay vala niye anlatım bilmiyorum ama içimde tutamıyorum yaşadığım şoku agalamadim bile korkudan sonradan ağlama krizi geldi bana ♀ inşallah hepiniz çok güzel doğumlar yaparsınız rabim hepiniz yardımcısı olsun sezeryanda normalde aynı acı aynı korku annelik herzaman aynı annelik bence sağlıklı doğumlarınız olsun ❣
Al canım tak göğsüne yaralar iyileşene kadar aman bebeği alıştırmaOlabildiğince kuru tutmaya çalışıyorum. Silikon göğüs ucu almadım deneyebilirim.
Gündüzleri kullanabilirim dediğiniz kremleri. Gece sarhoş gibi oluyorum. Silmeyi unuturum diye korkuyorum.
Yaa hayırlısı olsun. Çok tatlı çok masumbebişe şimdiden arkadaş.
Ya çıkılır aslında ama ben 4 günlük bebişe hastaneye gittim. Dönene kadar elim ayağıma dolaştı. Bide bebişim üstüne kadar çiş yaptı.Bana Bi tık zor geldi. Ama alışmak lazım. Sonuçta bundan sonraki hayatımız böyle.,
Bugün bizde öyle olduk. Normalde uyandırmak için soymak gerekiyordu bugün ise az dinleneyim dediğim an gözler açılıyor.
Bi arkadaşımın doğumdan sonra çatlamıştı. Çatlayacaksa ille çatlak oluşuyor sanırım.
Ha ya dün e kadar dedim uyansın içsin sarılık olmasın beyfendi birazcık kendine geldi renklendi hergece gazdan dolsyi bırakmıyo yatim gözleri fildir fildir geceDoğduktan sonrası da zormuş kızlar10 gündür zor uyandırdığım bebek, bu gün gözümü kapadığım anda cıyaklamaya başlıyor yemin etmiş beni bu gün uyutmamaya
Bizim kültürde 40 kışın çıkma diyorlar ama orda olmadığım için yurtdışında bu kurallar yokCikarsin tabiki canım , kızını da alır gezersinizBebek minicikken geziyorlar ya, mümkün mü sence ? Yani yenidoganla çıkılır mi merak ediyorum
Canım bebek için hiç kontrole gittinmi. Birde senin sütun kaç günde geldi . Benim yeni yeni daha biraz bugün gelmeye başladıKızlar normal doğum sonrası 10.gün kontrolünden geliyorum.
Dikişlere de baktı doktor. Antibiyotik bittikten sonra başka birşey kullanma, temiz kuru tutmaya devam et dedi. İlaçlardan sonra dikiş atılması lazım demişlerdi dedim. Şuan sakın dikiş attırma, atılsa da dikiş tutmaz dedi.enfeksiyon temizlenmiş sanırım. İki hafta sonraya tekrar kontrol etmek için gün verdi. İç dikişler sağlam, dış dikiş ipleri kuruyup eline düşer dedi.
Doktor ben 2.çocuktan sonra sana dikişleri hallederim dedi. 2.çocuk mu hocam diye şaşırdım, gülümsedi evet 2.yi düşünmez misin bu bitince dedi. Bebeği emzirip evde anneme bırakıp çıktığım için aklım evdeydi. Ne dediğini tam anlayamadım galiba. 2.kontrolden sonra hallederiz mi dedi, iki hafta sonra dikişleri hallederiz mi dedi de ben 2.çocuk diye anladım bilmiyorum. Eve gideceğim telaşı ile tekrar sormakta aklıma hiç gelmedi.
Acaba iç dikişlerden mi bahsetti ki? İç dikişler gözüküyor şuan bakınca, onları mı almayı kastetti acaba kafam karman çorman oldu kızlar yaniye şimdi dikiş tutmaz ki? Ben ilaçlar bitince dikiş atılıp iyileşeceğim diye beklerken 2 hafta daha böyle açık yara ile uğraşacağım
Valla bende öyleydim yaHa ya dün e kadar dedim uyansın içsin sarılık olmasın beyfendi birazcık kendine geldi renklendi hergece gazdan dolsyi bırakmıyo yatim gözleri fildir fildir geceuyumak istemiyor emzirerek yatıyorum öyle boylr yatıyo
2 kez gittik canım. İlkinde 4.günde gittik, ikincisi 9.günlükken gittik.Canım bebek için hiç kontrole gittinmi. Birde senin sütun kaç günde geldi . Benim yeni yeni daha biraz bugün gelmeye başladı
Bende bugün yürüyüm dedim.yürüyünce sırtlarım çok ağrıyorBende yürüyüş yapacaktım vazgeçtim
Bende 38 in içindeyim Pazartesi kontrolüm var.bebek hareketlerini geçen hafta daha yoğun hissediyordum şuan daha az geçen haftalara göre.böyle olan varmıGünaydın kızlar bizde kontrolden geldik 38 olduk ama kızımın gelmeye niyeti yok daha epey yukarıda kanala girmemiş bu haftalarda girmesini bekliyoruz dedi canım çok sıkıldıhareketlide bir insanım ama yürüyüşleri arttır dedi günde 3 saat yürüme evde squat ve meme ucu masajı yapmamı önerdi. Kasıma kalsında istemiyorum artık gece uykuları zehir oldu karın büyüyünce
Bizde 3 gün gittik . Pazartesi bidaha kontrol vide işitme testi yapıldak . Sarılık cıktı 9 lardaydi önemli değil dedi . Bakalım insAllah yükselmez daha fazlaValla bende öyleydim yaaman tek emsin de uyanık kalsın diyordum, bu günde sabahtan akşama kadar uyumadı hanımefendi. Gazda çıkarmıyor, uyumuyor da. En son yorgunluktan uyuya kaldı. Ağlayıp duruyor birde, susturamadık. Oturdum bende ağladım biyeri acıyor da farkedemiyor muyum diye.
2 kez gittik canım. İlkinde 4.günde gittik, ikincisi 9.günlükken gittik.
Benim sütüm de ilk üç gün filan azdı canım. Vardı ama azdı göğüslerim den anlıyordum. Ondan sonra çoğalıp gelmeye başladı, hatta sağ göğsüm taş gibi oldu. Sapmadan rahatlayamadım, şuan iyi şükür. Seninde artar canım merak etme. Beslenmene dikkat et yeter
Kuru soğan ve Dereotu tükettim canım, onunda faydası oldu sanırım.
Ben yapamadım eşimde yapmaz korkarValla benim yetmiyorbugün denedim tekrar ama tek elimle yapabildim sadece hafif yan tarafa doğru eğilerek. İki elimle asla yapamadım ve çok rahatsız edici bir masaj bence yaa
İlaç tedavisi görüyormusun peki bebeğe zarar vermiyormuymuş ben şuanda çok endişelendim doktorum bir sıkıntı yok dediGebeliğin başından beri değil sonradan 30 haftaydı sanırım ama iğne yapıldığı için de olabilir dedi doktorum
Düşükmüş sarılık değeri canım. Sütün az olsa da bol bol emzir, çabucak atlatır Allahın izniyle. Hem bol emzirmeye bağlı sütünde artarBizde 3 gün gittik . Pazartesi bidaha kontrol vide işitme testi yapıldak . Sarılık cıktı 9 lardaydi önemli değil dedi . Bakalım insAllah yükselmez daha fazla
Sagol cnm inşallahAllah büyük canıminsalalh testlerin temiz çıkar hakkınızda hayırlısı olsun insalalh
Emziriyorum canım . Hep göğüslerim yara oldu resmen çiğlik atasım var aralarda mamada vermek zorunda kaliyorumDüşükmüş sarılık değeri canım. Sütün az olsa da bol bol emzir, çabucak atlatır Allahın izniyle. Hem bol emzirmeye bağlı sütünde artar
Öyle tabi haklisin cnm iyi olsunlar saglikli olsunlar hayirli evlat olsunlarda bu zamanlarda gecerValla sabahtan beri mum tutturuyor bana, uyumuyor da sıpatek bir yeri ağrımasın da ben uykusuz da kalırım
Bundan sonraya karar vereceksiniz sanırım hayırlısı olsun hakkımızda aynı benimde öyle 40 a bırakmadan alınsa mı beklesem mi çok kararsız kaldım bende39+6 yarın 40 oluyoruz aynı şekilde hiç bir belirti yok40 a kadar olmazsa görüşelim dedi dr. Pazartesi gidecem tekrar 3 günde bir nst giriom sancı ağrı hiç bi şey yok
Benimde aynı canım sürekli bir dayanma halinde bir yereKızlar yarın 40 oluyoruz bu haftalarda bebek hareketli olması normal misonlarda hareketler azalır diyorlardı ama bizim hiç azalmadı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?