- 27 Şubat 2021
- 204
- 149
- 33
- 25
Ay doğum yapanları gördükçe heyecanlnıyorum çok az kaldık doğum yapmayan hakkımızda hayırlısı olsun inşallah
Amin, bende sabırsızlanıyorumAy doğum yapanları gördükçe heyecanlnıyorum çok az kaldık doğum yapmayan hakkımızda hayırlısı olsun inşallah
Bende de hafif oluyor ama rahatsız edici değil. Kendini kastığın için olabilir canımBnm sonradan ağrım oluyor ama kasıklarımda kramp gibi sizde de oluyo mu
Kaç gündür eşim peşime düşmüş korktuğumdan hep sürekli reddediyodmBende de hafif oluyor ama rahatsız edici değil. Kendini kastığın için olabilir canım
Canım mamada vrriyomusun. Benimde göğsum çok sert çok zor eniyi sarılık 9 da olduğu için ya sağarak yada mama veriyorumCanım 3-4 kez yaptı belki biraz daha fazla. Ben de 2 saate bir emdiriyorum çocuk sütü almak istemiyo bazen.. Uykusuz her geceHalimize bin şükür
Canım benim oğlan bugün daha kalası sarıya döndü bugünde 4 üncü günümüz5 kez kaka yaptık 5 i de siyah endıse etmem gereken bısey yoktur demi canım ya
Ya cok endıse ettm bndeiyice acemi hissedyrm kendımı
Ay içim rahatladı yarın tekrar sorucam zaten canımda acaba önemli bı durum mu dıye tuttu yine pimpirikli hallerim
Canım benimkide bazen 1 saat bazen 2 bazen 3 saatte uyaniyo. Zaten 15 dakka en fazla emmesi yeterliymis. Canım ilk günler senin göğüste sertlestimi özellikle bir gögsum taş gibi benim oğlan tutamıyorKızlar bebeklerinizin kaka yapısı nasıl? Bizimki çoğunlukla rengi sarı, bazen yeşilimsi oluyor. Yapısı da böyle pütürlü gibi sanki, cıvık kıvamda değil. Minik minik parçacıklı gibi, sümüksü gibi sanki tarif edemedim. Normal mi acaba? Salı günü sağlık ocağına soracağım ama sizin minnoşlarınkini merak ettim.
Birde ben geceleri 1.5 saatte bir emzirmeye çalışıyorum ama kaç gecedir alarmı erteleyip uyuya kalıyorum. 1.5saatlik alarm 2 saat olunca anca uyanıyorum. Gündüz 1.5 saatte bir emzirmeye çalışıyorum. Siz ne sıklıkta emziriyorsunuz? Bazen 5dk emip bırakıyor benim kız, bazen 20 dk memede yapışık kalıyor.
Allah bağışlasın canımMerhaba kızlar ,
cuma saat 15.28 de oğlumla kavuştuk.Bugün saat 12 de hastaneden taburcu olduk .Gerçekten cennet annelerin ayakları altında .
Yani ben bu iki günde çok zorlandım .Annem ablalarım ve eşim sürekli yardımımda olmasına rağmen .Çok şükür bugün topladım .kalan arkadaşlara da hayırlı doğumlar diliyorum .
Canim oğlumun kakası da sarı pütür pütür cıvık değil parça parça yani sümüksü değilKızlar bebeklerinizin kaka yapısı nasıl? Bizimki çoğunlukla rengi sarı, bazen yeşilimsi oluyor. Yapısı da böyle pütürlü gibi sanki, cıvık kıvamda değil. Minik minik parçacıklı gibi, sümüksü gibi sanki tarif edemedim. Normal mi acaba? Salı günü sağlık ocağına soracağım ama sizin minnoşlarınkini merak ettim.
Birde ben geceleri 1.5 saatte bir emzirmeye çalışıyorum ama kaç gecedir alarmı erteleyip uyuya kalıyorum. 1.5saatlik alarm 2 saat olunca anca uyanıyorum. Gündüz 1.5 saatte bir emzirmeye çalışıyorum. Siz ne sıklıkta emziriyorsunuz? Bazen 5dk emip bırakıyor benim kız, bazen 20 dk memede yapışık kalıyor.
Ay nasıl CesaretYok canım, hatta doktorlar rahmin açılması için tavsiye ediyor son haftalarda. oğlum da 40.haftada eşim ile ilişkeye girdikten sonra kanamam ve sancım başlamıştı 3 saat sonra doğurmuştum
Kaç gündür eşim peşime düşmüş korktuğumdan hep sürekli reddediyodm
Csnim brnim de 1. Hafta öyleydi ebe dedi pompa ile bosalttma .krem verdi üstümü çıkardım iki göğsüme masaj yatim her emzirmede n önce sinra emzirdim öyle yumuşadı boşaltım göğüsler i ucunu tutamıyordu pompa ile ucunu çıkartıp veriyordm ucuna da masaj yapıyordum uyansın diye sıcak su ile de yıka masaj gercrkten çok iyi geliyor damarları yumusaak yapiyir süt rahatça çıkıyorCanım benimkide bazen 1 saat bazen 2 bazen 3 saatte uyaniyo. Zaten 15 dakka en fazla emmesi yeterliymis. Canım ilk günler senin göğüste sertlestimi özellikle bir gögsum taş gibi benim oğlan tutamıyor
Evet canım sertleşti hemde nasıl. Taş gibi oldu resmen sağ göğsüm. Sol da sertleşti ama sağ kadar değildi. Duşta sıcak suda iyice ovdum göğüslerimi. Çıkınca resmen şıp şıp süt damlıyordu. Sonra göğüsler yumuşayıncaya kadar makine ile sağdım, sütü buzluğa attım. Bir gün sonraya anca rahatladı göğsüm. Sağmasam kesin mastit falan olurdum herhalde, çok ağrıyordu çünkü.Canım benimkide bazen 1 saat bazen 2 bazen 3 saatte uyaniyo. Zaten 15 dakka en fazla emmesi yeterliymis. Canım ilk günler senin göğüste sertlestimi özellikle bir gögsum taş gibi benim oğlan tutamıyor
Ay evet canım doğru kelimeyi bulamadım ben. Pütürlü böyle kakası, sümüksü gibi diye tarif etmeye çalıştığım o.Allah bağışlasın canımsağlıklı sıhhatli büyütün inşallah
Canim oğlumun kakası da sarı pütür pütür cıvık değil parça parça yani sümüksü değil
Ben gece 1 defa mama veriliym 3 saat yatıyo sonrası uyanınca emiyor ysrim saat kadar sonrası uyuya kalıyor 2 saat sonra yine uyanıyor yine emziryom artık göğüslerim ucu yanıyor zorla çekiyor insallah csbik geçer bu yanmalar
Ay nasıl Cesarethadi inşallah buda öyle kolay olur dogurursun
Bizimki doğumdan önce 1 yada 2 kez yapardık oda zor birşey Anlamazdık korkarak yapardık
Şimdi eşim şafak sayiyor dun diyor 22 gün kaldıben saymıyorum o günleri sayıyor üşenmedrn
Efsane değil malesef oyle her iki doğumum da sezeryan oldu ve biri 37 de bu da 35 haftalık normal doğum sürecinden erken gerçekleştiği için malesef sezeryan sonrası 2-3 gün sütüm gelmedi.siz kaç haftalık sezeryana alındınız eğer 38 ve sonrası ise sütünüzün gelmiş olması normal ki sizde 30 dan sonra sarı akıntı gibi geliyordu yazmıssınız.Bence sezaryen sonrası süt gelmez cümlesi bir efsane. Kişiden kişiye göre değişiyor doğum şekli ile ilgili değil. Çünkü normal olup gelmeyen de var.
O açıdan sezaryen olacak annelerin zihnine öyle bir şey yerleştirme ek gerekiyor. Ben de çok aniden sezaryen oldum çok şükür geldi ama doğum öncesi 30dan itibaren göğsümden sarı bir akıntı geliyordu, süt arttırıcı damlayı da verdiler çok şükür emzirdim hemen. Ama zihnimde hep sütle ilgili olumlama vardı hiç ya olmazsa demedim.
İnşAllahBende nişandan 3 gün sonra sabah başlayıp akşam düzene giren sancıyla doğurmuştum canım. Yakındır inşallah doğumun, Allah kolaylık versin
Kesinlikle öyle ama işin ilginci benim eşim bakıyor hem bakıyor çocuğa hem bana bahane buluyor değişik bi adam ya annemin bakmasına bile bahane buluyor. Yakında annem ne haliniz varsa görün diyip gidecekVer kucağına kendisi baksın madembakmayıp birde böyle eleştirmelerine sinir oluyorum ya. Yok acıktı, yok gazı var, yok uykusu geldi. Çok biliyorsa kendileri yapsın
Gozunuz aydin cnm. Allah anali babali buyutsun ins. Darisi basimiza. Senle gunlerimiz ayniydi. Artik sira bana da gelsin. 14unde sezeryanim var ama dogumu kendi baslatsin istiyorum. Bakalim nasipMerhaba kızlar ,
cuma saat 15.28 de oğlumla kavuştuk.Bugün saat 12 de hastaneden taburcu olduk .Gerçekten cennet annelerin ayakları altında .
Yani ben bu iki günde çok zorlandım .Annem ablalarım ve eşim sürekli yardımımda olmasına rağmen .Çok şükür bugün topladım .kalan arkadaşlara da hayırlı doğumlar diliyorum .
Mama hiç vermedim canım ben şuana kadar. Sütümü sağıyorum emdirdiktten sonra bollaşsın diye. Benimde sarılık 9 çıktı cuma günü. 2 saate alarm kurup emdiriyorum memeyi bazen almıyor ama uğraşa uğraşa başarıyorum emzirmeyiCanım mamada vrriyomusun. Benimde göğsum çok sert çok zor eniyi sarılık 9 da olduğu için ya sağarak yada mama veriyorum
Canım bana da doktorum sık sık korunmasız ilişki tavsiye etti, özellikle kesi/yırtık olayını da azalttığını söyledi. Gerçi onu söylediğinden beri de ilişkiyi geçtim grip yüzünden bir de yatakları ayırdık ya neyseKaç gündür eşim peşime düşmüş korktuğumdan hep sürekli reddediyodm
Allah sabır versin canım, eşini okudukça bana sinir geliyor. Asla kötü niyetli değildir tabii ama her şeyin bir üslubu var, sanki 10 çocuk büyütmüş gibi bu neyin tripleri anlamadım.Kesinlikle öyle ama işin ilginci benim eşim bakıyor hem bakıyor çocuğa hem bana bahane buluyor değişik bi adam ya annemin bakmasına bile bahane buluyor. Yakında annem ne haliniz varsa görün diyip gidecek
Bnde riskli diye düşünmüştüm sürekli doktora sorucam deyip de unutuyodm teşekkür ederm daha doğrusu eşim size daha çok teşekkür edecekCanım bana da doktorum sık sık korunmasız ilişki tavsiye etti, özellikle kesi/yırtık olayını da azalttığını söyledi. Gerçi onu söylediğinden beri de ilişkiyi geçtim grip yüzünden bir de yatakları ayırdık ya neyse
Efsane değil malesef oyle her iki doğumum da sezeryan oldu ve biri 37 de bu da 35 haftalık normal doğum sürecinden erken gerçekleştiği için malesef sezeryan sonrası 2-3 gün sütüm gelmedi.siz kaç haftalık sezeryana alındınız eğer 38 ve sonrası ise sütünüzün gelmiş olması normal ki sizde 30 dan sonra sarı akıntı gibi geliyordu yazmıssınız.
Medela bitti şimdi onu kullanirken yara buyunedi kanama geçti şimdi lansiua geçtim şuan yanıyor sadece kanama ette parçalanma yok ilk emdiği dk biraz sancılı geçiyor sonra rahatlıyor ama burda hava soğuk dışarı çıkınca goguslerimi uçları yanıyor önünde ped olmasına rağmen kazak ceket giyiyorum taa orsya kadar serinlik hissediyirm üsüyorlarEvet canım sertleşti hemde nasıl. Taş gibi oldu resmen sağ göğsüm. Sol da sertleşti ama sağ kadar değildi. Duşta sıcak suda iyice ovdum göğüslerimi. Çıkınca resmen şıp şıp süt damlıyordu. Sonra göğüsler yumuşayıncaya kadar makine ile sağdım, sütü buzluğa attım. Bir gün sonraya anca rahatladı göğsüm. Sağmasam kesin mastit falan olurdum herhalde, çok ağrıyordu çünkü.
Ay evet canım doğru kelimeyi bulamadım ben. Pütürlü böyle kakası, sümüksü gibi diye tarif etmeye çalıştığım o.
Benim göğüs uçlarım çatlamış tı, kabuk bağlamıştı resmen. Gözlerim yaşarıyordu emzirirken. Lansinoh krem aldım kullandım, havalandırdı göğüsleri. Geçti çok şükür. Hâlâ bazen ilk emişte hassasiyet oluyor ama eskisi kadar değil canım. O kremi deneyebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?