- 2 Kasım 2016
- 816
- 1.235
- 113
Kesinlikle efsane. Tibbi olarak aciklamasi var zaten. Sutun gelmesi plesantanin ayrilmasiyla alakali. Plesanta ayrilsa da gebelik hormon seviyesi gec dusebiliyo o zamn sut gec gelio. Bazen sut hormonlari az oluyo sut olmayadabiliyor gibi gibi. Hepsinin bilimsel aciklamasi var. Dogum sekliyle hic alakasi yok cunku plesanta her iksinde de vucuttan ayriliyor. Ins hormonlarimiz bizleri uzmez36+0 da doğdu ama şundan dolayı efsane diyorum 42 de normal doğum yapıp sütü gelmeyen arkadaşım da oldu. Yalnızca doğum şekli ile ilgili bir durum değil yani.
Yeşilimsi oluyorsa sen veya bebek usutuyordur canım. Soğuk su falan içme. Yediginle kesinlikle alakası yok. Veya bebek usutuyor olabilir ben doğalgazı yaktım mesela evde acayip terliyorum bazen bunaliyorum ama bebek rahat etti. İlk gün sürekli eve geldi hapsuruyordu, sonra baktık agzindan balgamsi birşey geldi annem dedi kızım yakalım bu çocuk üşüyor. O günden beri çok şükür herşey yolunda...Kızlar bebeklerinizin kaka yapısı nasıl? Bizimki çoğunlukla rengi sarı, bazen yeşilimsi oluyor. Yapısı da böyle pütürlü gibi sanki, cıvık kıvamda değil. Minik minik parçacıklı gibi, sümüksü gibi sanki tarif edemedim. Normal mi acaba? Salı günü sağlık ocağına soracağım ama sizin minnoşlarınkini merak ettim.
Birde ben geceleri 1.5 saatte bir emzirmeye çalışıyorum ama kaç gecedir alarmı erteleyip uyuya kalıyorum. 1.5saatlik alarm 2 saat olunca anca uyanıyorum. Gündüz 1.5 saatte bir emzirmeye çalışıyorum. Siz ne sıklıkta emziriyorsunuz? Bazen 5dk emip bırakıyor benim kız, bazen 20 dk memede yapışık kalıyor.
2 saatte bir kendi uyanıyor eğer uyanmazsa ben alıp uyandırarak falan emzirmeye çalışıyorum. Ama 3 saati bulmuyor kesinlikle. Eğer sütü sagmazsan mastır olursun benimde oluyor bazen çok fena bir ağrı...birde sol tarafa doğru taslasiyor sizinde öyle oluyor mu? Sağarken sütü sol tarafıma bastiriyorum orayı yumuşatmak için...Canım benimkide bazen 1 saat bazen 2 bazen 3 saatte uyaniyo. Zaten 15 dakka en fazla emmesi yeterliymis. Canım ilk günler senin göğüste sertlestimi özellikle bir gögsum taş gibi benim oğlan tutamıyor
3. Gün kakası döndü bizimde sarıya...Canım benim oğlan bugün daha kalası sarıya döndü bugünde 4 üncü günümüz
Göğüs ucu kremini gunse kaç defa sürüyorsun? Mustela mi yoksa lansoni mi en iyisi? Bana acıbadem hastanesi mustela verdi organikmis zeytinyağ içerikli fena birşeye benzemiyor yorumlarda çok pozitif ama herkes lansoni kullanıyor. Kararsiz kaldım acilen almam lazim uçları çok acıyor...Evet canım sertleşti hemde nasıl. Taş gibi oldu resmen sağ göğsüm. Sol da sertleşti ama sağ kadar değildi. Duşta sıcak suda iyice ovdum göğüslerimi. Çıkınca resmen şıp şıp süt damlıyordu. Sonra göğüsler yumuşayıncaya kadar makine ile sağdım, sütü buzluğa attım. Bir gün sonraya anca rahatladı göğsüm. Sağmasam kesin mastit falan olurdum herhalde, çok ağrıyordu çünkü.
Ay evet canım doğru kelimeyi bulamadım ben. Pütürlü böyle kakası, sümüksü gibi diye tarif etmeye çalıştığım o.
Benim göğüs uçlarım çatlamış tı, kabuk bağlamıştı resmen. Gözlerim yaşarıyordu emzirirken. Lansinoh krem aldım kullandım, havalandırdı göğüsleri. Geçti çok şükür. Hâlâ bazen ilk emişte hassasiyet oluyor ama eskisi kadar değil canım. O kremi deneyebilirsin.
1 adet lohusa babada bnde mevcut cnmGünaydın kızlar malum uykusuzluk, sezeryan ağrısı, ayyaklarda şişme bir de idrar yollarım acıyor idrar yaparken çok zormuş.Ha bir de lohusa olan ben miyim yoksa eşim mi. Bilmiyorum depresyona girdim gelicem.. Doğum yaptıktan 3 saat sonra başladı benim adam sen yapamıyorsun emziremiyosun bebeği tutamıyosun yok ben 3 saatlik babayım ama daha iyiym senden bilmem ne.. Gece de tartıştık şuan triplerde sağolsun... Ben anlayış istiyorum ya lohusayım ben. Bu arada yeni doğum yapan tüm arkadaşlarımı kutlarım
Azaldıysa kanala girmiş olabilir kanala girişimde daha az hissediliyormuş doktor öyle söylediBende 38 in içindeyim Pazartesi kontrolüm var.bebek hareketlerini geçen hafta daha yoğun hissediyordum şuan daha az geçen haftalara göre.böyle olan varmı
Kızlar gümüş kapak da çok iyi geldi banaYeşilimsi oluyorsa sen veya bebek usutuyordur canım. Soğuk su falan içme. Yediginle kesinlikle alakası yok. Veya bebek usutuyor olabilir ben doğalgazı yaktım mesela evde acayip terliyorum bazen bunaliyorum ama bebek rahat etti. İlk gün sürekli eve geldi hapsuruyordu, sonra baktık agzindan balgamsi birşey geldi annem dedi kızım yakalım bu çocuk üşüyor. O günden beri çok şükür herşey yolunda...
2 saatte bir kendi uyanıyor eğer uyanmazsa ben alıp uyandırarak falan emzirmeye çalışıyorum. Ama 3 saati bulmuyor kesinlikle. Eğer sütü sagmazsan mastır olursun benimde oluyor bazen çok fena bir ağrı...birde sol tarafa doğru taslasiyor sizinde öyle oluyor mu? Sağarken sütü sol tarafıma bastiriyorum orayı yumuşatmak için...
3. Gün kakası döndü bizimde sarıya...
Göğüs ucu kremini gunse kaç defa sürüyorsun? Mustela mi yoksa lansoni mi en iyisi? Bana acıbadem hastanesi mustela verdi organikmis zeytinyağ içerikli fena birşeye benzemiyor yorumlarda çok pozitif ama herkes lansoni kullanıyor. Kararsiz kaldım acilen almam lazim uçları çok acıyor...
İnşaAllah canım beklıyorm bakalımmYok canım yok açılır rengi yavaş yavaş
5.yi yaptık siyahBizimki 3-4den sonra düzeldi canım
YaaaMerhaba kızlar ,
cuma saat 15.28 de oğlumla kavuştuk.Bugün saat 12 de hastaneden taburcu olduk .Gerçekten cennet annelerin ayakları altında .
Yani ben bu iki günde çok zorlandım .Annem ablalarım ve eşim sürekli yardımımda olmasına rağmen .Çok şükür bugün topladım .kalan arkadaşlara da hayırlı doğumlar diliyorum .
Hipp aldım canım ama pek içmek istemedi kaka yapıncada biraz bekleyelım belkı mamaya gerek kalmaz diye baska marka denemedık canım yaHangi mamayı aldın cnm . Benimki hippy içmedi aptamil aldık sonra iciyo bakalim
Benım bebeğimde var canımKızlar bebeğimin vücudunda böyle içi sarı su dolu irili ufaklı baloncuklar çıktı başına gelen oldu mu nedir bilen var mı
Ayy sağlıcakla al kucağınaKızlar ben doğuma giriyorum sezeryan olacak. Bana dua edin
Kiz çok afedersin benim seyime bir şeyler oldu herhaldeCanım bana da doktorum sık sık korunmasız ilişki tavsiye etti, özellikle kesi/yırtık olayını da azalttığını söyledi. Gerçi onu söylediğinden beri de ilişkiyi geçtim grip yüzünden bir de yatakları ayırdık ya neyse
Hadi hayırlı haberlerini bekliyoruzKızlar ben doğuma giriyorum sezeryan olacak. Bana dua edin
Yaaa bende de oldu son birkaç seferdir, söylemesi ayıp biraz acı da olmaya başladı. Tam tersi olması gerekmiyor muydu diye düşündüm ben de, açılması gerekirken iyice mi kapanıyor anlamadımKiz çok afedersin benim seyime bir şeyler oldu herhaldeilişkide zorlanıyorum, sanki daralmış gibi böyle. Sen öyle bir şey yaşıyor musun? Biz de korunmasız deniyoruz son birkaç seferdir
Al bence kesin çok rahat . Ben oğlumda çooook kullandım . Bunda da kullanacağımKızlar emzirme yastığı gerçekten gerekli mi? Ben normal yastık koyar emziririm diye düşünüyordum ama kararsız kaldım.
Babalık psikolojisi mi nedir bu adamlardaki anlamıyorum. Kaç kere çocuk büyüttülerse bazen hiçbir şeyi beğenmez oluyorlar.Kesinlikle öyle ama işin ilginci benim eşim bakıyor hem bakıyor çocuğa hem bana bahane buluyor değişik bi adam ya annemin bakmasına bile bahane buluyor. Yakında annem ne haliniz varsa görün diyip gidecek
Ben emzirme den sonra sağmıyorum ama sağmak mı gerekli canım?Mama hiç vermedim canım ben şuana kadar. Sütümü sağıyorum emdirdiktten sonra bollaşsın diye. Benimde sarılık 9 çıktı cuma günü. 2 saate alarm kurup emdiriyorum memeyi bazen almıyor ama uğraşa uğraşa başarıyorum emzirmeyi
Canım benim kızda sıcaktan çok bunalıyor ya. Geçen gün uyutamadık, serin odaya alınca rahatladı uyudu. Birde böyle bazen çok hızlı nefes alıp veriyor sonra normale dönüyor.Medela bitti şimdi onu kullanirken yara buyunedi kanama geçti şimdi lansiua geçtim şuan yanıyor sadece kanama ette parçalanma yok ilk emdiği dk biraz sancılı geçiyor sonra rahatlıyor ama burda hava soğuk dışarı çıkınca goguslerimi uçları yanıyor önünde ped olmasına rağmen kazak ceket giyiyorum taa orsya kadar serinlik hissediyirm üsüyorlaryanıyor inşallah yaracolmaz yine
Aynen dedgim gibi pütürlü siknti değil ya birde bebeğini sıcak tut hırıltısi kesilir bugün baya sıcak tuttum terlettim resmen kızları yaklastirmadim yanına hırıltısi kesildi kendine geldi
Bende yeşil kakayı üşütme diye biliyorum. Ama sıcak olunca da çok bunalıyor benim kız. Geçen sıcaktan uyutamadık, serin odada uyudu hemen. Acaba üstünü mü çok giydiriyorum diye düşündüm ama bir zıbın, altına bir pijama, üstüne bir uzun kollu. Giydikleri pamuklu hep. Bizimde kombi yanıyor. Annemle eşim sıcaktan bunalıyor diyor anlamadım bendeYeşilimsi oluyorsa sen veya bebek usutuyordur canım. Soğuk su falan içme. Yediginle kesinlikle alakası yok. Veya bebek usutuyor olabilir ben doğalgazı yaktım mesela evde acayip terliyorum bazen bunaliyorum ama bebek rahat etti. İlk gün sürekli eve geldi hapsuruyordu, sonra baktık agzindan balgamsi birşey geldi annem dedi kızım yakalım bu çocuk üşüyor. O günden beri çok şükür herşey yolunda...
2 saatte bir kendi uyanıyor eğer uyanmazsa ben alıp uyandırarak falan emzirmeye çalışıyorum. Ama 3 saati bulmuyor kesinlikle. Eğer sütü sagmazsan mastır olursun benimde oluyor bazen çok fena bir ağrı...birde sol tarafa doğru taslasiyor sizinde öyle oluyor mu? Sağarken sütü sol tarafıma bastiriyorum orayı yumuşatmak için...
3. Gün kakası döndü bizimde sarıya...
Göğüs ucu kremini gunse kaç defa sürüyorsun? Mustela mi yoksa lansoni mi en iyisi? Bana acıbadem hastanesi mustela verdi organikmis zeytinyağ içerikli fena birşeye benzemiyor yorumlarda çok pozitif ama herkes lansoni kullanıyor. Kararsiz kaldım acilen almam lazim uçları çok acıyor...
Canım bizde de böyle sivilce gibi kızarım, ortası toplu iğne başı kadar sarı sulu bişeyler çıkıyordu. Sonra geçip vücudunun başka yerinde çıkıyordu. Çocuk doktoru normaldir, vücudu çok hassas. Adapte oluyor dış dünyaya, önemli birşey değil dedi. Sonra geçti hepsi. Şuan tek tük çıkıyor, geçiyor bir güne hemen.Kızlar bebeğimin vücudunda böyle içi sarı su dolu irili ufaklı baloncuklar çıktı başına gelen oldu mu nedir bilen var mı
Canım perşembe günü a101e geliyor bebek eşyaları filan, emzirme yastığı da var. Ben bakıp kalitesi hoşuma giderse alıcam inşallahKızlar emzirme yastığı gerçekten gerekli mi? Ben normal yastık koyar emziririm diye düşünüyordum ama kararsız kaldım.
Ya doğru sizin ora TR daha daha soğumadi demi Almanya soğuk valalhi donuyoruz petrkleri açıyoruzBabalık psikolojisi mi nedir bu adamlardaki anlamıyorum. Kaç kere çocuk büyüttülerse bazen hiçbir şeyi beğenmez oluyorlar.
Ben emzirme den sonra sağmıyorum ama sağmak mı gerekli canım?
Canım benim kızda sıcaktan çok bunalıyor ya. Geçen gün uyutamadık, serin odaya alınca rahatladı uyudu. Birde böyle bazen çok hızlı nefes alıp veriyor sonra normale dönüyor.
Bende yeşil kakayı üşütme diye biliyorum. Ama sıcak olunca da çok bunalıyor benim kız. Geçen sıcaktan uyutamadık, serin odada uyudu hemen. Acaba üstünü mü çok giydiriyorum diye düşündüm ama bir zıbın, altına bir pijama, üstüne bir uzun kollu. Giydikleri pamuklu hep. Bizimde kombi yanıyor. Annemle eşim sıcaktan bunalıyor diyor anlamadım bende
Ben lansinoh aldım canım direk. İlk aldığım gün her emzirme den sonra sürdüm gündüz, 4-5 kez belki. Ertesi gün rahatlayınca bebek uyurken sürdüm havalandırdım. Şimdi de göğsüm çok acırsa sürüyorum, aklıma geldikçe.
Canım bizde de böyle sivilce gibi kızarım, ortası toplu iğne başı kadar sarı sulu bişeyler çıkıyordu. Sonra geçip vücudunun başka yerinde çıkıyordu. Çocuk doktoru normaldir, vücudu çok hassas. Adapte oluyor dış dünyaya, önemli birşey değil dedi. Sonra geçti hepsi. Şuan tek tük çıkıyor, geçiyor bir güne hemen.
Canım perşembe günü a101e geliyor bebek eşyaları filan, emzirme yastığı da var. Ben bakıp kalitesi hoşuma giderse alıcam inşallah
Valla maşallah. Benim göğüs hep yara bide dil bağı olduğu için çok zorlaniyo genel kontroller bitsin kestiricez bakalımMama hiç vermedim canım ben şuana kadar. Sütümü sağıyorum emdirdiktten sonra bollaşsın diye. Benimde sarılık 9 çıktı cuma günü. 2 saate alarm kurup emdiriyorum memeyi bazen almıyor ama uğraşa uğraşa başarıyorum emzirmeyi
Kiz çok afedersin benim seyime bir şeyler oldu herhaldeilişkide zorlanıyorum, sanki daralmış gibi böyle. Sen öyle bir şey yaşıyor musun? Biz de korunmasız deniyoruz son birkaç seferdir
Kızlar bnde aynı durum var o yüzden de hiç istemiyomYaaa bende de oldu son birkaç seferdir, söylemesi ayıp biraz acı da olmaya başladı. Tam tersi olması gerekmiyor muydu diye düşündüm ben de, açılması gerekirken iyice mi kapanıyor anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?