- 13 Mart 2021
- 386
- 585
- 18
- 39
Normal yastık da iş görüyor önemli olan kolunun altını desteklemek emzirme yastığını ilk oturmaya başladığında düşmesin diye de kullanabiliyorsun o artışı var. Ben emzirme yastığını daha çok doğumdan sonra kendim uyumak için kullanmıştım çok rahat oluyordu ama emzirirken normal yastık da aynı işi fazlasıyla görüyor çok elzem değilKızlar emzirme yastığı gerçekten gerekli mi? Ben normal yastık koyar emziririm diye düşünüyordum ama kararsız kaldım.
Geçmiş olsun canım kavuşmuşsunuz iyi olmuş sezeryana aldığı bebişinin masallahi var benim bebegim de onden gidiyor biraz ama 38+2 ye gün verdi doktorum o yüzden 4 kiloyu bulmaz diye düşünüyorum. Sağlıkla sıhhatle büyüt bebeğini ınsallahİyi dilekleriniz için teşekkürler Kızlar Doğum yaptım ben sabah 10 nst bebek hareketleri zayıflayınca bide iri olunca acil aldı dr bebekte bende iyiyiz 4635 gr 53 cm doğdu oğlum. Yürürken zorlama dışında iyiyim bide bademciğim bi tuhaf oldu balgam sanıodum ama. Bademcikmiş. Genel anestezi yaptı dr.. 3,5 civarı beklerken yanılttı bizi oğlum ç
Inşallah sağlıklı sıhhatli kucağına alırsın bebeğini son gece zor geçiyor birazKızlar yarın sabah benimde sezeryan ile doğumum var ufaktan panik başladı dua edin nolur
Cok guzel anlatmisin cnm. Hikayen de cok guzel. Ben kendi istegimle sezeryan olcam ins. Sacma sapan en alakasiz insanlar bile niye sezeryan diyo millete neyse. Ben oyle istiyorum diyip kestirip atiyorum. Ins guzel gecer benimkide. Ben hic ameliyata girmedim hatta popomdan igne bile vurulmadim hayatimda. Hayirlisi bakalim elbet biz de atlaticaz bi sekildeÇok aniden doğuma alındım. Sezaryen ile ilgili hiç bir bilgim yoktu. Sağolsun bir hemşire arkadaş süreci anlattı ama yaşaması daha farklı tabii. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.
Ben doktorum ve hastane çalışanları açısından çok şanslı idim. Sabah ameliyat kıyafetleri giydirmek için bir personel geldi akabinde sonda takıldı. (hiç istememiştim ama o kadar büyük rahatlıkmış ki)
Kendi yatağıma yattım o şekilde gittim ameliyathaneye, baya neşelilerdi ama benim panikten doğum sancım başladı. Bir de preeklampsi dolayısıyla vücudum çok şişmişti bacaklarımı bile katlayamıyordum. Sırtım dahil vücudumda şişmeyen hiç bir uzvum yoktu. Anestezi uzmanı geldi belimden uyuşturdu o anda sabit durmak gerekiyor yine hemşireler destek oldu o sırada hemen uyuşmaya başladım. Ben iğne gibi bir şey batıyor zannettiğimde ameliyata başlamışlar, bebeğimin 10 dakika bile geçmeden sesini duydum kendisini gördüm. Sadece bebeği çıkartırlarken kaburga akciğer tarafında bir hissettim o da çok hafif idi. O sırada ekip iyi ise günlük hayattan konuşup insanın zihni acıdan uzaklaşıyor. Dikme süreci ise acısızdı. Diktikten sonra bir süre kendime gelmem için bir alana aldılar o sırada biraz üşüme geldi ama sıcak hava verdiler ayaklarıma kendime geldim sonra yukarı yine kendi yatağımla çıktım.
Bebeğime de biraz oksijen verip yanımıza aldılar.
İlk 4 saat yemek yasaktı. Öyle gaz vs beklenmedi. Sadece çorba içtim. İlk gün sıvı beslenme önerdiler. Belden aşağısı da yemek yiyene kadar uyuşuktu. Öğleye kadar böyle bir süreç geçirdim. Sonrasında Emzirme danışmanı doktor kontrolleri derken ikindin de ilk yürüyüşü yaptırdılar. Sonrasında da çok şükür beklediğimden iyi toparladım.
Açıkçası ilk çok korktum sezaryen dedikleri için ama şu an iyi ki diyorum. Hem gebelik esnasında kalbimde bir hastalık olmuş doğum sonrası farkedildi yoksa kalbim daha çok yorulacakmış. Hem de zorunlu olarak hareketsiz bir gebelik geçirdim, normal doğum da kesi ve dikiş olma ihtimali çok daha fazla olacaktı. Aşağı kısımdaki dikiş mi karnımdaki dikiş mi diye düşününce karnımda ki tercih edilesi oluypr. Çok geçmiş olsun şimdiden. Kimsenin sözüne kulak asmayın sadece doktorunuzu dinleyin. Kimsenin sezaryen diye sizi kötü hissettirmesine de müsaade etmeyin.
Bizler hep normal doğumu okuyoruz araştırıyoruz eğitim verenler hep bu yönde veriyor ama zorunlu olarak sezaryene girince sudan çıkmış balığa dönüyoruz. O açıdan çok ayrıntılı anlattım.
Cok guzel anlatmisin cnm. Hikayen de cok guzel. Ben kendi istegimle sezeryan olcam ins. Sacma sapan en alakasiz insanlar bile niye sezeryan diyo millete neyse. Ben oyle istiyorum diyip kestirip atiyorum. Ins guzel gecer benimkide. Ben hic ameliyata girmedim hatta popomdan igne bile vurulmadim hayatimda. Hayirlisi bakalim elbet biz de atlaticaz bi sekilde
Çok teşekkür ederim, en ufak detaya kadar ayrıntılısı anlattığınız içinUmarım benim de sizinki gibi rahat geçer. Pozitif düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. Peki odaya çıkış süreniz çok uzun muydu yoksa kısa bir sürede mi çıktınız ?
Maşallah subanallahhhİyi dilekleriniz için teşekkürler Kızlar Doğum yaptım ben sabah 10 nst bebek hareketleri zayıflayınca bide iri olunca acil aldı dr bebekte bende iyiyiz 4635 gr 53 cm doğdu oğlum. Yürürken zorlama dışında iyiyim bide bademciğim bi tuhaf oldu balgam sanıodum ama. Bademcikmiş. Genel anestezi yaptı dr.. 3,5 civarı beklerken yanılttı bizi oğlum ç
Doğumdan sonraki gün 7.5 du. Bize yükseledebilir düşedebilir desiker. Biz birgün daha kaldık isteyerek. Aonraki değeri 9 oldu, yatışı kabul ettik. 5 gün kaldı. En giriş seviye antibiyotiği vermişler. Ertesi gün hemen düşmeye başlamış crpMerhaba benim de bebeğim ayni sebepten kuvezde. Sizinkinin enfeksiyon oranı yani crp kaçtı ve kaç gün kaldı acaba küvezde?
Kızlar yarın sabah benimde sezeryan ile doğumum var ufaktan panik başladı dua edin nolur
Allah hayırlı ve kolay doğumlar yaşatsın inşallahBenim de yarın sabah
Spinal anesteziyle sezeryan olan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilir mi lütfen? Ben de bu hafta zorunlu sezeryan olacağım. Önerileriniz olursa sevinirim
Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. Hatta bende eklemeler yapayım. Bende sabahın köründe 5.30da ilk doğuma hazırlanan hastasıydim. Hastanenin de ilgi alakası çok iyi oluyor bu noktada. Bu ilgi alakayı özel hastanelerde görebiliyoruz ancak malesef. Anestezi doktoruyla 2 gün önceden görüştüm spinal sezeryani önerdi, kendi esininde spinal olduğunu belirtti. Epiduralle aynı şey aslında biri yukarıdan spinal daha aşağıdan belden komple uyusturmali. Hatta ben birşey hissedecek miyim doye anestezi doktoruna soru sorunca, o zaman ben işimi yapmamış olurum dedi :) olay tamamen anestezi ekibinin sizi hazirlamasindan ibaret. Bütün zaman burda gidiyor. Uyusmaniz ve uyusmaniz beklemeleri. Zaten ayaklarınıza sıcak birşey iniyor ondan sonra belden aşağısı komple hicbirsey hissetmiyor. Doktor gelip doğumun olması ve dikiş atılması en fazla 15 dakikadır. Bir bakıyorsunuz bebek doğmuş, ilk ameliyattan sonra 2 saat ben çok usumustum sadece titreme geldi ama oda sonra geçiyor. Sonra ayaklarınızı ve kalcanizdan hareketler yapıyorsunuz. Uyuşukluk geçene kadar yemek ve yürüyüş yok. Sonrasında komposto, çorba gibi hafif diyet yiyecekleri ile devam ediyor.Çok aniden doğuma alındım. Sezaryen ile ilgili hiç bir bilgim yoktu. Sağolsun bir hemşire arkadaş süreci anlattı ama yaşaması daha farklı tabii. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.
Ben doktorum ve hastane çalışanları açısından çok şanslı idim. Sabah ameliyat kıyafetleri giydirmek için bir personel geldi akabinde sonda takıldı. (hiç istememiştim ama o kadar büyük rahatlıkmış ki)
Kendi yatağıma yattım o şekilde gittim ameliyathaneye, baya neşelilerdi ama benim panikten doğum sancım başladı. Bir de preeklampsi dolayısıyla vücudum çok şişmişti bacaklarımı bile katlayamıyordum. Sırtım dahil vücudumda şişmeyen hiç bir uzvum yoktu. Anestezi uzmanı geldi belimden uyuşturdu o anda sabit durmak gerekiyor yine hemşireler destek oldu o sırada hemen uyuşmaya başladım. Ben iğne gibi bir şey batıyor zannettiğimde ameliyata başlamışlar, bebeğimin 10 dakika bile geçmeden sesini duydum kendisini gördüm. Sadece bebeği çıkartırlarken kaburga akciğer tarafında bir hissettim o da çok hafif idi. O sırada ekip iyi ise günlük hayattan konuşup insanın zihni acıdan uzaklaşıyor. Dikme süreci ise acısızdı. Diktikten sonra bir süre kendime gelmem için bir alana aldılar o sırada biraz üşüme geldi ama sıcak hava verdiler ayaklarıma kendime geldim sonra yukarı yine kendi yatağımla çıktım.
Bebeğime de biraz oksijen verip yanımıza aldılar.
İlk 4 saat yemek yasaktı. Öyle gaz vs beklenmedi. Sadece çorba içtim. İlk gün sıvı beslenme önerdiler. Belden aşağısı da yemek yiyene kadar uyuşuktu. Öğleye kadar böyle bir süreç geçirdim. Sonrasında Emzirme danışmanı doktor kontrolleri derken ikindin de ilk yürüyüşü yaptırdılar. Sonrasında da çok şükür beklediğimden iyi toparladım.
Açıkçası ilk çok korktum sezaryen dedikleri için ama şu an iyi ki diyorum. Hem gebelik esnasında kalbimde bir hastalık olmuş doğum sonrası farkedildi yoksa kalbim daha çok yorulacakmış. Hem de zorunlu olarak hareketsiz bir gebelik geçirdim, normal doğum da kesi ve dikiş olma ihtimali çok daha fazla olacaktı. Aşağı kısımdaki dikiş mi karnımdaki dikiş mi diye düşününce karnımda ki tercih edilesi oluypr. Çok geçmiş olsun şimdiden. Kimsenin sözüne kulak asmayın sadece doktorunuzu dinleyin. Kimsenin sezaryen diye sizi kötü hissettirmesine de müsaade etmeyin.
Bizler hep normal doğumu okuyoruz araştırıyoruz eğitim verenler hep bu yönde veriyor ama zorunlu olarak sezaryene girince sudan çıkmış balığa dönüyoruz. O açıdan çok ayrıntılı anlattım.
Herkese iyi geceler benim gibi sabah doğumu olanlara sağlıkla alırız kucağımıza diyorum .Sabah 08:30 da yatış 10:30 da doğumum var heycanlıym stresde var 36+2 yiz inş kuveze girmez. Planlı sezeryan bi garipmiş. Kızımı uyuttum bütün eşyalarımı hazırladım şimdi uyku tutmuyor aslında çok aşırı uykum var. Son eksiğim kapı süsüydü onu tamamlıyorum :) Bir de çok susadım sezeryan sonrası ne zaman yiyip içmeye başladnız ilk kızımı geçen sene doğurdum ama unutmuşum :)
Bizimki 17den 13e dustu simdi daha da dusmesini bekliyoruz. Orta halli bir enfeksiyon dediler ama bilmiyorum anlamıyorum. 4 gün de boyle düşüş sergiledi daha da uzar herhalde kalması. Tamamen 0'ı mı görmeyi bekliyorlar ?Doğumdan sonraki gün 7.5 du. Bize yükseledebilir düşedebilir desiker. Biz birgün daha kaldık isteyerek. Aonraki değeri 9 oldu, yatışı kabul ettik. 5 gün kaldı. En giriş seviye antibiyotiği vermişler. Ertesi gün hemen düşmeye başlamış crp
Sizin beneğin değeri ne çıktı?
Bizde açtık en sonunda canım valla. Aman sende dikkat et, üşümesin yavrucaklarYa doğru sizin ora TR daha daha soğumadi demi Almanya soğuk valalhi donuyoruz petrkleri açıyoruz
Canım bir bilgim yok ama acaba geceleri memeyi emzik olarak kullanıyor olmasın? Benim kızda öyle yapıyordu, memeden çekince uyanıp huysuzlanıyordu. Şimdi öyle yaptığında emzik veriyorum, uyuyakalıyor. Emziği dene istersen Bi.Kızlar yardıma ihtiyacım var
Bebişi gün içinde besleyebiliyorum ama her gece istisnasız saat 12 civarına gelen beslenmesinde doymuyor, 3 saat uyumuyor. Sürekli emiyor, memede uyuyor. Ağzından çıkartıyorum ağlıyor. Mama verdim dün-bugün akşam artık. 40cc mama içti. Ama göğüslerimde süt var içmiyor. Yavaş yavaş çekiyor ben bittim artık.
Fikri olan, önerisi olan, bilgisi olan varmıdır?
Öcü değil biliyorum ama mama vermek istemiyorum açıkcası.
İnan aynı cümleyi ben de kurdumYaaa bende de oldu son birkaç seferdir, söylemesi ayıp biraz acı da olmaya başladı. Tam tersi olması gerekmiyor muydu diye düşündüm ben de, açılması gerekirken iyice mi kapanıyor anlamadım
Valla ben de işte öyle çok istediğimden değil de sırf doğumu kolaylaştırir mi diyerek sık sık birlikte olmaya çalışıyorumKızlar bnde aynı durum var o yüzden de hiç istemiyom
Gazı vardır bence canım memeyi tutmuyor hatta memeyle boğuşuyorsa özellikle sırtını ovup ayaklarını altını siler gibi karnına doğru bastır rahatlar inşallahKızlar yardıma ihtiyacım var
Bebişi gün içinde besleyebiliyorum ama her gece istisnasız saat 12 civarına gelen beslenmesinde doymuyor, 3 saat uyumuyor. Sürekli emiyor, memede uyuyor. Ağzından çıkartıyorum ağlıyor. Mama verdim dün-bugün akşam artık. 40cc mama içti. Ama göğüslerimde süt var içmiyor. Yavaş yavaş çekiyor ben bittim artık.
Fikri olan, önerisi olan, bilgisi olan varmıdır?
Öcü değil biliyorum ama mama vermek istemiyorum açıkcası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?