2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar emzirme yastığı gerçekten gerekli mi? Ben normal yastık koyar emziririm diye düşünüyordum ama kararsız kaldım.
Normal yastık da iş görüyor önemli olan kolunun altını desteklemek emzirme yastığını ilk oturmaya başladığında düşmesin diye de kullanabiliyorsun o artışı var. Ben emzirme yastığını daha çok doğumdan sonra kendim uyumak için kullanmıştım çok rahat oluyordu ama emzirirken normal yastık da aynı işi fazlasıyla görüyor çok elzem değil

Geçmiş olsun canım kavuşmuşsunuz iyi olmuş sezeryana aldığı bebişinin masallahi var benim bebegim de onden gidiyor biraz ama 38+2 ye gün verdi doktorum o yüzden 4 kiloyu bulmaz diye düşünüyorum. Sağlıkla sıhhatle büyüt bebeğini ınsallah

Bebişler bir bir geliyor maşallah. En sona kalacağım derken çok şükür benim doktorum da 18 ekime gün verdi. Hayırlısıyla elimiz kucağımıza alalım bebislerimizi gebelik takvimi bana yakın olanlar sizlerde durum nedir benim.geceleri karnım çok sertleşiyor sağa sola dönmekte çok zorlanıyorum bir de başını dayamış bebeğim aşağıya 1 hafta daha durur insallah

Cok guzel anlatmisin cnm. Hikayen de cok guzel. Ben kendi istegimle sezeryan olcam ins. Sacma sapan en alakasiz insanlar bile niye sezeryan diyo millete neyse. Ben oyle istiyorum diyip kestirip atiyorum. Ins guzel gecer benimkide. Ben hic ameliyata girmedim hatta popomdan igne bile vurulmadim hayatimda. Hayirlisi bakalim elbet biz de atlaticaz bi sekilde

En sağlıklı en güzel şekilde sonuçlanır kucağına alırsın inşallah bebişini

Hepsi 1 saat içinde oldu. Ama doktordan hastane uygulamarından dolayı belki süre uzayabilir yada kısalabilir.

Maşallah subanallahhh gözünüz aydın Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin

Merhaba benim de bebeğim ayni sebepten kuvezde. Sizinkinin enfeksiyon oranı yani crp kaçtı ve kaç gün kaldı acaba küvezde?
Doğumdan sonraki gün 7.5 du. Bize yükseledebilir düşedebilir desiker. Biz birgün daha kaldık isteyerek. Aonraki değeri 9 oldu, yatışı kabul ettik. 5 gün kaldı. En giriş seviye antibiyotiği vermişler. Ertesi gün hemen düşmeye başlamış crp
Sizin beneğin değeri ne çıktı?

Kızlar yarın sabah benimde sezeryan ile doğumum var ufaktan panik başladı dua edin nolur
Benim de yarın sabah
Allah hayırlı ve kolay doğumlar yaşatsın inşallah
Spinal anesteziyle sezeryan olan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilir mi lütfen? Ben de bu hafta zorunlu sezeryan olacağım. Önerileriniz olursa sevinirim

Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. Hatta bende eklemeler yapayım. Bende sabahın köründe 5.30da ilk doğuma hazırlanan hastasıydim. Hastanenin de ilgi alakası çok iyi oluyor bu noktada. Bu ilgi alakayı özel hastanelerde görebiliyoruz ancak malesef. Anestezi doktoruyla 2 gün önceden görüştüm spinal sezeryani önerdi, kendi esininde spinal olduğunu belirtti. Epiduralle aynı şey aslında biri yukarıdan spinal daha aşağıdan belden komple uyusturmali. Hatta ben birşey hissedecek miyim doye anestezi doktoruna soru sorunca, o zaman ben işimi yapmamış olurum dedi :) olay tamamen anestezi ekibinin sizi hazirlamasindan ibaret. Bütün zaman burda gidiyor. Uyusmaniz ve uyusmaniz beklemeleri. Zaten ayaklarınıza sıcak birşey iniyor ondan sonra belden aşağısı komple hicbirsey hissetmiyor. Doktor gelip doğumun olması ve dikiş atılması en fazla 15 dakikadır. Bir bakıyorsunuz bebek doğmuş, ilk ameliyattan sonra 2 saat ben çok usumustum sadece titreme geldi ama oda sonra geçiyor. Sonra ayaklarınızı ve kalcanizdan hareketler yapıyorsunuz. Uyuşukluk geçene kadar yemek ve yürüyüş yok. Sonrasında komposto, çorba gibi hafif diyet yiyecekleri ile devam ediyor.

Sezeryanda panik yapmayacaksın, ameliyattan sonra ağrı kesicilerle falan zaten ağrın olmuyor, olsada hissetmiyorsun. Sonrasında tüm gayret sende, yürüyüş yapacaksın bol bol hastanede, çocuğu emzirmeye odaklanacak son, ağrın olursa kalçadan diclaflam yaptılar bana anında kesiyordu. Arkadaşın dedigi gibi göbekten mi aşağıdan mi dikiş deseler kesinlikle gobekteki derdim bende.

Kızlar yardıma ihtiyacım var
Bebişi gün içinde besleyebiliyorum ama her gece istisnasız saat 12 civarına gelen beslenmesinde doymuyor, 3 saat uyumuyor. Sürekli emiyor, memede uyuyor. Ağzından çıkartıyorum ağlıyor. Mama verdim dün-bugün akşam artık. 40cc mama içti. Ama göğüslerimde süt var içmiyor. Yavaş yavaş çekiyor ben bittim artık.
Fikri olan, önerisi olan, bilgisi olan varmıdır?
Öcü değil biliyorum ama mama vermek istemiyorum açıkcası.

Herkese iyi geceler benim gibi sabah doğumu olanlara sağlıkla alırız kucağımıza diyorum .Sabah 08:30 da yatış 10:30 da doğumum var heycanlıym stresde var 36+2 yiz inş kuveze girmez. Planlı sezeryan bi garipmiş. Kızımı uyuttum bütün eşyalarımı hazırladım şimdi uyku tutmuyor aslında çok aşırı uykum var. Son eksiğim kapı süsüydü onu tamamlıyorum :) Bir de çok susadım sezeryan sonrası ne zaman yiyip içmeye başladnız ilk kızımı geçen sene doğurdum ama unutmuşum :)

Eklentiler

• 2BDA5DB7-FC65-4E8A-BF0F-B429A01E21C0.webp
    13,9 KB · Görüntüleme: 62
Bizimki 17den 13e dustu simdi daha da dusmesini bekliyoruz. Orta halli bir enfeksiyon dediler ama bilmiyorum anlamıyorum. 4 gün de boyle düşüş sergiledi daha da uzar herhalde kalması. Tamamen 0'ı mı görmeyi bekliyorlar ?

Canım bir bilgim yok ama acaba geceleri memeyi emzik olarak kullanıyor olmasın? Benim kızda öyle yapıyordu, memeden çekince uyanıp huysuzlanıyordu. Şimdi öyle yaptığında emzik veriyorum, uyuyakalıyor. Emziği dene istersen Bi.

Yaaa bende de oldu son birkaç seferdir, söylemesi ayıp biraz acı da olmaya başladı. Tam tersi olması gerekmiyor muydu diye düşündüm ben de, açılması gerekirken iyice mi kapanıyor anlamadım
İnan aynı cümleyi ben de kurdum resmen tam tersi olmaya başladı, valla yağ falan filan sürerek yapabiliyorum sadece , aksi halde aciyor

Kızlar bnde aynı durum var o yüzden de hiç istemiyom
Valla ben de işte öyle çok istediğimden değil de sırf doğumu kolaylaştırir mi diyerek sık sık birlikte olmaya çalışıyorum bir de malum sonrasında epey bir süre olmayacağı için

Gazı vardır bence canım memeyi tutmuyor hatta memeyle boğuşuyorsa özellikle sırtını ovup ayaklarını altını siler gibi karnına doğru bastır rahatlar inşallah

Kizlar gunaydin.benim hafif hafif sancilarim oluyor. Bebek baya hareketli gibi geliyor bana ama bakalim uygulamalara bakiyorum bazilari ekim 15 bazıları ekim 19 gösteriyor dogumu .Acaba hangisi ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…