- 14 Ekim 2020
- 3.614
- 6.961
- 88
Ben her emzirmeden sonra bu dediklerini yapıyorum canım. Bende gaz çıkarmıyor, annem yapınca hemen ağzından poposundan çıkarıp rahatlıyor. Neyi yanlış yapıyorum acaba diye düşünüyorumGazı vardır bence canım memeyi tutmuyor hatta memeyle boğuşuyorsa özellikle sırtını ovup ayaklarını altını siler gibi karnına doğru bastır rahatlar inşallah
Ben her emzirmeden sonra bu dediklerini yapıyorum canım. Bende gaz çıkarmıyor, annem yapınca hemen ağzından poposundan çıkarıp rahatlıyor. Neyi yanlış yapıyorum acaba diye düşünüyorum
Bilgiler icin saol cnm. Kahve icmeye ne zaman basliyoruz peki?Allah hayırlı ve kolay doğumlar yaşatsın inşallah
Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. Hatta bende eklemeler yapayım. Bende sabahın köründe 5.30da ilk doğuma hazırlanan hastasıydim. Hastanenin de ilgi alakası çok iyi oluyor bu noktada. Bu ilgi alakayı özel hastanelerde görebiliyoruz ancak malesef. Anestezi doktoruyla 2 gün önceden görüştüm spinal sezeryani önerdi, kendi esininde spinal olduğunu belirtti. Epiduralle aynı şey aslında biri yukarıdan spinal daha aşağıdan belden komple uyusturmali. Hatta ben birşey hissedecek miyim doye anestezi doktoruna soru sorunca, o zaman ben işimi yapmamış olurum dedi :) olay tamamen anestezi ekibinin sizi hazirlamasindan ibaret. Bütün zaman burda gidiyor. Uyusmaniz ve uyusmaniz beklemeleri. Zaten ayaklarınıza sıcak birşey iniyor ondan sonra belden aşağısı komple hicbirsey hissetmiyor. Doktor gelip doğumun olması ve dikiş atılması en fazla 15 dakikadır. Bir bakıyorsunuz bebek doğmuş, ilk ameliyattan sonra 2 saat ben çok usumustum sadece titreme geldi ama oda sonra geçiyor. Sonra ayaklarınızı ve kalcanizdan hareketler yapıyorsunuz. Uyuşukluk geçene kadar yemek ve yürüyüş yok. Sonrasında komposto, çorba gibi hafif diyet yiyecekleri ile devam ediyor.
Sezeryanda panik yapmayacaksın, ameliyattan sonra ağrı kesicilerle falan zaten ağrın olmuyor, olsada hissetmiyorsun. Sonrasında tüm gayret sende, yürüyüş yapacaksın bol bol hastanede, çocuğu emzirmeye odaklanacak son, ağrın olursa kalçadan diclaflam yaptılar bana anında kesiyordu. Arkadaşın dedigi gibi göbekten mi aşağıdan mi dikiş deseler kesinlikle gobekteki derdim bende.
Ins cok.guzel gecer cnm. Hayirli haberlerini bekliyoruzHerkese iyi geceler benim gibi sabah doğumu olanlara sağlıkla alırız kucağımıza diyorum .Sabah 08:30 da yatış 10:30 da doğumum var heycanlıym stresde var 36+2 yiz inş kuveze girmez. Planlı sezeryan bi garipmiş. Kızımı uyuttum bütün eşyalarımı hazırladım şimdi uyku tutmuyor aslında çok aşırı uykum var. Son eksiğim kapı süsüydü onu tamamlıyorum :) Bir de çok susadım sezeryan sonrası ne zaman yiyip içmeye başladnız ilk kızımı geçen sene doğurdum ama unutmuşum :)
Kızlar yardıma ihtiyacım var
Bebişi gün içinde besleyebiliyorum ama her gece istisnasız saat 12 civarına gelen beslenmesinde doymuyor, 3 saat uyumuyor. Sürekli emiyor, memede uyuyor. Ağzından çıkartıyorum ağlıyor. Mama verdim dün-bugün akşam artık. 40cc mama içti. Ama göğüslerimde süt var içmiyor. Yavaş yavaş çekiyor ben bittim artık.
Fikri olan, önerisi olan, bilgisi olan varmıdır?
Öcü değil biliyorum ama mama vermek istemiyorum açıkcası.
Ben her emzirmeden sonra bu dediklerini yapıyorum canım. Bende gaz çıkarmıyor, annem yapınca hemen ağzından poposundan çıkarıp rahatlıyor. Neyi yanlış yapıyorum acaba diye düşünüyorum
Doğum belirtilerine benziyor canım bahsettiğin şeyler doğum hele ilkse biraz uzun sürebiliyor sıklaşırsa muhakkak erken git benceKızlar biliyorsunuz ben ikizlere hamileyim. Yanlız geceden beri kasilmalarim var . Düzensiz olarak. Sabahtan beride bir bel agrisi ve sürekli büyük.tuvalete çıkmak istiyorum . Eminde olamadım acaba doğum mu başlıyor . Akşam 6 da kontrol var ama korkuyorum o saate kadar bisey olur diye
Doğum belirtilerine benziyor canım bahsettiğin şeyler doğum hele ilkse biraz uzun sürebiliyor sıklaşırsa muhakkak erken git bence
AyEN csnim baktık sicsk tutmak terketmek iyi geliyor hiriltisina ,eşimde bugün elektrik li soba alacak hava veren oda olsun ev sicsk olsun banyosunu yaptırırken üşümesin kızlarda bebekteBizde açtık en sonunda canım valla. Aman sende dikkat et, üşümesin yavrucaklar
Hadi hayırlısı canım bende spinal oldum kalbi. Heyecana dayanamadı tsnsiyonum düştü çok stres korku yaptım ortam i görmek beni gerdi 10 dk sürdü sonrası kendime geldim bebeğimin ağlama sesini duyunca dünyalar benim oldu20 ekimde sezeryan olacağım ama çok heyecanlıyım kızımda genel anestezi olmuştum bunda uyumucam kalbim dayanır mı bilmiyorum
İstersen bi kontrol ol canım İkizler biraz daha erken doğabilirmiş diye biliyorumIkinci dogumum olacak . Ilki sezeryandi pek olamıyorum da. Normalde böyle bel ağrım olmazdı geçmedi sabahtan beri. Çok yoruldum artık psikolojik olarakda
Canım bende mama verince 3,4 saat uyuyur ama gaz yapıyor i yuzden gece ystmadan önce 12 den sonra veriyorum gazını çıkartıyorum. Altını degistirip emziği ağzına zorla alistiryom veriyorum yatıyor yoksa meme üstünde yatmayı ister damaklı kabul etmedi silikon uçlu emzik veriyorum meme ucuna benziyor o yüzden tutuyor simdilk yatıyor obur saatlerde emziryom yarım saat kadar yine emzik veriyorum yatıyor emzik dene istersen fazlaKızlar yardıma ihtiyacım var
Bebişi gün içinde besleyebiliyorum ama her gece istisnasız saat 12 civarına gelen beslenmesinde doymuyor, 3 saat uyumuyor. Sürekli emiyor, memede uyuyor. Ağzından çıkartıyorum ağlıyor. Mama verdim dün-bugün akşam artık. 40cc mama içti. Ama göğüslerimde süt var içmiyor. Yavaş yavaş çekiyor ben bittim artık.
Fikri olan, önerisi olan, bilgisi olan varmıdır?
Öcü değil biliyorum ama mama vermek istemiyorum açıkcası.
Ne yaptın canım doğum oldu mu sllah bağışlasınHerkese iyi geceler benim gibi sabah doğumu olanlara sağlıkla alırız kucağımıza diyorum .Sabah 08:30 da yatış 10:30 da doğumum var heycanlıym stresde var 36+2 yiz inş kuveze girmez. Planlı sezeryan bi garipmiş. Kızımı uyuttum bütün eşyalarımı hazırladım şimdi uyku tutmuyor aslında çok aşırı uykum var. Son eksiğim kapı süsüydü onu tamamlıyorum :) Bir de çok susadım sezeryan sonrası ne zaman yiyip içmeye başladnız ilk kızımı geçen sene doğurdum ama unutmuşum :)
Ay dün benim oğlan da memeyi emerken boğuşuyordu bir ysndan kendini sıkıp gaz çıkartıyordu o arada memem ağzında ucunu sıkıp çekiyordu kafasını geri atıyordu çok kizartti ya ne yapacam ki yara edecek yineGazı vardır bence canım memeyi tutmuyor hatta memeyle boğuşuyorsa özellikle sırtını ovup ayaklarını altını siler gibi karnına doğru bastır rahatlar inşallah
Kizlar her emzirmede n sonra biraz dik tutun bebeği ben öyle yapıyorum göğsüme omuzumda sayıyorum bir sağ bir sol omuza doğru aşağıdan yukarı ovuyurum yavaş değil , ağzından maşallah geyiriyo çıkartıyor sinra uzandıryom bacsklsrini tutup hafif yukarı doğru götürüp sağı ibdirip birkaç kez yapıym yavaşça gazı çıkıyorBen de ya gaz çıkarmayı beceremiyorum. Eşimde annemlerde çıkıyor gazı ben de tık yok.
Canım bende mama verince 3,4 saat uyuyur ama gaz yapıyor i yuzden gece ystmadan önce 12 den sonra veriyorum gazını çıkartıyorum. Altını degistirip emziği ağzına zorla alistiryom veriyorum yatıyor yoksa meme üstünde yatmayı ister damaklı kabul etmedi silikon uçlu emzik veriyorum meme ucuna benziyor o yüzden tutuyor simdilk yatıyor obur saatlerde emziryom yarım saat kadar yine emzik veriyorum yatıyor emzik dene istersen fazlabiberona alıştırma gece .sütn göğsünde kalmasın hep
Ne yaptın canım doğum oldu mu sllah bağışlasınsezeryrn sonrası su çay rezene içtim ama yemek yedim akşam yeidm kahvaltı verdiler sabah 8.55 de doğum olmuştu spinal
Ay dün benim oğlan da memeyi emerken boğuşuyordu bir ysndan kendini sıkıp gaz çıkartıyordu o arada memem ağzında ucunu sıkıp çekiyordu kafasını geri atıyordu çok kizartti ya ne yapacam ki yara edecek yineçok rezene çayı emzie çaylar içiyom gaz için benim gaz yok hep bebeğim gazlı hıçkırık bitmez
Kizlar her emzirmede n sonra biraz dik tutun bebeği ben öyle yapıyorum göğsüme omuzumda sayıyorum bir sağ bir sol omuza doğru aşağıdan yukarı ovuyurum yavaş değil , ağzından maşallah geyiriyo çıkartıyor sinra uzandıryom bacsklsrini tutup hafif yukarı doğru götürüp sağı ibdirip birkaç kez yapıym yavaşça gazı çıkıyor
İstersen bi kontrol ol canım İkizler biraz daha erken doğabilirmiş diye biliyorum
Canını acitmadan bastırmadan yap kuyruk sokumu tarafına bastırma ne olur Ne olmaz incinmesinBen biraz yavaş ovuyorum sanırım şimdi az daha hızlı yapayım :)
Ah kuzum ne yaparsan yap bi şekilde oluyor dediğin gibi benim kızın sesi kısılırdı ağlamaktan çok gazlı bir bebekti hatta kolikti diyebilirim susmak bilmezdi arabayla şehir turu yapardık uyusun diye yapmadığım şey kalmamıştı kimyon Rezene çörekotu gaz damlaları masajlar Ayşe önerin bir videosu var gaz masajı üzerine Onu yapardık karnına bastıra bastıra ama yok çocuk gazını yapmayı öğrenince bitti çilemiz yoksa çok çektirdi bizeAy dün benim oğlan da memeyi emerken boğuşuyordu bir ysndan kendini sıkıp gaz çıkartıyordu o arada memem ağzında ucunu sıkıp çekiyordu kafasını geri atıyordu çok kizartti ya ne yapacam ki yara edecek yineçok rezene çayı emzie çaylar içiyom gaz için benim gaz yok hep bebeğim gazlı hıçkırık bitmez
Sağ salim inşallah canım bizi de haberdar etSaat iki gibi cikcam evden zaten bugün kontrol günüm . Bari dogurtsa rahatlicam gerçekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?