- 20 Şubat 2021
- 1.505
- 2.119
- 53
Sağ ol canımAhh ah alıp içime sokasım geliyor. Sonra diyorum doğururken zorlandım, tekrar nasıl çıkartırım bunu içimdensonra onun için tüm acıları tekrar tekrar çekmeye razı oluyorum. Annelik demekki Rabbim geri kalan tüm hamilelere sağlıklı doğumlar nasip etsin
Benim meme ucumda küçüktü canım. Zorlama zorlana emdi biraz. Hâlâ ilk alışta tutamıyor bazen ama bir iki denemeden sonra tutuyor, meme ucu çıkıyor sonra. Silikon göğüs uçları oluyor, onlardan deneyebilirsin. Birde İnternette görmüştüm, burda kızlarda konuşmuştu sanırım. Enjektörün ucunu kesip böyle vakum gibi yapıp göğüs ucu çıkarıyorlardı.
Ben ilk emzirirken çok zorlanmıştım. Ben acemiyim, bebek acemi. Emiyor sanıyordum ama boşa çekmiş meğerse. Sonradan memeyi ağzına soka soka alıştı emmeye.Sağ ol canımBu süt pompaları bı işe yarar mı denesem mi çantada yanımda var. Silikon göğüs ucu eczanede vardır değil mi? Sanki biraz biraz çekiyor gibi. Hemşire bı kere gösterdi ama zorlanıyor emerken kıyamıyorum ya.
Naçizane fikrim, illa bir şeyde diretmeyin, sizin ve bebeğiniz için en hayırlısı olsun, öyle düşünün. Belki de sezaryen olmanız daha hayırlı hakkınızda (doktorunuz da öyle söylemiş).Kızlar 9 ekim 39+1 iken gece 2 buçukta nişanım gelmişti 2 cm acılma var dediler hastanede ama suyum sancım yoktu eve geri dönmüştüm hatırlarsanız.Tekrar kontrole gittik bugün kendi doktorumun kliniğine. Bebeğin yüzü karnıma bakıyormuş.Daha önce de tam dönmemişti soluna yat demişti doktorum. 2 hafta sonraki kontrolde bası gayet güzel kanal hizasında demişti. O kontrolden yaklasık 10 gün sonra yani bugün gittim tekrar cevirmiş basını dedi moralim cok bozuldu. Başı yukarı dogru duruyo dedi. Normalde yüzü aşagı bakması lazım dedi. Başı kanala inmemişti zaten hala da tam inmemiş biraz aşagı inme var tabi ama baskı 5apıcak zorlicak kadar degil kanalda degil yani bebeğin başı. Yani dönme şansı var. Hep soluna yat dedi Dr. Geldiğimden beri araştırıyorum aslında doğum sırasında yüzü aşagı dönme ihtimali varmış, Dr müdahalesiyle de döndürülebilirmiş. Ama Dr um 2 gün sonra gel dönmezse sezeryana alırız dedi. Moralim cok bozuldu. Normal doğum istediğimi biliyor. Ama sezeryan yanlısı Bi doktor. Baş aşağı sonuçta, makat gelen bebekler bile normal dogabiliyoken sadece yüzü yukarı bakıyo diye direkt sezeryan yolu yapması beni üzdü 39+4 haftalıgız. Bu zamana kadar boşa mı bekledim. 41 haftaya kadar bekleyeceğim. Çarşamba inşallah dönmüş olur. Dönmezse normal dogumu denemek istediğimi gerekirse bekleyecegimi söylicem. Çünkü suyu kilosu catı kemiğim vs cok müsait normal doguma. Bu şansı kullanmak istiyorum. OKSİPUT POSTERİOR deniyormuş bu pozisyona. Ama yüzde 50si dogum esnasında dönüyormuş olması gerken hale. Dua edin nolur soluma yatıyorum suan inşallah düzelir. Bu durumda olup normal dogum yapan varsa lütfen yazsın
İnsallah zekayi etkilemesinde tedavisi olan bisey olsunda gerisi önemli degil benimde en son 28 haftalikken 1.8 31 haftalikkenki testte 2.3 tü 37deki tahlilde 3.23 yukseldi ikiside ac karninaydi tok karnina daha yuksekte olabiliyomuş daha düşükte bakalim tahlil sonucunda görecem Allah sağlıkla kucagimiza almayi nasip etsin hepimize seninde her şey guzel olacaktir gelişmeleri yazarsan banada sevinirimDoktor da aynısını dedi geçebilir de kendiliğinden dedi benim ya da babanın troid guatr sorunu yok hormonal olarak da hamilelikte hiç ths yüksek olmadı benim. Bu yüzden çok şaşkınım.. Doktor tedavisi olan bir şey dedi inşallah öyle olur
Agiz mendili cok mantikli geldi bana cnm. Ins ii gelirBebişin ağız mendillerinden mi koysam diye düşündüm, bayağı çok var çünkü. Bazen leke gibi geliyor, bazen hafif çok geliyor kanama. Ama kesinlikle Ped artık çok kaşındırıyor ve sızlatıyor ya.
Çok azaldı canım kanama. Leke şeklinde, bazende hafif artıyor azalıyor geri. Günlük pede geçiyim artık ya, ya da bebişin ağız mendillerinden mi koysam ki, pamuklu bez ya sıkıntı olur mu acaba?
Bebeğin ağız mendillerinden koysam olur mu diye düşündüm, bayağı çok var çünkü
Ben deee dogurmak istiyorum artik. Son 3 gunum kaldi. Dogum korkum fln hic yok kosa kosa gitcem resmen. Cok yoruldum her gun sancim agrim oluyorDoğurmak istiyorummmm ben sanki yavrum ağzımdan çıkıcak gibi
Gecmis olsun cnm. Ins iyilescek sen icini ferah tut. Daha ii hastanelere gondermeleri cok ii cnm. Allahin izniyle saglikla kavuscaksiniz ins cnmKızımda solunum sorunu var başka hastaneye sevkettiler ileri tetkik diye çok kötü oldum doğru dürüst göremedim . Ciğer geliştirici yapmışlar ama düzelmedi sanırım. Nolur dua edin çok kötüyüm
Gozunuz aydin cnm. Masalah darisi basimizaKızlar merhaba, benim kızım bu sabah erkenden epidürel sezaryenle geldi2.920gr ve 47 cm, son ultrasonla uyumlu.
Çook tatlııı, Allah dileyen herkese nasip etsin. Şimdiden kucak bağımlısı ve babasına çok benziyor.
Gecmis olsun cnm. Tedavi edilmezse zeka geriligi oluyo cnm seninki erken teshis edilmis cok sukur. Moralini bozma sarilik zaten cogu bebekte oluyor cnm biliosundur sendeHanımlar dua bekliyorum sizlerden.. Bebeğim dün sarardı apar topar acile gittik fototerapi gördü dün geceboyunca, sarılık 15 olmuş. Öğlen kan aldılar tekrar 8e inmiş taburcu olduk dönüyoruz eve 1 saat yolumuz var. Fakat çocuk doktoru tiroid hormonunda sıkıntı gördü çok ağladım neden çıktı şimdi bu.. İnternette zeka geriliği filan olur diyor doktor 2 gün sonra kontrol dedi. Dedi ki kanda ths yüksekmiş ama ötroid yani tiroit normalmiş ama hipofiz bezi sinyal yolluyormuş troide bu da sankş troid bezi yokmuş gibi algılanıyormuş dedi. Birde idrar yolu iltihabı var dedi Allahım nolur şifa versin bebeğime
Gozunuz aydin cnm. Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin insAnnelik nasıl bir duyguymuş bebeğim doğunca anladım annemi, ablamı, halalarımı, teyzelerimi ve dahası tüm anneleriDün en son sabah 7 de uyanmıştım daha uyuduğum yok oğlumun yanındayım onun kokusunu içime çekiyorum sanki her şey huzur dolu. Rabbim nasıl bir kokudur bu diyorum. Bunu burada doğum yapanlar biliyordur. Geri kalanlar da yakın ve hayırlı zamanda inşallah tadarlar
Ben spinal sezeryan oldum. Çok şükür başarılı ve sağlıklı bir doğum oldu, İnşallah yarın çıkacağız hastaneden. Meme emmede biraz sıkıntımız var uç yok siz nasıl bir çözüm buldunuz anneler?
Gozunuz aydin. Amin cnm ins biz de kavusuruz saglikla.Canimlar yazamadim bir suredir. Ben bebisimi saglikla kucagima aldim. Sezeryan oldu suan evimizdeyiz. Rabbim hepinizin yardimcisi olsun. Herkes guzellikle yasar umarim bu sureci
Bende medipole gidiyorum benim doktorumda normal olursa son ana kadar bekleme taraftarı 38+4 den önce sezeryan da yapmıyorSezeryan da yapmıyor doktor ya doğurup rahatlayayımRabbimin rahmeti ile hayırlı şekilde doğum yapmayı nasip etsin Rabbim bütün gebelere
Maşallah Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canımKızlar merhaba, benim kızım bu sabah erkenden epidürel sezaryenle geldi2.920gr ve 47 cm, son ultrasonla uyumlu.
Çook tatlııı, Allah dileyen herkese nasip etsin. Şimdiden kucak bağımlısı ve babasına çok benziyor.
Geçmiş olsun canım Rabbim şifasını versin inşallah yavrununHanımlar dua bekliyorum sizlerden.. Bebeğim dün sarardı apar topar acile gittik fototerapi gördü dün geceboyunca, sarılık 15 olmuş. Öğlen kan aldılar tekrar 8e inmiş taburcu olduk dönüyoruz eve 1 saat yolumuz var. Fakat çocuk doktoru tiroid hormonunda sıkıntı gördü çok ağladım neden çıktı şimdi bu.. İnternette zeka geriliği filan olur diyor doktor 2 gün sonra kontrol dedi. Dedi ki kanda ths yüksekmiş ama ötroid yani tiroit normalmiş ama hipofiz bezi sinyal yolluyormuş troide bu da sankş troid bezi yokmuş gibi algılanıyormuş dedi. Birde idrar yolu iltihabı var dedi Allahım nolur şifa versin bebeğime
Hayırlı olsun canım Rabbim sağlıkla büyüsün inşallahCanimlar yazamadim bir suredir. Ben bebisimi saglikla kucagima aldim. Sezeryan oldu suan evimizdeyiz. Rabbim hepinizin yardimcisi olsun. Herkes guzellikle yasar umarim bu sureci
Bebeğimin t4 değeri gayet normal sınırlar içerisinde ama ths 13 çıkmış sınır 11 yazıyor. Bu da ilginç yani o nedenle de doktor bazen yenidoğan bebeklerde hormon yüksek çıkıp sonra inebilir takip edicez duruma göre tedavi başlayacağız dedi. Zaten t4 değeri de ths gibi yüksek olsa hipotroid ihtimali yüksek oluyormuşİnsallah zekayi etkilemesinde tedavisi olan bisey olsunda gerisi önemli degil benimde en son 28 haftalikken 1.8 31 haftalikkenki testte 2.3 tü 37deki tahlilde 3.23 yukseldi ikiside ac karninaydi tok karnina daha yuksekte olabiliyomuş daha düşükte bakalim tahlil sonucunda görecem Allah sağlıkla kucagimiza almayi nasip etsin hepimize seninde her şey guzel olacaktir gelişmeleri yazarsan banada sevinirim
39 da doğsalar sağlıkla çok uğraştırmasalar bariBenim şimdilik wc sıkıntı olmuyor çok ama nefes olayı bende de var canım. Özellikle uzanınca bebenin ayakları sanki ağzımdan çıkacak gibi hissediyorum. Bazen biraz dürtüklüyorum ayaklarını çeksin, başka pozisyona geçsin diye onda da eşim kızıyor çocuğu rahat bırakayım diyeAz kaldı inşallah en kötü birkaç haftaya kavuşacağız bebişlerimize
Inşallah bir an önce düzelir canım solunum sıkıntısı başka hastaneye sevk etmeleri daha iyi tedavi göreceğine işaret böyle düşün bol bol dua etKızımda solunum sorunu var başka hastaneye sevkettiler ileri tetkik diye çok kötü oldum doğru dürüst göremedim . Ciğer geliştirici yapmışlar ama düzelmedi sanırım. Nolur dua edin çok kötüyüm
Devlet hastanesi mi canım özelde isteğe bağlı yapıyorlar genelde bir kılıfına uydurupSezeryan da yapmıyor doktor ya doğurup rahatlayayımRabbimin rahmeti ile hayırlı şekilde doğum yapmayı nasip etsin Rabbim bütün gebelere
Canım bana düzensiz oluyor demişti doktor. Sabah gittiğimde mesela 5 dk, 10 dk, 15 dk gibi değişken sürelerde geliyordu sancı. Sonra bir kesildi, saatlerce olmadı. Sanırım düzensiz ve dayanılabilir seviyede olanlar yalancı oluyor.Kızlar yalancı sancılar tam olarak nasıl oluyor? Birkaç gündür ara ara adet sancısı gibi kısa süreli bir şey hissediyorum ama öyle kasılma filan hissetmiyorum, sadece kasıklarda hafif bir sancı oluyor. Artık ağırlaştığım için mi bu ağrı oluyor yoksa yalancı sancı dedikleri bu tarz bir şey mi bilemedim sorayım dedim.
Canım ben 5.gün başladım, ilaçlarımı geç aldığım için. Reçete süresi geçse bile rica etsen belki verirler. Olmadı parasıyla alınacak bişeyse öyle alırsın. Yarım başlarsın canım sıkıntı yapma kendine. Demir ilacı da verdi mi doktorun?Kızlar kaçınci günde d vitaminine başladınız. Ya ben eczaneden unuttum almayı. Yarın 6 inci gun çokmu geç kaldın. Birde reçete süresi geçmişmidir yarın 4 üncü gün olcak ya
Bende hiçbir şey yok yav gelmeyecek bu bebek herhaldeBenim şimdilik wc sıkıntı olmuyor çok ama nefes olayı bende de var canım. Özellikle uzanınca bebenin ayakları sanki ağzımdan çıkacak gibi hissediyorum. Bazen biraz dürtüklüyorum ayaklarını çeksin, başka pozisyona geçsin diye onda da eşim kızıyor çocuğu rahat bırakayım diyeAz kaldı inşallah en kötü birkaç haftaya kavuşacağız bebişlerimize
Canım bana da yazmıştın cevap vermedim bana pansuman yap demedi iki çıkışım var bende devlete doğum yaptım özelikle seni okuduktan sonra sordum ne yapmam gerek temiz ve kuru tut ilac yaz di bide ama.benim dünden beri kaşınıyor bide bana batıyor bu gün baktım sanki bitanesi biraz sararmış çok korkuyorumKızlar hiç derdim bitmiyor benim ya4 dikişin 3ü düştü, enfeksiyon da gitti şükür. Antibiyotiklerim de bitti. Doktor 2 hafta sonra tekrar bakalım demişti. O zamana kadar kuru temiz tutmaya devam dedi. 21 ekimde gidicem tekrar.
Yalnız bir sorunum var. Ped artık cildimi tahriş etmeye başladı. Pedi çıkarınca çok rahatım, takınca kaşındırıp yakmaya başlıyor, sızlıyor yara yerim. Yine mi enfeksiyon kapıyorum yoksa? Acaba günlük Ped mi taksam kanama için? Bana kalsa hiç takmam ama bu sefer de çamaşır dayanmıyor. Ne yapacağım bilemedim. Yine yırtık yerim enfeksiyon kapar diye çok korkuyorum. Her tuvaletten sonra deli gibi kurulanıyorum
Kız sancı mı değil mi onu da bilmiyorum ki, haftasonu kontrole gidicem sorayım doktoraBende hiçbir şey yok yav gelmeyecek bu bebek herhalde
Pişik kremi mi sürsen acabaOrkid almıştım canım acele ile, ilk başta sıkıntı yoktu ama iki gündür kaşıntı yanma başladı. Şimdi ağız mendili koydum temiz biraz rahatladım ama yanma devam ediyor. İnşallah enfeksiyon kapmamışımdır yine
Benimkide yerini sevdi galiba bazen sertleşiyor onun dışında bişey yokBende hiçbir şey yok yav gelmeyecek bu bebek herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?